Cheie dinamometrica, Reglare
![]() ![]() ![]() |
Cheie dinamometrica, Reglare
PH-06-BOA |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Attached thumbnail(s) 251220091321.jpg ( Size: 785.09k ) Number of downloads: 1104 251220091323.jpg ( Size: 855.21k ) Number of downloads: 1013 |
||
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|||
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
QUOTE(Stefan_B @ 18 Jan 2009, 19:39) Cheia e completa, a fost fabricata de IUS pe vremuri ca SDV - pt activitati de productie. E o cheie dinamometrica semireglabila, pt uz intens. Se regleaza din acel surub cu dinamomentru de banc (inainte de utilizare), apoi se monteaza manerul (dintr-un plastic infect, rosu-murdar) cu ciocanul - si, daca avem chef, scriem la cat e reglata. Se pot strange apoi multe suruburi la acelasi cuplu. Nu e buna pt amatori - evident, trebuie o alta scula pt a o regla. Orice "reglaj" ulterior la surub strica treaba. Pai stii cum e - cat dai, atata face. E un intrument de masura ce contine un surub si un arc, plus o articulatie ce face click. Eu unul nu as paria o chiulasa (sau altceva sensibil la cuplu de strangere) ca o "rabla" va masura corect. Parerea mea e ca decat un no-name de 100Ron, mai bine un IUS de 15 ani, in stare buna. Da, am facut si noi scule OK (atat timp cat erau simple). Daca ai acces la un stand de etalonare, atunci merita luata si troaca aia la 100Ron; o verifici, ii faci fisa si o folosesti o luna. Dupa aia o verifici din nou. Daca a luat-o razna, o arunci (daca arcul e prost, se decalibreaza singura). In final, inca ceva - orice scula OK vine cu o fisa individuala metrologica. Acea fisa e scrisa individual (de mana sau de calculator) si reprezinta masuratorile facute la iesirea din fabrica. Cele ce nu au fisa au toleranta de +/- 15-20%, chiar si mai mult (daca sunt proaste). O scula buna are 3-4% No name-ul de care zici este destul de bun iar eu am gasit cartea tehnica impreuna cu fisa completata manual , verificarea fiind facuta apoi la standul firmei. Plus garantia care am primit-o. Mai gandeste-te. Pt. noi care le folosim de 2-3 ori la cate un cuplu de disc rulment frana sau bujii, cred ca merge. 3 Oct 2012, 18:46: Si fi sigur ca o chiulasa nu se va strange cu cheia de 100 roni, ci voi merge intr-un service bun sa-mi faca operatiunile mai delicate pt. o strangere la un cuplu exact. This post has been edited by cosmin_69: 3 Oct 2012, 18:46 |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.217 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Ce sa gandeasca, daca nici el nu vede decat zerourile la roni (ce-o fi aia) pusi pe coada cheii? Cu cat sunt mai multe zerouri, cheia merge mai usor, aia inseamna ca are rulmenti mai multi.
Iata si o schita a modului de constructie a unei chei dinamometrice. Pentru cine pricepe desenul, vede si cum lucreaza. Cei ce nu gandesc, decat service-uri, sunt bune de scuturat zerourile leilor, ca doar asta scrie pe bacnota. Attached thumbnail(s) dinamometrica.JPG ( Size: 33.72k ) Number of downloads: 676 |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 04:15 |