DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> industria si piata auto, incotro??

slider2
post 22 Dec 2008, 17:12
Post #1

doar membru si atat

Group: Members

acum vreo 2 saptamani discutam cu un prieten despre ofertele speciale de pe la americani cu privire la automobilele noi. stiu ca la dodge cumparai o masina si mai primea inca una gratis, am inteles ca si prin anglia s-ar fi practicat pe la niste marci.
ei bine, uite ca a ajuns si in romanica, dar nu total in aceeasi forma. la cumpararea unui land rover de 50.000 de iepuroi primesti o reducere de 13%, pe care daca vrei o poti transforma intr-un i10, iar la un range rover (100.000 euro) intr-un ford focus "basic". si nu cred ca va mai dura mult pana si alti dealeri vor aplica astfel de oferte. o oferta interesanta este iar la fiat, platesti 50% din masina acum si 50% din 2010.
deci avand in vedere aceste scaderi dramatice de vanzari pe piata auto, ce se va intampla cu industria auto?? ca totusi nu cred ca e profitabil sa vinzi 2 masini la pret de una singura. adica oricat profit ai avea in conditii de noncriza la un automobil vandut, nu cred ca marimea acestuia acopera costurile de productie al unui al doilea mobil.

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bobo77
post 22 Dec 2008, 20:39
Post #2

...........................

From: Mangalia

Oferta este facuta de dealer nu de producator.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
aphophis
post 23 Dec 2008, 01:51
Post #3

Membru autentic

si nu iei 2 masini la pret de una ci in loc de reducere iei alta masina de la dealer. Si in felul asta castiga dealerul ce are prea multe masini pe stoc.

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
AR-18-MOS
post 23 Dec 2008, 14:54
Post #4

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

Da' de ce nu ai postat la Cafenea ... ? Vezi ca este sectiune si la Stiri!

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
slider2
post 23 Dec 2008, 18:34
Post #5

doar membru si atat

intr-adevar dealerul face ofertele, si nu constructorul, dar totusi si producatorul are de a face cu promotia de 2 masini la pret de una. ca totusi oricat adaos comercial are dealerul nu poate acoperi si pretul pe care il plateste producatorului pt o masina, deci nu poate acoperi si o a doua masina.
nu iei 2 masini la pret de una, dar este un inceput, nu cred ca nu va exista si la noi aceasta oferta. oricum sunt mai multi dealeri ale caror discounturi ar acoperi pretul unei alte masini. stiu ca la q7 sunt niste discounturi de 15.000 de euro.
am postat aici pt ca este o discutie legata de toate masinile in general, dar daca se consider, rog un moderator sa mute topicul.

23 Dec 2008, 19:47:
uite iar un exemplu de astfel de promotii, un dealer kia din franta, ofera la fiecare sorento crdi achizitionat un logan ph1 dci gratis.

This post has been edited by slider2: 23 Dec 2008, 19:47

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
ATM
post 31 Dec 2008, 01:43
Post #6

1948 Tucker Torpedo

From: Bucuresti

Pai, vrand-nevrand trebuie sa sara cu ceva pentru clienti. Cand iti scad vanzarile in asa hal, incerci macar sa lichidezi stocul. Paguba mai putina decat daca ai avea masina in curte, sa rugineasca, vorba vine. Adica masina aia face in contabilitate x euro, dar daca nu o cumpara nimenea, face real fix p**a, sunt doar bani blocati, ca-n bancul ala cu Bula si curvele. Uita-te si la vanzarile de apartamente noi, treburile is tot cam la fel. Care da locul de parcare de 8000 Eur gratis, care reducere 10% (si la pretul unui apartament asta nu-i putin lucru). E pur si simplu o reactie a unei economii de piata functionala, cerere vs oferta, in cel mai rau caz supravietuire a dealerului vanzand in paguba moderata (eventual cu o reducere cota-parte a producatorului, daca dealerul are putere de negociere) decat vanzand deloc. Lasa ca atunci cand preturile (si la masini, si la case) erau umflate si tot se vindeau in draci, n-a venit nimeni sa ne planga pe noi, cumparatorii. Abia acum se vede mai bine cam care ar fi un pret corect sau macare realist al produsului.

This post has been edited by ATM: 31 Dec 2008, 01:51

--------------------
MITSUBISHI COLT Z30-2005
Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 16:41
Forum Renault