GPS, sisteme de navigatie, routeplanner-e
![]() ![]() ![]() |
GPS, sisteme de navigatie, routeplanner-e
GABY IS BACK ! |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 2003 CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|||
laurian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Cineva care are Asus 636, a pus si alte harti pentru vest, in afara de IGO pt. Romania ?
|
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
- B39xxx
2006 Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145 |
|
csdexter |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 28 February 06 From: Bucharest/ROMANIA ![]() |
Raspunzandu-i lui GABY IS BACK!, problema este destul de deranjanta si difera de la marca la marca de GPS.
Am avut inclusiv cazuri care aveau navigatie de la Navteq pentru US pe DVD iar atunci cand am intrebat la Navteq de Europa mi-au zis ca "in nici un caz" cand, de fapt, Navteq livreaza hartile de baza pentru majoritatea solutiilor GIS/GPS curente, inclusiv Garmin ![]() Repetand intrebarea la producatorul masinii, mi s-a zis ca "exista sperante ca in toamna ce vine sa avem o prima solutie pentru Europa de Est". Semnificatia termenului "sperante" imi scapa ... eu stiam ca asta era stiinta exacta (!) @Dexter |
--------------------
Dacia
Break
- B-55-MSV Sine amicitia, vitam esse nullam.
|
|
Silviu_S |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 24 May 04 ![]() |
In principiu sistemele de navigatie preinstalate pe masini au soft proprietar, ca urmare orice update trebuie facut prin filiera oficiala. Neoficial exista tot felul de solutii care insa nu au efectul scontat.
Pentru laurian: merge si TomTom pentru Europa de Vest. |
-------------------- |
|
Deviltry |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 7 June 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
OPEL
J96 / Vectra B, 1.6
- Metalic jungle green Honda Accord Sedan CU2 MY2009 2.4 A/T Volcano Grey
|
|
micutu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 6 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Logan 1.6
Laureate & Ambition
- B66__ & B59___
|
|
laurian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Am testat Asus636 +Igo.
Poate intre timp s-a mai remediat, insa am dat peste denumiri gresite de strazi. Si culmea, chiar cea pe care stau. Si la numere pe strazi mai e de lucru, nu sunt pozitionate corect, cel putin cateva cu care l-am testat. Altfel, indica traseul, il recalculeaza sai e OK. PS. Am avut probleme cu Autosync-ul, desi s-a instalat pe win2000, cu SP2, (impreuna cu Outlok-ul) , a recunoscut Asus-ul, insa ramanea blocat la conectare. Mai incerc. Aveti vreo idee unde gresesc? |
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
- B39xxx
2006 Asus 636 ; SPVM700;
|
Titirca |
![]()
|
![]() Membru dezmembrat mintal Group: Members Posts: 35 Joined: 4 February 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(laurian @ 10 Apr 2006, 20:33) Am testat Asus636 +Igo. Poate intre timp s-a mai remediat, insa am dat peste denumiri gresite de strazi. Si culmea, chiar cea pe care stau. Si la numere pe strazi mai e de lucru, nu sunt pozitionate corect, cel putin cateva cu care l-am testat. Altfel, indica traseul, il recalculeaza sai e OK. PS. Am avut probleme cu Autosync-ul, desi s-a instalat pe win2000, cu SP2, (impreuna cu Outlok-ul) , a recunoscut Asus-ul, insa ramanea blocat la conectare. Mai incerc. Aveti vreo idee unde gresesc? Cauta si fa download la Autosync v. 4.1 - care estre si ultima, instaleaza versiunea respectiva si incearca asa. Daca tot nu vrea sa se conecteze si ai XP-ul instalat pe PC da-i Ctrl+Alt+Delete si dupa aceea mergi in Processes si da-le End Process Tree la rapimgr.exe si la wcescomm.exe . Dupa operatiunea asta o sa se inchida ActiveSync. Pe urma in ordinea urmatoare: deschizi PDA-ul, cuplezi cablul USB la portul de la calculator, introduci pe urma in portul de la PDA dupa care mergi in Start, Programe, ActiveSync si clik pe ActiveSync dupa care ar trebui sa se conecteze. In tot acest timp PDA-ul sa fie deschis dar fara sa ruleze nici o aplicatie. Ca sa vezi daca ruleaza vreo aplicatie inainte de a face operatiunile de mai sus deschizi PDA-ul, apoi Stary>>>Settings>>>System>>>Memory>>>Running Programs>>>Stop All. Dupa aceea te intorci la Settings>>>Connections>>>Beam, iar cand se deschide acest Beam te asiguri sa NU fie bifata casuta de la Receive all incoming beams. Dupa ce te asiguri de toate acestea faci ce ti-am scris in prima parte. Daca folosesti Infrared sau Bluetooth de fiecare data cand termini cu ele sa te asiguri ca acea casuta din Beam NU are bifa pusa. Daca o are o debifezi si pe urma te legi prin USB. Poti incerca sa faci manevrele respective si cu ActiveSync pe care il ai deja instalat in cazul in care nu vrei sa instalezi versiunea 4.1; Daca nici asa nu vrea sa functioneze schimba portul USB cu un altul sau incearca prima data varianta cu schimbatul portului USB si pe urma celelalte. Dupa ce incepe sa mearga prima data trebuie sa astepti putin pana se incarca si se sincronizeaza dupa poti lucra cu el. Cauta si pe www.asus.com si vezi sa nu aiba facut upgrade la modelul tau de PDA. Daca gasesti asa ceva vezi pentru ce foloseste acel upgrade si daca este necesar instaleaza-l in PDA ca sa nu te mai lovesti de probleme de genul asta, dar inainte de toate trebuie sa rezolvi necazul cu conectarea. In cazul in care iti apare ca se sincronizeaza, iar in starea asta poate sa stea mult timp, daca iti apar si icoanele pe pop-up-ul lui ActiveSync de pe desktop deja poti lucra cu el fara probleme. Daca te hotarasti sa instalezi versiunea 4.1 de la ActiveSync inainte sa faci uninstall la cea veche!!! Asus are intr-adevar un update pentru Asus MyPal A636 dar le este folositor numai celor care folosesc in loc de iGO programul Destinator, asa ca nu este cazul sa il bagi in PDA. ( http://support.asus.com/download/download....el=MyPal%20A636 ). Problema nu provine de la iGO, dupa cate mi-am dat seama pana acum, ci de la WINDOWS MEDIA PLAYER dar inca mai "studiez" problema deoarece cand am patit ceva asemanator in PDA era un SD care nu avea pe el nici un fel de program de navigatie GPS. Ai mai jos adresa de unde poti face download la ActiveSync v.4.1 (7 Mb). http://www.microsoft.com/downloads/details...&DisplayLang=en Poti folosi pentru Europa de Vest si programul Destinator PN (care se gaseste si la noi in magazine la un pret de pana in 800 RON). Este bun pentru Bucuresti (nivel strada, numar, PDI) dar pentru Romania este la nivel de drumuri dupa cate mi-am dat seama. Ce are bun este faptul ca te poate anunta vocal la depasirea vitezei legale, asta daca ii presetezi tu valorile la care sa te anunte si in plus poti adauga PDI-uri dupa coordonatele geografice - latitudine, longitudine - ceea ce iGO nu are deocamdata dar se pare ca pana la sfarsitul anului o sa faca mai multe update si pentru problemele respective. Succes si sper sa-ti fi fost de folos cele de mai sus ! This post has been edited by Titirca: 11 Apr 2006, 13:26 |
--------------------
Dacia by Renault
Logan 1.6 Ambition + Laguna II 1.9 dci
- B - 20 - RTA
(2005+2003) [B]Pentru fericire trebuiesc doua conditii: sa fii idiot si sa ai scaun la timp ![SIZE=7]
|
|
laurian |
![]()
|
Multumesc.
Voi incerca asta seara. |
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
- B39xxx
2006 Asus 636 ; SPVM700;
|
stuiberv |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
www.sosele.com
Pana acum cred ca e cel mai exact. Adica, intre iasi si gheorghieni nu arata 240 km ci 217 cat sunt de fapt. Are si niste harti la unele localitati. |
--------------------
Papuci
marimea 43
- is xx undoitrei
3 ani bocanci “All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM maintenance manual, 1925 |
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.562 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Mai puteți încerca și http://www.uk.map24.com , e destul de exact și are și un mod 3D de vizualizare.
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
- 27 Iul 2021
2021 sedan Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
ultraav |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 2 December 04 From: sub nivelul marii ![]() |
Salutare
Tocmai mi-am luat si eu un Qtek 2020i si un card SD de 2G. Astept cat de curand sa-mi vina si car holder-ul, care are si gps integrat. Intrebarea e... ce softuri recomandati pentru zona centrala a europei, in ordinea prioritatilor CZ, A, SK, DE, HU + evident RO. Thanks. |
--------------------
ex Logan
Preference 1.4 MPI
- ..-..-...
2004 The aim of the wise is not to secure pleasure, but to avoid pain.
Aristotle |
|
laurian |
![]()
|
E o firma in Brasov, Brahms, care distribuie in Romania Route 66.
I-am contactat si au Europa de est pentru Pocket PC, cu Romania, Bulgaria, Grecia. Pret: 350 ROn (3500000 ROL). This post has been edited by laurian: 14 Apr 2006, 18:39 |
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
- B39xxx
2006 Asus 636 ; SPVM700;
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
TomTom si I-go iti rezolva problema.
|
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
laurian |
![]()
|
Am dat o tura pe Valea Prahovei.
Am avut surpriza sa constat ca Busteni, Azuga, Predeal, sunt la nivel de strada, desi initial am cautat Busteni, si nu l-am gasit pe site-ul celor de la I-go ca fiind detaliat la nivel de strada.. Deci trebuie testata practic localitatea in program, si nu pe site-ul programului. Am fost de asemenea la Gura Diham, si apoi si spre Trei Brazi, si indica corect drumul pana la cabane. Pe DN1, mai are cateva probleme cu amplasarea lacurilor, dar asta nu conteaza practic cand conduci, e vorba numai de precizia hartii. Am inteles ca ROAD ar fi mai detaliat si in zonele montane, si ar fi bun pentru excursionisti, de exemplu. Poate l-a testat cineva mai amanuntit, nu numai pe drumurile principale. La intoarcere, am trecut prin Ploiesti, si m-a ghidat fara probleme, e o placere sa mergi printr-un oras ghidat, fara sa-ti bati capul pe unde s-o iei, sau chiar daca ai gresit la un moment dat drumul, sa te avertizeze si sa refaca traseul. |
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
- B39xxx
2006 Asus 636 ; SPVM700;
|
VeNoM386 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Route66 Navigate 7 e chiar interesant. Imi place aplicatia care este peste iGO cu mult ca functionalitate. A inceput sa semene foarte mult cu TomTom
![]() Am testat aplicatia doar in Bucuresti si este chiar ok. Weekend-ul viitor o sa ma duc la Focsani si o sa o testez cum trebuie. Poza de mai jos este facuta in parcarea din spatele Unirea Shoping Center. 620.png ( Size: 16.23k ) Number of downloads: 412 |
--------------------
Citroen
C4
Champion 2007
|
|
laurian |
![]()
|
Route66 Navigate 7 e la nivel de numarpe o strada, sau de strada pentru Bucuresti ? Oricum, I-go nu e prea precis din puntul asta de vedere.
|
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
- B39xxx
2006 Asus 636 ; SPVM700;
|
laurian |
![]()
|
A aparut igo2006.
|
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
- B39xxx
2006 Asus 636 ; SPVM700;
|
csdexter |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 28 February 06 From: Bucharest/ROMANIA ![]() |
QUOTE(laurian @ 16 Apr 2006, 19:50) (...) Am inteles ca ROAD ar fi mai detaliat si in zonele montane, si ar fi bun pentru excursionisti, de exemplu. Poate l-a testat cineva mai amanuntit, nu numai pe drumurile principale. (...) RO.A.D. 2005 v1.21 nu are potecile si traseele montane. Drumurile apar toate, pana la nivel de drum judetean (DJ). Apar si majoritatea drumurilor comunale, forestiere sau de acces DAR, repet, nu apar traseele turistice. Apar cursurile de apa (inclusiv paraie sau cursuri intermitente), apar curbele de nivel si sunt si multe POI-uri printre care cabane, biserici si alte locuri proeminente. Se cere facuta si o mica mentiune pur tehnica (privitor la cazul particular al traseelor montane) si anume faptul ca nu te-ar ajuta sa ai traseul pe harta daca acesta trece prin padure -- padurea de brad e suficient de deasa ca sa nu mai ai semnal utilizabil, asa ca ce folos ca stii cum arata poteca daca nu stii unde te aflii pe ea? ![]() @Dexter |
--------------------
Dacia
Break
- B-55-MSV Sine amicitia, vitam esse nullam.
|
|
VeNoM386 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai jos sunt niste poze facute ieri seara. Eram la ASE, vis-a-vis de Cibernetica, am setat Route66 sa ma duca la Piata Alba Iulia.
O eroare grava este aici 2.jpg ( Size: 20.05k ) Number of downloads: 179 cand vroia sa ma bage in magheru si sa fac la stanga. Soft-ul se tot chinuia sa ma duca pe magheru-unirii-alba iulia, eu am luat-o special pe alta parte, prin spate, pe stradute, ce sa zic s-a descurcat pana la urma cu recalcularea, dar cu sensurile unice, interzise e ca si iGO. This post has been edited by VeNoM386: 20 Apr 2006, 10:48 Attached thumbnail(s) 1.jpg ( Size: 24.13k ) Number of downloads: 108 3.jpg ( Size: 22.61k ) Number of downloads: 83 4.jpg ( Size: 21.31k ) Number of downloads: 72 5.jpg ( Size: 24.2k ) Number of downloads: 18 6.jpg ( Size: 24.75k ) Number of downloads: 20 7.jpg ( Size: 23.96k ) Number of downloads: 35 8.jpg ( Size: 28.01k ) Number of downloads: 13 9.jpg ( Size: 22.83k ) Number of downloads: 38 10.jpg ( Size: 25.82k ) Number of downloads: 20 11.jpg ( Size: 22.26k ) Number of downloads: 39 |
--------------------
Citroen
C4
Champion 2007
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.562 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Că tot veni vorba de iGo Romania 2006, prețul va scădea aproape la jumătate față de iGo România 2005..., asta ca să confirme: niciodată nu cumpăra prima versiune...
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
- 27 Iul 2021
2021 sedan Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
VeNoM386 |
![]()
|
Weekend-ul asta am testat Route 66 & iGO 2005 pana la Focsani si inapoi.
De la Bucuresti la Focsani am mers cu Route 66. Din pacate in afara de Bucuresti, nu stia mare lucru. Ramnicul Sarat nici nu exista pe harta, iar Focsani, resedinta de judet, era doar jumatate, practic cand am trecut de ceas (cine a trecut pe acolo stie) strada se intrerupe brusc. La intoarcere, am mers cu iGO care mi-a lasat o impresie buna. Avea toate satele si orasele, chiar destul de detaliate. |
--------------------
Citroen
C4
Champion 2007
|
|
DFA |
![]()
|
Începând cu 1 Mai, utilizatorii de iGO 2005 vor putea face upgrade gratuit la iGO 2006, prin descarcare după site-ul producătorului.
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
- 27 Iul 2021
ex Logan I 1.5 |
|
laurian |
![]()
|
Am testat Igo 2005 cam 1800+800 km.
Daca pe drumul spre Moldova se descurca, in Moldova -zona Piatra Neamt Tg Neamt Gura Humorului Cheile Bizazului, nu a avut nici o problema, totul a fost corect. Bacau - Tg Secuiesc-brasov-Cheia-Buftea-OK. Probleme am intalnit insa in zona Buzaului. Habar nu are de drumul spre Vulcanii Noroiosi sau spre manastirea Ciolanu. Nu stie podul de la Berca, pe care s-a circulat prin ocolire atat timp, cat timp podul Buzaului era blocat. Drumurile sunt total aiurea in zona de deal, nu stie curbe, indica drumuri de tara care nu exista sau drumuri care exista nu le indica. La iesirile de pe centura Buzaului, catre Berca , sau cea de a doua, catre Ramnicu Sarat, nu le indica corect. Am mai intalnit doar drumul spre lacul Sfanta Ana, unde nu indica corect forma drumului. Aici insa in zona Buzaului este varza, imi venea sa opresc masina si sa incerc cu Tomtom. Pacat ca nu am facut-o. Poate in versiunea 2006 au remediat cate ceva, desi nu cred. Nu stiu cum indica strazile din Buzau. This post has been edited by laurian: 30 Apr 2006, 19:55 |
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
- B39xxx
2006 Asus 636 ; SPVM700;
|
eac |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 41 Joined: 9 June 05 From: Braila ![]() |
E drept ca are multe lacune I-GO, dar DEOCAMDATA este singurul soft de navigatie care detaliaza Romania la nivelul acesta.
|
--------------------
Dacia
LGN Ambition
- BR-xx-xxx
2005 v0.1 So what !?!
|
|
DFA |
![]()
|
QUOTE(laurian @ 30 Apr 2006, 20:54) Străzile din Buzău sunt OK, eu am varianta din Sep 2005 și nu am avut nici o problemă. Am vorbit la telefon cu producătorul și mi-a spus că pe lângă îmbunătățirile aplicației au îmbunătățit și harta la iGO 2006. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
- 27 Iul 2021
ex Logan I 1.5 |
|
dmath |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 13 June 05 From: Timisoara ![]() |
Stie cumva cineva daca exista vreun soft de navigare pt PocketPC care sa contina hartile Greciei, Bulgariei si eventual Serbiei ? Mersi.
|
--------------------
VW Golf
Daewoo Matiz
- TM-00-ZZZ
|
|
laurian |
![]()
|
TomTom5.21 cu Europa de Est are Grecia si Bulgaria, nu stiu cat de corecta este.
Route66 Navigate 7 are Grecia si Bulgaria. destinator PN51172 are Grecia, cel putin, nu stiu Bulgaria. |
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
- B39xxx
2006 Asus 636 ; SPVM700;
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Navigon 5 are numai Grecia. Nu stiu ce are Navigon 6 (trebuie sa apara curind)
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
laurian |
![]()
|
La CERF, e reducere 5% pentru I-GO.
Reducerea e valabila cica toata luna mai. Au inclusiv pda-uri MIO, deci vand cu totul. Poate e cineva interesat sa cumpere. Intre timp m-am lamurit, si harta din 2006 are zona Buzau la fel de prost facuta. Probabil si celelalte bug-uri au ramas. Pacat. |
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
- B39xxx
2006 Asus 636 ; SPVM700;
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 12:47 |