DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ajutor! Problema viteza I, Agata.. uneori

iulian sn2001
post 17 Feb 2009, 13:48
Post #31

Membru fost incepator

Group: Members
From: galati

Eu am in cutie tot 80w90 100% sintetic.Si nu am probleme cu el decat atunci cand este foarte frig.Oricum am inteles ca odata cu trecerea timpului uleiul se subtiaza(devine mai fluid)

--------------------
dacia supernova 2001 confort
cap sa ai ca mintea vine dup-aia
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 17 Feb 2009, 13:52
Post #32

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

QUOTE(marduk8602 @ 17 Feb 2009, 13:43)
intradevar, treapta 1 e nesincronizata, ...

Într-adevăr, treapta 1 e cât se poate de "sincronizată".

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
harry
post 18 Feb 2009, 23:19
Post #33

E-TECH tester

From: Bucuresti

QUOTE(DragosP @ 17 Feb 2009, 13:52)
Într-adevăr, treapta 1 e cât se poate de "sincronizată".
*

Salut, Esti sigur ca si treapta 1 este sincronizata ?
eu stiu ca nu este, dovada fiind si faptul ca nu intra (bine) in treapta 1 din mers...

--------------------
Renault Captur 2 E-TECH plugin hybrid 2021
Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013
+
iulian sn2001
post 18 Feb 2009, 23:23
Post #34

Membru fost incepator

QUOTE(harry @ 18 Feb 2009, 23:19)
Salut, Esti sigur ca si treapta 1 este sincronizata ?
eu stiu ca nu este, dovada fiind si faptul ca nu intra (bine) in treapta 1 din mers...
*

Ghilimelele in care este incadrat cuvantul"sincronizata" nu iti spun nimic?
Ce ai spus tu a spus si DragosP.Numa' ca el a folosit ghilimelele.

This post has been edited by iulian sn2001: 18 Feb 2009, 23:24

--------------------
+
andrew14_maverick
post 18 Feb 2009, 23:31
Post #35

Membru resemnat cu DSN...

pentru cine nu stie exact, 00W99 eu stiu ca e indicele de vascozitate al uleiului, indiferent pt ce e. astfel, 15 e mult mai fluid, mai apos decat 75, care e mai "miere". in motor se baga ulei mult mai fluid decat in cutie, 15W20 motor fata de 75W80 cutie.

Banuiesc ca uleiul ala 15 W20 era doar un exemplu, la SN se baga 10 W40 de obicei. Iar cu verificatul nivelului uleiului din cutie, eu stiu ca ar trebui sa curga din ea daca desfaci piulita aia fluture pe unde se completeaza.

--------------------
Dacia SuperNova 2001 Clima Rosie - VL 09 DDD
Ignorance is bliss.
+
marduk8602
post 19 Feb 2009, 09:10
Post #36

4x4 offroad

From: bucuresti

era doar un exemplu, da cred ca merge si cu 15w20.. adica la rece ar trebui sa unga mai repede, ca i 20 in loc de 40, problema e ca n mers e mai vascos, da sigur poti sa circuli si cu 15 in loc de 10. probabil ca in loc de 250000km o sa faci doar 200000 ... asta dc te tin bucsile si caroseria cool.gif . stiu cativa cu dsn si slz care baga 5W40, ca cica ala e pt condus sportiv, raliu pe sosea, si le merg motoarele foarte bine.

cu verificatu, dc curge inseamna ca aveai prea mult:D ca se pune pana curge si cand ajunge la nivelul gaurii aleia se pune busonu la loc

cineva mi a zis sa bag o sarma dreapta si daca vad ca o-nclin si nu e uda pana unde o tineam cu mana (langa gaura) atunci tre sa mai pun. acum nu e o metoda prea precisa.. da ti zice cand ai muuult prea putin. totu e sa nu scapi sarma in cutie.

offtopic: am spart baia de ulei la vreo 50 de km de bucuresti (ma luasem la ntrecere cu 2 motoare enduro pe un drum de camp:D)si pe la jumateaa drumului(25km) am oprit si DIN GRESEALA am observat ca mi picura ulei din ea... am bagat vreo 3 tipuri de ulei, sa completez, scazuse aproape de minim. am zis ca mai bine pun orice acolo decat sa fac zob motoru, si a mers. acelasi ucru l am facut asta iarna cu radiatoru, s a spart si n lipsa de altceva (eram la multi km de bucuresti sau vreo benzinarie, in camp, plouase si era noroiu pan la praguri)am pus apa chioara, nici nu era apa distilata, decat sa nrosesc motoru de caldura, mai bine asa. si pana nu l schimb mai la primavara cand so ncalzi, merg numa cu apa si putin antigel, sa nu fiarbaca mananca cam 2 3 l / 100km.

This post has been edited by marduk8602: 19 Feb 2009, 09:13

--------------------
dacia mcv cheala sep 2011 - B-26-YIR
minsk 125cc 1992 B-90-EAE
+
andrew14_maverick
post 19 Feb 2009, 11:02
Post #37

Membru resemnat cu DSN...

Din cate stiu si am citit si pe forum aici, poti pune 5W40 fara probleme, insa nu e deloc recomandat sa folosesti 15W40 sau ulei de genul asta. Trebuie sa fie ceva macar semisintetic. Ca in cazuri de extrema urgenta poti sa bagi altceva ca sa nu calezi motorul, asta e alta treaba.

Legat de radiator, si mie mi s-a spart si am bagat tot apa chioara. La mine a consumat 2L in 7 km wacko.gif L-am schimbat imediat si am bagat antigel si apa distilata.

--------------------
Dacia SuperNova 2001 Clima Rosie - VL 09 DDD
Ignorance is bliss.
+
iulian sn2001
post 19 Feb 2009, 13:52
Post #38

Membru fost incepator

eu am in cutia de viteze 80w90 100% sintetic.Credeti ca in timp ar putea sa dauneze cutiei de viteze?

--------------------
+
marduk8602
post 22 Feb 2009, 04:41
Post #39

4x4 offroad

From: bucuresti

iulian sn2001, mie mi a zis un inginer de motoare de avioane, a terminat politehnica, deci stie ce mi zice ca dc merg 20000 nu ar trebui sa fie mari probleme, acu dc vrei sa te tina cutia 400k si te tine doar 300 e alta, dr in mod normal nu ar trebui sa ai mari probleme, mai ales dc mergi potolit... doar ca la rece o bagi muult mai greu in viteze

andrew14_maverick, dc mai tii minte, zi mi si mie unde ai schimbat radiatoru, cat a costat si cat a durat programare, bagat masina si schimb, pana poti sa pleci cu ea, te rog. vad ca ai clima si tu, a trebuit sa umble si la ceva din instalatia de aer sau nu?

--------------------
dacia mcv cheala sep 2011 - B-26-YIR
minsk 125cc 1992 B-90-EAE
+
mosu86
post 22 Feb 2009, 10:12
Post #40

Membru incepator

QUOTE(marduk8602 @ 22 Feb 2009, 05:41)
iulian sn2001, mie mi a zis un inginer de motoare de avioane, a terminat politehnica, deci stie ce mi zice ca dc merg 20000 nu ar trebui sa fie mari probleme, acu dc vrei sa te tina cutia 400k si te tine doar 300 e alta, dr in mod normal nu ar trebui sa ai mari probleme, mai ales dc mergi potolit... doar ca la rece o bagi muult mai greu in viteze

andrew14_maverick, dc mai tii minte, zi mi si mie unde ai schimbat radiatoru, cat a costat si cat a durat programare, bagat masina si schimb, pana poti sa pleci cu ea, te rog. vad ca ai clima si tu, a trebuit sa umble si la ceva din instalatia de aer sau nu?
*

Problema este alta,nu prea mai gasesti radiatoare ca cel de pe masina.La astea noi iti trebuie si suportii de prindere,le gasesti separat,am schimbat de curand si cand sa-l montez am constatat ca nu pot.L-am dus inapoi la magazin si tipul de acolo imi spune ca nu are cum sa se potriveasca daca nu cumpar si suportii.Na belea imi spun,ca asta nu am mai vazut,a trebuit sa-i cumpar.Ca sa dai radiatorul jos nu este neaparat nevoie sa umbli si la cel de clima.Cat despre ulei folositi specificatiile producatorului 80w90-75w80 pentru cutie si un10w 40 pentru motor.Un ulei mai scump nu inseamna ca este si mai bun,deaceea se duc motoarele.Asa este la noi cum apare un ulei mai scump dar mai prost cum il cumpara tugulanu si binenteles se inteapa.O fi motor de Renault dar in nici un caz unul de curse.

This post has been edited by mosu86: 22 Feb 2009, 10:38

--------------------
mazda 323f - - -
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 23:41
Forum Renault