Incredibil......dar adevarat, Mai multa putere ? cum ?
![]() ![]() ![]() |
Incredibil......dar adevarat, Mai multa putere ? cum ?
C@talin |
![]()
|
||
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
|
||
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|||
br03gnn |
![]()
|
![]() Club MAK Motorsport Braila de obicei noaptea pe strazi Group: Members Posts: 138 Joined: 9 November 08 ![]() |
nu vb asa ca o nova pusa cat de cat la punc cu 1 si a 2 face multe masini carburatia isi spune cuvantul
liniute am facut destul de multe ca imi plac si ca masina sau nova de la a 3 nu are cuplu plus de asta mama are tico care nu imi place da intadevar face matizu la liniute dar nova ramane in urma 24 Jan 2009, 04:36: dar orcum fiecare cu parerile lui dar nu imi place sa fiu luat la misto si mai ales cand stiu ca nu e adevarat si pana acum in 1 an de zile am schimbat 3 discuri de ambreiaj si ca imi consuma masina 14% si am bucsaraia varza pe ea (de la liniute) de planetare nu mai zic dar imi place si daca tot muncesc muncesc pentru masina 24 Jan 2009, 04:37: mojoritatea care ne gasim noi nu suntem cu masinile lu mama si a lui tata si stim sa schimbam vitezele This post has been edited by br03gnn: 24 Jan 2009, 03:37 |
--------------------
fiat
uno
1997
- CT-07-VKP Asta e viata nu ai ce face , te uiti inapoi razi si treci mai departe!!!!
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
br03gnn |
![]()
|
![]() Club MAK Motorsport Braila de obicei noaptea pe strazi Group: Members Posts: 138 Joined: 9 November 08 ![]() |
si eu incerc sa ma conving dar cred ca nu ma linistesc pana cand nu raman fara ea !!!
si unu acum ce as vrea sa fac sa incerc sa conving un mecanic sa imi puna un carburator cu 4 camere dar imi e ca o sa merg cu cisterna dupa mine |
--------------------
fiat
uno
1997
- CT-07-VKP Asta e viata nu ai ce face , te uiti inapoi razi si treci mai departe!!!!
|
|
C@talin |
![]()
|
poti pune si doua carburatoare dublucorp
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
br03gnn |
![]()
|
nu merge hai ca fug la somn ca maine dim trebuie sa ajung la tulcea si plec la 8 si daca vrei sa vb si vrei sa dam o liniuta id meu de mes dumicipi
|
--------------------
fiat
uno
1997
|
|
C@talin |
![]()
|
bine da zic pas la liniutz mie mila de masinutza
![]() 24 Jan 2009, 05:01: ps sper sa nu se supere vrun moderator ,cal pun sa faca curat in dezordinea asta : ![]() This post has been edited by C@talin: 24 Jan 2009, 04:01 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
MIHAI8888 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 392 Joined: 1 September 07 ![]() |
teoretic ar trebui sa faci la liniuta un golf 3 cu motor pana in 1.6
are tot 75 cai si vreo 200 kg in plus cutia in schimb ,e prost etajata, 1,respectiv 2 sunt prea mici pt motor si greutate masinii This post has been edited by MIHAI8888: 25 Jan 2009, 12:07 |
--------------------
vw golf
fost nova
1998 gti
|
|
razvannn |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 5 February 08 ![]() |
si eu am nova , dar matizul nu cred ca are vreo sansa in fata unei nove care merge bine si un sofer care sa stie cand sa schimbe treptele ,,,, multi aici pun pret pe puterea motorului dar pe schimbatul vitezelor cand trebuie ?oare nu te ajuta ?
|
--------------------
renault
19 /1,7 75 cp 1995
1995
- B-37-DUG renault 19 1.7 75 cp
|
|
MIHAI8888 |
![]()
|
sigur ca da
la trei cilindri si 800 cc ![]() This post has been edited by MIHAI8888: 25 Jan 2009, 22:03 |
--------------------
vw golf
fost nova
1998 gti
|
|
br03gnn |
![]()
|
loool
|
--------------------
fiat
uno
1997
|
|
valinumberone |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 11 February 09 ![]() |
am o dacia nova gli din 2000 am tupeu sa fac cate linii doriti cu matizuri,nu e tunata nu nmk,dar sa ma faca un matiz? cred ca ala care zice ca ma face cu un matiz a cazut din pat in vis si sa lovit la cap!acum depinde si de indemanarea soferului! acum hai sa spun o chestie:si beat daca sunt tot te iau!
This post has been edited by valinumberone: 11 Feb 2009, 21:33 |
--------------------
dacia
nova GLI
2000
|
|
cristi 57 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 28 October 07 ![]() |
..d-lor, in primul rand conteaza stilul de conducere, starea motorului, apoi nu poti compara un motor de 1,6l cu unul de 0,8l... Iar pt cine nu stie: motoarele de serie echipate cu sisteme de injectie nu sunt pt performanta, ci pt optimizare consum/poluare, norme euro... fiind concepute sa mearga cu amestecuri saracite la limita bunei functionari. Evident ca un motor cu carburator este mai nervos decat omologul lui pe injectie.
|
--------------------
nova gti
dnepr m11, yamaha xv-535
2ooo
|
|
br03gnn |
![]()
|
sincer nu stiu ce ar trebui sa tst decat ca ai dreptate!!!!!!!!!!
![]() |
--------------------
fiat
uno
1997
|
|
MIHAI8888 |
![]()
|
QUOTE(cristi 57 @ 11 Feb 2009, 23:47) Iar pt cine nu stie: motoarele de serie echipate cu sisteme de injectie nu sunt pt performanta, ci pt optimizare consum/poluare, norme euro... fiind concepute sa mearga cu amestecuri saracite la limita bunei functionari. Evident ca un motor cu carburator este mai nervos decat omologul lui pe injectie. depinde.... pentru cine nu stie ![]() daca apesi lent pe pedala UCE va saraci amestecul ,dac ii dai talpa in schimb acesta va imbogati amestecul constant ,modifica avansul , etc astfel incat sa ai demaraj toata treaba o face sonda lambda ,care masoara cat oxigen neconsumat in ardere exista in gazele de evacuare de asemenea la o masina pe injectie bujia produce mai multe scantei pe ciclu motor lucruri pe care un motor cu carburator nu le poate face deci ''dream on'' la super carburatoare..... |
--------------------
vw golf
fost nova
1998 gti
|
|
br03gnn |
![]()
|
tie cand iti da injectia in nas carburatia se tureaza inca
|
--------------------
fiat
uno
1997
|
|
MIHAI8888 |
![]()
|
la cate ture?....
|
--------------------
vw golf
fost nova
1998 gti
|
|
variable_dynamics |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 976 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE tie cand iti da injectia in nas carburatia se tureaza inca Sistemul de injectie Bosch are limitare electronica a turatiei la 5600 rot/min. QUOTE la cate ture?.... Probabil ca motorul cu carburator se mai tureaza pana la 7000 rot/min...poate si mai sus....cu siguranta nu fara efecte negative(distructive). Intrebarea mea e una simpla, insa... La ce bun? La ce bun ca poti sa o turezi pana la x000 rot/min cand motoarele de pe Dacia Nova au CUPLU MAXIM undeva pe la 2500 rot/min(motoarele 106-20, 106-21 si 106-30) si la 3500 rot/min(102-35)? Variantele de cutie de viteze cu care sunt echipate aceste masini(Novele) sunt practic identice(mi se pare ca 510-01 are viteza a-V-a mai "scurta" decat 510-02 si 510-03 si cam atat!). Daca analizam problema din punct de vedere al PUTERII MAXIME, lucrurile stau si mai clar: 72 Cp la 5250 rot/min la motoarele 106-XX si 62 Cp la 5000 rot/min la 102-35. Deci, cei care tureaza motoarele pe carburatie de Nova peste 5000 respectiv 5250 rot/min o fac DEGEABA... Tot ce se obtine este zgomot si fum de-aiurea si uzura semnificativa a organelor motorului. Orice turatie peste turatia de putere maxima/cuplu maxim nu are influente(pozitive) nici asupra cuplului nici asupra puterii dezvoltate de motor... Asta ca sa inteleaga tot omul.... QUOTE Evident ca un motor cu carburator este mai nervos decat omologul lui pe injectie. Nervos? depinde ce intelege lumea prin "nervos" Parerea mea e ca diferenta sta in PROMPTITUDINEA cu care aceste doua sisteme de dozaj ale amestecului(carburator si sistem de injectie/injector) raspund la comanda(accelerare). Este adevarat ca exista o latenta mai mare la accelerare la motoarele cu injectie decat la cele cu carburator. Motivul acestei latente este acela ca sistemul de injectie este un sistem de reglaj adaptiv, functioneaza dupa anumiti algoritmi in anumite bucle de functionare, algoritmi care necesita timpi de calcul,etc. Da, intr-adevar, din cauza optimizarilor pe care sistemul de injectie le face, accelerarea nu este asa de prompta.... QUOTE motoarele de serie echipate cu sisteme de injectie nu sunt pt performanta, ci pt optimizare consum/poluare, norme euro...fiind concepute sa mearga cu amestecuri saracite la limita bunei functionari Da, in cazul de fata, "la limita bunei functionari" se traduce prin OPTIM(din punct de vedere al consumului, poluarii,etc). Dar optimizate au fost si motoarele cu carburatie care au iesit pe poarta uzinei de la Mioveni!! Unele dintre avantajele injectiei le-a subliniat si MIHAI8888 Ca un carburator este mai usor de dereglat ca un sistem de injectie, sunt perfect de acord cu asta...Asta nu inseamna insa ca motorul cu carburator este gandit, reglat si a fost comercializat pentru performanta!!! Faptul ca pot "regla" carburatorul in asa fel incat sa pot sa imbogatesc/saracesc amestecul cum imi place mie, ca sofer, si asta in orice moment vreau...asta nu tine de performanta sau de optim!!! Tine de "flexibilitate" in exploatare(ca performanta tot nu e, nici s-o pici cu ceara!), si poate nici atat....Nu tine nici de economie de combustibil in exploatare, nici de siguranta in exploatare, nici de poluare redusa si atentie:controlabila(adica in anumite limite) si in nici un caz de FIABILITATE(in comparatie cu injectia) in exploatare... Economie, siguranta, fiabilitate si poluare redusa pe care un sistem de injectie le ofera permanent utilizatorului(soferului), daca este tinut intr-o stare tehnica corespunzatoare, desigur. Numai bine. This post has been edited by variable_dynamics: 13 Feb 2009, 19:52 |
--------------------
EX Dacia
Nova GTi
2000 A little less conversation, a little more action.
|
|
br03gnn |
![]()
|
da si cu asta sa inchis topicu cred ca ai dat toate lamuririle tehnice (dar cu o benzina cu cifra octanica mai mare motoru are cuplu un pic mai sus si daca este reglat un pic pentru forta si daca renuti si la alternator mai castigi un 3cp si mai se pot face mai multe un motor pe carburatie e mai usor de modificat decat unu pe injectie) si aici era vb de un baiat care il facea un matiz si vroia sa stie ce poate face ca sa fuga mai bine masina pentru cateva sute de metri nu?????????????
|
--------------------
fiat
uno
1997
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 13:49 |