Servo sau nu ?, dilema servodirectie
![]() ![]() ![]() |
Servo sau nu ?, dilema servodirectie
xline |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 25 February 09 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2004/Ambiance
- CT-07-DES
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(xline @ 27 Feb 2009, 13:03) pune un sofer adevarat si pe pariu cand va cobar din masina nu va zice ... mama mama ce nasol e cu directia asta ! Ce intelegi tu prin "sofer adevarat"? Vreun Shwartzineggeri? Vreun Vaidoamne, ceva? Trebuie neaparat sa ai brantu cat capu de bivol ca sa fi "sofer adevarat"? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
xline |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 25 February 09 ![]() |
Sofer adevarat , adica unul cu vreo 20-25 ani de condus ... ce a lucrat toata viata ca sofer ! Ma rog , sunt multe pers. cu 20 de ani de condus dar putini experti ....
Si aici nu ma refer la sofrii de ML (persoanl) ![]() ---------- Si o alta varianta , soferul normal serios cu doi copii la 45 de ani cu o astra in fata blocului (deci nu bogat) , pune tu unu din asta la volanul unui logan , si nu cred ca va face fite ca vai doamne nu poate sa intoarca masina dintr-o mana ... si cu una "pe" tigara" Nu vreu sa ma cert cu nimeni ... eu vreu doar sa demonstrez ca loganul fara sero nu este o DELOC o povara ![]() klaus o zi buna... This post has been edited by xline: 27 Feb 2009, 14:59 |
--------------------
Dacia
Logan
2004/Ambiance
- CT-07-DES
|
|
pyngi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 242 Joined: 4 November 07 From: Tg-Mures ![]() |
xline Sunt cumva acri strugurii? Mai lasa chestiile cu tigara si intoarcerea ca e penibil. Ai dreptate un sofer adevarat poate conduce foarte bine si fara servo la fel de bine cum alti soferi adevarati nu au nevoie de ABS, iar cei mai adevarati dintre toti soferii adevarati conduc iarna fara cauciucuri de iarna, dar au "tiunat" masina cu toate briz brizurile din targ.
|
--------------------
Dacia
Logan Kiss FM dCI 85 CP
2008 236.000 km Fara interventii la motor, cutie,ambreiaj. Da vorba unuia: "cu banii astia iti puteai lua si o Masina." (TDI bre)
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
detail |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 28 February 09 From: Bucuresti ![]() |
@xline
am implinit 45 de ani, am 28 de ani de condus(xxx.xxx km la bord), am 3 LGN, nu am astra ci Clio3, si am condus 4 generatii de 13oo fara servo, inclusiv faimosul papuc 1304 fara sa am brandul mare din acest motiv. Cu toate astea nu as mai cumpara o masina fara servo, ABS (din pacate am un LGN fara, pentru ca m-am grabit sa iau ce era pe stoc la o oferta) sau aer conditionat. Si pun din 1990, cand am gasit prima data in Romania, cauciucuri de iarna. Daca ar fi sa ma iau dupa tine ar fi inca buna prima Dacie SH din 1979 pe care am avut-o, cu cauciucuri Victoria. ![]() |
--------------------
Dacia
Pickup85 MCV70 Clio 3 1.4 100 3p
2006-2008
- B 87SSB B 01DET
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Da cum de ai permis de pe la 17 ani?
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
kodrix |
![]()
|
![]() Membru tanar Group: Members Posts: 220 Joined: 20 July 05 ![]() |
@Serje: omul a spus ca are 28 de ani de condus, nu 28 ani de cand are permis
![]() Si ca sa fiu ontopic spun si eu ca am apucat sa conduc o dacie de prin '99 toamna si o Solenza fara servodirectie. Acum daca directia la Dacie mi s-a parut ingrozitoare cea de pe Solenza mi -a parut OK, chiar m-am distrat de modul cum raspunde la comenzi. In concluzie daca Loganul fara servo se manevreaza la fel ca o Solenza fara servo zic eu ca se poate si fara ea(mai ales in cazul unei perosane care este stramtorata la buget si are fix banii de un ambiance). In orice caz se impune un drivetest cu ambele versiuni pt. a lua o decizie in cunstinta de cauza. |
--------------------
-
-
- Skoda Fabia 1.2TSI 2010
Logan 1.4MPI Laureate 2005 de la 0 km la peste 180.000 km Logan 1.4MPI 2009 E0 Logan 1.4MPI 2009 Ambiance |
|
emil_t |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 519 Joined: 12 August 07 ![]() |
servou de pe logan imi place f mult, in oras il poti invarti cu un deget, si la drum lung mai retine un pic din feel, poate e placebo, dar la viteza parca se ingreuneaza un pic, sau incerc eu sa trag de el cat mai incet posibil, una din 2.
|
--------------------
Dacia
Supernova
'03
|
|
voicamic |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 28 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca servodirectia se ingreuneaza un pic la viteza mare, nu-i rau, ca ajuta la stabilitatea directiei. Nici prea "fulg" nu e buna, ca la drum lung te oboseste sa tii masina pe directie. Cine a condus prima generatie de Solenza cu servo stie ce vreau sa zic, la masina aia si daca-i suflai in volan schimba directia!
In alta ordine de idei, diferenta de pret intre Ambiance si Preferance mai nou e de 700 euro, dar in ea iti da Dacia (in marinimia ei!) si radio cu Cd (cred ca nu l-a mentionat nimeni pana acu'). Oricum, in ultimii doi ani am fost nevoit de vreo 3 ori sa conduc un Matiz de imprumut fara servo, cate 2-3 saptamani (Loganul fiind in service). Fiecare intoarcere la Logan a fost adevarata usurare. Pe bune, servodirectia nu mai e de mult un moft, e evolutie, domnilor! |
--------------------
Dacia Logan MCV
Laureate 1.5 dCI 68 CP
2007
- B-**-*** Fugi D'acia!
|
|
vierme_ha |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 386 Joined: 6 January 04 From: Fetesti/Bucuresti ![]() |
are cineva idee ce fire sunt alea de intra in alea 2 mufe de pe motorasul de la pompa de servo de la logan? mufa cu 2 papuci mari e clar de la + si -(bine, dar nu stiu care)
cu alte cuvinte...are cineva idee de schema electrica la ce fire sunt acolo? |
--------------------
Dacia
1310 TLX fost 1.8 16v 99kw
1990
- IL-02-XFP Semnat: eu
|
|
koss_x_treeme |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 28 August 08 From: Craiova ![]() |
logan fara servo ufff , mai bine merge o dacie 1300 fara servo
![]() |
--------------------
Daewoo
Cielo
1996 / GLE
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
In comparatie cu alte marci pe care le-am condus ocazional m-a cam dezamagit servodirectia de la Logan. Dar citind pe acest forum cum ca servodirectia ar fi subdimensionata nu m-am prea agitat. Mi-am inchipuit ca diferenta de la 13x0 la un Logan fara servo n-ar trebui sa fie enorma, chiar avand in vedere diferenta de la rotile de 13" la cele de 15". La urma urmei tot roti de 15" am avut si la 1100, si zau daca m-am plans vreodata, invarteam volanul cu un deget.
In schimb ieri l-am prins pe cumnatu' cu al lui Ambiance (2005, parca), si am zis ca e timpul sa ma conving cu propriile-mi maini. Asa ca l-am luat la un test drive. Ce sa zic... mi-am rupt mainile! Si zau ca nu-s mic si plapand! Abia am reusit sa fac intoarcerile. Pana ajungea la vreo 10-15 km/h abia reuseam sa invart de covrig! Nevasta, care e mai micuta de felul ei, cu siguranta n-ar fi reusit! Nu zic ca nu e chestie de obisnuinta, dar daca alegi o masina fara servodirectie trebuie sa fii pregatit pentru asta, si sa-ti iei muschii cu tine in fiecare zi! Parerea mea! |
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
Servo e buna cat de subdimensionata o fi e buna,pai io cand trec de la tico care nare servo dar totusi merge usor volanu,il manevrez cu o mana,pe logan ma simt de parca am servo cu city mode
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
ocean36 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 14 May 09 ![]() |
Nu stiu cum o fi Loganul fara servo, pentru ca nu am apucat sa conduc unul, insa inainte am avut o Dacia 1310 si era un chin sa-mi parchez masina si sa fac manevre in spatii reduse, este inevitabil sa nu te intalnesti cu astfel de situatii in ziua de azi.
Poate cu vreo 10 ani in urma cand parcarea din fata blocului era aproape goala si implicit nici pe strada erau asa de multe masini, nu era o problema daca nu aveai servo pentru ca nu erai nevoit sa faci manevrele pe care le faci acum, insa acum situatia este cu totul alta. Daca la Dacie ma luau toate transpiratiile ca sa fac o intoarcere cat mai rapid(altfel iti iei toate injuraturile posibile) sau sa iesi din parcare cat mai rapid ca sa nu blochezi accesul altora, acum cu Logan mi se pare floare la ureche. Servodirectia este dpmdv cea mai utila imbunatatire adusa masinilor moderne, se poate trai si fara ea insa este mult mai bine cu ea. Numai bine. |
--------------------
Logan
Preferance
2009
- CT-04-BBM xxx
|
|
b6ae23 |
![]()
|
![]() fan Bula Daciotului Group: Members Posts: 53 Joined: 25 May 08 From: Bucuresti ![]() |
Aprob.
Sa isi ia servo. Sa fim seriosi mai mine nu as lua masina noua decat sa nu iau cu servo, abs, tot tacamul de dotari de baza. E vorba de mai mult decat de confort -- si siguranta la volan creste. Problema e de mentalitate. Daca vrei masina iei masina nu o chestie intermediara. Poate sa imi spuna cineva daca stie un camion fara servo in vanzare? De ce? Pentru ca soferii profesionisti stiu ce vor de la o masina. Si sa nu imi spuneti ca nu se poate conduce camion fara servo ca am condus pe vremuri si stiu cum e. Daca ar fi dupa mine as interzice vanzarea masinilor fara servo si abs. Oricum in 10 ani nu or sa mai fie fara servo si abs. Parerea mea. This post has been edited by b6ae23: 19 May 2009, 10:44 |
--------------------
Logan
Laureat Gpl
2008
- Provizoriu
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
s-a interzis de ceva vreme vanzarea masinilor fara ABS in Romania...servodirectia spre deosebire de ABS face parte din dotarile pentru confort, e alegerea fiecaruia, si clar merita, cine zice altceva si eventual se lauda ce usor invarte fara, o fi frustrat ca nu are...antrenamentele se fac la sala, nu in masina.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
in 10 ani o sa avem esp, controlul tractiunii, etc ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
ocean36 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 14 May 09 ![]() |
QUOTE(b6ae23 @ 19 May 2009, 10:41) Aprob. Poate sa imi spuna cineva daca stie un camion fara servo in vanzare? De ce? Pentru ca soferii profesionisti stiu ce vor de la o masina. Si sa nu imi spuneti ca nu se poate conduce camion fara servo ca am condus pe vremuri si stiu cum e. Se poate conduce un camion fara servo? Nu am nici o idee in legatura cu asta, banuiesc ca trebuie sa fii culturist ceva, pentru ca mie personal mi se pare greu si la o masina mica dar la un camion... Grele. |
--------------------
Logan
Preferance
2009
- CT-04-BBM xxx
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
se poate, alea vechi romanesti, gen Saviem nu aveau servo.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 06:59 |