logan 1,4, se merita?
![]() ![]() ![]() |
logan 1,4, se merita?
Serje |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|||
doctoru1980 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Serje @ 3 Jan 2009, 00:19) Orice chestie se poate strica, nu s-a inventat nimic perfect, si de aceea garantia aia o ai in anumite conditii, adica platesti ceva ca sa o ai. La revizii pe langa ca se schimbe unele chestii, se mai face si o inspectie, placute, articulatii ... si se schimba sau se recomanda schimbarea lor. Ca in unele cazuri nu stau asa lucrurile, ii alta poveste, mie de exemplu nu au vrut sa-mi dea masina pana nu am semnat o hartie cum ca m-au informat ca trebuie schimbate urgent placutele si ca daca daca plec cu ea asa o fac pe propria raspundere. Serje uite ca e treaba. Am un prieten care e mecanic la Mercedes. Daca ai stii cate manarii fac aia acolo nu-ti vine sa crezi. Iti spun clar ca nu fac nici o inspectie. Ii doare fix undeva. Schimba ce au de schimbat la nr de km si nu fac nici o verificare. Mai bine iti faci treaba cu un mecanic cunoscut decat cu nenorocitii de la service-uri. |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
- CharlesioNig https://vgruk.com/ - visit vgruk
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Am zis, ca nu fac multi dintre ei ii alta poveste, dar tu ii poti pune sa le verifice si nu te taxeaza cu nimic in plus.
Stiu ce manarii se fac prin service-uri... deaia nu plec de langa masina la revizii. This post has been edited by Serje: 2 Jan 2009, 23:49 |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Serje @ 3 Jan 2009, 00:47) Am zis, ca nu fac multi dintre ei ii alta poveste, dar tu ii poti pune sa le verifice si nu te taxeaza cu nimic in plus. Stiu ce manarii se fac prin service-uri... deaia nu plec de langa masina la revizii. Serje daca s-ar face pe bune as mai zice dar nici atunci. Nu vad rostul ca sa dau 9 mil si sa-mi spuna ei ca trebuie sa schimb placutele. Cand se schimba placutele scrie in carte (depinde si de stilul de sofat al fiecaruia, le poti schimba mai devreme sau mai tarziu). Unele masini au si martor in bord pentru asta. Deasemenea daca ai ceva grav pe la masina simti si tu imediat ca e ceva in neregula nu trebuie sa-ti spuna ei. Unele service-uri nu accepta sa stai langa masina sub nici o forma. Trebuie sa te certi cu ei ca sa te lase sa faci asta. Eu unul am un mecanic de vreo 10 ani la care m-am dus cu fiecare masina pe care am avut-o si intotdeauna mi le-a reparat si nu am avut probleme. In plus fata de service ii pot lasa masina si cateva zile daca e nevoie pana o repara. |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(doctoru1980 @ 2 Jan 2009, 22:23) ... Dupa cum le iei apararea la astia din service-uri cred ca lucrezi in unul din ele. Mai ales ca esti informat si de tarife si de tot. Normal ca le iei apararea sa manance si baietii o paine pe seama la fraieri. Ca stii exact cum sta situati (tarife, operatiuni etc), nu trebuie sa lucrezi intr-un service. E de-ajuns sa stii sa citesti tariful orar practicat (e afisat la vedere) si factura emisa. Bine, sa nu uitam ca ar mai trebui sa si detii o masina REALA... |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Serje |
![]()
|
Si tu crezi ca toti proprietarii de masini au cat decat habar de masini? Sunt enorm de multi care nu stiu sa schimbe un bec, multi zic ca li s-o stricat ceva cand le intra abs-ul. altii nu simt nici cand masina le trage stg/dr, sau cand bate cate ceva pe la vreo roata ...
Iar de faza cu cearta ... nu reusesti nimic, niciodata cand m-am certat nu am obtinut mare lucru, eventual ii faci sa-ti lucreze si mai de mantuiala, cu vorbitul frumos realizezi mult mai multe. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 3 Jan 2009, 11:07) Ca stii exact cum sta situati (tarife, operatiuni etc), nu trebuie sa lucrezi intr-un service. E de-ajuns sa stii sa citesti tariful orar practicat (e afisat la vedere) si factura emisa. Bine, sa nu uitam ca ar mai trebui sa si detii o masina REALA... Vijelie e treaba ta daca vrei sa te duci sa le dai banii hotilor din service-uri pentru garantia extinsa pe care ti-o ofera ei. Cat despre replica ta cu masina reala nu prea am inteles-o. In legatura cu tariful practic iti spun clar ca am platit aprox 300.000 la Auto Cobalcescu in 2007. Daca esti un pic curios poti verifica posturi mai vechi de pe Daciaclub si o sa vezi ca atat era manopera atunci. Ca acum s-a dublat imi confirma teoria ca cei de la service-uri sunt niste hoti. Au dublat mana de lucru fara un motiv anume. Nu cred ca au dublat si salariile mecanicilor. |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
sunteti oarecum offtopic. dupa mine n-ar trebui sa existe varianta de echipare sub laureate. eu unul merg pe ideea ca daca tot dau un ban, macar sa iau ceva bun. adica dau 8000 de euro (sau cat o fi, ca nush exact preturile) si imi o masina fara ac si servo?? chiar daca nu crezi ca o sa folosesti ac, tot se vor ivi ocazii cand iti vei dori sa-l fi avut. iar legat de servo, nu poti sa mergi cu masina numai in linie dreapta, asa ca este ceva pt confortul tau ca sofer. si la tara exista curbe, manevre de intoarcere, sau mai stiu eu ce.
|
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
dobre |
![]()
|
-classic- Group: Members Posts: 425 Joined: 2 December 07 From: Severin ![]() |
@ doctoru : din aug 2007, unul are 100k km, iar celalalt cam 80k km, in afara de placute de frana am schimbat la unul pe garantie caseta de directie. In orice caz, sunt inchiriate la taxi si aia se cam schimba pe ele...
|
--------------------
Dacia
1300
1972
- GJxxSPR Dacia 1300 RAT 1972
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
Bine, in principiu daca le ai pe taxi se merita sa le tii in garantie. Dar daca cumperi masina pentru tine, nu cred ca ajungi la 100k decat in 4-5 ani ( la o utilizare cat de cat normala). Probabil aia 100k km si 80k km sunt facuti cu preponderenta in oras unde exista aglomeratie, semafoare, gropi etc. Deasemenea nu conduce o singura persoana masina aceea si se strica mai repede. Daca iti iei masina pentru uz personal parerea mea este ca nu trebuie sa iti iei garantie extinsa pentru ca oricum nu ajungi sa o repari pe garantie si nu are rost sa dai banii degeaba la service-uri pe revizii foarte scumpe cand ai putea sa o intretii mult mai ieftin mergand la alte service-uri si cumparand piesele din magazin, personal. Daca cumperi piesele direct de la service sunt mult mai scumpe.
|
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
|
|
aliuta2000 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 17 April 07 ![]() |
Omul a vreut sa iti arate ca sunt destul de fiabile , in conditiile cele mai grele de utilizare "TAXI". Cat despre garantie .... mai nou am vazut ca e standard 3 ani si daca vrei poti sa o extinzi pana la 5 contra cost. 3 ani era inaite garantia extinsa, pe care acum o ai standard.
Asa ca zic ca se merita 1.4 daca sti ca mergi batraneste , si nu supara faptul ca o sa fie cam puturoasa cu Ac(necear obligatoriu in viziunea mea pentru o masina ) . Ca avantaje consumul mai mic . This post has been edited by klaus: 5 Jan 2009, 09:47 |
--------------------
Renault
-Megane 3
2014
- -
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
Pai tocmai asta e. Ca masinile sunt fiabile si daca le cumperi pentru interes personal nu se justifica atatia ani de garantie. De fapt garantia te obliga sa iti faci reviziile la service-urile autorizate care te storc de bani. Daca stii ca masina merge 100.000 km fara sa-i faci nimic ce rost are sa le dai banii la revizii pentru a-ti prelungi garantia? Tu poate faci 100.000 km in 7 ani. Si dupa 7 ani descoperi ca le-ai dat o gramada de bani degeaba la revizie ca nu s-a stricat nimic la masina iar consumabilele pe care le-ai schimbat la revizii le puteai schimba mult mai ieftin in alta parte nu la service-urile lor. Daca insa folosesti masina in regim taxi se merita multi ani de garantie, insa nu toata lumea iti ofera o astfel de garantie daca folosesti masina pentru taxi.
|
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
depinde ce inseamna te storc de bani. Mie unuia nu mi se pare mult o revizie de 200-250 lei. Cel putin pana acum in 35000 de km am avut la loganul din semnatura 3 revizii, la care am dat pana in 250 de lei pe revizie. Eu zic ca nu e mult tinand seama ca in general dai suma asta anual. Mai ales ca in general de asta iei masina noua, pt garantie.. |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
QUOTE(aphophis @ 5 Jan 2009, 00:07) depinde ce inseamna te storc de bani. Mie unuia nu mi se pare mult o revizie de 200-250 lei. Cel putin pana acum in 35000 de km am avut la loganul din semnatura 3 revizii, la care am dat pana in 250 de lei pe revizie. Eu zic ca nu e mult tinand seama ca in general dai suma asta anual. Mai ales ca in general de asta iei masina noua, pt garantie.. La Logan nu este chiar asa mult revizia pana la urma. Dar suma creste odata cu nr de km. La 35k nu i-au schimbat mare lucru la revizie. Probabil doar uleiul, placutele si bujiile daca le-au schimbat si pe alea. Oricum daca schimbai tu astea la un alt service dadeai mult mai putin, asta era ideea. Dar daca iti iei masina straina, de exemplu Hyundai cum a zis Dobre si dai 8-9 mil la o revizie la care iti face acelasi lucru ca la Logan nu prea mai e asa placut. Si in legatura cu masina noua, eu nu o cumpar in general pentru garantie ci o cumpar pentru ca este noua si din experienta stiu ca la o masina noua nu prea ai ce sa repari in primii 4-5 ani. Eu am luat garantia de 1,5 ani si mi s-a parut suficient. Chiar am avut o problema cu ea in perioada de garantie si s-a rezolvat. Totusi mi se pare un pic fortat sa iti iei garantie pe 3 pe 5 pe 7 ani daca faci aprox 12.000-15000 km/an. Daca faci foarte multi km se merita dar asa in 98% din cazuri nu se strica nimic la masina iar tu platesti reviziile foarte scumpe degeaba. De ce crezi ca producatorii ofera perioada asa de mari de garantie? Crezi ca nu si-au facut niste calcule? Din cate masini vand foarte putine au probleme. |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 01:12 |