JANTE ALIAJ-CE RECOMANDATI?
![]() ![]() ![]() |
JANTE ALIAJ-CE RECOMANDATI?
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|||
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
Vezi ca modelele tale de jante din postul de mai sus NU au nici un fel de protectie laterala , astfel incat le vei zgaria / lovi f usor . Cauta unele cu o mica buza si la janta si la cauciuc . pai de ce sa le loveasca? nu a invatat sa parcheze lateral? sau tie iti trebuie trancheti pe lateralele masinii sa poti face o parcare laterala? 8 Jan 2009, 16:41: eu cred mai degraba ca ai ramas la fel de carcotas ca anul trecut. in fond omul isi pune ceea ii place lui. parerile nostre nu cred ca sunt extrem de importante. This post has been edited by benkenobi: 8 Jan 2009, 15:41 |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
Banu1974 |
![]()
|
![]() COSTIN Group: Members Posts: 1.155 Joined: 5 October 08 From: BUCURESTI-CHITILA ![]() |
QUOTE(benkenobi @ 8 Jan 2009, 15:39) Vezi ca modelele tale de jante din postul de mai sus NU au nici un fel de protectie laterala , astfel incat le vei zgaria / lovi f usor . Cauta unele cu o mica buza si la janta si la cauciuc . pai de ce sa le loveasca? nu a invatat sa parcheze lateral? sau tie iti trebuie trancheti pe lateralele masinii sa poti face o parcare laterala? <span class='edit'>8 Jan 2009, 16:41:</span> eu cred mai degraba ca ai ramas la fel de carcotas ca anul trecut. in fond omul isi pune ceea ii place lui. parerile nostre nu cred ca sunt extrem de importante. mare dreptate ai omule.a ramas de anul trecut.... |
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
- B-33-SAC Voi radeti de mine ca sunt diferit,dar eu rad de voi ca sunteti toti la fel!!!
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(benkenobi @ 8 Jan 2009, 15:39) pai de ce sa le loveasca? nu a invatat sa parcheze lateral? sau tie iti trebuie trancheti pe lateralele masinii sa poti face o parcare laterala? <span class='edit'>8 Jan 2009, 16:41:</span> eu cred mai degraba ca ai ramas la fel de carcotas ca anul trecut. in fond omul isi pune ceea ii place lui. parerile nostre nu cred ca sunt extrem de importante. Topicul este " Jante de Aliaj - Ce-mi recomandati ? " - eu mi-am spus parerea . Eu nu-l vad pe el atat de priceput ca in 3-5 ani sa nu le trozneasca , apoi el NU trebuie sa faca nici un fel de greseala , cu drumurile noastre pur si simplu jantele se troznesc , se indoaie ... Am vazut persoane nu multi ani experienta care si-au troznit masinile pur si simplu dintr-o prostie sau neatentie , iar sa gresesti o parcare laterala sau pur si simplu , sa scapi de pe bordura , sa iei un sant si multe altele sunt greseli care se fac usor . Apoi in Bucuresti multe din parcarile laterale se fac la limita , pentru ca multi nu se gandesc si la ceilalti si nu lasa distanta . Am spus ca imi plac jantele , dar pur si simplu nu as vrea sa-l aud "plangand" ca nu s-a gandit de la inceput sa ia jantele cu acea margine de protectie . Daca eu m-as gandi la asta daca as cumpara jante , lui de ce sa nu-i spun ? |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
neny_gty |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 134 Joined: 27 October 08 ![]() |
![]() This post has been edited by neny_gty: 9 Jan 2009, 22:19 |
--------------------
dacia
solenza
2005 / europa+
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marius80_eugen @ 9 Jan 2009, 22:08) Topicul este " Jante de Aliaj - Ce-mi recomandati ? " - eu mi-am spus parerea . Eu nu-l vad pe el atat de priceput ca in 3-5 ani sa nu le trozneasca , apoi el NU trebuie sa faca nici un fel de greseala , cu drumurile noastre pur si simplu jantele se troznesc , se indoaie ... Am vazut persoane nu multi ani experienta care si-au troznit masinile pur si simplu dintr-o prostie sau neatentie , iar sa gresesti o parcare laterala sau pur si simplu , sa scapi de pe bordura , sa iei un sant si multe altele sunt greseli care se fac usor . Apoi in Bucuresti multe din parcarile laterale se fac la limita , pentru ca multi nu se gandesc si la ceilalti si nu lasa distanta . Am spus ca imi plac jantele , dar pur si simplu nu as vrea sa-l aud "plangand" ca nu s-a gandit de la inceput sa ia jantele cu acea margine de protectie . Daca eu m-as gandi la asta daca as cumpara jante , lui de ce sa nu-i spun ? greu de spus dar ... ai dreptate ![]() hai mariuse ti-ai mai revenit ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
- B-68-BMD Daca Ai cap Iese Altfel Dacia 4 ever :X |
|
Banu1974 |
![]()
|
![]() COSTIN Group: Members Posts: 1.155 Joined: 5 October 08 From: BUCURESTI-CHITILA ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
- B-33-SAC Voi radeti de mine ca sunt diferit,dar eu rad de voi ca sunteti toti la fel!!!
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
eu am jantele de 4 ani si nu le-am lovit. se pare ca sunt norocos, asa-i?
de ce sa scapi de pe bordura? nu ai invatat sa stapanesti masina? dara daca bordura aia era marginea prapastiei sau marginea bacului, tot asa gandeai? referitor la gropile din bucuresti sau de pe drumurile patriei- cine te pune sa dai in ele ca nebunu'? nu poti sa reduci putin viteza? si apoi nu s-au inventat masini de indreptat jante de aliaj? sau noua ne-ar trebui jante din otel manganos( otel utilizat la senilele de tancuri) sau otel v ( utilizat la bandourile rotilor de tramvai)? daca omului ii plac jantele KM isi cumpara jante KM indiferent de opiniile noastre. intrebarile astea ( ce jante v-ar place) sunt hilare. ca si cum as intreba ce masina va place fratilor ca as vrea sa-mi cumpar una? si ce culoare preferati? omul putea cel mult sa intrebe - fratilor ce marci de jante imi recomndati si ce furnizori cunosteti cu preturi mai de doamne -ajuta? |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
caesar_80 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 12 January 09 From: bucuresti ![]() |
jante pe 13?
unde as putea gasi ceva bun la pret? |
--------------------
Dacia
Logan 85cp
2008
|
|
Banu1974 |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
![]() cam toate firmele de jante/cauciuri au site-uri. |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
Onyx |
![]()
|
![]() :) Group: Members Posts: 1.511 Joined: 29 June 08 ![]() |
am fost eu saptamana trecuta pe bulevardul Basarabia nr36 (langa fostu stadion 23august)
ce a pus ALO 30 la postul 5. alea le au si ei acolo. pretul pentru jante noi : -13" 1703on -14" 210ron preturile minime. sunt si mai scumpe in functie de model. eu zic ca merita tinand cont ca sunt noi. |
--------------------
Opel
Astra Bertone
2001
- Bucuresti EX Supernova Rapsodie
EX NOVA GTi |
|
andr3y_yoo |
![]()
|
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Onyx @ 2 Feb 2009, 23:51) am fost eu saptamana trecuta pe bulevardul Basarabia nr36 (langa fostu stadion 23august) ce a pus ALO 30 la postul 5. alea le au si ei acolo. pretul pentru jante noi : -13" 1703on -14" 210ron preturile minime. sunt si mai scumpe in functie de model. eu zic ca merita tinand cont ca sunt noi. binisor....nu pre ii inteleg pe astia care isi iau jante pe 13....poate ma dumiriti si pe mine ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
Onyx |
![]()
|
eu vreau sa sun maine la magazin sa vad dak au pe stock.
cu 130ron cauciuc pe 185/55R14 si sa-mi iau si jante pe 14" ...janta de cat ar trebui 6J la 185 latimea?? This post has been edited by Onyx: 3 Feb 2009, 01:19 |
--------------------
Opel
Astra Bertone
2001
EX NOVA GTi |
|
catalin06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 357 Joined: 15 March 07 From: Arges ![]() |
Da . La 185 latime trebuie 6J , dar nu neaparat . Merge si 5.5J . Era o Solenza pe forum cu cauciucuri 185 / 60 R13 pe jante cu 5.5J .
|
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
Onyx |
![]()
|
dar pe 6j pot pune mai putin de 185? :-S
daca nu gasesc la un pret acceptabil pe 185 nu stiu ce sa fac. Am sunat si nu aveau pe stock :-L. Si jantele ale KM mi se pare ca au 6j latimea. |
--------------------
Opel
Astra Bertone
2001
EX NOVA GTi |
|
catalin06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 357 Joined: 15 March 07 From: Arges ![]() |
Banuiesc ca se pot pune , dar eu nu as face asa ceva . Eu vad cum stau cauciucurile mele 185/55 R14 pe 6J si nu as pune cauciucuri de 175 . De 165 nici nu mai vorbesc !!
Am vrut sa pun poze , dar nu merge . O zi merge , o zi nu merge ... |
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
cautati pe google calculator dimensiuni anvelope si aflati de acolo toate datele necesare, inclusiv j-ul.
|
--------------------
symboala
neagra
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
J-ul nu este nici pe departe o dimensiune, asa cum cred cei mai multi.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
slider2 |
![]()
|
nu este, dar reprezinta o dimensiune.
|
--------------------
symboala
neagra
|
|
catalin06 |
![]()
|
Ce este " J -ul " ????
Eu stiu ca J reprezinta latimea jantei . Cifra de dupa J : 5.5 , 6.0 ,6.5 etc nu stiu ce reprezinta . Probabil reprezinta o dimensiune , asa e normal ... |
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
J-ul reprezinta profilul marginii jantei. Cel mai utilizat este profilul sub forma literei "J".
Dimensiunile acelea pe care le-ai scris reprezinta latimea jantei si se masoara in inch. Un inch este egal cu 2,5 cm. New_Bitmap_Image__2_.JPG ( Size: 9.5k ) Number of downloads: 371 This post has been edited by cristio_79: 5 Feb 2009, 15:21 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
slider2 |
![]()
|
nu te contrazic, dar atunci de ce la dimensiunile jantelor se trece xJ (unde x este un numar)?? eu nu mai asa am vazut cu J.
|
--------------------
symboala
neagra
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Pentru ca profilul "J" este cel mai des folosit de catre aproape toti constructorii de autoturisme, in special. Pentru masini de teren sau alte tipuri de masini, se folosesc alte profile.
Spre exemplu, jantele de tabla ale Solenzei au profilul B, care este foarte asemanator cu profilul J. Acel numar la care faci referire reprezinta latimea jantei. Pentru exemplificare, ca sa nu zica lumea ca vorbesc aiurea:New_Bitmap_Image.JPG ( Size: 47.9k ) Number of downloads: 387 Aceasta este o imagine pe care am avut-o la indemana si este in limba romana. Puteam pune multe alte poze, dar elementele respective sunt in engleza sau in alte limbi. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
slider2 |
![]()
|
k am inteles. oricum in limbajul de zi cu zi se va folosi janta cu latimea de xJ, chiar daca aceasta exprimare nu este total corecta.
|
--------------------
symboala
neagra
|
|
Boris08 |
![]()
|
![]() Supraponderal sunt,dar nu-mi plac masinile mari :)) Group: Members Posts: 474 Joined: 9 May 08 From: Bucuresti ![]() |
Ca idee,cine vrea sa-si cumpere jante noi de la "LASSA" (vis-a-vis de Lia Manoliu),nu va mai faceti probleme de inele si alte prostii ca sunt incluse in setul de jante ,aveti montare gratuita (mai adaugati niste banuti ,respectiv 7-8ron /roata,daca vreti azot si 10ron/roata echilibrat) iar pretul pt jantele pe 14' (astea m-au interesat pe mine ) e de 210 ron pt cele simple(si cele negre cu argintiu) si de 230 pt cele cu tenta de fumuriu (imi scapa acum denumire exacta)..
This post has been edited by Boris08: 10 Feb 2009, 00:26 |
--------------------
Dacia
Solenza
2005 Confort Sporit
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
|
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
andr3y_yoo |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
Boris08 |
![]()
|
![]() Supraponderal sunt,dar nu-mi plac masinile mari :)) Group: Members Posts: 474 Joined: 9 May 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005 Confort Sporit
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 14:48 |