DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

43 Pages « < 23 24 25 26 27 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Rugina in praguri si aripi spate

djasu82
post 15 Mar 2011, 20:24
Post #721

MEMBRU DACIA CLUB

Group: Members
From: Bucuresti ...

tongue.gif dai roata jos si o ridici mai sus in asa fel puntea spate se mai lasa inr-o parte , oricum iese singur , vrei sa-i aplici o mica ciocaneala ai dai cu ciocanul evident sa pui si o bucata de lemn pentru o mica amortizare oricum iese.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
theBeginner
post 15 Mar 2011, 20:44
Post #722

Membru incepator

From: Pitesti

Pai daca ii dau o ciocaneala nu se strica filetul ?

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Clima
=======================================

+
gygyscafes
post 15 Mar 2011, 21:03
Post #723

Membru autentic

From: Tg-Jiu

Daca pui in capul filetului o bucata de lemn, cum a zis djasu82, in care sa dai cu ciocanul, nu are nimic filetul.

--------------------
Dacia, Renault SuperNova, Laguna II 2002 Clima, 120 CP
Ca sa iti dai seama ca esti prost, trebuie totusi, sa iti mearga mintea.
+
theBeginner
post 15 Mar 2011, 21:42
Post #724

Membru incepator

Imagine0165.jpg ( Size: 89.24k ) Number of downloads: 1154

Pai cand cele doua au ajuns la acelasi nivel nu am mai putut sa dezurubez pentru ca nu am mai avut de ce apuca. Dupa cum se vede in poza pe masura ce desurubez cel rosu urca pana cand il ajunge pe celalalt.

Unde sa ii dau cu ciocanu'?

--------------------

+
gygyscafes
post 15 Mar 2011, 21:46
Post #725

Membru autentic

From: Tg-Jiu

Poti sa faci o crestatura deasupra filetului, pe patratul ala, cu un polidisc sau `bomfaier`, si tii contra mai departe cu o surubelnita.
Surubelnita sa fie mai mica evident decat diametrul interior al piulitei pe care vrei sa o desfaci. Nu ii mai dai nicaieri cu ciocanul. Spor!!

This post has been edited by gygyscafes: 15 Mar 2011, 21:50

--------------------
Dacia, Renault SuperNova, Laguna II 2002 Clima, 120 CP
Ca sa iti dai seama ca esti prost, trebuie totusi, sa iti mearga mintea.
+
theBeginner
post 15 Mar 2011, 22:04
Post #726

Membru incepator

MS pentru idee !!

--------------------

+
quick
post 15 Mar 2011, 23:13
Post #727

Membru autentic

From: bistrita

theBeginner ar trebui sa iti mearga cu mana pt ca acolo cred ca nici 2 spire de filet nu au mai ramas, totusi nu stiu de ce ai tu problema asta, ai suspendat puntea spate? adica rotile si puntea sa cada nu sa stea masina sprijinita pe roti.
eu nu am avut problema asta deloc cand am schimbat amortizoarele pe spate mai mult ma chinuit piulitele de jos la care a trebuit sa caut o tubulara si un prelungitor mai mare ca nu vroiau sa se desfaca de loc jos, dar sus nu am intampinat problema ta.

--------------------
dacia super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp /suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
+
theBeginner
post 17 Mar 2011, 22:47
Post #728

Membru incepator

QUOTE(quick @ 15 Mar 2011, 23:13)
theBeginner ar trebui sa iti mearga cu mana pt ca acolo cred ca nici 2 spire de filet nu au mai ramas, totusi nu stiu de ce ai tu problema asta, ai suspendat puntea spate? adica rotile si puntea sa cada nu sa stea masina sprijinita pe roti.
eu nu am avut problema asta deloc cand am schimbat amortizoarele pe spate mai mult ma chinuit piulitele de jos la care a trebuit sa caut o tubulara si un prelungitor mai mare ca nu vroiau sa se desfaca de loc jos, dar sus nu am intampinat problema ta.
*

pai poza nu e din masina mea pentru ca am uitat in ziua aia sa fac, si deh .. am zis sa intreb oricum (e tot de pe forum cool.gif ). Telescopul meu nu are un surub la fel ca in imagine, ci unul un pic mai lung si de aia probabil se scoate mai greu.

--------------------

+
Cyrusmddd
post 22 Mar 2011, 00:32
Post #729

Membru autentic

From: Sibiu

A incercat cineva sa protejeze cavitati (praguri, lonjeroane etc) prin aplicare de grund in acestea ?

--------------------
Dacia Logan 2005 1.4 MPI
+
Maskatu
post 22 Mar 2011, 08:04
Post #730

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

IN ele? Nu cred ca a pus nimeni grund in ele, poate doar ceara. Eu am dat cu grund si antifon pe cadrul motor cand l-am montat si pe praguri anul trecut, sa fiu sigur ca nu le mai ia rugina. Vara asta urmeaza sa dau cu antifon si sub masina.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
Cyrusmddd
post 22 Mar 2011, 19:07
Post #731

Membru autentic

From: Sibiu

QUOTE(Maskatu @ 22 Mar 2011, 09:04)
IN ele? Nu cred ca a pus nimeni grund in ele, poate doar ceara. Eu am dat cu grund si antifon pe cadrul motor cand l-am montat si pe praguri anul trecut, sa fiu sigur ca nu le mai ia rugina. Vara asta urmeaza sa dau cu antifon si sub masina.
*

Da, in ele.
De ce nu s-au putea pune?
Nu ar avea un efect mai bun decat ceara/ ulei ?

--------------------
Dacia Logan 2005 1.4 MPI
+
v-king
post 6 Apr 2011, 07:44
Post #732

Membru

From: Hunedoara - HD

Va salut!

Sper sa nu gresesc daca postez aici. Desi eram constient de boala generala a supernovei cu privire la oalele spate, am sperat sa mai pot trage de ea inca un an fara sa fie nevoie sa intervin la acest capitol (nu foarte ieftin de altfel). Dar... n-a fost sa fie. Acum cateva zile, cand eram la vreo 200 km de casa, am luat o groapa mai zdravana si a inceput sa se auda un scartait foarte puternic din spate. Am crezut initial ca s-o fi deranjat tablia de la hayon si suportii cu boxele din spate. Am oprit, am tot miscat, repozitionat etc. nimic... sunetul parca se tot agrava. Cand am oprit si am dat sa ies din masina, aud acelasi scartait infernal. Atunci am facut legatura si m-am gandit cu groaza: "Ooo, NUUU!!!". Am deschis cu respiratia taiata portbagajul si am dat mocheta la o parte: se vedea lumina de afara prin oala spate.

Pe drum, pana acasa, scartaiala s-a transformat in bataie la cea mai mica denivelare. 200 km de cosmar mai ales ca, dupa cum e bine cunoscut, tara noastra nu are drumuri netede ca pista. Cand am ajuns acasa am constatat ca telescopul a sarit de la locul lui si sta agatat undeva sub masina, caroseria sarind pe el din balansul arcului.

Am cumparat pasajele pentru ambele parti (178 lei/buc) si acum astept sa o duc la mester sa le schimbe. Ieri am pregatit-o pentru operatiune, ocazie cu care am facut si pozele. Incredibil cum poate sa arate o masina de 9 ani, cand unele germane (cu stea sau fara) de 20 de ani nu au strop de rugina.

RUSINE MAGARILOR DE LA DACIA, ingineri de mana a paispea. Pe astia nu i-as lasa sa imi proiezete nici macar un picior de masa. E drept ca SN este si a fost o masina ieftina, inteleg ca e scump sa pui 2 becuri pt marsarier si intrerupator pt usa dr fata dar nici in halul asta! E pacat ca niste lucruri atat de neplacute umbresc calitatile acestei masinute. Am condus diverse alte marci din categoria ei (si de marime si de pret), si in continuare imi place la nebunie sa merg cu ea la drum, in pofida neajunsurilor (lipsa servodirectiei, zgomote la hayon etc.). Accelereaza decent, sta in curbe admirabil, are o tinuta de drum foarte buna.

Revin cu un post dupa finalizarea reparatiei.
IMG036.jpg ( Size: 112.51k ) Number of downloads: 1197
IMG037.jpg ( Size: 117.85k ) Number of downloads: 1210

--------------------
Ex: Dacia SuperNova 2002/Clima
+
bogdanelkva
post 6 Apr 2011, 07:50
Post #733

/\____/\____/\____/\

From: reghin

Neaparat cu metoda de inlocuire a oalelor si cu locatia. biggrin.gif
Bafta.

--------------------
ford focus facelift tot cu benzina 2009 - MS**---
In goana dupa posturi.
+
fuzzzy
post 6 Apr 2011, 07:53
Post #734

Membru autentic

From: BucureSHIT!

@v-king: rusine, rusine, dar tu nu ai aruncat vreodata un ochi sa vezi si tu starea fizica a tablei inainte de acest incident?

--------------------
reno clio hb '02 - X-xXx-XxX
"Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@
+
donlucyan
post 6 Apr 2011, 08:53
Post #735

Membru autentic

From: Valenii de Munte-Ploiesti

nasol nasol,ocupate rapid de oale

--------------------
Dacia SuperNova 2003 Opel Vectra C GTS 1,4MPI-2003 75CP 2005-2.0 TDI 160cp - PH-40-Secret
+
v-king
post 6 Apr 2011, 10:01
Post #736

Membru

Stiam de problema oalelor, mai ales ca am citit pe aici ca e o problema generala si de curiozitate am verificat si la mine. Ideea era ca am sperat sa mai pot trage anul asta de ea asa fara sa mai bag nimic in ea in speranta ca anul viitor sa o dau la rabla (abia la anul are 10 ani). Mi-a tocat o gramada de bani pana acum si nu mai vroiam sa mai bag inca un sfert din valoarea ei (cat dau acuma) pt oale.

In mare, pt Fuzzy, am schimbat pana acum garnitura de chiulasa de 2 ori, caseta directie noua, nu mai vb de planetare, telescoape, bucsarie, discuri de frana si consumabile. E clar ca e o masina care incepe sa ceara tot mai mult si nu am intentia sa o mai tin mult. De aceea nici nu am investit pana acum in oale.

Nici nu mai circul cu ea in halul asta, iar maine o sa o duc sa ii schimbe oalele.

@bogdanelkva: nu inteleg ce locatie.

This post has been edited by v-king: 6 Apr 2011, 10:03

--------------------
+
Andyno
post 6 Apr 2011, 11:16
Post #737

Membru autentic

From: Bucuresti.

se stie ca de la dacia 13xx la solenza , daca nu o intretii la tabla o arunci in mai putin de 10 ani.
de ce sunt unele dacii din 70 in stare foarte buna si in ziua de azi(bine, si tabla era de tanc)
v-king...tu nu cred ca ai intretinut masina de a ajuns asa....

--------------------
Dacia 1310, an 99'. Toyota Hilux D4D 170 CP 2007. Dacia 1310, an 20' injectata.
+
v-king
post 6 Apr 2011, 12:26
Post #738

Membru

Eu nu vreau sa ma cert cu nimeni, insa nu imi place sa fiu acuzat ca nu am grija de masina.

In primul rand, nu o am de noua, in al doilea rand, nu planuiam sa o tin o eternitate, ca mosii care tin daciile din '77, in al treilea rand la fiecare bataie, cloncaneala sau neregula, desi multi ma considerau nebun, am remediat problema NUMAI in service dacia si NUMAI cu piese originale (mai putin cu garnitura de chiulasa unde ma costa reparatia cat nu face toata masina). Drept rezultat, are aproape 200.000 km si nu consuma pic de ulei, gazele sunt in parametri optimi, si totul pe masina este functional.

Imi cer scuze daca nu am ca hobby statul cu flexul in mana la fiecare 2 saptamani sa alung monstrul numit RUGINA care ataca aparent numai daciile. Pt mine e o masina, nu o piesa de muzeu. Treaba ei e sa ma duca cat mai multi km in conditii de siguranta si cu costuri cat mai mici. Asta nu inseamna ca atunci cand a inceput sa ploua in ea, am izolat-o folosind ce am citit aici, curatat MPP si alte lucruri pt care nu trebuie sa mergi in service si le poti rezolva rapid.

Ce sa zic, in afara ca imi pare rau ca am postat aici atasand pozele alea? Scopul meu a fost sa arat in ce hal au ajuns oalele alea, lucru care in opinia mea (de om anormal, aparent, care nu are grija de masina) este de neacceptat la o masina de 9 ani, nu sa imi atrag critici despre cum intretin masina.

--------------------
+
augustin87r
post 6 Apr 2011, 12:38
Post #739

Membru autentic

From: Rm.Valcea

Pentru a nu mai rugini, e bine sa umpleti cu ulei gaurile din oale si sa le astupati apoi. Detalii aici.

http://www.daciaclub.ro/Rugina-page-6-t145521-s150.html

http://www.daciaclub.ro/Are-nevoie-solenza...ml#entry2401078

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
danciusergiu84
post 6 Apr 2011, 13:50
Post #740

Membru autentic

v-king +1 pentru punctul de vedere corect si obiectiv

--------------------
ex Dacia ex Nova GTi 2000
+
fuzzzy
post 6 Apr 2011, 14:20
Post #741

Membru autentic

@v-king, sunt perfect de acord cu tine, insa la 178 lei per oala mai bine puneam un tinichigiu sa le reconstruiasca din tabla de 2,5.

Tu ai gresit in primul rand comparand Supernova cu o nemtoaica de 20 de ani. Nu a costat vreodata vreo nemtoaica ~5000 de euro de noua, a costat de cel putin 3 ori mai mult, ergo si calitatea pieselor si a finisajului.

Si revenind la oalele tale, tu ai sperat insa la cum aratau in poze, sa fim seriosi ca erai un pericol public cu acea masina. Si ca sa nu crezi ca te acuz aiurea, peste fix o saptamana sa imi aduci aminte, te rog, sa pun poze cu oalele mele. Refacute.

Si nu trebuie sa stai 2 saptamani cu flexul in mana, in starea acelor oale nu se ajungea in 2 saptamani sau o luna, ci mult mai mult... probabil ai fost bine intentionat sa arati starea acelor oale insa intreaba si primii proprietari de supernove cati au bagat bani in intretinerea lor... procentul este destul de mic.

Aceasta masina a supravietuit destui ani si km cu costuri minime de ingrijire, iar noi ne plangem ca rugineste si ca nu face ce stie sa faca o masina nemteasca veche de 20 de ani, la care pretul de achizitie oare cat o fi fost?...

--------------------
+
Andyno
post 6 Apr 2011, 15:31
Post #742

Membru autentic

From: Bucuresti.

de ce la 13xx nu apare problema asta la oale spate? ....din cate super nova am vazut...o dacie clasica este mai rezistenta la rugina.

--------------------
Dacia 1310, an 99'. Toyota Hilux D4D 170 CP 2007. Dacia 1310, an 20' injectata.
+
robert1991
post 6 Apr 2011, 15:59
Post #743

robert1991

From: pitesti

fuzzy prea exagerezi..

omul a postat sa vedem in ce hal pot ajunge oalele! si eu am patit asa ! acum ca nu ingrijeste masina.. pai ce , toti de aici de pe forum ii fac reviziile la fiecare 10000 km , cand vede o pata de rugina gata , dusa la reparat ! fiecare o ingrijeste cum poate.. daca a lui la 200 000 km nu consuma ulei si ii ies noxele bine la itp inseamna ca a avut cat de cat grija de ea...

v-king astept poze dupa ce o repari tongue.gif

--------------------
Renault Megane IV 2018 Business - B -- ---
+
fuzzzy
post 6 Apr 2011, 16:46
Post #744

Membru autentic

Si era simplu un search... sunt destule poze cu destule pete de rugina pe acest forum si nu numai. M-a deranjat faptul ca se plangea de calitatea tablei insa oalele acelea aratau groaznic iar personal nici nu as fi pecat la drum cu asemenea oale. Nu zic de o mica pata de rugina, ca alea nu-s pete mici... pur si simplu nu tolerez ipocrizia...

--------------------
+
Maskatu
post 6 Apr 2011, 19:56
Post #745

Logan 0.9 TCE

Am vazut oale si mai rau ruginite. De reparat nici nu se poate pune problema. As sugera o inlocuire. Costurile cu tot cu manopera ajung pe la 500-600... depinde de cat de betiv sau meserias este tinichigiul. In service nu prea ai ce sa cauti. Fara 1000 nu te baga in seama. Oalele sunt cam 300-350 ambele, originale.

spor

--------------------
+
v-king
post 6 Apr 2011, 20:00
Post #746

Membru

Stimate coleg (de forum) fuzzzy,

Lasand la o parte impertinenta primului tau reply la postul meu (as vrea sa iti amintesc ca nu cred ca suntem suficient de apropiati sa iti permiti sa imi spui sa-mi fie rusine), imi permit sa iti raspund ca asa cum dumneata nu suporti ipocrizia, la fel eu nu suport "romanismele" si legea lui "merge si asa", dupa care, stimabilul meu coleg, se pare ca te ghidezi intru totul.

Adica ma sfatuiesti sa nu cumpar pasajele originale ca "e" prea scumpe, dar mai bine ii dau o bere lu nenea tinichigiu' si le face el din tabla de 2,5. Asta in acceptiunea domniei tale presupune sa ai grija de masina. Eu prin asta inteleg carpeala romaneasca, sau lasa ca merge si asa

Apoi, spui ca eu gresesc sa compar o masina (SupeRNova) cu o alta masina? Pentru tine e cumva un argument pretul mic pentru bataia de joc? In tara lui "merge si asa" este cel mai bun argument, dar pentru mine nu e. Daca mananci undeva ieftin si te strici la stomac, te consolezi ca macar a fost ieftin? Crezi da daca ar fi costat 5004 EUR in loc de 5000 cat le-ar fi luat sa ii contruiasca un carenaj de plastic, sau o mama naibii de protectie, nu le mai cumpara nimeni? Dar "dorelii" de la dacia, nu s-au mai deranjat ca doar MERGE SI ASA! Eu nu sunt absurd sa compar dotarile unei masini germane, atentia pt detalii, cu DSN, tocmai fiindca nu sunt din aceeasi liga, dar in acelasi timp nu suport nici bataia de joc si nici ideea ca "asa face toate".

Ceea ce dumneata numesti ipocrizie nu este altceva decat constatarea bataii de joc tipic romanesti, cu care se pare ca esti foarte impacat, asemeni majoritatii din aceasta tara. Mie de exemplu nu mi se pare normal ca la o masina, fie ea si romaneasca, inainte la pleci la un amarat de drum (200 km fac unii in tarile normale naveta zilnic) sa ii verifici oale, rotile sa nu cada, telescoapele sa fie la locul lor etc. M-am uitat la ele asta toamna, am vazut ca nu-s ok, dar nu erau nici in halul asta de degradate, si am sperat sa mai tina. Iar dupa o iarna cu aproape 10000 km facuti si prin zapada cu sare si nisip au ajuns in halul in care sunt in poza. Ai dreptate, e greseala mea ca nu am verificat, insa nu am asemenea reflexe fiindca in acceptiunea mea o masina nu necesita asemenea verificari de rutina.

Iar daca te deranjeaza ca forumul e plin de poze cu rugini la oale, roaga un moderator sa imi stearga posturile. Am considerat oportun sa prezint si altor colegi de forum situatia cu care ma confrunt.

In speranta unui viitor schimb de idei cat mai constructiv si lipsit de obraznicie, iti urez toate cele bune!

--------------------
+
Maskatu
post 6 Apr 2011, 20:08
Post #747

Logan 0.9 TCE

Situatia cu care te confrunti ne este cunoscuta de ceva ani buni. Intr-adevar cei de la dacia nu s-au axat foarte mult pe protectia caroseriei si mai ales a portiunilor predispune ruginii (praguri, podea, aripi, oale), pe principiul "lasa ba ca merge asa". Faptul este consumat, asadar orice certuri sau rabufniri, nu ajuta cu nimic situatia.

Din pacate in cazul tau singura solutie este inlocuirea. Oalele costa 300-350 ron ambele, iar manopera 200-300, depinde unde te duci. Daca cei din fabrica ar fi astupat acele doua gauri tehnologice si ar fi dat cu un strat mai gros de antifonat sau teroson, topicul asta nu ar fi avut 25 de pagini in momentul de fata, si poate nici nu ar fi existat.

Este pacat ca s-a intamplat asta, mai ales tinand cont de faptul ca nici macar la daciile 1300/1310, nu au ruginit oalele si pragurile asa repede. Plus de asta super novele noastre au maxim 10 ani. Berlinele au inceput sa rugineasca abia dupa 15-20 si nu au ruginit chiar in halul asta.

bafta si spor la reparatii...

--------------------
+
v-king
post 6 Apr 2011, 20:08
Post #748

Membru

Maskatu, le-am cumparat si maine o duc sa le inlocuiasca. Manopera am stabilit la 500. Deh... tipul lucreaza la dacia. In urma unui accident din iarna, tot el mi-a lucrat la masina si mi-a lasat o impresie buna.

Toate cele bune!

--------------------
+
Maskatu
post 6 Apr 2011, 20:15
Post #749

Logan 0.9 TCE

Oalele cat te-au costat? Mi se pare foarte mult 500 roni dar daca in alta parte nu ai gasit asta este... puteai macar incerca sa mai negociezi un pic pretul.

Dupa ce le pui sfatul meu este sa dai 1-2 straturi de grund si 1-2 de antifon sau teroson, atat in interior cat si in exterior, macar sa sti o treaba.

--------------------
+
marianmn
post 6 Apr 2011, 21:31
Post #750

Deisia

From: Iași

poze cu oala stanga ... la cea din dreapta nu m-am mai uitat de "emotii" ...

Attached thumbnail(s)
01042011319.jpg ( Size: 485.46k ) Number of downloads: 1039
01042011320.jpg ( Size: 548.43k ) Number of downloads: 864

--------------------
Ex - Dacia SuperNova 2oo2 Clima / Audi A4 B5 TDI
+
43 Pages « < 23 24 25 26 27 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 12:19
Forum Renault