Carte verde, nedumerire
![]() ![]() ![]() |
Carte verde, nedumerire
cj666 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 358 Joined: 29 July 05 From: Cluj ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Koleos
2009, Dinamique 175 cp VW Golf 7, 1.2 TSI
|
|||
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.217 Joined: 29 May 06 ![]() |
Eu zic sa stai linistit ca deoacamdata nu este nimic sigur.
Daca vrei sa pleci acum, iti faci carte verde normala si drum bun. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Deshteptu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 1 May 06 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4 2006
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Deci nu platesti nimic in plus pentru carte verde, ci numai ceri de la asiguratorul cu rca SUPLIMENTAR hartoaga verde, GRATIS... Si eu sunt in aceeasi situatie.
|
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
george_moga |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 716 Joined: 9 December 06 ![]() |
da..corect aveti dreptate dar uite cea mai mare tzeapa:eu plec pe 30 din tara si automat imi trebe carte verde pe 2 zile ..cum nimeni nu imi face decat pe minim 15....aici e "buba"...pentru ca am si rca platit de la 1 ianuarie 2007(deci cu carte verde inclusa)....frumos...foarte frumos
![]() |
--------------------
ex Dacia / Renault
ex LOGAN/ Laguna
2004 LAUREATE/2002 EXPRESSION
|
|
marss41 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 20 November 06 From: Oradea ![]() |
pai daca ai rca platit de la 01.01.2007 ,dute la asigurator si cere sa-ti mute inceputul valabilitatii rca cu ziua cand o sa vii innapoi in tara.In strainatate nu-ti trebe rca-ul ci cartea verde care o vei cumpara-o oricum in 30.12.2006,iar daca tot nu esti cu masina in tara pe aia din strainatate nu-i intereseaza ca ai sau nu rca ptr. romania .Asa mai reduci din costuri.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2002 ,1,9 DCI 120 CP
- BH11...
|
|
george_moga |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 716 Joined: 9 December 06 ![]() |
Nu se poate muta data asa cum spui tu.Odata incheiata polita nu se mai modifica....Era vorba de faptul ca nu se poate carte verde pe o perioada mai mica de 15 zile(de exemplu in italia se face carte verde si pentru o zi)..in schimb romanii nostriii ne jupoaie.
Deci reiau problema mea:am rca implicit carte verde incepand cu 01.01.2007..Corect?....Eu ies din tara pe 30.12.2006!...DE CE MA OBLIGA SA FAC PE 15 ZILE CAND EU AM NEVOIE NUMAI PENTRU 2 ZILE(31 SI 31)??? |
--------------------
ex Dacia / Renault
ex LOGAN/ Laguna
2004 LAUREATE/2002 EXPRESSION
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Tocmai mi-am facut Rca pt 2007 si mi-a zis ca imi da si carte verde.Dar n-am primit in afara de tichetul RCA,nimic.
Sugestii? A, si inca una: Mi-a trecut boul fostul numar de leasing.Are importanta ca am auzit ca daca e trecuta seria sasiului nu mai conteaza restul.Sau mai bine sa fiu sigur si sa ii zic sa modifiece? This post has been edited by Solon: 20 Dec 2006, 12:17 |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
Mutat la sectiunea "Asigurari si Daune Auto"
|
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
Tocmai mi-am facut asigurarea obligatorie la ASIROM. 105 lei pentru 6 luni. Include si CV. In caz de iesit din tara trebuie dat pe la ei pentru un formular ce trebuie complectat in caz de eveniment!
|
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(george_moga @ 20 Dec 2006, 11:47) Deci reiau problema mea:am rca implicit carte verde incepand cu 01.01.2007..Corect?....Eu ies din tara pe 30.12.2006!...DE CE MA OBLIGA SA FAC PE 15 ZILE CAND EU AM NEVOIE NUMAI PENTRU 2 ZILE(31 SI 31)??? Pentru că așa-i la noi! Da' pentru că te tot gândești de la ce vine 'P'-ul din nick-ul meu, îți vând un pont: Allianz e mai deștept și s-a mișcat elegant, putând încheia pe 5 zile (minim) cu 20$. Tot e ceva, și eu sunt în aceeași situație (plec pe 28.12 din RO) și-mi venea să mănânc chibrituri. ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Ma puteti ajuta cu o informatie ?
Exista posibilitatea (la vreo firma de asigurari) sa se obtina cartea verde, fara a face si RCA-ul ? Ma intereseaza fiindca am "muscat-o". Am facut RCA la o firma de asigurari si am observat dupa ce a fost eliberata chitanta ca erau tari taiate in cartea verde. In mod special sunt suparat ca e taiata Serbia. ![]() This post has been edited by bendix: 18 Dec 2008, 21:06 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Pai normal ca e taiata Serbia, ca si rep Moldova si altele care nu sunt in UE. Si da, cand ai nevoie, poti face carte verde pentru acele tari taiate din ncartea verde inclusa in RCA.
|
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Multumesc !
Orice firma de asigurari face suplimentare pentru o tara sau mai multe, taiate din cartea verde ? This post has been edited by bendix: 18 Dec 2008, 21:28 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Da, pentru tarile taiate, respectiv Serbia, Macedonia ... etc. poti face carte verde separat la oricare asigurator!
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
bendix |
![]()
|
M-am linistit acum. Multumesc, sunteti niste prieteni adevarati !
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
|
|
bendix |
![]()
|
M-am interesat la sediul Asigurari Generali din Timisoara, eu am facut RCA-ul la o filiala de-a lor. Asigurare suplimentara in Serbia si Macedonia costa 50 dolari pentru numai 15 zile
![]() Situatia sta in felul urmator: - Eu sunt vinovatul principal, trebuia sa intreb de la inceput daca si ce tari sunt barate la ei in cartea verde. - In schimb, daca ar fi fost corecti mi-ar fi spus ca in 2009 Serbia si Macedonia nu vor mai fi barate, as fi facut RCA-ul pentru numai jumatate de an, urmand sa fac in iunie tot la ei pentru inca jumatate de an. Acum nu voi mai repeta greseala sa mai trec pe la firma lor vreodata. Voi fi nevoit sa fac din nou RCA-ul la vara, la un alt asigurator. Probabil ca voi fi singurul cetatean (fraier) din Romania cu RCA la doua firme. Este oare vreo problema acest lucru ? This post has been edited by bendix: 29 Dec 2008, 16:35 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Referitor la pret, mai intereseaza-te pe la alte firme!
![]() Referitor la dubla-asigurare: nu este nici o problema! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
Asigurarea RCA este valabila numai in statele semnatare ale acordului european de asigurare. Nu mai stiu cate tari sunt semnatare, am impresia ca toate cele 27 de state.
Evident ca tot ce inseamna tara non UE trebuie facut asigurare suplimentara. Pe mine ca sa tranzitez turcia ma costa 50 de euro asigurarea obligatorie valabila 30 de zile. |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
bendix |
![]()
|
Culmea este ca firma de asigurari la care am CASCO are inclus in RCA carte verde cu toate tarile europene (netaiate). Mi se pare in numar de 44 tari (inclusiv Turcia)
De ce am ales Generali ? Fiindca era in reclama ca au un service/tractare gratuita pe tot cuprinsul Europei, in caz de probleme. This post has been edited by bendix: 29 Dec 2008, 18:08 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
mafia_ooops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 23 September 07 ![]() |
La faza cu doua asigurari RCA, de la una din firme la care vrei sa renunti , poti sa recuperezi banii pe lunile ramase. Asa am facut eu cand am vandut masina.
|
--------------------
Reno
Megane 2.1
2005 Megane Sedan 2005, 1.6 16V Benzina
|
|
bendix |
![]()
|
Hopa, devine interesant !
![]() ![]() Oare se poate face treaba asta si daca nu vand masina ? adi_ar QUOTE Referitor la pret, mai intereseaza-te pe la alte firme! ![]() Normal ca ma voi interesa si pe la alte firme ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
|
|
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
QUOTE(Brainie @ 30 Dec 2008, 10:52) Pentru ca asigurarea implicita obligatorie functioneaza numai in tarile care au semnat acordul european de asigurare. Vorbesc strict de RCA. Eu zic sa intrebi inainte sa pleci cu masina pe undeva. De fapt nici nu trebuie sa intrebi ca te informeaza automat vamesii cand intri intr-o tara unde RCA-ul tau nu e valabil si te trimit frumusel la ghiseul de asigurari sa decartezi. |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 04:29 |