Rusii si gazul, o "criza" mai importanta decat pare
![]() ![]() ![]() |
Rusii si gazul, o "criza" mai importanta decat pare
RainHawk |
![]()
|
||
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
- B-xx-XXX "I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ca ala micu nu stie engleza.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Si eu am o dilema.
Care-i diferenta dintre un set de calorifere electrice si o centrala electrica? ![]() Hai, sa zicem, in wati. |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
eficienta, randament, estetica, apa calda..in favoarea centralei. Centrala pe curent foloseste calorifere clasice..iti dai seama ca altfel repartizeaza caldura decat tinichelele alea stravezii.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Lasa ca se termina criza imediat. Ia uitati-va ce zice la meteo :
Vremea se incalzeste dupa 15 ianuarie. In februarie temperaturile vor depasi 15 grade in sudul tarii. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-53018...sudul-tarii.htm |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(argon @ 12 Jun 2008, 11:15) Tinand cont ca vrei pe 220, nu o sa ai prea mare randament, dar la trifazat se consuma 1 kW energie electrica pentru ~1 kW energie termica. Oricum e o modalitate scumpa de incalzire(de cateva ori mai scump decat gazul), eu m-as gandi la o centrala pe combustibil solid (lemne/carbuni) QUOTE(ady77 @ 12 Jun 2008, 11:29) QUOTE(argon @ 12 Jun 2008, 11:29) QUOTE(argon @ 7 Jan 2009, 07:34) Eu iau in calcul o centrala electrica monofazata la terminarea duratei de viata a actualei pe gaz, care are vreo 5 ani. Costul achizitiei nu e exagerat, si al exploatarii e mai mic sau egal ca la gaz, plus ca are si 99% randament. S-a schimbat ceva din iunie 2008 pana in ianuarie 2009 si eu nu stiu? |
--------------------
|
argon |
![]()
|
da, am studiat problema. Am dat mai departe ce am auzit, fara sa verific. La o privire mai atenta, renteaza.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Ba ady77, da' il vanezi pe argonel, nu gluma. Daca ai retinut ce tampenii a spus prin iulie inseamna ca te-a marcat rau de tot.
![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
argon |
![]()
|
da' cat o fi cautat el..
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Nu il vanez, doar ca ma interesa/intereseaza subiectul si de aceea am retinut. Ca trebuie sa incalzesc o casa de cca 240 m2, intro zona fara gaze, iar lemnul nu prea ma coafeaza intrucat pe mine ma caracterizeaza lenea
![]() ![]() |
--------------------
|
argon |
![]()
|
pai aici e problema, la suprafata aia e posibil sa iesi mai scump, la un apartament de 50-60 mp iesi cam la fel, pentru ca stiu pe cineva care si-a pus in intervalul din iunie pana acu.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
@driverx - Partidul vegheaza. Te rog sa nu-mi dai de munca degeaba.
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
ady77 |
![]()
|
Da, dar casa are ziduri de 40cm si izolatie de polistiren de 10cm.
|
--------------------
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Cred ca nu conteaza izolatia casei la randamentul tipului sursei de incalzire.
This post has been edited by logan1.5dci: 7 Jan 2009, 12:00 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
argon |
![]()
|
randamentul e peste 99%(99,5, 99,6) la orice centrala electrica. La gaz parca e 90-92 %?!
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ady77 |
![]()
|
QUOTE(logan1.5dci @ 7 Jan 2009, 11:59) Izolatia casei conteaza la cate ore/zi functioneaza centrala, izolatie mai buna, centrala functioneaza mai putin, consum mai mic, cost mai mic in exploatare. Dar cam stricam topicul omului ![]() |
--------------------
|
argon |
![]()
|
nu stricam nimic, discutiile despre solutii alternative cand rusi taie gazu sunt bune.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu conteaza cand comparam diverse surse de incalzire, asta spuneam. De contat normal ca conteaza.
|
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
ady77 |
![]()
|
Parerea mea, care este, ca rusii se cearta cu Ucraina la misto ca sa mai arate un pic pisica europei, sa nu se mai incordeze asa tare. Ca dupa cate am inteles singura tara care nu e afectata e chiar Ucraina, impotriva careia cica a luat masuri Rusia.
|
--------------------
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Adriean Videanu: Am declarat stare de urgență
![]() Daca nu glumeste, sa lecturam Ordonanta de urgenta Nr. 1 din 21 ianuarie 1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta. This post has been edited by vijelie: 7 Jan 2009, 12:27 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(realitatea) Astfel, achizițiile de cărbune se pot face prin negocieri directe, și nu prin lucitație, așa cum prevede legea. Incepe furaciunea(nu ca ar fi incetat vreodata). |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Art. 5
Starea de asediu se poate institui pe o perioadă de cel mult 60 de zile, iar starea de urgență, pe o perioadă de cel mult 30 de zile. Deci peste o luna o sa avem gaze. ![]() This post has been edited by vijelie: 7 Jan 2009, 12:33 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
ady77 |
![]()
|
Deci ieri aveam provizii de gaz pentru 6 luni si azi cumparam carbuni fara licitatie
![]() ![]() |
--------------------
|
vijelie |
![]()
|
Bai ce bulan (noroc) are Videanu asta!
A facut bani 4 ani in Bucuresti iar acum se scoate si cu criza gazelor. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
D-FENS |
![]()
|
![]() ___________________ Group: Members Posts: 403 Joined: 18 February 07 ![]() |
Razboiul gazelor: Rusia a oprit complet livrarile catre Romania
This post has been edited by D-FENS: 7 Jan 2009, 12:52 |
--------------------
Prestige
16v Ph
2+GPL
|
|
vijelie |
![]()
|
@D-FENS: Buna dimineata!
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
D-FENS |
![]()
|
![]() ___________________ Group: Members Posts: 403 Joined: 18 February 07 ![]() |
OK,sunt cam in urma...scuze.
|
--------------------
Prestige
16v Ph
2+GPL
|
|
vijelie |
![]()
|
Nu face nimic. Acum spala-te pe ochi si baga-te in adapostul antiatomic al cladirii, urmeaza achizitii de stat deosebit de periculoase pentru contribuabili!
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 06:15 |