Rusii si gazul, o "criza" mai importanta decat pare
![]() ![]() ![]() |
Rusii si gazul, o "criza" mai importanta decat pare
CriSTI68 |
![]()
|
||
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|||
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
E amuzant ca pe Putin (premier in tara prezindentiala) vorbeste cu Basescu (presedinte in tara parlamentara)...
![]() |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
Asta-i rezultatul vanzarii Petromului pe dude ( bani ffff putini pt cat facea) . E totusi bine ca s-a stopat ( inca ) vanzarea Transgazului si a Romgazului . Atentie - vreau privatizare nu privaterie .
PS Nu lucrez la stat lsau la vre-una din firmele de mai sus. Azi am fost sa vad pretul la o centrala pe lemne ( tata si-a luat una din vara ) pt ca in vara asta trec si eu pe lemne . De asemenea vreau pt orice eventualitate ( a se citi intreruperi "accidentale" de curent ) sa achizitionez si un generator ( ceva in jur de 2 kW) . @executron Daca ai sti cam cat se fura la Romgaz si Transgaz si cat se fura la Petrom inainte de a-l lua austriecii nu ai mai vorbi asa . PS 2 Sper sa se demareze si programul ala cu energie alternativa ( panouri solare etc) . This post has been edited by body: 7 Jan 2009, 21:20 |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu NU sunt de acord cu capitalismul excesiv
TOATE resursele strategice NU ar trebui privatizate (apa, curent, petrol etc). Ar trebui detinute de Regii Autonome cu 100% din actiuni apartinand statului. Experimente ca privatizarea apei potabile in totalitate (in America de Sud) catre BECHTEL (da, compania specializata in fraude masive cu guverne totalitare) a sfarsit intr-o adevarata revolutie si anularea contractului. |
--------------------
VW Passat
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca vorbim de Petrom, de la pierdere (companie de stat) a fost adusa la profit (companie cvasi-privatizata). Altfel spus, de la sustinere de la buget, s-a transformat in sustinator al bugetului.
O fi rau? LE Uite un exemplu de regie autonoma 100% de stat: CNADNR, aia de au 25 de directori cu salarii DE BAZA de la 12000 lei in sus, cu performantele pe care le stim, ca doar circulam pe ele. Un consilier de acolo, numai pentru faptul ca trage aghioase in somn la o sedinta, umfla 800 lei. This post has been edited by vijelie: 7 Jan 2009, 21:14 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(Executron @ 7 Jan 2009, 20:51) E amuzant ca pe Putin (premier in tara prezindentiala) vorbeste cu Basescu (presedinte in tara parlamentara)... ![]() Te referi probabil la Republica Parlamentara si Republica Prezidentiala. Republica Parlamentara e Moldova, unde Parlamentul numeste seful statului, nu Romania unde e ales prin vod de catre cetateni. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Executron |
![]()
|
Pentru simplitatea conversatiei am ales sa portretizez Romania ca fiind o tara/republica parlamentara. In realitate la noi e semi-parlamentara-prezindentiala (e intre) DAR cu tendinte mai multe parlamentare.
O fi presedintele ales prin vot dar prerogativele sale sunt limitate -> foarte limitate. Nu mai disecam Constituitia din 1991 ca gasim FOARTE multe tampenii (bicameralism intr-un stat unitar de dimensiuni mici etc) |
--------------------
VW Passat
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
@vijelie . Petromul putea fi profitabil si la stat , dar se fura ca in codru .
|
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(CriSTI68 @ 7 Jan 2009, 20:10) cam tarziu stimabile, ... pana il termini tu vine vara QUOTE(bulan @ 7 Jan 2009, 20:23) De la revolutie ne uitam continuu spre vest si uite cum ne aduce cu picioarele pe pamant taica Putin.Dupa revolutie am falimentat toata industria ca nu producea competitiv pentru EU dar ar fi produs super marfuri pentru mama Rusia care ar fi platit in gaze si petrol. da da da ... afaceri cxu rusia sa faca cine o vrea dar nu o sa aiba in veci votu si acceptul meu, Solutia la criza de fata este demararea la nivel european a constructiei a inca 10 centrale nucleare ... sa t4e tii atunci la linguseli si pupaturi in partea dorsala din partea lui Putin & co Cu rusnacii nu se negociaza in mod deschis ... ei nu stiu asa ceva ... la astia ori le dai cu bata-n figura din prima si apoi incepi discutia ori semnezi din prima ce-ti baga ei sub nas ca sa nu mai pierzi vremea iar contractul o data semnata nu te astepta sa fie si respectat, stai cu geana pe ei tot timpul |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Eu zic sa-i ajutam pe bulgari sa deschida mai repede centrala de la Kozlodui, atunci probabil vor da rusii gaz si pe gratis, numai sa nu se detoneze bomba aia.
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
nu fura ca statului nu-i place concurentza
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Executron |
![]()
|
QUOTE(radian @ 7 Jan 2009, 22:46) Radian are dreptate, atat in teorie cat si in practica. DAR acest dezavantajat trebuie acceptat in cazul resurselor strategice ce trebuie mentinute sub controlul clar al statului (sunt unii autori care considera privatizarea totala drept singura metoda care poate regla sistemul dereglat din momentul de fata (adica chiar aerul sa fie privatizat)). Cum exista monopol de stat in diverse domenii : producerea de tutun, producerea de arme etc TOCMAI PENTRU a proteja cetatenii asa si unele resurse trebuie sa se afle oarecum in afara circuitului comercial. This post has been edited by Executron: 7 Jan 2009, 23:15 |
--------------------
VW Passat
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(Executron @ 7 Jan 2009, 21:04) Eu NU sunt de acord cu capitalismul excesiv TOATE resursele strategice NU ar trebui privatizate (apa, curent, petrol etc). Ar trebui detinute de Regii Autonome cu 100% din actiuni apartinand statului. Eu parca am mai spus-o pe forumul asta, decat sa ai 100% dintr-o societate pe pierdere mai degraba sa ai 49 % din una pe profit. |
--------------------
|
daciafan |
![]() ![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
ce lampa mea construiesc astia la cernavoda atat de incet?
|
--------------------
/
/
/
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Am vrut (noi romanii, nu eu) in Europa, suntem in UE...
Avem televizoare ieftine si aliemente si mai nou gaze scumpe sau deloc... Deh... parerea mea, nu sariti acum cu parul! |
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
QUOTE(daciafan @ 8 Jan 2009, 00:37) e o bomba ![]() ![]() 8 Jan 2009, 02:27: sau ceva care va face ca sfarsitu romaniei sa fie brusc si sigur ![]() This post has been edited by C@talin: 8 Jan 2009, 01:27 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Daca se respecta specificatiile reactoarele de la Cernavoda oricum sunt muuult mai ok decat ce fac bulgarii. Ceausescu a avut macar o inspiratie ok in ceea ce priveste energia nucleara, a facut reactoarele cu Canada nu cu U.R.S.S.-ul ca vecinii de la sud...
O mica intrebare pentru cine are vaga idee. Vedeam mai devreme pe Antena 3 cum ca CEZ-urile din Bucuresti, Galati si Pitesti au trecut pe pacura, fara sa se modifice factura de incalzire pentru persoanele de rand. Nu m-o duce pe mine prea mult capul, dar pacura nu e mult mai ieftina ca gazul? Presupun ca randamentul oricum e ceva mai scazut decat cu gaz, dar n-ar trebui sa platesc mai putin acum la caldura, ca se foloseste pacura, pacura facuta naibii la 100 de metri de oras, in Arpechim? Unde intra banii aia in plus, in buzunarele cui? Cred ca se vor mai umple niste persoane de bani cu ocazia "crizei" gazului... ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
C@talin |
![]()
|
de ce sa ieftineasca trebuie sa stranga bani aruncati in plus pe gazu cumparat la pret mai mare
![]() 8 Jan 2009, 02:54: noi in tara asta putem sa avem toate in tara industriile posibile in lumea asta,degeaba ca tot scumpe ar fi toate ![]() This post has been edited by C@talin: 8 Jan 2009, 01:54 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Dupa ce ca, la momentul semnarii contractului de gaz, plateam cel mai mare pret din toata Europa, (rusineeee! pasol na turbincaaaa! f***@ in ## m#%@@ muma voastra de idioti, probabil ca pana si Simona Sensual negocia mai bine, macar aia avea cu ce!!!!!) acuma ne trezim ca ramanem si fara obiectul muncii. Tampiti rusi, dar mai tampiti noi ca...
1. ne bazam pe altii in loc sa terminam odata centrala aia de la Cernavoda 2. suntem , ca de obicei, suficient de idioti sa facem contracte beton numai pentru parteneri, fara clauze care sa ne ajute si pe noi in caz de belele 3. nu suntem in stare, la nivelul intregii Europe, sa luam dracului o pozitie comuna si sa urlam cu o voce unita la hahalerele alea comuniste. Dar pana mea, spagi, spagute, comisioane la contracte, o gramada. Ca romanii e prosti si nu vede cica, care este hic. Pana om pune mana pe furci si coase ( si nu pentru a coase nasturi ). Bine, ce-i drept am vazut altii si mai rupti de realitate ca noi, adicatelea bulgarii. Ce-o fi fost in capul alora... Acuma, fiecare pe pielea lui - DriverX, ai terminat cu buncarul? hai ca-mi trebuie si mie lopata, baga carbuni...hai, ca stau langa aeroport si primele lucruri care le bombardeaza aia in caz de razbel is aeroporturile si fabricile, nu ma vaz deloc bine... This post has been edited by ATM: 8 Jan 2009, 06:25 |
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
E inghetat pamantu'? Apa fiarta cu lamaie!
Daca sapam mai mult asa.... ajungem sa dam de gaze au ba?!? Ca sa stiu daca ma chinui in zadar. |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
- B-xx-XXX "I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
|
|
C@talin |
![]()
|
daca dau de petrol sa vezi ce le dau p... statului ca nu-mi ia putu de titei de langa mine
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
body |
![]()
|
Ce vorbesti ? Poti sa dai tu de petrol si gaze cate vrei pe terenul tau pt ca nu-s ale tale . Bogatiile subsolului sunt ale statului , deci chiar daca sunt pe terenul tau , tot statul e proprietar . Asta e romania .
|
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
QUOTE(body @ 8 Jan 2009, 20:49) Bogatiile subsolului sunt ale statului , deci chiar daca sunt pe terenul tau , tot statul e proprietar . Asta e romania . Poate asa era, pana sa vanda Petromul impreuna cu zacamantul romanesc. Sau gresesc? Ca eu asa am auzit la talk-soaie. This post has been edited by logan1.5dci: 8 Jan 2009, 21:17 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Baga-si-ar ceva in ea de organizare si de situatie de urgenta...
De ieri anuntau ca CET-urile din Pitesti, Bucuresti si Galati au trecut pe pacura ca sa se econimiseasca gaz. De unde naiba... Acum o ora sa fac si eu un dus, apa aproape rece, asa cat sa nu tremuri sub ea. Ies din dus si dau sa intind pe calorifer prosopu' ud, caloriferul aproape rece... Ma enervez, sun la dispeceratul termoficarii si-mi zice un domn cu un ton rusinat ca au ramas fara presiune la gaze acum vreo ora si se fac operatiunile de trecere pe pacura. I-am zis mirat: "Cum, astia la televizor ziceau ca de ieri s-a trecut pe pacura..." Raspunsul: "Nu, am folosit gazul pana am ramas fara presiune". ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
Hai ca pana la urma cred ca o sa ne fie utila incalzirea globala
![]() |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
![]() ![]() ![]() Sincer ![]() ![]() ![]() This post has been edited by driverx: 8 Jan 2009, 23:53 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Epoca de gheata
![]() |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
body |
![]()
|
In cazul Petromului , OMV a CONCESIONAT exploatarea si pentru asta plateste redeventa statului roman. Ca aceasta redeventa e mica si fixa pana ( parca) in 2014 asta e alta poveste .
Oricine vrea sa concesioneze anumite perimetre se duce la ANRE si la alte autoritati si concesioneaza . Ma rog , procedura e mult mai complicata . Deci e asa cum am spus , statul e proprietarul bogatiilor subsolului , lucru aflat in contradictie ( din cate stiu eu ) cu legislatia multor altor tari -in SUA tu ca si proprietar al terenului esti si proprietarul subsolului . De fapta pana in al doilea razboi mondial asa era si la noi , au venit comunistii si s-a schimbat legea , care a ramas si dupa revolutie la fel . Inainte de razboi companiile care exploatau petrol plateau redevente proprietarilor terenurilor . |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 10:16 |