Probleme: Motorasul pentru apa de parbriz, Nu-mi stropeste apa pe parbriz.
![]() ![]() ![]() |
Probleme: Motorasul pentru apa de parbriz, Nu-mi stropeste apa pe parbriz.
bylexus |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 2 January 09 From: Oradea ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2012 Start 1.2 16v
- BH 90 DBA
|
|||
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
Motor cu periile gata sau cablaj intrerupt ori maneta stergatorului terminata.
Ia si tu un aparat de masura si verifica. |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
bylexus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 2 January 09 From: Oradea ![]() |
Ok.Multumesc mult de ajutor.
Maine, -daca este deschis- cumpar un alt motoras si revin daca mai am probleme. ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2012 Start 1.2 16v
- BH 90 DBA
|
|
loganfan2008 |
![]()
|
![]() Volvo Group: Members Posts: 392 Joined: 6 May 08 ![]() |
desfa firele de la motoras si pune-le pe un bec (de 12V) in timp ce un prieten actioneaza maneta de la stergatoare... este posibil sa nu-ti ajunga curent acolo
|
--------------------
Volvo
S40
1996 Swedish car
|
|
ddh_73 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 6 June 08 ![]() |
Loveste de cateva ori motorasul cu o surubelnita. Poate nu trebuie sa cumperi unul nou.
|
--------------------
dacia
1310
1989
- RO
|
|
neajiji |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 768 Joined: 1 January 07 ![]() |
Se strica foarte usor mizeria aia de motoras, eu am renuntat sa-l mai cumpar de nou. Mai bine iau unul de la remat ca tot ca unul nou tine. Daca reusesti fa rost de un motoras de la o straineza ceva.
|
--------------------
X
Y
Z
|
|
virusssp |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 31 October 07 ![]() |
ar putea fi si de la inghetarea solutiei pe traseu... la mine asta a fost problema, aveam solutie de slaba calitate, poate cu apa si a inghetat... pompa suna dar nu stropeste... daca te afli in situatia asta incearca sa fortezi un jet de apa calda prin furtun cu o seringa si se va dezgheta...apoi, imediat pui solutie de iarna...
|
--------------------
DACIA
1310L
1997 TO LIVE IS TO DIE!
|
|
alin_xyk |
![]()
|
![]() membru ambitios Group: Members Posts: 239 Joined: 1 September 08 ![]() |
LA mine se invartea motorasul, dar nu stropea. Si problema a fost ca tragea aer si se dezamorsa. Nu aveam ce sa-i fac, ca oricum sunt proaste. Asa ca am facut rost de un motoras de Aro. Si sunt foarte multumit. E mult mai bine lucrat. Si nu curge pe nicaieri. Plus ca are un debit mai mare.
|
--------------------
dacia
1310 berlina
1985
- OT-01-XYK
|
|
floryyn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 19 November 06 From: Targu Jiu ![]() |
QUOTE(alin_xyk @ 4 Jan 2009, 10:02) LA mine se invartea motorasul, dar nu stropea. Si problema a fost ca tragea aer si se dezamorsa. Nu aveam ce sa-i fac, ca oricum sunt proaste. Asa ca am facut rost de un motoras de Aro. Si sunt foarte multumit. E mult mai bine lucrat. Si nu curge pe nicaieri. Plus ca are un debit mai mare. La mine merge motorașul, bâzâie, se strofoacă, dar nu stropește. Și asta după ce astă vară am umblat pe la tuburile alea. Dacă problema e de la aer, cum se amorsează iar motorașul? ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
2005
|
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
daca-s d-alea de Electroarges negre cu o tabla argintie da cu ele dupa caini!!!! sunt ultimile jeguri.
daca gasesti la dezm. motorase nemtzesti! erau unele care erau cu rezervor cu tot. se prindeau de el cu o clema.. sunt bisens. arunca jet oricum ai cupla firele. partea proasta e ca tre sa cam ai vasu plin... trebuie amorsate sau il pui mai jos decat vasul. dar nu se blocheaza, nu se arde, nu nimic. bomboana. eu il am de o dacie de 15 ani si merge boboc. |
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
renotgo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 959 Joined: 10 September 07 From: Onesti ![]() |
QUOTE(floryyn @ 5 Jan 2009, 10:00) La mine merge motorașul, bâzâie, se strofoacă, dar nu stropește. Și asta după ce astă vară am umblat pe la tuburile alea. Dacă problema e de la aer, cum se amorsează iar motorașul? ![]() ![]() La motorasul tau este o simpla problema si anume ,axul nu mai antreneaza paletii pompei .Se desface capacul ,se scoate "chestia" din cauciuc cu paleti ,se cauta un bold ,se strapunge "chestia" cu atentie (dintr-o parte in alta) ,se taie capatul cu grija si se monteaza "chestia" la loc ,boldul fiind pe post de "bolt" ce intra in lacasul axului .Atentie la strangere ,"chestia" trebuie sa se miste in sensul in care a fost inainte de demontare .Se face proba cu doua fire legate direct la baterie .Daca nu functioneaza ,exista posibilitatea unei strangeri prea puternice a celor 4 suruburi .Dupa reparatie va garantez ca motorasul va functiona muult si bine .Atentie la garniturile de etansare ! Toata "operatia" dureaza cam 15 minute . |
--------------------
Laguna 3
Inițiale Paris 2.0 DCI
. 2008
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
QUOTE(tzepesch @ 5 Jan 2009, 11:35) daca-s d-alea de Electroarges negre cu o tabla argintie da cu ele dupa caini!!!! sunt ultimile jeguri. ![]() ![]() This post has been edited by kog: 5 Jan 2009, 12:11 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
teroristu03 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 4 February 08 From: Bucuresti ![]() |
si eu am acut problema cu motorasul, s-a oprit dintr-o data si nu a mai mers. primea curent deci maneta era buna, dar nu mergea. am zis sa iau altu, cred ca ala care il aveam era cel original.
am cumparat un stift de 15 lei din autovitan, care invarte de parca vrea sa-si ia zboru da nu arunca nici un strop. nici nu trage, am vazut eu pe furtunul pe care trage ca apa doar se misca mai putin de 1 cm spre pompa, si ramane asa. nu are putere sa traga apa la el, nici atat sa mai si arunce. ![]() |
--------------------
Dacia
Nova
GTi '98 De cand s-au inventat banii, multumirile ma lasa rece!
|
|
floryyn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 19 November 06 From: Targu Jiu ![]() |
QUOTE(renotgo @ 5 Jan 2009, 11:58) La motorasul tau este o simpla problema si anume ,axul nu mai antreneaza paletii pompei .Se desface capacul ,se scoate "chestia" din cauciuc cu paleti ,se cauta un bold ,se strapunge "chestia" cu atentie (dintr-o parte in alta) ,se taie capatul cu grija si se monteaza "chestia" la loc ,boldul fiind pe post de "bolt" ce intra in lacasul axului .Atentie la strangere ,"chestia" trebuie sa se miste in sensul in care a fost inainte de demontare .Se face proba cu doua fire legate direct la baterie .Daca nu functioneaza ,exista posibilitatea unei strangeri prea puternice a celor 4 suruburi .Dupa reparatie va garantez ca motorasul va functiona muult si bine .Atentie la garniturile de etansare ! Toata "operatia" dureaza cam 15 minute . Mersi de ajutor! Mâine încerc figura, sper să fie ok. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
2005
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Aici s-a mai discutat
![]() http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ecutron+motoras Inca nu am gasit un model care sa-mi placa ![]() |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
renotgo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 959 Joined: 10 September 07 From: Onesti ![]() |
|
--------------------
Laguna 3
Inițiale Paris 2.0 DCI
. 2008
|
|
bylexus |
![]()
|
Azi am schimbat motorasul.Motorasul acum se invarte dar o "ghiuza" din aia ce trebe sa stropeasca; nu stropeste deloc doar se umezeste si curge picur cu picur.
Cealalta "ghiuza" stropeste ok. Ce pot sa fac in situatia data?Cum o pot desfunda, "aerisii" mica instalatie? |
--------------------
Renault
Symbol
2012 Start 1.2 16v
- BH 90 DBA
|
|
neajiji |
![]()
|
in primul rand sa fie furtunelul ok care ajunge la duza (asa se numeste), in caz afirmativ atunci mai mult ca sigur e infundata duza si o desfunzi cu un bold sau un ac de cusut subtire.
|
--------------------
X
Y
Z
|
|
bylexus |
![]()
|
QUOTE(neajiji @ 6 Jan 2009, 22:25) in primul rand sa fie furtunelul ok care ajunge la duza (asa se numeste), in caz afirmativ atunci mai mult ca sigur e infundata duza si o desfunzi cu un bold sau un ac de cusut subtire. Noua ardelenilor, ne place sa zicem "ghiuza" ![]() ok.Ms de raspuns. ![]() This post has been edited by bylexus: 6 Jan 2009, 21:29 |
--------------------
Renault
Symbol
2012 Start 1.2 16v
- BH 90 DBA
|
|
neajiji |
![]()
|
Daca tot nu merge cum ti-am zis, inlocuieste furtunasele cu duze cu tot ca-s ieftine (4lei tot setul)
Tot ardealu-i fruncea! aici vorbeste jumatatea de ardelean din mine ![]() |
--------------------
X
Y
Z
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
daca ai diuze de 1300, de alea metalice cromatice ar fi bine sa le pastrezi, au supape in ele. Alea de is 4lei setul, sunt de plastic si nici nu stiu ce e aia supapa si nici nu pulverizeaza prea bine.
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
bylexus |
![]()
|
Sunt greu de schimbat?
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2012 Start 1.2 16v
- BH 90 DBA
|
|
bylexus |
![]()
|
Nu vrea nimeni sa-mi spuna cum sa le schimb?!
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2012 Start 1.2 16v
- BH 90 DBA
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
pai nu e greu. Desfaci panoul de aerisire de sub parbriz scoti diuzele din el, il lasi deoparte, scoti furtunele care vin de la pompita, le bagi pe cele noi tot pe unde au fost si cele vechi, prinzi diuzele in panoul de aerisire, il pui la loc si gata. Nue problema de fizica nucleara... te descurci. Io in 10 minute am inlocuit tot.
Bafta |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
bylexus |
![]()
|
Unde se gaseste panoul ?! Sub bord sau sub capota?
|
--------------------
Renault
Symbol
2012 Start 1.2 16v
- BH 90 DBA
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Bucata de tabla pe care sunt fixate diuzele are 4 suruburi in colturi. Le desfaci si dupa aia te prinzi tu.
|
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
bylexus |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Symbol
2012 Start 1.2 16v
- BH 90 DBA
|
|
bylexus |
![]()
|
QUOTE(deconectat @ 8 Jan 2009, 20:43) Bucata de tabla pe care sunt fixate diuzele are 4 suruburi in colturi. Le desfaci si dupa aia te prinzi tu. Am rezolvat azi problema.As mai avea o intrebare.Dupa ce am montat diuzele... sprituia putin cam jos... cum as putea sa ridic jetul de apa sa bata mai sus pe parbriz fara sa ridic diuza din tabla?! Are ceva reglaj mai ciudat care se poate face ca sa stropeasca mai sus?! Ms de ajutor. |
--------------------
Renault
Symbol
2012 Start 1.2 16v
- BH 90 DBA
|
|
tester |
![]()
|
![]() dacia tester ;) Group: Members Posts: 747 Joined: 22 August 07 From: iasi ![]() |
cu un ac sau agrafa bagat usurel in duza si le reglezi cum vrei tu.
|
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
bylexus |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Symbol
2012 Start 1.2 16v
- BH 90 DBA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th June 2025 - 22:05 |