Mai mergem la politie in caz de accident/avarie?, In ce situatii?
![]() ![]() ![]() |
Mai mergem la politie in caz de accident/avarie?, In ce situatii?
adi_ar |
![]()
|
||
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|||
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
daca mergi la casco s-ar putea sa-ti ceara poze de la locul faptei, asa mi-au cerut mie
si f probabil sa iti ceara sa le dovedesti ca proprietarul nu are nici o pretentie de la tine |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
miralema |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 16 February 09 ![]() |
In ce format le-ai dus pozele? Electronic? Sau pe hartie?
Si musai declaratia proprietarului? Eu am fost azi la proprietar si mi-a zis omul ca nu e nici o problema, iar mie mi-a fost jena sa insist sa imi dea in scris ca nu are pretentii. Dupa care am fost la politie, le-am explicat ce si cum si mi-au zis sa merg direct la Casco. Nu mai pricep nimic. Maine ma duc la Casco. Aqua, la cine ai avut Casco? Merci mult. |
--------------------
renault
megane estate 1.9 dci
2008
|
|
mbc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 432 Joined: 1 July 05 From: BUCURESTI ![]() |
Am fost si am rezolvat:
am fost la asigurari si am completat clasica hartie (asemanatoare cu cea de la politie) unde am descris ce si cum. Am intrebat si mi s-a spus ca acolo este si un circulist, dar care strange hartiile si le duce la sediul politiei... a trebuit sa completez si o declaratie pe proprie raspundere referitoare la felul cum s-a produs accidentul, adica cum am gasit-o lovita?!?... In rest a mers destul de repede... sunt eu nemultumit de service, dar asta e alta gasca in alta traista... Au spus ca pentru auto gasite lovite in parcare nu se aplica sanctiuni, asa ca nu mai trebuie mers la politie. |
--------------------
Renault / Dacia
Clio / NOVA GT si GTi
2005, 1.5dci / 1999
- B43HZK clio bicorp extreme 1.5 dci 80cp, mai 2005
|
|
mbc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 432 Joined: 1 July 05 From: BUCURESTI ![]() |
Mai nou cica asiguratorii vor sa ne testeze cu detectorul de minciuni sa vada daca nu cumva ne-am lovit singuri masinile
![]() |
--------------------
Renault / Dacia
Clio / NOVA GT si GTi
2005, 1.5dci / 1999
- B43HZK clio bicorp extreme 1.5 dci 80cp, mai 2005
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Am avut in seara asta un accident din care mi-a rezultat o aripa indoita.
Vinovatul mi-a platit personal reparatia. Trebuie sa trec acuma pe la politie pentru autorizatie? (presupun ca altfel nu-mi repara service-ul masina). |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Ca sa fi totul legal, ar trebuit sa fi facut o "amiabila" iar la asigurator sa semnezi o declaratie cum ca ai fost despagubit de vinovat - case closed!
Aveai autorizatie de reparatie si totul era legal. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Sa-ti spun situatia exacta atunci... Un domn m-a lovit cat eram in parcare (ca o coincidenta eram un pic mai departe de masina discutand cu cineva ).
Omu imi zice ca n-are timp de politie, completat declaratii si a scos din portofel banii si mi i-a dat... Apoi am zis ca e OK si a plecat. Acum ce sa mai fac... Am avut o zi, de fapt perioada proasta si m-am cam blocat cand am vazut incidentul. This post has been edited by Executron: 7 Jan 2011, 21:02 |
--------------------
VW Passat
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
adi_ar |
![]()
|
Declari la politie adevarul.
Ai gasit-o lovita in parcare si ai nevoie de autorizatie de reparatie. PS Dincolo de declaratii si politie, vinovatul a scapat si de malus. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Executron |
![]()
|
Exact asa ma gandeam si eu. Am avut o reactie incredibil de proasta, nici macar numarul de telefon nu i l-am luat.
La cat mi-a dat, numai la malus nu cred ca s-a gandit... This post has been edited by Executron: 7 Jan 2011, 21:17 |
--------------------
VW Passat
|
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.975 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Executron, ai casco ? Daca da pentru lovire in parcare (fara autor) nu trebuie sa te mai duci la politie. Eu asa am procedat azi cu masina lui tata, incident asemanator, lovire in parcare. Totusi verifica telefonic la firma de asigurari sau pe site. Ideea este ca politia nu a vrut sa-mi faca constatarea pt lovire in parcare si au avut dreptate. Nu mai trebuia.Stima
This post has been edited by mariusd4: 7 Jan 2011, 23:08 |
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
2007/2010/2014/2012/2019
- B 112 ... "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
Executron |
![]()
|
Nu mai am casco de 2 ani din pacate. Acum e prima data cand ii simt lipsa.
|
--------------------
VW Passat
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 7 Jan 2011, 21:05) Haid mai, de malus crezi tu ca-i ardea lui? Astia care scot banu pe loc ori nu au asigurare, ori nu au itp, ori au ceva expirat/neconform pe la acte etc (poate chiar si ceva lichide bahice la bord). Nu cred ca malusul ala facea mai mult decat a scos mesterul din portofel. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
@klaus: poate omul chiar nu are timp de pierdut la asigurari, eventual politie!
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
La politie acu' e rezonabil, nu mai e ca inainte.
Insa la politie pune fiola, verifica actele, da niste amenzi etc. Plus ca daca are si el o dauna trebuie si el sa ajunga la politie/asigurare. Deci de ajuns tot ajunge. In atari situatie, daca putea sa-l coste mai ieftin sau deloc, ce motiv ar avea sa dea banu'? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Executron |
![]()
|
Va mai spun ceva. Dupa ce mi-a dat banul... A plecat omul, dar masina a ramas acolo (el avea un SUV si a intrat cu coltul barii in mine si practic n-a patit nimic).
Am regretat ca nu i-am luat nr de telefon asa ca i-am lasat un biletel prin care l-am rugat sa ma sune sa am nr lui in caz ca se iveste vreo problema la service/politie. Omu acu 1 ora m-a sunat! Palaria jos! DESI eu tot suspectez ca era ceva neinregula la acte, dupa cum zice si Klaus. Va asigur ca a scos din portofel mai mult decat era malusul si pe 10 ani. EDIT. Si va mai spun ca-mi pare rau acuma ca i-am luat banu incat imi vine sa-i zic sa-mi dea RCA-ul lui si o constatare amiabila pe care o redactez si eu gata... DAR tare mi-e ca are o asigurare gen Carpatica, Ardaf... Si clar nu-mi deconteaza rapid/cat trebuie la reparatie. This post has been edited by Executron: 8 Jan 2011, 00:40 |
--------------------
VW Passat
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
ce a patit aripa ta exact? ma duc luni la cineva sa mesteresc la smart, omu la vopsitorie e artist, am mai dus bora la el. poate treci cu mine sa se uite. e 300 lei la el elementul cu vopsea metalizata si iese bine de tot
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Executron |
![]()
|
Aripa spate s-a indoit exact la pasajul deasupra rotii. Pe o lungime de.. 20 cm si adancitura de 1 cm.
Ms mult mariane, mai vorbim daca e, momentam an niste evenimente foarte importante (cred ca stii la ce ma refer) asa ca voi amana reparatia pana in februarie. Later Edit : Nici nu m-am gandit ieri sa apelez la baza cedam pentru verificare, la cat de zapacit eram. Omu a fost asigurat pana la 31/12/2010 la... Carpatica. Apoi nu mai apare, probabil tot acolo are dar nu a fost inscris inca. Dar nu vroiam sa am de-a face cu carpatica. This post has been edited by Executron: 8 Jan 2011, 12:00 |
--------------------
VW Passat
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
Am avut un incident prin decembrie 2009, in parcarea unui hypermarket. Eu mergeam cu spatele ca sa ajung la un loc de parcare si greseala mea ca nu m-am mai uitat in oglinda dreapta sa vad daca vine cineva. Ma opresc intr-un cielo (mergeam cu 10-20 km/h maxim) care circula regulamentar desi putea sa ma evite. In fine, vina mea. Pagube, la el zgarieturi pe spoiler, vreo 3 de 5-6 cm, la mine bara spate am ramas cu vopseaua lui si ulterior am observat ca se zgariase si putin la mine. I-am zis, aduc actele, facem amiabila, se duce sa-si faca masina si gata. El ca nu, sa-i dau bani, ca se duce sa si-o faca la baieti si ma aburea ca vrea tot spoilerul vopsit (avea ceva ani masina). Nu mica mi-a fost mirarea ca el nu stia de noua lege cu amiabila, ma tot ameninta ca mergem la politie si imi da o amenda de nu ma vad.
Daca am fi mers la politie ce se putea intampla? Ca eu vina mi-am recunoscut-o, dispus sa fac amiabila, el mergea doar cu motivul ca vrea bani sa si-o faca el si nu pe rca-ul meu. Ca stiam ca la politie mergi doar daca nu se pun de acord asupra vinei. I-am dat 100 lei (ar fi vrut mai mult, dar i-am zis, 100 lei sau service autorizat pe rca), cu toate ca nu cred ca facea atat si am plecat. |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Daca se duce glont la politie? Nu mai tratati cu asa lejeritate aceste incidente.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
SandelBS |
![]()
|
Si daca sunt martori care confirma primirea sumei? Ca asa am avut si n-am mai considerat necesar un inscris. Am mai avut un caz cu un biciclist, vina lui, am primit o suma de bani, exista un inscris ca nu am alte pretentii si asta a fost tot.
|
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Nu e mare lucru.
Pentru nedeclararea accidentului, in termenul legal, puteai ramane fara permis si plateai si amenda. Poate in cazul unui eventual proces sa te ajute martorii, desi nu stiu... sunt satul. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
QUOTE(SandelBS @ 8 Jan 2011, 19:36) Si daca sunt martori care confirma primirea sumei? Ca asa am avut si n-am mai considerat necesar un inscris. Am mai avut un caz cu un biciclist, vina lui, am primit o suma de bani, exista un inscris ca nu am alte pretentii si asta a fost tot. Nu sunt proceduri legale si creeaza pentru ambele parti un risc penal. |
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
SandelBS |
![]()
|
Pai la faza cu biciclistul (si va rog sa nu stergeti acest post) era in stare de ebrietate cand a intrat in aripa (0.82 alcool in aerul expirat). Am chemat politia, a doua zi ne-am intalnit la sectie, eu deja ma gandeam sa le cer o suma de bani pt polish (sa nu mai umblam cu casco, apoi sa fie ei judecati), politistii de acolo m-au sfatuit sa ma inteleg cu ei sa imi dea banii ca oricum ei n-au de ce sa-i dea amenda ca-s vai de mama lor (care ajungea la aproape 1000 lei )si ca in caz de nu ne intelegem asupra sumei, politistii aveau bonul de la alcooltest, valabil 24 ore si oricand in intervalul ala puteam sa ma duc sa iau autorizatia de reparatie si sa fie amendat. Omul a fost de acord, mi-a platit , i-am scris o chitanta, si asta a fost tot. De ce sa fie un risc daca ne-am inteles omeneste eu mi-am reparat masina si el si-a vazut in continuare de viata lui?
Ma credeti ca un politist mi-a spus ca "mergeti la casco si declarati ca asa ati gasit-o in parcare etc etc, ca n-ati fi primul si nici ultimul"? |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
rodi |
![]()
|
Si eu si colegii mei ne-am spus parerea in functie de ceea ce ai relatat tu- SandelBS- pe acest forum, pana la orele 20.02.
*** editat de moderator *** This post has been edited by adi_ar: 9 Jan 2011, 09:26 |
--------------------
---
---
---
|
|
SandelBS |
![]()
|
Corect, asa e. Pana acum nu pot sa spun ca am avut probleme prea mari, dar regula generala e evaluarea situatiei, pastrarea calmului, intelegerea amiabila (nu neaparat direct la asigurator), martori si inscrisuri. Si mare atentie unde se intampla evenimentul.
|
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
*** offtopic editat de moderator ***
QUOTE(SandelBS @ 9 Jan 2011, 02:28) Corect, asa e. Pana acum nu pot sa spun ca am avut probleme prea mari, dar regula generala e evaluarea situatiei, pastrarea calmului, intelegerea amiabila (nu neaparat direct la asigurator), martori si inscrisuri. Si mare atentie unde se intampla evenimentul. sint de acord cu ce spune sandel. evaluarea situatiei si pastrarea calmului sint la baza! din pacate, unii dintre mebrii forumului nu poseda aceste calitati. intelegerea amiabila nu poate interveni decit in momentul in care cei doi se inteleg. acest lucru este foarte greu de realizat deoarece mai mult ca sigur ca cel vinovat se crede infailibil *** editat de moderator ***. in acest caz este mult mai bine sa va adresati politiei sau asiguratorului dumneavoastra. neuronii dumneavoastra va vor multumi pe parcurs. martori nu cred ca trebuie sa aveti, simpla prezenta a pacientului (care de altfel este omniprezent) va va scuti de multe drumuri si orice interpelare in instanta va fi cistigata de dumneavoastra (pacientul prezinta tulburari de memorie, pe linga acestea s-a constatat ca datorita afinitatilor sale spre natura (moarta de altfel) se pretinde a fi o piele rosie justitiara din neamul apasilor mescaleri. speram ca marele manitu sa-l ierte si sa-i ofere un loc de seama pe plaiurile vesnice ale vinatorii. fratele meu alb, howgh!) This post has been edited by adi_ar: 9 Jan 2011, 09:47 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
adi_ar |
![]()
|
Cu voia dvs. am facut putina curatenie! Va rog sa rezolvati galceava (care este!) in alte moduri, nu prin replici in aceasta arie.
QUOTE(rodi @ 8 Jan 2011, 20:02) Nu este tocmai asa! Plata oricaror sume de bunavoie si fara constrangere, reprezinta fapta penala (sau contraventionala) numai in masura in care are drept scop obtinerea de avantaje necuvenite sau are drept scop savarsirea unor fapte ilegale (de exemplu prostitutie). Chiar in situatia deschiderii unui dosar (prin intocmirea unei "amiabile" semnate de parti) se poate ca vinovatul sa prefere plata directa a despagubirii, din diverse considerente. Conform unui principiu elementar, vinovatul trebuie sa plateasca (in limita daunei produse) fie direct, pe baza unei negocieri amiabile directe, fie prin societatea de asigurari (RaspundereCivilaAuto) care prin efectul politei de asigurare, este mandatata si obligata sa preia aceasta sarcina. Ilegal este sa pretinda pagubitul despagubire de la societatea de asigurari si de la vinovat pentru aceeasi dauna. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
rodi |
![]()
|
QUOTE(SandelBS @ 8 Jan 2011, 18:45) I-am dat 100 lei (ar fi vrut mai mult, dar i-am zis, 100 lei sau service autorizat pe rca), cu toate ca nu cred ca facea atat si am plecat. Completati amiabila sau mergeti la politie: SandelBS ! Nu mai faceti asa, pentru ca este riscant, toti colegii au spus aceasta. This post has been edited by rodi: 9 Jan 2011, 11:10 |
--------------------
---
---
---
|
|
SandelBS |
![]()
|
A trecut un an si ceva de atunci, chestia a fost ca ala n-a vrut sa piarda timp pe la politie, asigurari sau sa-si faca masina intr-un service autorizat ca ii tinea masina 4 zile. De acord, cu voi, mai tarziu mi-am dat seama ca ce i-am dat eu depasea valoarea reala, insa eram pe la inceput de soferie era prima experienta neplacuta (un prieten a avut ceva asemanator si l-a costat vreo 30 lei parca) , dar am zis lasa sa-i fie acolo, oricum nu prea cred sa-si fi revopsit ceva.
Dar la faza cu biciclistul carui risc ma supun daca de fata cu un politist ne-am inteles? Si n-a existat nicio constatare, decat bonul alcooltestului care banuiesc ca s-a facut disparut dupa 24 ore (nu stiu care e procedura cu ala). Nu am studiat inca legea la acest capitol, dar la pagube minore nu vad de ce sa se ajunga mai departe pt ca inseamna timp pierdut. Daca sa zicem, nu ne-am fi inteles asupra vinovatiei sau ala e recalcitrant nici nu mai stateam la discutie. V-as descrie faza cu biciclistul, dar va confirma un banc despre politisti si cred ca va fi sters imediat postul |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th July 2025 - 10:58 |