Volvo 740, Best car ever
![]() ![]() ![]() ![]() |
Volvo 740, Best car ever
LuluMOB |
![]()
|
||
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|||
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
pt cei care nu apreciaza masinile acestea..inainte de a spune ceva aiurea ar trebui sa se gandeasca de doua ori..poate datorita acelui volvo avem centuri de siguranta..airbaguri..sisteme ABS...nu toate din cauza acestui model dar mai inainte de masinile actuale cu jdemii cp, jdemii sisteme siguranta..au fost acestea..vechiturile..cum spun unii..si nu numai volvo ci si mercedes, bmw, audi...am avut ocazia sa merg cu un volvo seria 940 sau 950 sper sa nu gresesc..break..si vreau sa spun ca e absolut minunat..nici nu isi arata varsta..cred ca era de prin '95..'96..si mergea brici...cei drept am mers in italia..nu romania..oricum..RESPECT pentru aceste masini.
|
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE The three point seat belt (the so-called CIR-Griswold restraint) was patented in 1951 by the Americans Roger W. Griswold and Hugh De Haven.[14] Saab was the first car manufacturer to introduce seat belts as standard in 1958.[15] After the Saab GT 750 was introduced at the New York motor show in 1958 with safety belts fitted as standard, the practice became commonplace.[16] Ford built an experimental fleet of cars with airbags in 1971, followed by General Motors in 1973 on Chevrolet vehicles. In 1974, GM made dual-stage twin front airbags optional in full-size Buick, Cadillac and Oldsmobile models and called them the "Air Cushion Restraint System". The early fleet of experimental GM vehicles equipped with airbags experienced seven fatalities, one of which was later suspected to have been caused by the airbag. Anti-lock braking systems were first developed for aircraft in 1929, by the French automobile and aircraft pioneer, Gabriel Voisin, as threshold braking an airplane is nearly impossible. An early system was Dunlop's Maxaret system, introduced in the 1950s and still in use on some aircraft models. A fully mechanical system saw limited automobile use in the 1960s in the Ferguson P99 racing car, the Jensen FF and the experimental all wheel drive Ford Zodiac, but saw no further use; the system proved expensive and, in automobile use, somewhat unreliable. However, a limited form of anti-lock braking, utilizing a valve which could adjust front to rear brake force distribution when a wheel locked, was fitted to the 1964 Austin 1800. Chrysler , together with the Bendix Corporation, introduced a true computerized three-channel all-wheel antilock brake system called "Sure Brake" on the 1971 Imperial.[1] It was available for several years thereafter, functioned as intended, and proved reliable. General Motors introduced the "Trackmaster" rear-wheel (only) ABS as an option on their Rear-wheel drive Cadillac models in 1971.[2][3] Ford also offered a system called "Sure Trak"[when?] on the Lincoln Continental Mark III and the Ford LTD station wagon. Nu vreau sa se inteleaga ca am o problema cu masina asta, dar prea o ridicati in slavi si prea o comparati aiurea cu masini moderne ieftine, cand ea la vremea ei facea o caciula de bani (da, inchipuiti-va ca am avut una in familie luata de noua) Are si Volvo meritele lui: * 1944 Safety cage * 1944 Laminated windscreen * 1954 Defroster vents for windscreen * 1956 Windscreen washers * 1957 Anchor points for 2–point safety belts front * 1958 Anchor points for 2–point safety belts rear * 1959 3–point front safety belts standard * 1960 Padded instrument panel * 1964 First rearward–facing child safety seat prototype tested * 1966 Crumple zones front and rear * 1966 Safety door–locks * 1967 Safety belt rear seats * 1969 Inertia reel safety belts * 1971 Reminder safety belt * 1972 3–point safety belts – rear * 1972 Rearward–facing child safety seat * 1972 Childproof locks on rear doors * 1974 Multistage impact absorbing steering column * 1974 Bulb integrity sensor * 1975 Braking system with stepped bore master cylinder * 1978 Child safety booster cushion * 1982 "Anti–submarining" protection * 1986 Three–point safety belt centre rear seat * 1990 Integrated child safety cushion in centre rear seat * 1991 SIPS – Side Impact Protection System * 1991 Automatic height adjusting safety belt * 1992 Reinforced rear seats in estate models * 1995 Integrated child safety cushion outer rear seats * 1997 ROPS – Roll Over Protection System (C70) * 1998 WHIPS – Whiplash Protection System * 1998 IC – Inflatable Curtain * 2001 SCC – Volvo Safety Concept Car * 2002 RSC – Roll Stability Control * 2003 New Front Structure called Volvo Intelligent Vehicle Architecture (VIVA) (S40, V50) * 2003 Rear seat belt reminders (in S40 and V50) * 2003 IDIS – Intelligent Driver Information System (in S40 and V50) * 2003 Inauguration of Volvo's Traffic Accident Research Team in Bangkok * 2004 BLIS – Blind Spot Information System (in S40 and V50) * 2005 Introduction of DMIC (Door Mounted Inflatable Curtain) (new Volvo C70) * 2006 PCC - Personal Car Communicator (S80) * 2006 CWBS - Collision Warning with Brake Support (S80) * 2007 PPB - Power Park Brake (S80) * 2007 DAC - Driver Alert Control (V70, XC70) |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
as alege la orice ora in favoarea unui bmw,audi,mertz..un volvo..un saab..un jaguar..mai sunt si alti producatori nu numai nemtii. acest volvo nu a fost cea mai buna masina dar a fost suficient de buna per total pt a fi tinuta minte si in ziua de azi comparativ cu modelele altor producatori din perioada respectiva.
|
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
TAW |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 796 Joined: 1 August 07 From: Bacau ![]() |
E vorba aici de o masina clasica, si emblematica pentru vremea ei. Nu trebuie sa ne raportam neaparat la dotari, putere sau design ci la faptul ca pana la mijlocul anilor 90 masinile mai erau concepute cu pasiune...acum din pacate o masina este proiectata de departamentul marketing dupa ce si cum se vinde (sezitati ca e vorba de o ironie amara)...
Nu zic neaparat ca progresul sau "democratizarea" unor dotari e un lucru rau, dar asa cum zicea cineva sunt masini care au facut istorie si sunt masini care cand sunt scoase din productie nu si le mai aminteste nimeni...si exemple pot fi multe si mai noi si mai vechi (ex. Clio 1, Peugeot 305, R6, Seat Malaga/Ibiza1 etc.). Cu siguranta ca si modele contemporane vor ramane in amintiri peste timp, dar mult mai putine zic eu. Progresul rapid de azi le sterge repede stralucirea... Desigur ca acum asistam si la o invazie de modele si la o innoire a gamei foarte rapida la toti constructorii. Inainte vreme despre un model se vorbea un an de la lansare, acum, cam 2 luni, dupa care trece in anonimat, existand pur si simplu (cu putine exceptii)... E pacat pentru pasiunea fata de automobil, dar e bine prin prisma faptului ca acum mult mai multi au acces la un mijloc de transport personal, modern, sigur si putin poluant... Oricum salutara initiativa celui care a initiat topicul, prin care ne-a readus in atentie o masina care la vremea ei a reprezentat ceva pentru lumea automobilului. E unul din modelele care au nascut legenda "tancului suedez"...legenda care insa din pacate incepe sa apuna...ca multe aletele. Multumim! |
--------------------
Renault
Scenic 1.6 16v Dynamique D11
2008 Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Am avut ocazia sa conduc unul acum vreo 2 ani...
740 GLE...din cate stiu avea un motor destul de mare...ceva de genul 2.5 pe benzina si destui caluti fabricata in `84 cu 450.000 km la bord si pot sa zic ca mergea impecabil...pe vremea aia aveam loganul si mi-sa parut extraordinara masina in comparatie cu a mea... avea abs, airbag, servodirectie, scaune din piele, stergatoare la faruri si multe alte lucruri care in anii `80 erau de domeniul SF. chiar am vrut sa imi cumpar una si sa o reconditionez..dar din pacate am observat ca pisele sunt destul de scumpe si o reconditionare ca la carte te duce la 15.000 euro.... un tanc de masina...dar superba...pacat ca nu se mai fac masini asa...poate A8-ul de acum va mai fi asa peste zeci de ani... |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Afaik
QUOTE The first Volvo car to be equipped with an airbag left the assembly line in 1987 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
740 a fost lansat in 1985.
|
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
deci nimic nu bate... cine stie cu ce o fi fost
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Manual Volvo 740.
Attached File(s) ![]() |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
R19/16v |
![]()
|
Iup, no airbag.
|
--------------------
DS
5H
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
chior nu sunt...cand citest airbag pe volan...ca o fi fost volanu schimbat...nu stiu...
mie asa mi-a zis proprietarul ca ar fi fost fabricata in `84... minte el..mint si eu... si pe portbagaj scria 740 GLE si stiu masina fara sa imi scrie undeva ![]() |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
Stefan |
![]()
|
|
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
Muratu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 505 Joined: 25 June 06 ![]() |
Masinile din reklama cred ca au batile de torsiune schimbata ca prea nu au ruliu mai deloc.
Orisicum, Volvo 740 = tanc |
--------------------
Daewoo Hyundai
Tico Accent
0.8SX 1998 2007 1.5 CRDI
- B-##-JSP B-##-SAK
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th July 2025 - 01:34 |