reparare bord crapat, imbracare bord
![]() ![]() ![]() |
reparare bord crapat, imbracare bord
adostar |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 419 Joined: 12 October 04 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|||
oxy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 13 February 05 ![]() |
CREZI CA TOATE MASINILE CARE AU ARS AU FOST INCENDIATE DE PROPRIETARI?
![]() |
--------------------
dacia
supernova confort
- is02rgy Comunismul este ca prohibitia: o idee buna, dar nu merge!
|
|
adostar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 419 Joined: 12 October 04 From: Galati ![]() |
|
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
emircea |
![]()
|
![]() membru cu Te-FiSI Group: Members Posts: 756 Joined: 14 June 04 From: Timisoara ![]() |
adostar, de unde zici ca ai luat vinilinul cauiucat? Sunt cam neclare pozele, e si panzat?
Lasa-i in pace pe incendiatori, deja deviaza de la topic. Inca o data, ideea e cat se poate de grozava, iar materialele se gasesc mai mult sau mai putin in diverse parti componente ale masinii, deci nu e nici un pericol sa le folosesti. |
--------------------
Dacia 1300, 1981;
Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009;
1981 / 1977 / 2009
- MH / TM / B Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
|
|
adostar |
![]()
|
QUOTE(emircea @ 16 Feb 2005, 14:59) adostar, de unde zici ca ai luat vinilinul cauiucat? Sunt cam neclare pozele, e si panzat? Lasa-i in pace pe incendiatori, deja deviaza de la topic. Inca o data, ideea e cat se poate de grozava, iar materialele se gasesc mai mult sau mai putin in diverse parti componente ale masinii, deci nu e nici un pericol sa le folosesti. Vinilinul l-am luat de la un magazin unde se gasec tot felul de materiale la kg. (panzeturi, vinlilin, etc.). din Galati. Pare a fi putin panzat. Poze mai clare nu am! doar sa-i fac disectie sau sa-l pozez la microscop. ![]() |
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
emircea |
![]()
|
![]() membru cu Te-FiSI Group: Members Posts: 756 Joined: 14 June 04 From: Timisoara ![]() |
Multam fain. Zici ca l-ai gasit la magazine obisnuite...Eu am dat o tura prin Practiker si am vazut ceva pe la linoleum-uri, dar toate au aspect de lemn... Prefer ceva mai apropiat de culoarea originala (negru).
Nu era nevoie de poze la microscop, panza e pe dosul materialului de obicei, nu intre straturi... ![]() |
--------------------
Dacia 1300, 1981;
1981 / 1977 / 2009
|
|
danu |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 18 February 05 ![]() |
si vinilinul ala nu o sa se decoloreze + deformeze de la soare ?
|
--------------------
-
-
-
|
|
romulus |
![]()
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
Asta ma intrebam si eu. De decolorat, nu cred da ma tem da o eventuala deformare. Acum, ce e interesant de aflat, la caldura, stratul de bitum cum se va comporta...
adostar, de cat timp ai facut bordul? A stat in caldura de atunci? Dar la frigul care a fost cum a reactionat? This post has been edited by romulus: 19 Feb 2005, 10:43 |
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
romulus |
![]()
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
Nu poti sa ne pui o poza cu bordul montat pe masina? Eu unul sunt tare curios cum arata bordul in masina
|
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
bitterman |
![]()
|
legal driver Group: Members Posts: 14 Joined: 18 June 04 From: Iasi ![]() |
salutare....
am si io pe bord vre-o 2 crapaturi si vroiam sa mai intreb... ce pot sa fac ? Nu vreau sa schimb bordul si nici nu vreau sa pun bitum pe el ![]() Chiar n-o mai patit nimeni asa ceva ? Nu o rezolvat nimeni nimica ? M-as duce la vulcanizare sa bage un petic... ![]() Help me ![]() |
--------------------
Opel Kadett (1991)
Opel Astra (2003)
na
- IS xx RUX "|D|aca |A|i |C|ap |I|-ati |A|lta"
|
|
AC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 569 Joined: 11 March 04 From: Iasi ![]() |
Eu unul am dat cu pasta siliconica neagra si am nivelat cu grija, cat mai aproape de ninelul bordului. Nu e cine stie ce dar e mai bun dechid ditamai despicatura!
|
--------------------
Dacia
1310 TX
|
|
dadoshel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.016 Joined: 11 January 05 From: cluj-napoca ![]() |
stie cineva daca se pot da jos partile metalice la bordurile mai vechi(inainte de cel tip scoica)
![]() |
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
Zen 2022/TLX 1989
- CJ37CUC/CJ10YET
|
|
bitterman |
![]()
|
legal driver Group: Members Posts: 14 Joined: 18 June 04 From: Iasi ![]() |
AC - asa m-am gandit si eu... niste silicon fie negru sau transparent bagat in despicatura si apoi presat cu ceva peste margini sa se "inchida" si lasat pana la uscare...
Daca ai incercat si o mers... o sa incerc si eu... Iti multumesc pentru raspuns ! |
--------------------
Opel Kadett (1991)
Opel Astra (2003)
na
- IS xx RUX "|D|aca |A|i |C|ap |I|-ati |A|lta"
|
|
wolfpack |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 25 November 04 From: turnu severin aka timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1410 mls
1988
- mh-02-kfs The hell was full so I came back!!!
|
|
dadoshel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.016 Joined: 11 January 05 From: cluj-napoca ![]() |
Wolfpack mersi mult...acuma sa vad cum rezolv cu cracii aia
![]() |
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
Zen 2022/TLX 1989
- CJ37CUC/CJ10YET
|
|
AC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 569 Joined: 11 March 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(bitterman @ 21 Apr 2005, 22:28) AC - asa m-am gandit si eu... niste silicon fie negru sau transparent bagat in despicatura si apoi presat cu ceva peste margini sa se "inchida" si lasat pana la uscare... Daca ai incercat si o mers... o sa incerc si eu... Iti multumesc pentru raspuns ! Sa nu ma intelegi gresit, siliconul nu poate aduce marginile sa le tina lipite. Dupa ce umpli cu silicon negru despicatura, tai cu o lama foarte usor marginile alea ridicate in sus. |
--------------------
Dacia
1310 TX
|
|
dadoshel |
![]()
|
trebuie neaparat taiate, eu inainte sa pun silicon am pus sub buza crapaturii picatura si am presat....rezultat:0
|
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
Zen 2022/TLX 1989
- CJ37CUC/CJ10YET
|
|
serj |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 5 May 05 ![]() |
Ce parere aveti cauciuc crud sau silicon (negru)?
Eu am doar o crepatura micutaza facuta de 2 zile si caut ceva finutz ca sa o acopar... This post has been edited by serj: 31 May 2005, 22:30 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureat Plus, 2006
- sb-26-rvo
|
|
dadoshel |
![]()
|
silicon...cand il finisezi sa dai cu degetul sau ce oi vrea tu, inmuiat in putina apa cu sapun(ceva alunecos sa fie
![]() This post has been edited by dadoshel: 1 Jun 2005, 22:21 |
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
Zen 2022/TLX 1989
- CJ37CUC/CJ10YET
|
|
mircea-daniel |
![]()
|
![]() Membru cu tubina Group: Members Posts: 1.023 Joined: 16 May 05 From: Banda I ![]() |
Mey baieti, pe mine ideea cu vinilin cauciucat m-a vrajit de tot...Acum, sa nu ma ia nimeni drept un kitsch-master, dar asa uitandu-ma eu la partea de sus a tapiseriei si gandind cum sa o refac fara sa mai bag o gramada de bani in ea, mi-am adus aminte de faza cu bordul; asa ca nu se poate face aceeasi chestie, adica lipire de material(inca nu am procesat cam ce fel de material ar trebui pentru ca deasupra e o imitatie de piele) peste ce este deja?La usi, bord si toate celelalte piese imbracate in materialul acela aiurea m-am hotarat sa fac operatia asta(dar fara bitum-nu imi inspira incredere); la partea de sus sunt in dilema
![]() ![]() ![]() Probleme nu par a putea apare; doar acolo unde materialul trebuie trecut pe sub etansarile de cauciuc ale usilor/ferestrelor, dar se rezolva daca prind un material mai subtire.Voi ce parere aveti? |
--------------------
Renault
Lagunaaaa
2003
- B 666 GGG Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
|
|
B30KDT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 10 May 05 From: bucuresti ![]() |
tocmai m-am apucat de imbracat bordu(acelasi model) in vinilin alb sper ca in 2-3 zile as termin cu el+poze
![]() m-am mai apucat de imbracat in vinilin alb si fetele de usi (dacia) pe care am sa pun manere si buzunare de ursulet + cele de la proton ,cred ca m-am aglomerat cam mult ![]() ![]() dupa ce termin cu ele imi imbrac si scaunele si la dacie si la proton in alb cu negru,oricum interioru de la berlina va fi modificat radical |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
emircea |
![]()
|
QUOTE(B30KDT @ 22 Jul 2005, 16:07) tocmai m-am apucat de imbracat bordu(acelasi model) in vinilin alb sper ca in 2-3 zile as termin cu el+poze ![]() B30KDT, bordurile de obicei nu se fac albe sau lucioase ca sa nu te deranjeze reflexiile fie de la lumina soarelui, fie noaptea, de la farurile masinilor ce-ti vin din sens opus... Daca tii neaparat sa ai o culoare deschisa, fa-l crem... Eu inca n-am apucat sa-l bibilesc pe-al meu, dar din acest motiv am sa-l fac negru mat. Oricum, banuiesc, deja te-ai gandit la toate implicatiile cand ti-ai ales culoarea... |
--------------------
Dacia 1300, 1981;
1981 / 1977 / 2009
|
|
B30KDT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 10 May 05 From: bucuresti ![]() |
la dacie nu te deranjeaza daca e alb sau lucios nu iti reflecta lumina in ochi,intr-adevar este foarte deranjant chestia asta o patesc in proton cand e soare aproape ca nici nu mai vad prin parbriz din cauza bordului lucios si a pozitiei de cindus(am 1 85 cm si stau foarte intins in el botu masinii nici nu mai stiu cum arata)
e mai dificil decat ma asteptam cu imbracatu bordului si cred ca am facut o miscare gresita, pt ca nu se lipea de plasticu ala de pe bord l-am dat jos,am jupuit tot bordu dar cu grija sa nu deslipesc si din spuma si acu tre' sa astup toate golurile si sa nivelez bine ,nu stiu cand va fi gata pt ca mai fac si altceva intre timp ,de usi si de bord ma ocup doar seara cand ajung acasa de la 9 in sus,eram aseara pe la 1 lipeam pe o usa de la proton ![]() ![]() This post has been edited by B30KDT: 25 Jul 2005, 08:19 |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
Suedezul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 25 February 04 From: Constanta ![]() |
Ce ziceti de bordul meu? E imbracat in vinilin crem si grena, nu are luciu prea mare si nu reflecta lumina in el. Masina e inca in amenajare in interior.
Attached thumbnail(s) bord_1210.jpg ( Size: 449.97k ) Number of downloads: 1899 |
--------------------
Dacia
1210
- CT 76 GOA
|
|
hecbv |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 6 May 05 ![]() |
ceva asemanator am icercat si eu dar nu m-am bagat inca la bord ca arata bine inca
Attached thumbnail(s) IM001185.JPG ( Size: 460.91k ) Number of downloads: 1958 |
--------------------
dacia
1310 Lux
- hec_bv schimb iluminare bord
0723735110 hecaru |
|
X-taz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 26 July 05 ![]() |
o idee....exista si silicon negru....va zic eu ca nu se vede nimik dupa ce s-a uscat..
![]() ![]() |
--------------------
dacia
1310 break
- CT-05-SUM
|
|
tao13 |
![]()
|
tao Group: Members Posts: 213 Joined: 13 October 04 From: Bucuresti ![]() |
salutare.mie mi s-a dezlipit vinilinul de la bordul scoica.am incercat sa-l lipesc cu super glue cu prenandez, dar nu tine cu nimic.are si un burete intre vinilin si tabla care se faramiteaza.cu ce pot sa lipesc vinilinul?imi arata foarte nasol bordul asa.
|
--------------------
dacia
1310
1997
- b 13 tao
|
|
B30KDT |
![]()
|
eu am desfacut tot plasticu ala care imbraca bordu pt ca nu facea priza bine prenandezu pe el si pe unde au fost goluri mai mari am chituit si acu vreau sa ma duc in brico sa iau niste folie neagra e ceva gen aia care se pune sub parchet dar e mai buna ca pe ea prenandezu face priza pe aia de parchet nu face,apoi o sa lipesc vinilinu cu prenandez
banuiesc ca stii cum se lipeste cu prenandez,dai pe ambele bucati si lasi sa se usuce ~10 min apopi le lipesti ![]() |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
adostar |
![]()
|
La mine nu s-a deslipit nimic! am bordul facut din ianuarie 2005. am sa fac o poza sa il vedeti pe masina.
|
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
wolfpack |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 25 November 04 From: turnu severin aka timisoara ![]() |
eu am reusit in alt fel sa repar crapaturile din bordul meu!
fiti atenti! mi-a venit ideea sa folosesc kit de geamuri dupa ce am ramas cu ceva cantitate in urma reparatiilor la geamurile casei ![]() am adancit crapaturile si apoi am kituit si slefuit cu smirghel ![]() bineinteles apoi am luat un sprey negru si l-am vopsit! kitul a durat cam 2 zile si ceva sa se intareasca ![]() rezultatul este magnific, a iesit betonnnnnnnnnnn ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1410 mls
1988
- mh-02-kfs The hell was full so I came back!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 13:36 |