Copil atacat de un Rotwailer, un nou episod
![]() ![]() ![]() |
Copil atacat de un Rotwailer, un nou episod
logan1.5dci |
![]()
|
||
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
|
||
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|||
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Bai frate, asculta aici. Una e sa-ti maraie copilul un bichon, si cu totul alta sa-l ia de cap un Rottweiler. Asta apropos de greutate.
Ca stapanul e UNICUL VINOVAT, cred ca suntem toti de acord. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Mie mi se pare ca se face prea mare tam tam pe temele astea si se puncteaza doar drepturile omului nu si cele ale cainilor. Oare sunt mai multi caini care ataca oameni, sau oameni care ataca oameni? Oare is mai multi caini care ataca oameni sau oameni care ataca caini? Oare mai multi oameni is atacati de caini, sau oameni loviti de masini?
Sa nu intelegeti gresit, proprietarii de caini agresivi din partea mea ar trebuii inchisi cati mai multi ani, chiar si chinuiti la fel cum isi chinuie cainii ca sa devina agresivi, un caine crescut de om nu o sa devina agresiv singur. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 20 Jan 2009, 00:33) Bai frate, asculta aici. Una e sa-ti maraie copilul un bichon, si cu totul alta sa-l ia de cap un Rottweiler. Asta apropos de greutate. Ca stapanul e UNICUL VINOVAT, cred ca suntem toti de acord. Pai cred ca aici e problema, tu te uiti prea mult la greutate. Eu cred ca un copil poate fi omorat si de o javra de 8 kg (daca nu mai mica) care il poate musca de beregata. Da asta e, trebuia sa te descarci , ca erai incordat. |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Nu prietene. Nu trebuie sa ma descarc. Pune mana si studiaza clasificarea raselor de caini. Caracteristici, temperamente... Ce s-a vrut de la fiecare rasa. Nu fii simplist in gandire si nu persista in... Nu reduce totul la doua trei propozitii care se simt in largul lor jucand ping-pong cu unicul neuron.
QUOTE Un copil în vârstă de trei ani se află internat în stare gravă la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, după ce a fost mușcat de cap, sâmbătă seară, de un Rottweiler care nu purta botniță. Directorul clinicii, dr. Ioan Ștefan Florian, a declarat, duminică, că micuțul se află în stare "critică" în urma mușcăturii la cap suferite. "Am primit un astfel de caz. Medical, am făcut tot ce se putea face, dar copilul este în stare critică", a spus Florian. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, Raluca Seucan, a declarat, la rândul său, că proprietarului câinelui i s-a întocmit dosar penal. "Membrii unei familii din Cluj-Napoca, soț, soție și un copil de trei ani, din zona cartierului Gheorgheni, au venit acasă în cursul serii de sâmbătă și s-au întâlnit cu proprietarul unui câine Rottweiler fără botniță. Stăpânul le-a spus să nu le fie frică de câine, iar copilul chiar a mângâiat animalul", a afirmat Raluca Seucan. Potrivit acesteia, la un moment dat, micuțul a plecat după o sticlă de suc în spatele blocului, după care, când a revenit, a fost mușcat de cap de câine. "Stăpânului câinelui, C. D., din Cluj-Napoca, i s-a întocmit dosar penal pentu încălcarea normelor Ordonanței Guvernului nr. 55/ 2002 privind câinii periculoși. În funcție de numărul zilelor de îngrijire pe care le va necesita copilul mușcat, stăpânul animalului va fi cercetat pentru vătămare corporală", a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj. Sursa este Mediafax. <span class='edit'>20 Jan 2009, 01:00:</span> QUOTE(Serje @ 20 Jan 2009, 00:34) Mie mi se pare ca se face prea mare tam tam pe temele astea si se puncteaza doar drepturile omului nu si cele ale cainilor. Oare sunt mai multi caini care ataca oameni, sau oameni care ataca oameni? Oare is mai multi caini care ataca oameni sau oameni care ataca caini? Oare mai multi oameni is atacati de caini, sau oameni loviti de masini? Sa nu intelegeti gresit, proprietarii de caini agresivi din partea mea ar trebuii inchisi cati mai multi ani, chiar si chinuiti la fel cum isi chinuie cainii ca sa devina agresivi, un caine crescut de om nu o sa devina agresiv singur. Drepturile animalelor sunt clar reglementate de lege (in sfarsit). Problema e cu animalele care tin mortis sa aiba animale. In rest, postul tau suna cam asa: Oare sunt mai multi oameni care ataca muste, sau mai multe muste care ataca oameni? LE. Personal le acord o mare vina si parintilor care l-au lasat sa mangaie cainele. Eu nu faceam asta. This post has been edited by Victoras2001: 20 Jan 2009, 01:04 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
mda, deci nu era chiar asa. copilului i s-a permis sa se joace cu cainele. mare greseala si din partea parintilor.
apropo` de botnita: la dresaj faceam antrenament special cu atacul cainelui cu botnita (se aplica in cazul in care esti atacat, cainele poarta botnita si evident nu ai timp sa stai sa i-o dai jos pentru ca evident s-ar putea sa nu mai apuci ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
QUOTE(Victoras2001 @ 20 Jan 2009, 00:52) Nu prietene. Nu trebuie sa ma descarc. Pune mana si studiaza clasificarea raselor de caini. Caracteristici, temperamente... Ce s-a vrut de la fiecare rasa. Nu fii simplist in gandire si nu persista in... Nu reduce totul la doua trei propozitii care se simt in largul lor jucand ping-pong cu unicul neuron. Sursa este Mediafax. Mulsumesc mami ! ![]() Tu vrei sa pedepsesti fapta sau sa vinzi cainele? ![]() Daca avea botnita, ii mai sfarama capul? ....... restul sunt vorbe ..... This post has been edited by logan1.5dci: 20 Jan 2009, 01:18 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Mda... Daca te musca pe tine de cap, se pricopsea cu un sancru pe limba.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
da tacsu si masa lu ala mic ce pazeau... lasa copilul de 3 ani sa se "joace" cu un rottweiller... halal parinti.
consider toata intamplarea un accident, din pacate cel mai mult sufera un copil... sper sa se faca bine |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
1.6 16v 05-2005
- numar cu gaura m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Sunt cateva cazuri izolate de tragedii dinastea, deci nu mi se pare ca ar trebui asa mare tam tam, mai degraba iti violeaza vreun dezaxat copilul sau iti da in cap decat un caine sa-ti atace copilul. Deci nu vad de unde asa o mare frica de caini.
Iar in cazul de fata si parintii sunt vinovati, nu te poti increde intr-un necunoscut cand iti spune ca nu musca ditamai dihania, si pe deasupra sa-ti mai si lasi copilul sa stea bot in bot cu cainele? Singurul nevinovat aici ii saracul copil. Eu am avut certuri cu parinti foarte multe, isi lasau copii nesupravegheati si veneau si sareau pe cainele meu, a meu desi ii Doberman ii foarte prietenos, si cand ii intrebam de ce isi lasa copilul sa se apropie de caini, imi spuneau ca la copilul lor ii plac cainii Si daca io eram unul dus cu pluta si nu-mi tineam cainele din scurt cand vad copii prin preajma? Ajunge numai sa sara pe el sau sa-l loveasca cu capul si il pune la pamant, si copilul isi poate crapa capul de beton. Dar ii mai usor sa hulim cainii decat sa avem grija de copii nostri. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(caktuss @ 20 Jan 2009, 01:13) da tacsu si masa lu ala mic ce pazeau... lasa copilul de 3 ani sa se "joace" cu un rottweiller... halal parinti. consider toata intamplarea un accident, din pacate cel mai mult sufera un copil... sper sa se faca bine Categoric parintii sunt vinovati. Totodata si stapanul cainelui e vinovat. Singurii nevinovati sunt copilul si cainele. Numai ca sunt unii pe aici care proceseaza mai greu la frig. 20 Jan 2009, 01:25: QUOTE(Serje @ 20 Jan 2009, 01:17) Fii amabil si explica-mi cam de la cate cazuri in sus trebuie sa ne panicam? Arata-mi unde s-a scris ca e cainele vinovat. This post has been edited by Victoras2001: 20 Jan 2009, 01:25 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 19 Jan 2009, 21:39) Un stapan responsabil nu isi plimba cainele pe domeniul public liber, indiferent cat ar fi de "dresat". Din punctul meu de vedere ar trebui interzisa detinerea unor asemenea animale daca nu exista conditii speciale: curti sau tarcuri amenajate ca si plimbarea acestora in spatiul public fara lesa si botnita, sub nici un motiv. Chiar si cu botnita, daca aceasta este metalica, o lovitura "din greseala" cu botul, poate pune jos un adult. Sper sa aud cat de curand despre amenzi aplicate, confiscarea animalelor si de ce nu, anchetarea penala, respectiv condamnarea unor asemenea iresponsabili. da eu zic sa-i impuscam pe toti aia care au alt caine in afara de chihuahua sau pekinez. pentru labrador sau cocker 20 de ani de parnaie. |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
1.6 16v 05-2005
- numar cu gaura m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
ca sa mai descretim fruntile si sa detensionam atmosfera: va asigur ca pechinezul "imperial" al maica-mii e mult mai periculos pentru un copil decat ciobanescul meu german
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Serje |
![]()
|
Tragedii se mai intampla, dar asta ar insemna ca tot timpul sa fim panicati sa nu ne pice un avion in cap, o balustrada de bloc, un tavan de spital, un pom ... ? Hai sa nu mai iesim din casa ca-i posibil sa ni se intample o tragedie. Exista niste legi, ele sa fie aplicate, motive de panica eu cel putin nu prea vad.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu vezi tu...sa vezi cate vad altii.
![]() Pardon...altul .."cu vederea buna". This post has been edited by logan1.5dci: 20 Jan 2009, 01:39 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Aici e vorba de doua lucruri clare.
1. Grija parintilor (in cazul de fata ...) 2. Stapanul cainelui. 1. Nu lasi copilul de 3 ani sa mangaie orice caine de pe strada, indiferent de asigurarile pe care le primesti din partea stapanului. 2. Trebuia sa fie legat si sa aiba botnita. Asta e legea. Faptul ca acel caine a atacat copilul nu poate avea in spate decat doua cauze. Ori copilul i-a facut ceva care l-a stresat (l-a intepat, l-a tras de limba, i-a aruncat nisip sau apa-n ochi...), ori stapanul nu l-a dresat cum trebuie, caz in care trebuie combinata puscaria cu bataia. Plus ca rasa respectiva nu e tocmai recomandata pentru copii, da aici e alta mancare de peste, greu inteleasa de unii... Mie imi plac cainii la nebunie. Si sunt pentru interactiunea copiilor cu ei. Numai ca depinde mult de rasa cainelui si de modul in care a fost dresat. Cine stie cu adevarat ce inseamna un caine, imi va da dreptate. Hai sa risc si-o poza. Patrupedul din imagine s-a jucat cu doi copii pana a cazut lesinat. Uite ca n-a sarit la ei. De ce? r.jpg ( Size: 79.06k ) Number of downloads: 271 This post has been edited by Victoras2001: 20 Jan 2009, 01:47 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(Serje @ 20 Jan 2009, 01:17) Chiar izolate nu sunt, dar cine sta sa le contabilizeze? Chiar ieri citeam intr-un ziar local de un boschetar care se aciuise intr-o baraca parasita de pe Defileul Jiului. L-au gasit macat de caini. Nu omorat, ci mancat! Avea protiuni intregi din corp unde nu mai avea carne pe oase. Orice caine, cat de dresat o fi, pana la urma tot animal ramane, si tot din instinct actioneaza, nu ai de unde sa fii sigur ca "nu musca"... O am pe d-soara din avatar, este o jucarie vie, dar pe strada niciodata nu o las din lesa. Cand a fost pui a incasat un sut in bot de la un copil si a zburat saraca un metru prin aer ca o minge de fotbal. Cand si cand i se mai pune pata pe cate un copil si-l hamaie. Cat ii ea de vesela si jucausa, niciodata nu o las sa fie aproape de copii. NU am de unde sa stiu cand si cum va reactiona. Apropo de rottweiller. Imi povestea un amic, fost coelg de facultate, din Miercurea Ciuc, patania lui. Era cu fetita de 3 ani, la iarba verde, pe un deal din margiena orasului. S-au trezit atacati de un rottweiller. Stapanul isi scosese cainele la iarba verde. E drept era in afara orasului... Tipul, fiind beat, molesit de la soare adormise pe iarba iar cainele liber l-a atacat pe amicul meu. Si-a ridicat copilul in brate, si nenorocitul de caine tot la copil sarea sa-l muste... Pe cat a putut si-a ferit zonele vitale, dar cainele la muscat pe amicul meu si de fata si de brate si de coapse, l-a umplut de sange din cap pana in picioare, si-l toca marunt. Dupa prima clipa de panica, a avut puterea sa mai gandeasca lucid. Era in apropierea unui gard. Si-a aruncat copilul peste gard (i-a rupt o mana...) apoi s-a aruncat in genunchi si la urmatorul atac al cainelui l-a prins cu amandoua mainile de grumaz si l-a dat cu capul de pamant pana i-a rupt falcile. Copilul plangea, amicul meu urla, cainele latra, cu tot vacarmul s-a trezit din betie si stapanul cainelui care fugea pe deal in jos urland sa nu-i omoare cainele ca nu musca... Imi povestea ca i-a venit greu sa nu-l ia la omor pe stapanul cainelui... Au ajuns in final si in jsutitie. Chestia asta s-a intamplat cu putin timp inainte de intamplarea cu japonezul omorat de maidanezi in Bucuresti. Probabil si ceea ce a vazut la televizor l-au facut pe proprietar sa inteleaga ce tragedie putea provoca cainele lui care "nu musca". L-a dus la veterinar si l-a euthanasiat. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Cunoscator de temperamente canine.
![]() Oricat dresaj si scoala ai baga in unii, agresivitatea ramane. Daca era un caine pasnic, pun pariu ca-l tragea de limba (la propriu) copilul si nu-l musca. Asa ca ce afirma unii pe aici facand pe profesorii de chinologie e gresit. Vorbim de agresiv- pasnic, ca in cazul de fata nu l-a muscat, de i-a crapat capul, ca era jucaus. Asa ca iar ...... ![]() "Pai temperamentele cainilor difera de la cer la pamant. " This post has been edited by logan1.5dci: 20 Jan 2009, 02:06 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Radian, sa nu te superi pe mine, dar cocaru' nu prea agreeaza copiii. Am avut, nu vorbesc din auzite. E un bibelou, e drept, da pe copii ii maraie bine.
![]() Acum apropos de intrebarea "ce sa citesc eu toate alea?". Pai temperamentele cainilor difera de la cer la pamant. Amstafful e recunoscut ca un foarte bun caine de paza. Dar, daca-i comanzi sa se opreasca din atac, intepeneste pe loc. Rottweilerul in schimb, nici cu picioare in oua nu-l desprinzi de victima. Niste mici amanunte... |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Serje |
![]()
|
Vrei sa interactioneze copilul cu caini, ii cumperi unul, in nici un caz si sub nici o forma nu-ti lasi copilul langa alti caini indiferent de talie.
Iar treaba cu lesa, cine nu-si tine cainele in lesa nu-si iubeste cainele si nu are grija de el, deci ... i se cam rupe si de oameni, copii... . Ii plin de oameni care, cand vad un caine, un doi arunca cu pietre dupa ei, masini peste tot ... deci daca chiar ti la cainele tau il ti in lesa, in primul rand pentru el, nu pentru ce ar putea face el. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Sunt absolut de acord cu tine ca sunt si caini pasnici. Dar, pe strada, dintr-o privire e cam greu sa-ti dai seama ce fel de temperament are imblanitul din fata ta...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(Serje @ 20 Jan 2009, 01:59) Vrei sa interactioneze copilul cu caini, ii cumperi unul, in nici un caz si sub nici o forma nu-ti lasi copilul langa alti caini indiferent de talie. Corect! QUOTE(Serje @ 20 Jan 2009, 01:59) Iar treaba cu lesa, cine nu-si tine cainele in lesa nu-si iubeste cainele si nu are grija de el, deci ... i se cam rupe si de oameni, copii... . Corect! QUOTE(Serje @ 20 Jan 2009, 01:59) Ii plin de oameni care, cand vad un caine, un doi arunca cu pietre dupa ei, masini peste tot ... deci daca chiar ti la cainele tau il ti in lesa, in primul rand pentru el, nu pentru ce ar putea face el. Corect! Ha!? ![]() Pai daca strigi si "hai Steaua" ma fac frate de cruce cu tine. ![]() LE. Domnul logan1.5dci, te rog din tot sufletul. Ori vii cu ceva constructiv, ori opreste-te. Nu te mai face singur de ras, te-au facut altii destul. ![]() This post has been edited by Victoras2001: 20 Jan 2009, 02:11 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
![]() in spiritul dreptului la replica ......... ![]() This post has been edited by logan1.5dci: 20 Jan 2009, 02:28 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Victoras are dreptate, i-as ruga pe cei ce vorbesc din carti sau de la otv sa-si tina parerile si sa le mictioneze in vasul de toaleta
1. Vina principala este a stapanului cainelui din 2 motive mari si late. lasarea libera a patrupedului si needucarea animalului, trebuie pedepsit din punct de vdere legal iar cainele din pacate, eutanasiat ![]() 2. Vina secundara este a parintilor, care, din cate am observat in ultimii 4-5ani, nu mai sunt in stare sa-si tina odraslele sub supraveghere.. people.. daca nu sunteti in stare sa aveti grija de un copil, nu mai luati in seama sfaturile si dorintele socrilor/parintilor si puneti-va consoartele pe anticonceptionale daca va place coțaiala, si cand va veti maturiza, atunci procreati ![]() Attached thumbnail(s) IMG_1943.JPG ( Size: 980.17k ) Number of downloads: 242 |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
dragos62 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 14 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Comisare,da nu mai bine respectati voi detinatorii de patrupede legea...chestia cu e bine dresat,are un temperament nu stiu cum, credeti-ma ca nu-mi dau nici o siguranta.Asa ca eu zic ca mult mai civilizat sa fie tinut cainele in lesa nici decum copilul.
This post has been edited by dragos62: 20 Jan 2009, 02:44 |
--------------------
Renault
Megan Sedan Manager
2007 1,6 16v
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
pai crescutul cainilor are in mare masura legatura si cu crescutul copiilor. adica..toti putem...da` nu la toti ne iese. responsabilitatea este (pastrand totusi proportiile) la fel de mare si in cazul cresterii unui caine.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
domnule Dragos, citeste te rog postul meu de mai sus in care povestesc cum am EU grija de cainele MEU
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
dragos62 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 14 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Am vorbit in general ...am spus voi,nici decum tu comisare.
|
--------------------
Renault
Megan Sedan Manager
2007 1,6 16v
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(dragos62 @ 20 Jan 2009, 02:43) Comisare,da nu mai bine respectati voi detinatorii de patrupede legea...chestia cu e bine dresat,are un temperament nu stiu cum, credeti-ma ca nu-mi dau nici o siguranta.Asa ca eu zic ca mult mai civilizat sa fie tinut cainele in lesa nici decum copilul. Tu ai perfecta dreptate. Dar n-ai retinut cateva aspecte. Noroc ca ora inaintata i-a mai trimis pe unii la somn. Sa-mi trag palme!!! Nu i-a trimis inca. This post has been edited by Victoras2001: 20 Jan 2009, 02:49 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Eu as vrea sa intreb ceva pe posesorii unor astfel de specimene de caini.
De ce va luati aceasta rasa care se cunoaste ca este cu probleme, daca nu ma insel, in Romania este chiar interzisa inmultirea acestei specii? |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 00:24 |