Regele Mihai, la 90 de ani
![]() ![]() ![]() |
Regele Mihai, la 90 de ani
Markos |
![]()
|
||
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|||
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Bunul simt e pasare rara!
![]() |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
- VS15CMA
2013 / 2.0 CDTI / 165CP "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Nu stiu ce au unii cu el. Nu le dauneaza la cariera sau la pensie. Nu spune prostii. Trecutul il judeca fiecare cum poate, in functie de partidul de la care a primit punga, dar pentru timpul in care le-a fost contemporan, nu pot sa ii reproseze ceva. Se scapa greu de vechile indoctrinari.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
Ceva ma face sa cred ca Mihai ar putea fi cel mai bun sef de stat pe care l-a avut Romania dupa Ferdinand.
|
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
La multi ani si sa-i dea Dumnezeu multa sanatate in continuare.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
As ruga moderatorii sa nu închida topicul asta, desi au toate motivele s-o faca. Cel mult, sa stearga dejectiile acumulate. Stiu ca e mai greu, dar va rog eu frumos. Multumesc.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
La mulți ani Maiestate!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
- BRRC
. Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
|
--------------------
...
..
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Markos @ 25 Oct 2011, 12:52) As ruga moderatorii sa nu închida topicul asta, desi au toate motivele s-o faca. Cel mult, sa stearga dejectiile acumulate. Stiu ca e mai greu, dar va rog eu frumos. Multumesc. Discutii fara legatura cu evenimentul NUMAI AICI pe acest topic, orice postare cu caracter ofensator se va pedepsi cu 30 zile suspendare fara preaviz. This post has been edited by Ake: 25 Oct 2011, 15:19 |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(corbex @ 25 Oct 2011, 14:23) Asa e. Pacat. Multumiri moderatorilor pt. curatenie! Personal, nu stiu daca Regele (si Casa Regala) mai poate avea vreum rol practic in conducerea Romaniei, dar e mare lucru ca cel putin, dupa 20 de ani, a putut veni in Parlament sa spuna ceea ce se pare ca nimeni nu mai poate azi. Cel putin, nu acolo, nu cu atata limpezime. Sa-i dea Dumnezeu sanatate! P.S. Ma bucur ca a trait Ilici s-o vada si pe asta. ![]() Sa-l tina si pe el Dumnezeu, poate vede si ziua in care primeste si el ce merita! |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Strict facand analiza pe discurs, facand chiar abstractie de natura oratorului:
as remarca: -formularea extrem de concisa si totusi extrem de cuprinzatoare. -lucruri de mare profunzime spuse in cuvinte foarte simple. -un discurs demn, decent si echilibrat. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(Ake @ 25 Oct 2011, 15:20) Strict facand analiza pe discurs, facand chiar abstractie de natura oratorului: as remarca: -formularea extrem de concisa si totusi extrem de cuprinzatoare. -lucruri de mare profunzime spuse in cuvinte foarte simple. -un discurs demn, decent si echilibrat. Perfect adevarat. Si ca sa aprofundez, as arata ca a folosit doua categorii de cuvinte si expresii. Pe de-o parte, a vorbit despre etica, simtul datoriei, competenta, morala, credinta, identitate si demnitate. Cuvinte si expresii care par din alta lume, dar care vin rostite cat se poate de firesc si de sincer, din partea lui Mihai. Asa au fost educati de mici, monarhii astia, sunt dati naibii. Pe de alta parte, a amintit despre cinism, interes îngust, demagogie, disimulare, egoism primitiv, agatarea de putere si bunul plac. Aici, am simtit o puternica jena, în sala. [editat de moderator] This post has been edited by Ake: 25 Oct 2011, 15:16 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
La mulți ani, Majestate!
Trăiască Regele În pace și onor De țară iubitor Și-apărător de țară. Fie Domn glorios Fie peste noi, Fie-n veci norocos În război, război. O! Doamne Sfinte, Ceresc părinte, Susține cu a Ta mână Coroana Română! Trăiască Patria Cât soarele ceresc, Rai vesel pământesc Cu mare, falnic nume. Fie-n veci el ferit De nevoi, Fie-n veci locuit De eroi, eroi. O! Doamne Sfinte, Ceresc Părinte, Întinde a Ta mână Pe Țara Română! |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
crintea1949 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 24 April 05 ![]() |
[SIZE=7][COLOR=blue][FONT=Arial]
Dece toata lumea , sau o parte vede ce bine a facut ca a arestat pe Comandantul propriei Armate? Pentru ce a fost alaturi de Germania,? Normal Pentru recuperarea BASARABIEI, cedata de catre POLITICIENII MAJESTATII SALE IN IUNIE 28, 1940, ASPECT DESPRE CARE NU se sufla nici un cuvintel. UNDE AU FOST MARILE DEMOCRATII FRANTA, ANGLIA, US, CANADA ? Oare BASARABIA , nu era parte integranta a a Moldovei, pana la razboaiele Crimeii, cand Turcii le-au cedat ca nu era doar a lor, pana in 1918 cand s-a realizat statul unitar national Roman. Cel putin un milion de BASARABENI, au ramas dincoace de PRUT si inca mai sunt despartiti de un PACT ODIOS RIBENTROP MOLOTOV. Teama ca Romania pierdea Ardealul este f[r[ fundament, DIKTATUL de la WIENN, era impotriva TRATATTULUI DE PACE DE LA TRIANON/PARIS, logic nu se putea incalca de marile puteri semnatare ale acestui tratat. ISTORIA A FOST, ESTE SI VA FI SCRISA DE CATRE INVINGATORI, DAR ORAL PRIN VIU GRAI ESTE SCRISA SI TRANSMISA DE CATRE CONSTIINTA POPORULUI. CU SALUTARI AMICALE! |
--------------------
dacia
solenza
- B33HRZ
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.182 Joined: 11 February 04 ![]() |
La mulți ani Maiestate!
Un discurs demn de un rege. Poporul roman e nedemn de regele sau. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
2005 Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
JOS REACTIONARII!
|
--------------------
*
*
*
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
la multi ani regelui Mihai.
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
@Yhattori: ce poti sa le ceri? Cozi de topor, chiaburi, burghezji, intelectuali dusmanosi, dusmani ai poporului. Daca s-au inventat excavatoarele, au devenit inutili la canal.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
yhattori |
![]()
|
stai sa vezi ce-o sa fie diseara cu bunica-mea care facea azi dimineata ca o liceanca la concert beatles.
sau cu vara-sa care mergea anual in pelerinaj in elvetia. |
--------------------
*
*
*
|
|
neumann |
![]()
|
parerea mea, lasa-le sa se bucure in legea lor, ca oricum nu ajungi la niciun rezultat, cel mult va crete tensiunea la toti
![]() |
--------------------
...
..
|
|
yhattori |
![]()
|
de craciun, cind ne intilnim toti, neamuri ramuri si spite, programul e cam asa:
se incepe cu mortii: cine-a mai murit, cine trage sa moara, cine e bolnav si de ce. asta tine vreo doua ore, depinde daca old boys sint in forma sau nu le-au cazut bine raciturile. pe urma se trece la politica. se incepe in consens, se injura Puterea si se critica discret sau se lauda timid Opozitia. cam in trei ore se ajunge la problema fundamentala, monarhia. in acel moment se deschid geamurile ca deja transpira toti si-i poti auzi de la coltul strazii. se despart toti ciufuti si se fac listele de invitati pentru anul viitor functie de cine s-a certat cu cine si cine s-a impacat cu cine. |
--------------------
*
*
*
|
|
neumann |
![]()
|
am impresia ca am vazut spectacolu asta pe viu, da' cu alti actori
|
--------------------
...
..
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(Ake @ 25 Oct 2011, 15:06) pe acest topic, orice postare cu caracter ofensator se va pedepsi cu 30 zile suspendare fara preaviz. [/color] Pai bine atunci, decit sa-mi iau 30 de zile de pauza hai sa va laud simbolu' pentru c-a fost in stare sa citeasca de p-o foaie de hirtie un discurs scris de altu', o performanta deosebita-n zilele noastre! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
- B 999 NAM
2011 Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(Markos @ 25 Oct 2011, 13:15) x2 QUOTE(IsNa @ 25 Oct 2011, 15:10) nu stiu daca Regele (si Casa Regala) mai poate avea vreum rol practic in conducerea Romaniei, dar e mare lucru ca cel putin, dupa 20 de ani, a putut veni in Parlament sa spuna ceea ce se pare ca nimeni nu mai poate azi. Cel putin, nu acolo, nu cu atata limpezime. Sa-i dea Dumnezeu sanatate! ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE Mă uit și nu-mi vine a crede câtă iubire pentru Regele nostru. Deschid televizorul și, în loc de invitatul cvasipermanent C.V. Tudor vorbind despre "Mișu Bâl-Bâl", apar reverențe și piruete monarhiste: "Majestate" în sus, "Majestate" în jos, mai câte o "Alteță" rostită urechist de câte un reporter neadaptat stilistic. Pe forumuri, lumea se salută cu "Regele și patria" sau cu "Monarhia salvează România" și împarte de pe Youtube imnul "Trăiască Regele". În sondajul făcut pe pagina Facebook Gândul, peste 1100 de cetățeni declară, până la ora scrierii acestui material, că vor monarhie, republicanii fiind, în premieră, minoritari (sub 300). De dimineață, în Parlament, aleșii neamului, pentru prima oară solemni și sobri, au ascultat discursul Regelui țintuiți în scaune, într-o asemenea liniște încât puteai să le auzi vibrațiile de la telefonul mobil. Nu știu câți monarhiști sunt în România. Probabil că mult mai puțini decât maneliști. Dar evenimentul de marți a fost istoric tocmai pentru că, cel puțin pentru o zi, România a ieșit din maneaua cotidiană. Am citit marți în presa internațională știri în care România n-a mai apărut la "weird news". Pentru o zi n-am mai fost ciudații lumii, țara aceea cu turnulețe, cu vampiri și cu cerșetori la colț de stradă. Lucrul acesta a fost posibil datorită acestui om de 90 de ani, din care vocea răzbește cu greu, dar a cărui prezență e copleșitoare. Ce persoană publică mai poate rosti astăzi, în țara cinismului și a bășcăliei, cuvinte precum "iubire de țară", "națiune română", "morală" sau "credință" fără să fie luată în râs? Poate că unii îl iubesc pe Rege din pasiune monarhistă. Poate că alții îl iubesc pe Rege pentru că îl urăsc pe Băsescu. Dar nu cred că exaltații și ipocriții formează nucleul acestui val de simpatie față de Casa Regală. Grosul îl constituie disperații. Cei care nu mai pot. Cei care ar vrea să aibă o voce, dar nu au. Cei care s-au săturat de mitocănie, de aroganță și de disprețul cu care sunt tratați. Cei cărora le este lehamite de mizeriile mici pe care sunt obligați să le îndure zilnic. Cei care se plâng continuu că "...păcat că-i locuită". Cei care vor să admire și nu aveau pe cine. Cei care simt nevoia unui model. Ei îl redescoperă acum pe Regele Mihai I nu în istoria mare, ci tocmai în lucrurile simple, care le lipsesc acut în viața de zi cu zi: modestie, bun simț, seriozitate, o ținută dreaptă, o limbă română curată. Pentru oamenii cu bun simț din țara aceasta, disperați de țara aceasta, Regele Mihai vine dintr-o altă lume. Ca să-l parafrazez pe Majestatea Sa, vine dintr-o Românie a copiilor noștri. Florin Negrutiu; avem si link |
--------------------
Reno
Megan
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.649 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
QUOTE(Ake @ 25 Oct 2011, 15:20) Strict facand analiza pe discurs, facand chiar abstractie de natura oratorului: as remarca: -formularea extrem de concisa si totusi extrem de cuprinzatoare. -lucruri de mare profunzime spuse in cuvinte foarte simple. -un discurs demn, decent si echilibrat. Intr-adevar asta am remarcat si eu. Un discurs foarte bun. Si de asemenea ma bucur ca poate pentru o zi vedem o stire interesanta in ziarele internationale. Totusi poate sesizeaza cineva din strainatate si apare pe undeva si faptul ca seful statului nu a catadicsit sa participe la acest eveniment. Bineinteles ca nici marioneta lui. |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
D-FENS |
![]()
|
![]() ___________________ Group: Members Posts: 403 Joined: 18 February 07 ![]() |
Aniversarea Regelui a fost ca o briza in comparatie cu ce vad zi de zi la tv.
La Multi Ani,Majestate! ![]() |
--------------------
Prestige
16v Ph
2+GPL
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th September 2025 - 16:23 |