DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Accident Cu Pietoni, Cine Este Vinovat???!!!

AdrianoBoy
post 22 Jan 2009, 23:17
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: B u c u r e s t i

M-am interesat si eu la alti politisti de meserie,nu am de ce sa-mi fac grija cika,daca vrea sa ma dea in judecata pe parte civila nu are decat,dreptul ii apartine,dar sigur nu are ce sa castige,mai degraba eu as putea sao dau in judecata pt daune.Oricum una peste alta azi am decis sa trec prin inspectie la spiatlul unde era internata si surpriza de proportii,doamna respectiva a fost externata la 2 zile dupa accident...mellow.gif

--------------------
Renault Megane 3 2009/1.5 dCi/107CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
parazituchel
post 29 Jan 2009, 21:39
Post #32

Membru incepator

From: Brasov

hai sa va povestesc eu o chestie bizara, tot cu un accident cu victime, clar din vina victimei:
acum 4 luni de zile, ma intorceam din Vaslui unde fusesem cu niste treburi, iar intr-un oras apropiat de Barlad, plin de tigani, un nebun cu acte in regula mi-a sarit in fata masinii (oarecum in fata masinii, mai degraba in lateral, pentru ca s-a lovit de oglinda mea, a rupt-o, s-a lovit apoi de usa din dreapta si a cazut), singurele rani fiind o zgarietura usoara la cap. Precizez ca in momentul respectiv circulam cu 35-40 km/h.
Am anuntat politia care era la 500 m de locul accidentului, a venit si salvarea care i-a pus un bandaj omului pe cap, l-au dus la un control si i-au dat drumul, domnii politisti au inceput sa faca masuratori si toate chestiile necesare, sa ia declaratii martorilor, una alta...toata lumea fiind de acord cu mine ca omul pur si simplu a sarit in fata mea.

Dupa masuratori si declaratii, domnii politisti m-au condus la spital pentru a mi se recolta probe, apoi la sectie, unde mi-au retinut permisul de conducere (repet, retinut nu suspendat) pentru ancheta, dandu-mi o davada de circulatie pt 15 zile, cu posibilitate de prelungire.
Din vorba in vorba, unul dintre politisti mi-a spus ca este evident ca nu e vina mea, de fapt il cunosteau pe nebunul ala pt ca a mai avut 2 accidente similare si ca nu am de ce sa imi fac probleme.

Chestia ciudata este ca, la 4 luni de la accident, eu inca nu am permis de conducere si am invatat drumul Brasov - Vaslui pe de rost, fiecare groapa, deoarece in fiecare luna merg sa imi prelungesc dovada.

Chiar azi dimineata am sunat la procuratura si am intrebat in ce stadiu se afla dosarul meu si am aflat ca este inca in lucru la Politie.

Inca nu am ajuns sa ma consult cu un avocat, deoarece consider ca nu am nevoie sa imi demonstrez nevinovatia, insa incep sa cred ca as avea nevoie de unul pentru a grabi lucrurile.

Vi se pare normal ca niste simple cercetari, care inseamna declaratiile martorilor (nu cred ca declaratia victimei are vreo relevanta pentru ca saracul nici nu isi stia numele de familie), sa dureze atata timp? (si probabil vor mai dura pana dosarul va ajunge la procuratura si va sta si pe acolo cateva luni)

--------------------
Renault Megane Sedan 2 2004 - BV-11-ASU
cea mai buna masina e aia pe care ti-o permiti!!
+
bendix
post 29 Jan 2009, 22:55
Post #33

Membru autentic

From: Timisoara.RO

Nu cumva tiganul respectiv avea nebunia provocata de o boala molipsitoare, bola care le-a dat-o celor care se ocupa de cazu tau ? huh.gif

Caci vreun temei legal pentru a-ti retine permisul, eu nu vad.

This post has been edited by bendix: 29 Jan 2009, 22:56

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
AL
post 30 Jan 2009, 09:48
Post #34

Member

From: Bucuresti

cred ca retinerea permisului este ilegala in cazul tau pentru o perioada atat de mare... masura iti limiteaza drepturile de a te deplasa (de ex. in strainatate), fara vreo justificare... iti recomand sa consulti un avocat care sa te ajute sa ticluiesti o plangere... daca se dovedeste ca ti-au retinut fara drept permisul poti cere si daune materiale pentru drumurile facute etc. ... chiar si in cazul unui accident, permisul se retine doar pentru fapte prevazute de lege si aflate in cercetare... ori daca nu sunt indicii privind o fapta de-a ta pasibila cu sanctiunea de suspendare a permisului care sa fie legata de accident, nu aveau voie sa ti-l retina! ... vezi sa nu cumva sa se indrepte cercetarile spre stabilirea vreunei vinovatii in sarcina ta!!!!

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
Victoras2001
post 30 Jan 2009, 10:03
Post #35

Membru autentic

Mai, eu stiam ca Lazarus a facut un mare circ pe faza cu retinutul permisului de conducere si eliberarea dovezii. S-a bazat pe faptul ca o dovada nu-ti da dreptul de a circula in strainatate si a cerut restituirea permisului pana in momentul in care politia este capabila sa demonstreze ca tu esti vinovat. Am inteles ca a castigat procesul la Curtea Suprema, iar cu o simpla contestatie iti recapeti permisul.
Stie cineva mai exact cum stau lucrurile?

This post has been edited by Victoras2001: 30 Jan 2009, 10:04

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
AdrianoBoy
post 31 Jan 2009, 10:10
Post #36

Membru autentic

From: B u c u r e s t i

da asa este ,de curand la emisiunea "Te pui cu blondele" a fost Lazarus invitat si la un moment dat in emisiune a precizat aceasta chestie,cum ca ar fi castigat la curtea suprema procesul prin care politia nu are dreptul sa-ti retina permisul pana nu se finalizeaza dosarul pt a se stabili vinovatul.Pe langa faptul ca nu avea dc sa-ti retina politia permisul.Dupa ce ti-a recoltat sange la spital te-a dus la politie pt declaratii,in momentul cand ai terminat acolo ,politistii nu ti-a dat dosarul facut de ei sa-l citesti si daca nu ai fi fost deacord cu unele chestii de acolo sa fie obiectat,cel putin eu asa am patit la accident dupa ce am scris declaratia,am citit-o de fata cu politistul,mi-a atasat-o la dosar si dupaia mi-a dat sa citesc dosarul lor care urma sa fie dus la judecata....

--------------------
Renault Megane 3 2009/1.5 dCi/107CP
+
bendix
post 31 Jan 2009, 13:40
Post #37

Membru autentic

la emisiunea "Te pui cu blondele" a fost Lazarus invitat si la un moment dat in emisiune a precizat aceasta chestie,cum ca ar fi castigat la curtea suprema procesul prin care politia nu are dreptul sa-ti retina permisul pana nu se finalizeaza dosarul pt a se stabili vinovatul

Mi se pare corect, atat timp cat functioneaza prezumptia de nevinovatie.

This post has been edited by bendix: 31 Jan 2009, 13:42

--------------------
+
Marian66
post 3 Feb 2009, 00:00
Post #38

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

nu stiu exact daca si aici se aplica celebra HG care este si pe spatele proceselor-verbale ("plangerea suspenda executarea"); oricum, nasoala rau faza asta, cine stie ce s-o fi intamplat cu permisul tau, pe care, din pacate, cei din VS nu ti-l pot da nici cand se termina investigatiile, ci trebuie sa-l trimita in BV, si ei sa ti-l dea la loc.

acum, referitor la accidentele cu pietonii: dupa mine, trecand peste dramele psihologice, in momentul in care un pieton a produs un accident din vina lui, lucrul asta ar trebui considerat distrugere, si ar trebui sa-ti plateasca daune materiale.

la urma urmei, ce vina ai tu ca iti sare unu in fatza?

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
bendix
post 4 Feb 2009, 20:00
Post #39

Membru autentic

QUOTE(Marian66 @ 3 Feb 2009, 00:00)

acum, referitor la accidentele cu pietonii: dupa mine, trecand peste dramele psihologice, in momentul in care un pieton a produs un accident din vina lui, lucrul asta ar trebui considerat distrugere, si ar trebui sa-ti plateasca daune materiale.

*

E foarte posibil asa ceva, dar trebuie sa-l dai in judecata pe pieton.

--------------------
+
parazituchel
post 9 Feb 2009, 10:29
Post #40

Membru incepator

Dupa o suta de telefoane date pe la sectia de politie din orasul in care s-a petrecut accidentul, am aflat cu stupoare care este motivul pentru care se intarzie solutionarea cazului mai sus povestit: Politia Romana nu are fonduri pentru a plati analizele de sange la IML (pentru mine si victima), iar cei de la IML nu elibereaza rezultatele pana nu se platesc analizele
Asa ceva numai in filmele cu prosti se poate intampla...cand am auzit nu imi venea sa cred, l-am intrebat pe respectivul agent daca face misto de mine, insa a fost cat se poate de serios...

In situatia de fata, ma gandesc foarte serios sa vorbesc cu un avocat si sa imi recupere banii pe drum de la statul roman, insa pana atunci am tras niste sfori si sper sa pot plati eu acele analize, atat pentru mine cat si pentru victima si sa termin odata cu toata porcaria asta

P.S. Culmea ar fi, ca dupa ce platescx analizele (probabil la un pret dublu fata de cel normal, ca doar deh...asa e statul) sa gaseasca domnii procurori sau agenti vreo chestie si sa ma scoata si vinovat pentru vatamare corporala sau io mai stiu ce...

--------------------
Renault Megane Sedan 2 2004 - BV-11-ASU
cea mai buna masina e aia pe care ti-o permiti!!
+
victor.vajoi
post 23 Mar 2012, 10:51
Post #41

Membru autentic

Ieri am patit si eu o faza asemanatoare. Un mosulica care are 84 de ani, s-a gandit sa-mi sara in fata. Parbriz tandari, oglinda rupta. 2.100 ron ma costa reparatia. Mosulica a trait, dar e accidentat destul de bine. A traversat prin loc nepermis. Cand a venit politia a refuzat categoric sa mearga la spital (ulterior am aflat ca totusi s-a dus) Mai mult el si-a luat angajamentul ca imi va plati daunele masinii, insa acum o da in balarii. Eu nu am mai vorbit cu el ci cu sotia, care mi-a zis ca nu au bani, ca au dat la doctor, etc. E ceva de facut in cazul asta ?

--------------------
Skoda Fabia Combi 2002 / Elegance
+
aleksanders
post 23 Mar 2012, 11:06
Post #42

.

From: ...

cauta sa faci reparatia intr-un service mai ieftin si sincer nu vad cum ai sa poti scoate banii de la batranel decat in instanta - adica alti bani si timp pierdut si daca faci masina pe casco o sa il dea in judecata firma de casco pe batranel si sincer nu vad de unse o sa scoata bani - bafta - analizeaza si tu situatia financiara a respectivului batran

--------------------
. . . - .
....
+
victor.vajoi
post 23 Mar 2012, 11:10
Post #43

Membru autentic

Casco nu am. Desi acum 3 luni cand am cumparat masina m-am gandit serios sa ii fac si casco. Acum regret.

Masina o fac mai ieftin, doar oglina la Skoda, iar restu la o firma de parbrize. In jur de 1.000 ron ma va costa. Sa nu ma intelegi gresit, mie imi pare rau pt cele intamplate, dar nu e vina mea ca mosulica mi-a sarit exact in fata masinii. Nici macar un gest de a se uita in stanga nu a avut.

This post has been edited by victor.vajoi: 23 Mar 2012, 11:12

--------------------
Skoda Fabia Combi 2002 / Elegance
+
mac1
post 23 Mar 2012, 11:10
Post #44

Membru

From: Bucuresti

Lasa-l in plata domnului, bine ca nu s-a curmat viata batranului.

--------------------
Nissan X-trail 2008 2.0ldci 175 CP
+
aleksanders
post 23 Mar 2012, 11:13
Post #45

.

From: ...

asa am zis si eu - zi mersi ca nu il ai pe constiinta - cauta sa schimbi parbrizul la o firma care nu aduce neaparat piese oem, iar o oglinda la dezmembrari e mult mai ieftina

--------------------
. . . - .
....
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th May 2025 - 13:12
Forum Renault