SE Xperia X1 vs. HTC Touch HD, Care din ele?
![]() ![]() ![]() |
SE Xperia X1 vs. HTC Touch HD, Care din ele?
Alydor |
![]()
|
||
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|||
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Imi pare rau dar trebuie sa te contrazic. Senzorul de lumina regleaza intensitatea luminoasa a ecranului in functie de lumina ambianta. Senzorul de proximitate cointine un emitator IR si un receptor IR asezate sub un anumit unghi. Cand un obiect (masa, obraz, etc) se apropie de telefon si ajunge la distanta la care raza IR emisa este reflectata in receptor, se dezactiveaza ecranul (deci nu numai ca se stinge, dar se si dezactiveaza, touchscreenul nemairaspunzand. De asta se cheama senzor de proximitate. De obicei distanta respectiva de activare e undeva intre 1cm si cativa mm.
Cam asa arata unul de uz general: http://www.mouser.com/search/ProductDetail...o66%2FyAg%3D%3D. Cel mai comun senzor de proximitate este sistemul de la mouse-ul optic. Imagineaza-ti unul identic dar mult mai mic si cu lumina IR (invizibila). P.S.: Imi cer scuze pentru aberatiile mele. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Alydor |
![]()
|
HTC 3G nu are acel senzor de proximitate de care zici tu... si totusi cand ii astupi senzorul de lumina automat se inchide si ecranul.... deci teoria ta nu sta in picioare... Chestia de la HD cu inchiderea ecranului in momentul convorbirii se poate dezactiva prin instalarea unui program. Cei de la HD au facut oprirea automata a ecranului pentru a nu atinge ecranul in timul convorbirii si a nu activa functiile involuntar.
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Nu stiu exact cum opreste ectranul htc-ul tau dar aici discutia era daca are sau nu are senzor de proximitate si nu am facut nimic decat sa spun ca nu are ... ca s-a degenrat ulterior, asta e ... deci sa inteleg ca au implementat ceva in genul senzorului de proximitate folosind senzorul de lumina. Dar asta nu inseamna ca ecranul nu e functional deloc (nici touchscreen-ul) pe intuneric ? Adica trebuie activat din vreun buton hard inainte de a-l folosi ?
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Alydor |
![]()
|
daca suna telefonul si raspund, chiar daca nu duc telefonul la ureche ecranul se inchide automat dupa 3 secunde. Se poate aprinde din nou prin apasarea tastelor de volum sau de power. Indiferent ca este lumina sau intuneric...
Telefonul este functional si pe intuneric, senzorul de lumina (daca este setat pe auto) avand rolul de a regla stralucirea ecranului in functie de lumina ambientala. La deblocarea "tastaturii" ecranul se lumineaza automat. Suma respectelor, Alydor This post has been edited by Alydor: 1 Jul 2009, 07:32 |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 13:03 |