DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

38 Pages « < 25 26 27 28 29 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Gadgeturi, ai gasit ceva interesant, nu tine doar pt tine

maho
post 14 Apr 2014, 08:54
Post #781

Membru rigido-flexibil

Group: Members
From: Brașov, orașul olimpic

QUOTE(kikked @ 13 Apr 2014, 23:52)
Am dat cautare manuala, am gasit si ales Vodafone si a aparut cu r la semnal, deci roaming. Semnalul e bun, dar nu imi mai merge 3g

Ce aparat ai, ca eu nu pot sa-l trec p-al meu de pe 3g pe 2g ?

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacis
post 14 Apr 2014, 09:25
Post #782

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

Pai daca ai telefonul de la ei si nu a fost resoftat, nici n-o sa poti, ca ala nu stie decat 3G. Asa ca vei putea sa te conectezi oricand la RDS si Vodafone 3G. In schimb poti sa te conectezi la Vodafone (retine, exclusiv la Vodafone!) 2G (GSM), de pe orice telefon necodat intr-o retea. Am probat io pe un vechi Nokia C3, care are doar 2G.

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
Doru01
post 15 Apr 2014, 01:52
Post #783

@garlic_dog: Pff! Multumesc.

Am sa iti explic si de ce. De ceva vreme ma gandeam sa cumpar o aplicatie de criptare voce si date pentru telefon, gandind ca e cea mai buna solutie pentru protejarea convorbirilor. Am intrat pe siteul pus de tine mai mult din curiozotate. Telefonul este interesant, dar mai interseant mi se pare blogul lor. Acolo am gasit o chestie care m-a facut sa ma razgandesc si sa renunt la intentia de a cumpara aplicatia de criptare. link sters Am inteles si sunt de acord cu ei: este mai important sa stii cand si cat te asculta (cine te-o asculta) decat sa iti criptezi la nesfarsit convorbirile. Pentru mine suna logic: daca stii cand esti ascultat le spui alora la telefon exact ce vrei sa stie despre tine. Ca un fel de manipulare. Si uite-asa poti lua NUP smile.gif Cu un telefon criptat treaba e mai nasoala pentru ca dupa o vreme te poti trezi cu microfoane instalate prin casa sau la serviciu, daca baietii vad ca nu pot obtine nimic din convorbiri.

Mai ramane sa vad pretul. Inca folosesc un Nokia E71 si vroiam sa cumpar aplicatia Goldlock. Doar pretul m-a oprit sa o cumpar: 1200 dolari licenta. Pe an! Si trebuiesc cel putin doua, una si pe telefonul aluia cu care vorbesc. Sper ca asta sa fie mai ieftin.

Inca odata, multumesc.

--------------------
Dacia Logan 2007
+
vis-a-vis
post 15 Apr 2014, 06:13
Post #784

DaciaClubber

From: Bucuresti

Înseamnă că ești persoană importantă dacă tu crezi că ți se ascultă telefonul. Câți agenți ar trebui să aibă SRI-ul pentru a asculta cele câteva milioane de telefoane din țara asta? Sistemul de ascultare se activează doar la anumite cuvinte cheie (bombă, șpagă) și abia de atunci încep suspiciunile. Dacă ești vreun interlop, șmecheria e să îți autocenzurezi discursul și să folosești cuvinte banale, uzuale. Succes!

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
corbex
post 15 Apr 2014, 07:48
Post #785

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Nu e interlop, e subcontractant cu un contractant cu statul. Si senator, desigur.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
AR-18-MOS
post 15 Apr 2014, 08:21
Post #786

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

QUOTE(Doru01 @ 15 Apr 2014, 02:52)
Uite aici. Am inteles si sunt de acord cu ei: este mai important sa stii cand si cat te asculta (cine te-o asculta) decat sa iti criptezi la nesfarsit convorbirile. Pentru mine suna logic: daca stii cand esti ascultat le spui alora la telefon exact ce vrei sa stie despre tine. Ca un fel de manipulare.
*

Iar au aparut mincinosii! radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
Din site:
elefonul anti interceptare este un model Samsung cu modificari hardware, si pe care ruleaza un sistem de operare special.

FUNCTII SPECIALE:
1. IMEI variabil (modificabil automat sau manual);
2. Alerta de proximitate interceptor GSM;
3. Alerta de interceptare convorbire telefonica;
4. Alerta de localizare si extragere Kc;
5. Blocare canal (ARFCN);
6. Afisarea TMSI;
7. Stergerea instanta a istoricului apelurilor;
8. Inregistrarea audio a convorbirilor telefonice;
9. Protectie la perchezitia electronica.

1. Schimbarea IMEI-ului - Asta chiar nu stiu exact cum o face, in orice caz, nu e ceva nemaivazut;
2. Alerta de proximitate interceptor GSM - asta o arata, in meniul service (engineering) cand vede pentru mai mult de 30-40 de secunde un nivel RSSI maxim si neschimbat;
3. Alerta de interceptare convorbire telefonica - care, de fapt, variaza in functie de codec-ul folosit si de criptarea GSM
4. Alerta de localizare si extragere Kc - cu "alerta" asta, daca e semnalul slab, o sa fie plin de alerte false, din moment ce se vor trimite cu >50% mai multe ping-uri pentru rezervare de time slot pe celula. Valabil si daca esti in miscare, cu masina.
5. Blocare canal (ARFCN) - Sigur, si daca treci pe alt BTS?
6. Afisarea TMSI - e o afisare in parametrii user friendly a nivelului RSSI adica in loc de liniute pe ecran iti afiseaza niste cifre, nimic iesit din comun.
7. Stergerea instanta a istoricului apelurilor - ce functie noua! radmasa.gif
8. Inregistrarea audio a convorbirilor telefonice - nemaivazut! radmasa.gif
9. Protectie la perchezitia electronica - probabil daca in telefon e un soft de criptare pe 512 biti, pentru toate datele. NU e cazul.

Macar e bine, ati renuntat la clipul cu antena dual-band (vhf-uhf) auto pe care o conectati la IMSI Catcher. Da' la minciuni tot in urma sunteti. sad.gif

P.S.
Cele mai tari:
1. Modul vanatoare (Hunting mode)

Daca tii telefonul pe 3G only, iti arata ca foloseste protoclul sigur. Evident ca e valabil doar pe partea de Air Interface, adica de la telefon la BTS.
Nimic special. Doar date din meniul service.

In concluzie, sa dai o gramada de bani pe un coteț de telefon, cu-n soft customizat ce te duce in meniul engeneering, sub denumiri pompoase, nu prea e afacere. Plus ca e la fel de interceptabil ca oricare altul, fara sa te anunte, in mod real despre acest lucru.

This post has been edited by AR-18-MOS: 15 Apr 2014, 08:33

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
marksman
post 15 Apr 2014, 16:42
Post #787

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(Doru01 @ 15 Apr 2014, 02:52)
@garlic_dog: Pff! Multumesc.

Am sa iti explic si de ce. De ceva vreme ma gandeam sa cumpar o aplicatie de criptare voce si date pentru telefon, gandind ca e cea mai buna solutie pentru protejarea convorbirilor. Am intrat pe siteul pus de tine mai mult din curiozotate. Telefonul este interesant, dar mai interseant mi se pare blogul lor. Acolo am gasit o chestie care m-a facut sa ma razgandesc si sa renunt la intentia de a cumpara aplicatia de criptare. [...]
*

Cu un pic de cautare pe net realizezi ca site-ul ala e plin de tampenii.
QUOTE(site-ul ala)
Din moment ce arhitectura standard a oricarei retele GSM permite ca criptarea (sau necriptarea) convorbirilor telefonice sa fie dictata de BTS si nu de telefon, interceptorul GSM va determina ca telefoanele conectate la el sa nu utilizeze criptarea A5/1 specifica retelelor GSM din Europa si USA, sau sa reduca aceasta criptare la algoritmul A5/2, mult mai facil si rapid de decriptat in timp real.

QUOTE(wikipedia)
Since July 1, 2006, the GSMA (GSM Association) mandated that GSM Mobile Phones will not support the A5/2 Cipher any longer, due to its weakness, and the fact that A5/1 is deemed mandatory by the 3GPP association. In July 2007, the 3GPP has approved a change request to prohibit the implementation of A5/2 in any new mobile phones. If the network does not support A5/1, or any other A5 algorithm implemented by the phone, then an unencrypted connection can be used.

Si daca imi aduc eu aminte bine, nici nu te lasa telefonul sa initiezi/preiei apeluri daca nu e folosit vreun algoritm de criptare.

Pe urma, degeaba schimbi doar IMEI-ul. Iar in ultimul rand, interceptarea cea mai de-ampulea e aia la nivelul air interface. Baietii care fac interceptari (autorizate rolleyes.gif ) se conecteaza in alta parte a retelei.

This post has been edited by marksman: 15 Apr 2014, 16:44

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
Alydor
post 15 Apr 2014, 17:23
Post #788

Pressar

Din cate stiu mai demult chinezariile aveau IMEI de genul 00000000000000... Si nu unul ci toate...
Multumim lu' Doruzerounu care si-a facut cont pe daciaclub doar ca sa ne lumineze si pe noi cu privire la riscurile la care suntem expusi folosind telefoanele mobile. Ca o mica paranteza, nici unul dintre noi nu facem afaceri dubioase ca sa ne fie frica ca ne intercepteaza aia de la STS. Eu ii invit sa imi asculte convorbirile, mai ales cand ma suna nevasta-mea si vor piticii sa vorbeasca cu mine sau cand imi transmite telefonic lista de cumparaturi.

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
dacis
post 15 Apr 2014, 17:24
Post #789

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

Bre, numa' interlopi pe forumul asta! A ajuns si sa-mi fie frica sa ma loghez!... tongue.gif

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
Garett
post 15 Apr 2014, 18:36
Post #790

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(Alydor @ 15 Apr 2014, 18:23)
...cand imi transmite telefonic lista de cumparaturi...
*

In general nu sunt un fan al securistilor dar "aplicatia" asta ar fi priceless! tongue.gif

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
Alydor
post 15 Apr 2014, 18:44
Post #791

Pressar

mie-mi spui???? Daca am sarit ceva din lista sa ii sun pe aia de la secu'. Babaieti ce mai trebuia sa cumpar pe langa tampoane, chiloti, deodorant si orez?? Ca daca o sun pe nevasta-mea ma beleste...

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
IRONICK
post 15 Apr 2014, 20:02
Post #792

-

From: Romania

QUOTE(AR-18-MOS @ 15 Apr 2014, 07:21)
In concluzie,
*

Oare telefonul lor stie sa faca hendovar?

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
AR-18-MOS
post 15 Apr 2014, 20:30
Post #793

( -_・) ︻デ═一

La 800€ cat cereau pe el mai acu' 6 luni, ar trebui sa fie precum americanii lui tonies!

This post has been edited by AR-18-MOS: 15 Apr 2014, 20:32

--------------------
+
ady77
post 15 Apr 2014, 21:45
Post #794

راحتزیل یو

From: near Bacau

sau cand imi transmite telefonic lista de cumparaturi.
*

O primesc pe mail tongue.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
Ampt
post 15 Apr 2014, 21:47
Post #795

Membru autentic

From: București

Ca să nu ai nicio șansă să uiți ceva!

--------------------
Dacia SupeRNova / Logan ph2 2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011
Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
+
ady77
post 15 Apr 2014, 21:51
Post #796

راحتزیل یو

Tot uit!

--------------------
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
AR-18-MOS
post 15 Apr 2014, 21:55
Post #797

( -_・) ︻デ═一

Chestie de regiune. rolleyes.gif

--------------------
+
Markos
post 15 Apr 2014, 22:58
Post #798

fost programator

From: Scursurești Vale

sau cand imi transmite telefonic lista de cumparaturi.
*

Lidl, se știe mandru.gif

This post has been edited by Markos: 15 Apr 2014, 23:11

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Alydor
post 16 Apr 2014, 00:27
Post #799

Pressar

teapa... carefour...

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
kaspersky
post 16 Apr 2014, 01:26
Post #800

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

QUOTE(vis-a-vis @ 15 Apr 2014, 06:13)
Sistemul de ascultare se activează doar la anumite cuvinte cheie (bombă, șpagă) și abia de atunci încep suspiciunile. Dacă ești vreun interlop, șmecheria e să îți autocenzurezi discursul și să folosești cuvinte banale, uzuale. Succes!
*

icon_mrgreen.gif zici ca-i forum de shpionaj/contrashpionaj (as mai adauga cuvintele cheie: germanika, ioropa, ciaina, rasia si nu in ultimul rind antoniusz)

PS: as mai avea o intrebare: recent mi s-a stricat telefonu' si momentan folosesc un telefon chinezesc, cumparat acum 5 ani in singapore, fara contract, dual-sim, cu TV analogic, marca vio, aproape identic vaio si cind ma suna cineva, asa la vreo 2 minute dupa ce raspund o voce suava ma intreaba: aloooo, mai vorbiti??. credeti ca telefonul meu este ascultat de diverse servicii?? precizez ca e ca nou, in tipla si vocea are un usor accent chinezesc, as zice din shenzhen mai exact, dar nu sint sigur!

This post has been edited by kaspersky: 16 Apr 2014, 01:34

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Doru01
post 16 Apr 2014, 01:32
Post #801

Multumesc pentru raspunsuri.
Topicul nu a fost initiat de mine, nu am facut altceva decat sa multumesc utilizatorului care a facut-o.
As raspunde, dar observ ca mesajele sunt cenzurate, link-urile fiind inlaturate pe criterii care imi scapa pe moment.
Astept sugestia moderatorului: daca raspund, pot sa fur textele din alta parte si sa sustin ca sunt ale mele, ori sa procedez corect si sa indic locul din care le-am luat? Mai ales ca pot fi gresite si m-ar scapa de o eventuala vina smile.gif

Ma gandesc serios sa comand un telefon. Ar18MOS are dreptate: azi am primit confirmarea pretului. Probabil ca il voi comanda in urmatoarele zile si voi reveni cu amanunte. Si cu poze, daca pot. Tineti-mi pumnii sa nu fie o teapa smile.gif

--------------------
Dacia Logan 2007
+
kaspersky
post 16 Apr 2014, 01:40
Post #802

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

QUOTE(Doru01 @ 16 Apr 2014, 01:32)
As raspunde, dar observ ca mesajele sunt cenzurate, link-urile fiind inlaturate pe criterii care imi scapa pe moment.
*

asa este, sintem urmariti peste tot. sintem privati de libertatea cuvintului, poate decit daca am putea ajunge in posesia unor terminale ca cele descrise sus am putea cit decit sa comunicam liber. 700 de euro zic io ca e un pret mic pentru acest drept, fundamental subliniez, de a comnica liber. aici la noi in tara nu se apreciaza acest drept, dar in unele tari ca de exemplu guantanamo, si aici cred ca colegul meu antoniusz e de acord cu mine, state ca amerika ar sustine aceste aparate, pentru freedom si speech

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Garett
post 16 Apr 2014, 03:30
Post #803

Membru autentic

QUOTE(Alydor @ 15 Apr 2014, 19:44)
mie-mi spui???? Daca am sarit ceva din lista sa ii sun pe aia de la secu'. Babaieti ce mai trebuia sa cumpar pe langa tampoane, chiloti, deodorant si orez?? Ca daca o sun pe nevasta-mea ma beleste...
Suma respectelor, Alydor
*

Been there, done that!
La inceput imi activam recorderul cand era chestie de lista, intre timp m-am mai "rodat" si nu mai uit chiar asa rapid. Dar tot o sun de vreo doua trei ori sa ma lamuresc exact ce articole vrea!

This post has been edited by Garett: 16 Apr 2014, 03:31

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
vis-a-vis
post 16 Apr 2014, 05:49
Post #804

DaciaClubber

Și de ce mai aveți paleștile de smartfoane? În era internetului stați cu monstrul între umăr și ureche ca să notați pe un colț de hârtie lista cu varză și ceapă? Acum e limpede de ce îi țin pe câte unii bateria câte 3 zile...

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
ady77
post 16 Apr 2014, 07:02
Post #805

راحتزیل یو

QUOTE(AR-18-MOS @ 15 Apr 2014, 22:55)
Chestie de regiune. rolleyes.gif
*

Uit la fel in toate regiunile.

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
corbex
post 16 Apr 2014, 07:49
Post #806

QUOTE(vis-a-vis @ 16 Apr 2014, 06:49)
Și de ce mai aveți paleștile de smartfoane? În era internetului stați cu monstrul între umăr și ureche ca să notați pe un colț de hârtie lista cu varză și ceapă? Acum e limpede de ce îi țin pe câte unii bateria câte 3 zile...
*

Iti convine sa vorbesti, nici nu stii unde e piata.

--------------------
+
vis-a-vis
post 16 Apr 2014, 07:55
Post #807

DaciaClubber

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
corbex
post 16 Apr 2014, 08:08
Post #808

Tu glumesti dar baietii astia iau in serios locul si rolul femeii in familie. Au cite o pereche de papuci in fiecare camera.

--------------------
+
kum
post 16 Apr 2014, 08:32
Post #809

Banat

Group: Banned

Pe mine cand ma trimite madam sa cumpar apa, imi da si lista pe care scrie: APA. Ca sa nu uit... sleep.gif

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
gabize
post 16 Apr 2014, 08:40
Post #810

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

sleep.gif

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
38 Pages « < 25 26 27 28 29 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th June 2025 - 17:48
Forum Renault