Gadgeturi, ai gasit ceva interesant, nu tine doar pt tine
![]() ![]() ![]() |
Gadgeturi, ai gasit ceva interesant, nu tine doar pt tine
maho |
![]()
|
||
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.227 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|||
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Pai daca ai telefonul de la ei si nu a fost resoftat, nici n-o sa poti, ca ala nu stie decat 3G. Asa ca vei putea sa te conectezi oricand la RDS si Vodafone 3G. In schimb poti sa te conectezi la Vodafone (retine, exclusiv la Vodafone!) 2G (GSM), de pe orice telefon necodat intr-o retea. Am probat io pe un vechi Nokia C3, care are doar 2G.
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Doru01 |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 15 April 14 ![]() |
@garlic_dog: Pff! Multumesc.
Am sa iti explic si de ce. De ceva vreme ma gandeam sa cumpar o aplicatie de criptare voce si date pentru telefon, gandind ca e cea mai buna solutie pentru protejarea convorbirilor. Am intrat pe siteul pus de tine mai mult din curiozotate. Telefonul este interesant, dar mai interseant mi se pare blogul lor. Acolo am gasit o chestie care m-a facut sa ma razgandesc si sa renunt la intentia de a cumpara aplicatia de criptare. link sters Am inteles si sunt de acord cu ei: este mai important sa stii cand si cat te asculta (cine te-o asculta) decat sa iti criptezi la nesfarsit convorbirile. Pentru mine suna logic: daca stii cand esti ascultat le spui alora la telefon exact ce vrei sa stie despre tine. Ca un fel de manipulare. Si uite-asa poti lua NUP ![]() Mai ramane sa vad pretul. Inca folosesc un Nokia E71 si vroiam sa cumpar aplicatia Goldlock. Doar pretul m-a oprit sa o cumpar: 1200 dolari licenta. Pe an! Si trebuiesc cel putin doua, una si pe telefonul aluia cu care vorbesc. Sper ca asta sa fie mai ieftin. Inca odata, multumesc. |
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Înseamnă că ești persoană importantă dacă tu crezi că ți se ascultă telefonul. Câți agenți ar trebui să aibă SRI-ul pentru a asculta cele câteva milioane de telefoane din țara asta? Sistemul de ascultare se activează doar la anumite cuvinte cheie (bombă, șpagă) și abia de atunci încep suspiciunile. Dacă ești vreun interlop, șmecheria e să îți autocenzurezi discursul și să folosești cuvinte banale, uzuale. Succes!
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Nu e interlop, e subcontractant cu un contractant cu statul. Si senator, desigur.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(Doru01 @ 15 Apr 2014, 02:52) Uite aici. Am inteles si sunt de acord cu ei: este mai important sa stii cand si cat te asculta (cine te-o asculta) decat sa iti criptezi la nesfarsit convorbirile. Pentru mine suna logic: daca stii cand esti ascultat le spui alora la telefon exact ce vrei sa stie despre tine. Ca un fel de manipulare. Iar au aparut mincinosii! ![]() ![]() ![]() Din site: QUOTE elefonul anti interceptare este un model Samsung cu modificari hardware, si pe care ruleaza un sistem de operare special. FUNCTII SPECIALE: 1. IMEI variabil (modificabil automat sau manual); 2. Alerta de proximitate interceptor GSM; 3. Alerta de interceptare convorbire telefonica; 4. Alerta de localizare si extragere Kc; 5. Blocare canal (ARFCN); 6. Afisarea TMSI; 7. Stergerea instanta a istoricului apelurilor; 8. Inregistrarea audio a convorbirilor telefonice; 9. Protectie la perchezitia electronica. 1. Schimbarea IMEI-ului - Asta chiar nu stiu exact cum o face, in orice caz, nu e ceva nemaivazut; 2. Alerta de proximitate interceptor GSM - asta o arata, in meniul service (engineering) cand vede pentru mai mult de 30-40 de secunde un nivel RSSI maxim si neschimbat; 3. Alerta de interceptare convorbire telefonica - care, de fapt, variaza in functie de codec-ul folosit si de criptarea GSM 4. Alerta de localizare si extragere Kc - cu "alerta" asta, daca e semnalul slab, o sa fie plin de alerte false, din moment ce se vor trimite cu >50% mai multe ping-uri pentru rezervare de time slot pe celula. Valabil si daca esti in miscare, cu masina. 5. Blocare canal (ARFCN) - Sigur, si daca treci pe alt BTS? 6. Afisarea TMSI - e o afisare in parametrii user friendly a nivelului RSSI adica in loc de liniute pe ecran iti afiseaza niste cifre, nimic iesit din comun. 7. Stergerea instanta a istoricului apelurilor - ce functie noua! ![]() 8. Inregistrarea audio a convorbirilor telefonice - nemaivazut! ![]() 9. Protectie la perchezitia electronica - probabil daca in telefon e un soft de criptare pe 512 biti, pentru toate datele. NU e cazul. Macar e bine, ati renuntat la clipul cu antena dual-band (vhf-uhf) auto pe care o conectati la IMSI Catcher. Da' la minciuni tot in urma sunteti. ![]() P.S. Cele mai tari: QUOTE 1. Modul vanatoare (Hunting mode) Daca tii telefonul pe 3G only, iti arata ca foloseste protoclul sigur. Evident ca e valabil doar pe partea de Air Interface, adica de la telefon la BTS. Nimic special. Doar date din meniul service. In concluzie, sa dai o gramada de bani pe un coteț de telefon, cu-n soft customizat ce te duce in meniul engeneering, sub denumiri pompoase, nu prea e afacere. Plus ca e la fel de interceptabil ca oricare altul, fara sa te anunte, in mod real despre acest lucru. This post has been edited by AR-18-MOS: 15 Apr 2014, 08:33 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.703 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(Doru01 @ 15 Apr 2014, 02:52) @garlic_dog: Pff! Multumesc. Am sa iti explic si de ce. De ceva vreme ma gandeam sa cumpar o aplicatie de criptare voce si date pentru telefon, gandind ca e cea mai buna solutie pentru protejarea convorbirilor. Am intrat pe siteul pus de tine mai mult din curiozotate. Telefonul este interesant, dar mai interseant mi se pare blogul lor. Acolo am gasit o chestie care m-a facut sa ma razgandesc si sa renunt la intentia de a cumpara aplicatia de criptare. [...] Cu un pic de cautare pe net realizezi ca site-ul ala e plin de tampenii. QUOTE(site-ul ala) Din moment ce arhitectura standard a oricarei retele GSM permite ca criptarea (sau necriptarea) convorbirilor telefonice sa fie dictata de BTS si nu de telefon, interceptorul GSM va determina ca telefoanele conectate la el sa nu utilizeze criptarea A5/1 specifica retelelor GSM din Europa si USA, sau sa reduca aceasta criptare la algoritmul A5/2, mult mai facil si rapid de decriptat in timp real. QUOTE(wikipedia) Since July 1, 2006, the GSMA (GSM Association) mandated that GSM Mobile Phones will not support the A5/2 Cipher any longer, due to its weakness, and the fact that A5/1 is deemed mandatory by the 3GPP association. In July 2007, the 3GPP has approved a change request to prohibit the implementation of A5/2 in any new mobile phones. If the network does not support A5/1, or any other A5 algorithm implemented by the phone, then an unencrypted connection can be used. Si daca imi aduc eu aminte bine, nici nu te lasa telefonul sa initiezi/preiei apeluri daca nu e folosit vreun algoritm de criptare. Pe urma, degeaba schimbi doar IMEI-ul. Iar in ultimul rand, interceptarea cea mai de-ampulea e aia la nivelul air interface. Baietii care fac interceptari (autorizate ![]() This post has been edited by marksman: 15 Apr 2014, 16:44 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Din cate stiu mai demult chinezariile aveau IMEI de genul 00000000000000... Si nu unul ci toate...
Multumim lu' Doruzerounu care si-a facut cont pe daciaclub doar ca sa ne lumineze si pe noi cu privire la riscurile la care suntem expusi folosind telefoanele mobile. Ca o mica paranteza, nici unul dintre noi nu facem afaceri dubioase ca sa ne fie frica ca ne intercepteaza aia de la STS. Eu ii invit sa imi asculte convorbirile, mai ales cand ma suna nevasta-mea si vor piticii sa vorbeasca cu mine sau cand imi transmite telefonic lista de cumparaturi. Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Bre, numa' interlopi pe forumul asta! A ajuns si sa-mi fie frica sa ma loghez!...
![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
Alydor |
![]()
|
mie-mi spui???? Daca am sarit ceva din lista sa ii sun pe aia de la secu'. Babaieti ce mai trebuia sa cumpar pe langa tampoane, chiloti, deodorant si orez?? Ca daca o sun pe nevasta-mea ma beleste...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.604 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
La 800€ cat cereau pe el mai acu' 6 luni, ar trebui sa fie precum americanii lui tonies!
This post has been edited by AR-18-MOS: 15 Apr 2014, 20:32 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
Ca să nu ai nicio șansă să uiți ceva!
|
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Tot uit!
|
--------------------
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Chestie de regiune.
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Alydor |
![]()
|
teapa... carefour...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 15 Apr 2014, 06:13) Sistemul de ascultare se activează doar la anumite cuvinte cheie (bombă, șpagă) și abia de atunci încep suspiciunile. Dacă ești vreun interlop, șmecheria e să îți autocenzurezi discursul și să folosești cuvinte banale, uzuale. Succes! ![]() PS: as mai avea o intrebare: recent mi s-a stricat telefonu' si momentan folosesc un telefon chinezesc, cumparat acum 5 ani in singapore, fara contract, dual-sim, cu TV analogic, marca vio, aproape identic vaio si cind ma suna cineva, asa la vreo 2 minute dupa ce raspund o voce suava ma intreaba: aloooo, mai vorbiti??. credeti ca telefonul meu este ascultat de diverse servicii?? precizez ca e ca nou, in tipla si vocea are un usor accent chinezesc, as zice din shenzhen mai exact, dar nu sint sigur! This post has been edited by kaspersky: 16 Apr 2014, 01:34 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Doru01 |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 15 April 14 ![]() |
Multumesc pentru raspunsuri.
Topicul nu a fost initiat de mine, nu am facut altceva decat sa multumesc utilizatorului care a facut-o. As raspunde, dar observ ca mesajele sunt cenzurate, link-urile fiind inlaturate pe criterii care imi scapa pe moment. Astept sugestia moderatorului: daca raspund, pot sa fur textele din alta parte si sa sustin ca sunt ale mele, ori sa procedez corect si sa indic locul din care le-am luat? Mai ales ca pot fi gresite si m-ar scapa de o eventuala vina ![]() Ma gandesc serios sa comand un telefon. Ar18MOS are dreptate: azi am primit confirmarea pretului. Probabil ca il voi comanda in urmatoarele zile si voi reveni cu amanunte. Si cu poze, daca pot. Tineti-mi pumnii sa nu fie o teapa ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Doru01 @ 16 Apr 2014, 01:32) As raspunde, dar observ ca mesajele sunt cenzurate, link-urile fiind inlaturate pe criterii care imi scapa pe moment. asa este, sintem urmariti peste tot. sintem privati de libertatea cuvintului, poate decit daca am putea ajunge in posesia unor terminale ca cele descrise sus am putea cit decit sa comunicam liber. 700 de euro zic io ca e un pret mic pentru acest drept, fundamental subliniez, de a comnica liber. aici la noi in tara nu se apreciaza acest drept, dar in unele tari ca de exemplu guantanamo, si aici cred ca colegul meu antoniusz e de acord cu mine, state ca amerika ar sustine aceste aparate, pentru freedom si speech |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Alydor @ 15 Apr 2014, 19:44) mie-mi spui???? Daca am sarit ceva din lista sa ii sun pe aia de la secu'. Babaieti ce mai trebuia sa cumpar pe langa tampoane, chiloti, deodorant si orez?? Ca daca o sun pe nevasta-mea ma beleste... Suma respectelor, Alydor Been there, done that! La inceput imi activam recorderul cand era chestie de lista, intre timp m-am mai "rodat" si nu mai uit chiar asa rapid. Dar tot o sun de vreo doua trei ori sa ma lamuresc exact ce articole vrea! This post has been edited by Garett: 16 Apr 2014, 03:31 |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Și de ce mai aveți paleștile de smartfoane? În era internetului stați cu monstrul între umăr și ureche ca să notați pe un colț de hârtie lista cu varză și ceapă? Acum e limpede de ce îi țin pe câte unii bateria câte 3 zile...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 16 Apr 2014, 06:49) Și de ce mai aveți paleștile de smartfoane? În era internetului stați cu monstrul între umăr și ureche ca să notați pe un colț de hârtie lista cu varză și ceapă? Acum e limpede de ce îi țin pe câte unii bateria câte 3 zile... Iti convine sa vorbesti, nici nu stii unde e piata. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
corbex |
![]()
|
Tu glumesti dar baietii astia iau in serios locul si rolul femeii in familie. Au cite o pereche de papuci in fiecare camera.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Pe mine cand ma trimite madam sa cumpar apa, imi da si lista pe care scrie: APA. Ca sa nu uit...
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th June 2025 - 17:48 |