Trage stanga, cand franez
![]() ![]() ![]() |
Trage stanga, cand franez
Sorin_18 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
cand schimbi placutele, ca tot desfaci, schimbi macar si garniturile exterioare de la pistonas etrier, scoti pistonul, nu neaparat de tot(scapi de aerisire), si inspectezi/cureti exteriorul. Placutele fiind noi, pistonul intra mai mult, cu partea unde s-a depus mizerie/ruginit, si agata.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
garnitura din exterior arata bine,dar chestia cu curatatul nu mi-a trecut prin cap
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(Sorin_18 @ 4 Feb 2009, 10:00) Dupa ce cureti , poti pune un pic de vaselina in interiorul acelei garnituri , tocmai pt a evita aparitia ruginei ,cu riscul ca materialul din care ii facuta garnitura exterioara sa se deterioreze De preferinta (cel putin asa fac eu ) o data la an , verific si schimb dupa caz acea garnitura exterioara si gresez cu putina vaselina , astfel protejand pistonasul dar garnitura se duce mai repede , ii cu 2 taisuri ..... ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
daca curat doar in capatul pistonasului credeti ca as elimina problema?sau trebui sa il scot de tot?
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
dai 5-6 pedale, sa iasa aproape de tot, si il cureti cu diluant cu seringa, si o carpa si spatula(nu surubelnita sa nu zgarii). Il bagi inapoi cu presa, il mai scoti odata, sa vezi ca desi l-ai curatat inainte iar e cu mizerie
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
Eu cred ca ai discul ovalizat daca trage cand franezi .
|
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
argon |
![]()
|
eu cred ca crezi gresit.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
daca discul era ovalizat simteam in pedala,dar nu da semne
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
yon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 449 Joined: 2 February 08 From: slatina ![]() |
nu, daca era discul ovalizat nu se simte in pedala ci in volan, se simt niste trepiddatii (stanga dreapta). Problema ta cred ca vine de la pistonas care cred ca e blocat si placutele freaca pe disc , incearca sa faci ce ti-au zis colegi de mai sus.
|
--------------------
Dacia
1310/Supernova
1995/2003
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
lu fratimiu ii se simtea in pedala cand punea frana(si la mai multi preteni),nu am auzit pe nimeni sa simta in volan ca are discul ovalizat
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
yon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 449 Joined: 2 February 08 From: slatina ![]() |
ciudat nu am intalnit sa se smita in pedala ca este discul ovalizat
![]() |
--------------------
Dacia
1310/Supernova
1995/2003
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Sorin_18 cand leai schimbat? Daca le-ai schimbat recent ,mai astepta putin sa se mai aseze placutele pe disc si dupaia vezi.Eu de obicei cand schimb placutele schimb si toate garniturile sa fiu sigur. Chiar aseara i-am schimbat unui vecin placutele dar frana nu este foarte buna deocamdata pana se aseaza placutele, poate am mai scapat si putina unsoare pe disc .Asa am patit si la nova la inceput nu prea aveam frane ,dar sia- dat drumu dupa cateva drumuri si acum musc din volan
![]() |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
le-am schimbat de curand,am facut doar un drum la munte de cand le-am schimbat,si recunosc ca nu mai aveam aceasi frana ca inainte
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
ce marca sunt placutele?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Sorin_18 |
![]()
|
sunt de uzina,erau in cutie dacia-reno aia albastra si mai aveau si holograma
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Dupa un drum de munte trebuia sa iti tina frana destul de bine.Parearea mea este sa cumperi 2 seturi de garnituri , 1 litru de lichid de frana(eventual si 2 pistoanase daca sunt oxidate rau) si faci o treaba buna .CU FRANA NU NE JUCAM .Ma crezi ca am cumparat in ultimele 4 luni cam 4 litrii de lichid de frana si vreo 5 seturi de garnituri de fata/spate pana am reusit sa-mi fac frana sa tina si sa nu mai am pierderi?!?! Astea sunt piesele din ziua de azi...
This post has been edited by Neagu Ionut: 4 Feb 2009, 21:16 |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
maine o desfac sa vad ce se intapla,nu pierde lichid si pedala este cam la fel,numai ca frana nu este la fel de puternica si mai trage si stanga oricum am observat ca isi revine frana ca putere de franare,dar tot trage stanga la franare
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
alea sunt slabe placutele.nu stiu unde or fi facute.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Sorin_18 |
![]()
|
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
nmarinae |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 153 Joined: 19 May 08 ![]() |
cand masina iti trage intr-o parte la franare inseamna ca nu tin la fel rotile la frana....eu iti sugerez sa incerca sa faci o aerisire la frane si plus daca ai pompa pe 4 conducte sa faci si aerisirea la pompa.....si testezi apoi.
|
--------------------
Dacia
1310Li
2000
- AG-30-BIM Renault Megane Estate 2 1.5 DCI 86cp 2008 - Meggy
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
QUOTE(nmarinae @ 4 Feb 2009, 23:36) cand masina iti trage intr-o parte la franare inseamna ca nu tin la fel rotile la frana....eu iti sugerez sa incerca sa faci o aerisire la frane si plus daca ai pompa pe 4 conducte sa faci si aerisirea la pompa.....si testezi apoi. sa sti ca la asta m-am gandit si eu,dar se elimina din start chestia asta pt ca pedala tine la fel de fiecare data cand o calc si nu este elastica,cum se int in cazul in care ai aer in instalatie |
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
QUOTE(Sorin_18 @ 4 Feb 2009, 17:07) lu fratimiu ii se simtea in pedala cand punea frana(si la mai multi preteni),nu am auzit pe nimeni sa simta in volan ca are discul ovalizat uite auzi acum de la mine, la Dacia pe care am lucrat, cand franam (mai ales la viteze de >50 km/h) simteam batai in pedala si trepidatii semnificative in volan ![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
e logic sa simti si in volan e ca si cand ai aveaa rotile dezechilibrate
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Sorin_18 |
![]()
|
nu va contrazic,dar cred ca conteaza si cat de grava este deformarea pt a simti in volan
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
Daca iti trage stanga, verifica tot pe partea dreapta , de fapt verifica tot sistemul de franare , fa o aerisire cu trebuie, cauti topicul dedicat pompei cu 4 conducte, vezi cum se face aerisirea ( am descris si eu o metoda si Liviu )
Mi-s patit si yo cu franele , si tot asa imi tragea stanga la franare, si nu asa ca ma punea la franari de la 30 la ora pe latu' drumului Remediata problema cu cilindrii receptori spate NOI, pistonase si garnituri noi pe fata , placute si saboti noi ,functioneaza de mai bine de un an si jumate fara probleme ![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
am rezolvato astazi,am facut ce a spus argon si cu minel,era cam ruginit pistonasul de pe partea dreapta cred ca asta a fost cauza,maine desfac si in spate sa schimb pe acolo,sa termin treaba
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 01:55 |