Renault ar putea cumpara Volvo
![]() ![]() ![]() |
Renault ar putea cumpara Volvo
rtBK |
![]()
|
||
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|||
dya |
![]()
|
![]() Membru fost gras Group: Members Posts: 386 Joined: 25 August 05 ![]() |
La vanzarea aceea catre tata motors sunt cu totul si cu totul alte interese. Acolo cele doua marci erau detinute de americani (daca imi amintesc corect era vorba de Ford si GM). In momentul vanzarii nici nu se punea problema de criza (sau ma rog nu stiam noi plebea), insa vanzarea asta nu e deloc intamplatoare catre indieni.
Amintiti-va numai istoria de sute de ani pe care englezii ca imperiu o au relativ cu India si o sa vedeti lucrurile dintr-o cu totul alta perspectiva. Pe scurt, aici americanii le-au tras-o la englezi 100%. E ca si cand Rusii ne-ar vinde noua Dacia ungurilor (comparatia e fortata, dar intelegeti voi ce vreau sa spun). Cat despre Volvo, banuiesc ca deja calitatea a fost alterata dupa ce au fost cumparati de catre Ford, in concluzie, daca acum ar fi cumparati de Renault sunt doua variante: 1. fie se pastreaza calitatea actuala (scazuta fata de cea initiala): pozitiv; 2. fie se aplica politica de "ieftinire" a grupului Reno si o sa ne trezim cu plastice de Clio pe bord la S60: negativ. Acum... ramane de vazut, voi care varianta ati alege-o daca ati fi Renault? |
--------------------
Nissan
Qashqai
2008 1.5dCI 105CP
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
aston-volvo-key.jpg
Totul se duce de rapa dupa mine... D-asta nu-mi place mie ca toata lumea cumpara pe toata lumea... |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Pai in mare depinde de criza asta cat mai tine
![]() Sa nu uitam ca si VW a scos golf 6 doar ca sa reduca costurile, stiu... ramane de vazut cat de fiabila a ramas. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
dya |
![]()
|
![]() Membru fost gras Group: Members Posts: 386 Joined: 25 August 05 ![]() |
Ai intuit corect. Si eu sunt de aceeasi parere. Ca si companie, te intereseaza sa vinzi mai intai, apoi vezi tu daca mai imbunatatesti sau nu ceva la masina...
Drept urmare varianta cu ieftinirea as alege-o si eu daca as fi Grouppe Reno |
--------------------
Nissan
Qashqai
2008 1.5dCI 105CP
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
mie mi-ar place sa cumpere Volvo niste chinezi... piata ar fi asigurata!
|
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Un topic de genul asta este suficient pentru a te satura de citit forumuri pe teme auto. Mie mi-a ajuns sa tot citesc aberatii, de aceea cred ca am postat de vreo 3 ori in ultimile 3 luni.
Exista aici o gasca care este convinsa ca Renault face masini care se pot bate de la egal cu orice alta marca. Daca am ajuns sa comparam Renault cu Volvo (cum o face colegul Modus, dar nu numai el), inseamna ca putem spune ca Romania este o mare putere mondiala, comparabila cu SUA. Sau orice altceva similar...Mai bine ma duc si ma uit la un film de fictiune, ceva SF eventual. Tematica e cam aceeasi, dar macar acolo stii cum stai. Eu am mai scris lucrul asta, si cred ca nu o data - sunt la al treilea model nou de Renault in viata si ma pot declara multumit, per ansamblu. Asta nu inseamna insa ca nu exista masini mai bune decat Renault, lucru pe care il stiu foarte bine. Imi este dificil sa inteleg de ce unora le vine foarte greu sa accepte lucrul asta, preferand sa emita aprecieri ridicole. Totusi, inainte de a scrie despre calitatea Volvo, poate ar fi bine sa ne urcam intr-unul, sa mergem cu el, etc. Asa ar fi firesc. Vizavi de o eventuala preluare, o stire noua la: http://www.stiriauto.ro/articol/5577/Renau...cumpere-Volvo-/ Imi cer scuze moderatorului pentru postul lung si relativ in decor, dar sunt prea multe discutii pe forum de aceasta natura si e deja prea mult. ![]() PS.Nu pot sa nu inchei decat cu urarea sincera ca toti cei descrisi de mine mai sus, care ar avea bani de un Volvo (acum sau vreodata), sa isi ia Renault. Ca asa e normal si logic. This post has been edited by dack: 4 Feb 2009, 12:31 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie
2007 Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind. |
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
Asa, de ce sa nu ne suim in Laguna 3, si apoi in S60 si sa vedem, sa studiem, apoi in Koleos si XC60, in Mégane, si apoi in Volvo.
Dupa ce ca Renault i-a zdrobit la capitolul siguranta, de ce nu ar fi superior lui Volvo si la alte capitole? Cu ce e o Laguna Initiale inferioara unui S60, sau mai bine zis, la ce???? Motorizari, confort, lux? Are Volvo sasiu 4Control, are S60 punctaj superior la siguranta, are o stabilitate mai buna in curbe? Spune, te rog. |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Hai sa nu spuna nimeni ... ca ar fi off-topic. Daca doriti, continuati la subiect, altfel se inchide
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
Din punctul de vedere al fiabilitatii, costurilor de intretinere volvo in ultima perioada a fost cam varza (probabil si garantia de 18 luni pe care o dadeau la un moment dat).
Eu unu sper sa nu se intmaple "asocierea" intre volvo si reno. Chestiile astea duc de obicei la o mare labareala - adica asa cum a fost volvo-ford cu motoare pejo si garantie de 18 luni. This post has been edited by ncristi: 4 Feb 2009, 12:47 |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Singura obiectie, la care nu stiu cati ma pot contrazice, la Renault cel putin, sunt piesele foarte scumpe. In rest, masinile sunt foarte bune.
Volvo incorporeaza unele din cele mai bune tehnologii de siguranta, si asta ar avantaja enorm Renault la achizitie. Sper insa asta sa insemne totodata si calitate mai ridicata si reducerea pretului pieselor... |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
nu va suprati..dar volvo plus reno .. a mai fost love acum catva timp.....
cand ford a cumparat volvo..groupul volvo a cumparat renault trucks.....deci undeva sunt in familie... oricum....ei cu ei...noi cu noi.... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.239 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca ar iesi interioare de calitate volvo cu exterioare reno.... ar fi o chestie interesanta!
|
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
2004 / 2019/2008
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Aºılırsa |
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
Nu ar iesi nimc.
Ar scrie "dci" pe dosul modelelor volvo si o sa fie S60 si platforma de laguna, megane pe platforma de S40 etc. Cerd ca lovitura ar fi mai mult la imagine pentru reno de cat la o chestiune strict tehnica. |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(miki @ 4 Feb 2009, 14:10) la interioare si renault face chestii faine, insa eu cred ca volvo va fi cumparat mai ales pentru platformele pe care stiu sa le faca (am mai zis, am aflat de pe unele forumuri straine ca volvo a facut toate platformele de succes ale fordurilor actuale: cea pentru focus/mazda 3 si cea pentru mondeo).. Desi nu stiu daca au neaparat nevoie de asta, si cei de la renault cred ca pot in principiu sa faca acelasi lucru (vezi laguna 3 gt) insa probabil asa e in cultura lor, masinile renault sa fie in principal confortabile.. |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
alexys |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 28 February 06 From: Topoloveni ![]() |
Mama ce-i aici, mai bine schimbati titlul in R vs V. Eu zic ca le-ar folosi fiindca e bun un nume de marca acolo (cum mexicanii spun ca Renault e prost si cumpara Nissan Aprio in draci si alte Nissanuri - clio megane de fapt). Daca ii cumpara sper ca Renault sa nu le impartaseasca celor de la Volvo tehnologia cu care realizeaza ceva la care doar dacia ii depasea, anume aparitia si evolutia rapida a ruginii in caroserie.
|
--------------------
KIA
Sephia
1996
- AG-11-LPG
|
|
tudor. |
![]()
|
![]() satisfied renault owner Group: Members Posts: 132 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu am si Renault si Volvo. Sunt la al doilea Renault si la al doilea Volvo. Sunt foarte multumit de amandoua.
In legatura cu Volvo=Ford nu sunt deacord. Oricine care a condus un Focus si un C30/S40 o sa fie deacord ca nu se compara. Voi o sa ma luati cu date tehnice si piese comune dar masinile nu merg la fel. Iar la modelele mari nu exista model Ford echivalent, asa ca nu stiu ce vreti sa spuneti. Iar comparatia Renault/Volvo e o prostie enorma. Sunt doua masini complet diferite cu preturi complet diferite. |
--------------------
Renault/Volvo/BMW
Clio III/S40/X5
2007 Dynamique dci 85/2009 1.6D/2011 xDrive35i
|
|
akileon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 903 Joined: 6 March 06 From: Finland ![]() |
|
--------------------
Honda
Accord
2009 2.0 i-vtec 156 cai
|
|
aphophis |
![]()
|
sunt curios. ce o fi mai bine pt volvo. Sa fie luat de renault sau de chinezi ?
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
tudor. |
![]()
|
![]() satisfied renault owner Group: Members Posts: 132 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Pana la urma, chiar conteaza cine?
![]() |
--------------------
Renault/Volvo/BMW
Clio III/S40/X5
2007 Dynamique dci 85/2009 1.6D/2011 xDrive35i
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
lagunez |
![]() ![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 11 February 06 From: Bucharest ![]() |
eu am intrevazut de mult aceasta achizitie...prietenii vad de ce...!
![]() 5 Feb 2009, 13:22: for tudor...eu inca nu am vazut diferenta intre c30/focus/mazda 3 ..poate doar la pret... This post has been edited by lagunez: 5 Feb 2009, 13:22 |
--------------------
Renault
Laguna 3 & Volvo C30
2009 Dynamique PLUS Navy 2.0T CVA 2009 lag 3 2.0T Proactive Dynamique Navi
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 4 Feb 2009, 13:52) nu va suprati..dar volvo plus reno .. a mai fost love acum catva timp..... cand ford a cumparat volvo..groupul volvo a cumparat renault trucks.....deci undeva sunt in familie... oricum....ei cu ei...noi cu noi.... Grupul Volvo nu a cumparat Renault Trucks, ci in tranzactia prin care Renault a achizitionat 21% din grupul volvo, Renault trucks a intrat tot sub tutela grupului. |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
rtBK |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
e nepotrivit pentru cei care nu-l inteleg.
LE: ok hai sa esplic ce-am vrut sa zic: pe cat de mult l-am respectat pe nenea Svaitzer, pe atat de mult nu-l suport pe nenea Ghosn. Poate fi el un manager bun (desi exista argumente impotriva) dar omul asta ucide tot ce inseamna "auto-spirit" (acu am inventat cuvantu) peste tot pe unde trece. Pe mine nu ma intereseaza profitul unei companii sau alte abureli financiare; in lumea auto produsele trebuie sa aiba si suflet. Sunt un romantic ![]() Iar chestia cu chinezii a fost o exagerare intentionata. This post has been edited by Stefan: 5 Feb 2009, 14:03 |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
aphophis |
![]()
|
adica? ce plusuri crezi ca ar fi pentru volvo daca ar fi luati de geely decat de renault?
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Stefan |
![]()
|
oricum se pare ca pana la urma chinezii o sa ia volvo
![]() |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
s3v3r |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 22 March 06 ![]() |
|
--------------------
dacia /Fiat
1310 lx break/G.Punto
1991/ 2008 1,4 77cp
- br-11-nyc/ ct 43 BUB
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Cred ca volvo ramane cu identitatea daca e cumparata de chinezi.. Prin natura lor aia stiu sa copieze. E clar ca Jely o sa arate ca un volvo si nu invers. E mai convenabil pentru volvo... Si eu as opta sa ma cumpere unu care nu are de gand sa umble la ce am realizat pana acum, ci eventual sa copieze de la mine pentru ca stie ca am facut un lucru bun.
|
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
Sheffield |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 176 Joined: 12 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Ford a avut destul de multe beneficii de pe urma Volvo. Platforma Ford Focus , numita si C1 este platforma globala folosita de mai multe masini: Ford Focus C-Max , Mazda 3, Volvo S40 sedan, Volvo V50 station wagon, Volvo C70 coupe/convertible, Volvo C30, Ford Kuga.
Trebuie sa recunoastem ca in clasa compacta a fost cea mai reusita platforma (stabilitate & confort), lucru care a fost realizat prin dezvoltarea unei platforme comune,(avantaj si economic) la care fiecare a lucrat pe o parte bine stabilita (Volvo la siguranta si rigiditate, mazda la stabilitate, ford la confort). La siguranta sa nu uitam ca ford focus a fost top class pana sa apara megane 3. Iar la motoare ford a beneficiat de motorul volvo de 2,5 litri benzina turbo pe focus st si pe mai noul focus rs. Asa ca mi se pare o pierdere destul de importanta pentru ford iar renault daca cumpara volvo ar trebui sa stie cum sa fructifice aceasta preluare. Despre chinezi ... probabil ca o sa fie aceasi situatie ca la Jaguar. |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT
2008 Trend Ex DSN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 11:52 |