DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Trebuie sa repar motorul?, Help !!

Alina
post 23 Apr 2005, 19:54
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut.. Am si eu o MAAARREEEE problema sad.gif( Doar ce mi-am cumparat o SuperNova zilele trecute.. Am fost la mecanic sa o verifice.. a zis ca trebuie sa ii mai adaug ulei ca mai are putin. Am condus-o in ziua respectiva, iar seara a ramas deja fara ulei motorul.. Mirosea ciudat si puternic ( a ulei incins) iar motorul nu se oprea.. desi am scos cheia din contact. S-a oprit abia singur.. peste vreo 2 minute.
Din cate am inteles , masina ar avea probleme GRAVE cu motorul. Sper sa nu fie asa.. cei de la Service inca nu au confirmat lucrul asta.. dar tatal meu a spus ca manaca mult ULEI, si nu e normal pt o SPN din 2002.
Am fost la service azi, si mi-au adaugat ulei.. si au zis sa ma duc peste 3 zile sa vada cum se prezinta masina.
ce sa fac???? a mai patit cineva asa ceva??? Acum sunt sigura ca ala nu mi-a vandut-o de buna ( a tinut-o doar 3 luni!!!!! sad.gif Acu vreau sa stiu cam cat costa tzeapa pe care mi-am luat-o.

--------------------
Dacia SuperNova - CT xx xxxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
StefanT
post 23 Apr 2005, 19:59
Post #2

STF - Special Tactical Force

From: Bucuresti

Ori iti curge, ori iti mananca infernal, desi nu cred. Nu lasa balta de ulei sub ea cand sta? Ce fum scoate? E normal? E negru? Albastru? Alb? Dupa informatiile astea ne putem da seama. E posibil sa trebuiasca o segmentare ca (am inteles de pe forum) ca face 16 milionae. Numai bine!

--------------------
Suzuki GSX-1300-R 2008 - B'100'HAY
Fan Reno 53379
+
warrllock
post 23 Apr 2005, 20:01
Post #3

Membru incepator

se pare ca avem aceiasi problema. Am desfacut motorul si fiincda am mers fara ulei s-a dus arborele cotit . Second-hand nu se gasesc decat foarte greu , iar unul nou este 18 mil. Sfatul meu este sa nu mai mergi cu ea si sa te duci la un sercvice dacia (ex. meridian ) sau la in service RENAULT unde o pot verifica la tester. Costa cateva sute de mi , si poti salva zeci de milioane . Eu na-m facut asta si acum am probleme . BAFTA !!!!!!!!

--------------------
supernova clima - B 48 AVY
+
Liviu
post 23 Apr 2005, 20:02
Post #4

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Alina, stai calma.
In cazul in care e "dus" motorul trebuie doar sa ii schimbi setul. E un pic cam scump (cca 20-24 mil cu tot cu manopera la un service autorizat) dar dupa aceea poti sta linistita cca 150.000 - 200.000 Km.

Asta e viata .. s-au mai fript si altii.

Succes cu masinuta.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
Alina
post 23 Apr 2005, 20:03
Post #5

Membru incepator

QUOTE(Steffyx @ 23 Apr 2005, 19:59)
Ori iti curge, ori iti mananca infernal, desi nu cred. Nu lasa balta de ulei sub ea cand sta? Ce fum scoate? E normal? E negru? Albastru? Alb? Dupa informatiile astea ne putem da seama. E posibil sa trebuiasca o segmentare ca (am inteles de pe forum) ca face 16 milionae. Numai bine!
*

Nu , nu lasa balta de ulei.. Probabil daca lasa , era mai bine si mai ieftin.
Scoate fum normal, dar teava de esapament am observat astazi ca nu este "uscata" cum se zice. La prima vedere, masina pare in stare perfecta.. Tocmai asta e faza. Ca NU curge ulei, totul e uscat (asa zic aia de la service).. Deci .. il manaca???? Trebuie reparat motorul asadar .. nu? A naibi treaba

--------------------
+
Alina
post 23 Apr 2005, 20:07
Post #6

Membru incepator

QUOTE(Liviu @ 23 Apr 2005, 20:02)
Alina, stai calma.
In cazul in care e "dus" motorul trebuie doar sa ii schimbi setul. E un pic cam scump (cca 20-24 mil cu tot cu manopera la un service autorizat) dar dupa aceea poti sta linistita cca 150.000 - 200.000 Km.

Asta e viata .. s-au mai fript si altii.

Succes cu masinuta.
*

Masina are 45 000 Km. Sa schimb setu motor care sa coste inca 700 Euro.. iti dai seama. Tocmai de asta imi era teama .

--------------------
+
Alina
post 23 Apr 2005, 20:10
Post #7

Membru incepator

QUOTE(warrllock @ 23 Apr 2005, 20:01)
se pare ca avem aceiasi problema. Am desfacut motorul si fiincda am mers fara ulei s-a dus arborele cotit . Second-hand nu se gasesc decat foarte greu , iar unul nou este 18 mil. Sfatul meu este sa nu mai mergi cu ea si sa te duci la un sercvice dacia (ex. meridian ) sau la in service RENAULT unde o pot verifica la tester. Costa cateva sute de mi , si poti salva zeci de milioane . Eu na-m facut asta si acum am probleme . BAFTA !!!!!!!!
*

Despre ce fel de test este vorba? Crezi ca exista vreo salvare ca sa nu schimb setu motor ?sad.gif

--------------------
+
warrllock
post 23 Apr 2005, 20:18
Post #8

Membru incepator

intre bv. soveja si linia de cenura din CT catre metro de la voi cum mergi in acest sens este o reprezentanta daewoo . la 100 m pe partea dreapta este o straduta neasfaltata iar in capul este un service al carui patron este un pakistanez . Se ocupa de motoare pe injectie si este f.f.bun . Eu am fost de aici din bucuresti la el de doua ori cu 2 wv , avand probleme de aceiasi natura . Poti sa-l cinsulti si pe el , dar inainte de a face vreo reparatie mergi la un service cu tester care compiuterizat iti pot spune ce probleme ai. Costa cateva sute de mi , dar nu faci investitii aiurea . Au si un nr. de telefon 0248 500 500 . bafta

--------------------
+
warrllock
post 23 Apr 2005, 20:22
Post #9

Membru incepator

QUOTE(Alina @ 23 Apr 2005, 20:07)
Masina are 45 000 Km. Sa schimb setu motor care sa coste inca 700 Euro.. iti dai seama. Tocmai de asta imi era teama .
*

orice motor are un computer de bord care in timpul functionarii motorului ii indica parametri de functionare . Ele pot fi citite cu ajutorul calc. - service . da un telefon la nr. indicat sau dute la o reprezentanra sau service dacia sau renault.

--------------------
+
Alina
post 23 Apr 2005, 20:30
Post #10

Membru incepator

QUOTE(warrllock @ 23 Apr 2005, 20:18)
intre bv. soveja si linia de cenura din CT catre metro de la voi cum mergi in acest sens este o reprezentanta daewoo . la 100 m pe partea dreapta este o straduta neasfaltata iar in capul este un service al carui patron este un pakistanez . Se ocupa de motoare pe injectie si este f.f.bun . Eu am fost de aici din bucuresti la el de doua ori cu 2 wv , avand probleme de aceiasi natura . Poti sa-l cinsulti si pe el , dar inainte de a face vreo reparatie mergi la un service cu tester care compiuterizat iti pot spune ce probleme ai. Costa cateva sute de mi , dar nu faci investitii aiurea . Au si un nr. de telefon 0248 500 500 . bafta
*

Mersi mult pentru tot. Mai sper inca sa fie bine. Ca mi-am dorit-o de mult timp.. na.. si eu ca tot omu care vrea masina.

--------------------
+
AIX
post 25 Apr 2005, 07:49
Post #11

quite a regular

From: Bucuresti

QUOTE(warrllock @ 23 Apr 2005, 20:18)
este un service al carui patron este un pakistanez .S[..]. Au si un nr. de telefon 0248 500 500 .
*

Nr. respectiv este al "Dacia Asistenta", nu al pakistanezului..

--------------------
. . .
+
Cib
post 25 Apr 2005, 08:13
Post #12

fost posesor de Solenza

From: Iasi

daca a ramas pe ulei e nasol. Inseamna ca trebuie un motor facut ca la carte. Aici imi permit sa trec putin peste Liviu si sa-i spun ca pe langa set motor iti mai trebuie cuzineti, arbore cotit,samd. Ideea e ca masina nu are numai 45 k daca face asa. E manarita.

--------------------
Nissan Almera Tekna Oltcit 12TRS 2005 - B-43-ZGO, SV-02-SST
Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th July 2025 - 05:45
Forum Renault