Catalizator, se poate ..?
![]() ![]() ![]() |
Catalizator, se poate ..?
madi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 14 July 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2008 Laureate +
|
|||
variable_dynamics |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 976 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Ce tip de injectie au daciile cu sistem Bosch ? Monopunct, cu aprindere comandata electronic. Tipul de ECU este Bosch Mono-Motronic MA 1.7. |
--------------------
EX Dacia
Nova GTi
2000 A little less conversation, a little more action.
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
si se mai monteaza inca o sonda in aval de catalizator si devine euro 3 si cu asta basta.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
- nnn
1999 / 2003 / 2008 /2011
|
|
B_84_NSL |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 24 July 07 ![]() |
Stau si ma intreb cate aberatii au fost spuse pana acuma... Problema este de logica, catalizatorul montat pe carburatie = efect zero tot aceleasi noze le va scoate, garantat. Ca un catalizator si isi indeplineasca rolul ii trebuie tot sistemul cu care a fost proiectat. Adik injectie senzori sonda lamda..etc. Eu la berlina mea pe injectie am golit catalizatorul si am continuat cu evacuare borla pana la capat, fara nici o sita.. pur si simplu teava, doar ca sonda lamda era la locul ei. Am fost oprit de RAR in trafic si surpriza masina s-a incadrat la noxe. deci noxa nu o da catalizatorul, asta ca sa nu mai fie aburit cu tot felul de raspunsuri stupide cel care a inceput topicul.
|
--------------------
Dacia
Berlina
- B 18 FGW & B 84 NSL
1973 si 2003
|
|
Rafi |
![]()
|
![]() e doua bleu!! Group: Members Posts: 1.204 Joined: 27 November 07 From: ™Bucharest™ ![]() |
QUOTE(B_84_NSL @ 8 Feb 2009, 00:21) Stau si ma intreb cate aberatii au fost spuse pana acuma... Problema este de logica, catalizatorul montat pe carburatie = efect zero tot aceleasi noze le va scoate, garantat. Ca un catalizator si isi indeplineasca rolul ii trebuie tot sistemul cu care a fost proiectat. Adik injectie senzori sonda lamda..etc. Eu la berlina mea pe injectie am golit catalizatorul si am continuat cu evacuare borla pana la capat, fara nici o sita.. pur si simplu teava, doar ca sonda lamda era la locul ei. Am fost oprit de RAR in trafic si surpriza masina s-a incadrat la noxe. deci noxa nu o da catalizatorul, asta ca sa nu mai fie aburit cu tot felul de raspunsuri stupide cel care a inceput topicul. ![]() ![]() ![]() deci citeste bine acolo daca vrei iti mai dau linkuri ![]() ps: QUOTE deci noxa nu o da catalizatorul dar cine o da ? ![]() This post has been edited by Rafi: 8 Feb 2009, 00:59 |
--------------------
Dacia™
1310----CN----
--1996-- Daewoo™ Nubira II --CDX-- --2006--
|
|
the fast and furious |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 588 Joined: 3 October 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cristitranca @ 7 Feb 2009, 14:09) spune si mie cat e taxa asta de care vorbesti tu? 200 ron / an? mai mare? mai mica? cine ti-a spus de taxa? Aici e vorba de a anticipa anumite lucruri. Iti dai seama ca nu stiu nimic concret. Dar e logic ca taxa asta e ceva iminent. Bunatatile de masini aduse din Germania care sunt la mare cautare in Romania, de ce credeti ca le-au dat nemtii catre autohaus ? Au fost costransi de taxe si cand platesti taxe prin care in 2 ani de zile cumuleaza jumatate din valoarea unei masini noi, crede-ma iti iei masina noua, vrei nu vrei! |
--------------------
Dacia / Opel -
Berlina / Astra Classic -
- B -- ---
1999 / 2006
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
tu ai auzit de evolutie? crezi ca nemtilor le mai surade sa mearga cu masini de 10-20 de ani ca romanii? si-au luat si ei altele mai moderne mai dotate si mai sigure, cine ti-a zis ca din cauza taxelor au renuntat la ele?
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
e cam 50 ron impozitu la harbuletzu meu
cat poa sa il faca? sa il creasca cu 50%? sa il dubleze? sa il tripleze? sa il cvadrubleze? pai iau una sh cu euro ceva si imi bag picioarele in statul roman daca vrea sa faca asta....masina mea polueaza? ca CET-urile ce fac? au alea catalizator? nu vezi ca Oprescu a chemat arhitecti si aia au raspuns sa mergeti cu autobuzu si sa nu mai parcati pe trotuare? sa vad eu cum o sa va descurcati cu parcarile....dupaia mai vedem de taxe ![]() |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
tare nsl asta...auzi:))
''noxa nu o da catalizatorul" ![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
QUOTE(B_84_NSL @ 8 Feb 2009, 01:21) Stau si ma intreb cate aberatii au fost spuse pana acuma... Problema este de logica, catalizatorul montat pe carburatie = efect zero tot aceleasi noze le va scoate, garantat. Ca un catalizator si isi indeplineasca rolul ii trebuie tot sistemul cu care a fost proiectat. Adik injectie senzori sonda lamda..etc. Eu la berlina mea pe injectie am golit catalizatorul si am continuat cu evacuare borla pana la capat, fara nici o sita.. pur si simplu teava, doar ca sonda lamda era la locul ei. Am fost oprit de RAR in trafic si surpriza masina s-a incadrat la noxe. deci noxa nu o da catalizatorul, asta ca sa nu mai fie aburit cu tot felul de raspunsuri stupide cel care a inceput topicul. cred ca tu spui o aberatie vezi din ce e alcatuit un catalizator si dupa aceea vorbesti ! Injectoarele au inlocuit carburatorul fiindca dozeaza perfect benzina iar sonda lambda a fost montata pentru a prepara cat mai bine amestecul in functie de oxigenul pe care ea il simte cu alte cuvinte trebuie samentina tot timpul un amestec optim indiferent de sarcina repreze ... Cristi eu sunt de acord sa nu se mai circule in centrul bucurestului dar jmecheri cu bani tot vor circula asa ca... egal cu 0 ori nu se mai circula de loc ori o da in vrajeli.. Eu as fi multumit sa ma deplasez cu bicicleta ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
- nnn
1999 / 2003 / 2008 /2011
|
|
Rafi |
![]()
|
![]() e doua bleu!! Group: Members Posts: 1.204 Joined: 27 November 07 From: ™Bucharest™ ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 8 Feb 2009, 10:52) cred ca tu spui o aberatie vezi din ce e alcatuit un catalizator si dupa aceea vorbesti ! Injectoarele au inlocuit carburatorul fiindca dozeaza perfect benzina iar sonda lambda a fost montata pentru a prepara cat mai bine amestecul in functie de oxigenul pe care ea il simte cu alte cuvinte trebuie samentina tot timpul un amestec optim indiferent de sarcina repreze ... Cristi eu sunt de acord sa nu se mai circule in centrul bucurestului dar jmecheri cu bani tot vor circula asa ca... egal cu 0 ori nu se mai circula de loc ori o da in vrajeli.. Eu as fi multumit sa ma deplasez cu bicicleta ![]() ce sunt alea ma dale jos pe toate ca merge si fara si mai iei un ponei...2 in plus ![]() |
--------------------
Dacia™
1310----CN----
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
nu eu spun, oprescu al vostru asta vrea sa faca...desi in sect 6 vor sa confiste masinile lenese care stau 7 zile nemiscate....2 chestii total cretine....
in loc sa se gandeasca cum sa largeasca strazile sau sa largeasca altele..sa redirectioneze traficul ei dau legi tampite.... catalizatorul nu avea rolul de a neutraliza gazele toxice>? |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
djasu82 |
![]()
|
de parca ai nevoie de 2-3 cp in bucuresti ce naiba bai baieti ....
![]() ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
- nnn
1999 / 2003 / 2008 /2011
|
|
gaboru4all |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 10 December 08 From: Bucuresti/Sector2 ![]() |
am si yo o intrebareeeeeeee????????????? mi s-a fisurat tzeava de la catalizator si m-am saturat sa o tot sudez in fiecare luna:)) are ceva daca ii pun in loc de catalizator evacuare normala??????????????????????????????? adica de carburatie.....??????????????
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
- IF 11 RDU
2008 Cand imi fuge pamantul de sub picioare,ma ambitinonez si fug si eu mai tare!
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
pai cumperi teava cu catalizator nou de sc romcat borla sa .NU asam:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
gaboru4all |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 10 December 08 From: Bucuresti/Sector2 ![]() |
eeeeeeeeee pai nu se merita sa dau atatia bani....yo am intrebat doar daca se poate si fara catalizator.....adica ce efecte negative are asupa masinii?
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
- IF 11 RDU
2008 Cand imi fuge pamantul de sub picioare,ma ambitinonez si fug si eu mai tare!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
se poate dar nu stiu daca iei ITP.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
gaboru4all |
![]()
|
aaaaaaa poi stai linistit k nici asa nu iau ITP-ul k nici cu catalizator nu se incadreaza in euro2.... yo vreau doar sa stiu daca afecteaza functionarea motorului in vreun fel....
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
- IF 11 RDU
|
|
Rafi |
![]()
|
pai ce mai astepti baga "tava" direct
![]() |
--------------------
Dacia™
1310----CN----
|
|
argon |
![]()
|
afecteaza, va fi mai nervos
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
gaboru4all |
![]()
|
adica o sa consume mai mult si o sa se infiga un pic mai bn:D:D:D:
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- IF 11 RDU
|
|
argon |
![]()
|
nu o sa consume mai mult daca o calci ca si pana acum
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
ce face ala ?
|
--------------------
Dacia
Logan
- EDH
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(B_84_NSL @ 8 Feb 2009, 00:21) Stau si ma intreb cate aberatii au fost spuse pana acuma... Problema este de logica, catalizatorul montat pe carburatie = efect zero tot aceleasi noze le va scoate, garantat. [...] Corect, au fost montate catalizatoare pe Dacii "papuc" motor carburat, 1.6. Tot non euro sint iar acele catalizatoare au fost scoase sau golite de continut. Acuma, catalizatorul transforma o parte din noxe, dar intr-o anume plaja. Daca ii bagi gaze de ardere de la un carburator, il intoxici (otravesti) mult mai repede. Ca atare te miri apoi de ce trage greu masina. This post has been edited by diaconuliviu: 11 Feb 2009, 14:36 |
--------------------
Opel
Corsa
- xx
2001 Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 1 July 07 From: Roman-Iasi ![]() |
de s'a plecat si unde s'a ajuns;in concluzie nu are rost sa montezi(pt curiozitatea ta si a mea incearca sa vedem ce iese)
This post has been edited by CandyMan13: 11 Feb 2009, 23:25 |
--------------------
DACIA
1410
- NT-01-BSZ
1996E cea mai buna masina e masina pe care o ai
|
|
ady.cernea |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 1 September 09 ![]() |
buna.eu sunt nou in club.o intrbare.daca scot catalizatorul nu va urla toba foarte tare?eu nu am toba de mijloc,in spate am o toba sport plus filtru aer sport,suna excelent dar catalizatorul retine mult din puterea motorului.
![]() Attached thumbnail(s) Picture_243.jpg ( Size: 341.46k ) Number of downloads: 155 |
--------------------
dacia
berlina
- sm 06 xzx
2001 tuning
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 08:05 |