DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pozitie inalta la condus

post 25 Apr 2003, 08:43
Post #1

Group:

Warn: (0%) -----

Intrebarea mea este:

A incercat cineva sa modifice pozitia scaunelor (sa devina mai joase) din fata (macar cel al soferului) la DSN sau poate chiar la Solenza?

Multumesc,

--------------------
User is offlinePM
Go to the top of the page
+
LProdan
post 25 Apr 2003, 08:57
Post #2

Membru

Group: Members
From: Timisoara

Chiar zilele astea am de gind sa introduc niste bucse metalice (cam de 1cm) in scopul de a inalta scaunul sub genunchi. Pe mine ma deranjeaza pozitia scaunului dar inaltimea sezutului e buna pentru mine, mai ales ca din decembrie de cind am luat masina sezutul soferului s-a mai afundat. Am studiat problema (dat jos scaune) si pentru modificari de genul coboririi vei avea nevoie de un mester dotat cu flex si aparat de sudura. Ai grija la mascarea operatiunii fiindca tin minte ca cineva de pe forum pomenise despre greutati la ITP daca modifici suportii de la scaune (mie imi vine greu sa cred asta dar stiu foarte bine in ce tara traim si la ce sint buni/competenti cei de la RAR/ITP).

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
+
Alberto
post 25 Apr 2003, 09:03
Post #3

Membru incepator

From: Bucuresti

Din cate imi aduc aminte si eu stiu ca sa mai discutat, dezbatut aceasta problema pe forum, solutia era sa modifici, ajustezi inaltatoarele (suporti) de la scaune sau sa-i tai, mai mult de atat nu iti pot spune, oricum asteptam si alte pareri.

up.gif __________________________
O zi buna tuturor si masinilor voastre,
DSN Confort

--------------------
+
RoadRunner
post 30 Apr 2003, 05:33
Post #4

Membru incepator

Salutare!

Vroiam numai sa va spun sa aveti mare grija cu modificarile la suportii de prindere a scaunelor. :!: Acestia reprezinta elemente de siguranta elementara in caz de accident si trebuie sa corespunda unor normative internationale ca sistem de prindere etc.

Asadar orice modificare poate atrage consecinte destul de grave atat din partea celor de la RAR/ITP cat si in cazul unui accident cand va treziti ca ajungeti cu tot cu scaun in parbriz... :?

Numai bine!

--------------------
Citroen C4 Coupe - -
Beep! Beep!
+
albundy
post 26 May 2003, 21:18
Post #5

Membru incepator

Fratilor

Nu stiu daca voi aveti sau ati avut vreodata probleme cu spatele, care sunt cauzate adesea de pozitia defectuoasa la condus. Eu am si am decis ca atunci cand vine SLZ sa faca ceva in privinta asta. POate va vin si voua idei. Iata ce vreu sa fac. O perna sub forma cilindrica, de diametru cam 10 cm, pa care o imbrac intr-o husa, de care cos un elastic lat si pe care il trec prin spatele scaunului. AStfel, perna ma va face sa stau cu spatele drept si o pot muta mai sus sau mai jos in functie de nevoi.

Am fost la ceva ortopezi si mia-u spus ca pozitias la condus in cazul in care conduci destul de mult poate afecta coloana in mod serios. Ce ziceti?

Servus

--------------------
+
post 26 May 2003, 22:59
Post #6

Group:

Warn: (0%) -----

S-ar putea sa fie o idee buna.
In orice caz, scaunele sunt de tot kkatu la Solenza, motiv pentru care ma doare spatele ingrozitor.

--------------------
User is offlinePM
+
MoneyTalks
post 26 May 2003, 23:18
Post #7

-

From: Ireland

In orice caz, scaunele sunt de tot kkatu la Solenza, motiv pentru care ma doare spatele ingrozitor.

Cumpara-ti niste bile de pus pe scaun. Vei fi uimit de efectul lor :wink:

--------------------
Lexus ES300H 2020
+
Watchful snake
post 10 Jun 2003, 11:15
Post #8

Membru

From: București

Cumpara-ti niste bile de pus pe scaun. Vei fi uimit de efectul lor :wink:

Are dreptate. Am si eu bilutze pe scaun si ma simt excelent. laugh.gif

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
bogdan_o
post 10 Jun 2003, 12:07
Post #9

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Bilutele sunt o idee excelenta, dar atentie la cumparare. Sa nu luati de la aia care fac obiecte de artizanat, ca se duce vopseaua de pe ele foarte repede. Ca se duce n-ar fi o problema dar se imprima pe haine si va lasa un model interesant care nu se mai duce. Eu am luat de la aia din Sinaia care au tarabele pe drumul ce ocoleste orasul si am patit-o. Mai bine luati dintr-acelea necolorate. Si, ca sa citez un alt membru al forumului, "ochii cat sarmaua".

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
bursuck
post 10 Jun 2003, 12:44
Post #10

Membru autentic

cu scaunele m-am invatat... Chiar imi place pozitia mai inalta (deh, am 110 kg). Problema e cu pedala de acceleratie... Imi amorteste piciorul pe ea. E prea fina... Inainte eram obisnuit s-o proptesc bine cu piciorul ... smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif

--------------------
Dacia Solenza (In)Confort
+
mariancd
post 10 Jun 2003, 12:47
Post #11

Membru autentic

si eu mai patesc asa cu pedala de acceleratie dupa ce conduce prietena, dar din experienta am invatat sa-mi asez scaunul intr-o pozitie ca piciorul sa fie mai relaxat. eu am 98kg si stau mai departe de volan tocmai ca laba piciorului sa nu stea incordata atunci cand nu accelerez ...

--------------------
Renault Megane 2007 Sedan Lux Privilege - 1.5 dci 85 CP - PH 02 MCD
+
bursuck
post 10 Jun 2003, 12:55
Post #12

Membru autentic

ai dreptate. Cred ca puteau totusi sa puna un arc ceva mai tare la pedala. Cred ca o sa-mi var un pic nasul pe acolo sa vad ce s-ar pute face laugh.gif

--------------------
Dacia Solenza (In)Confort
+
Bobo
post 24 Jun 2003, 12:54
Post #13

Membru autentic

si mie imi amortea rau piciorul la inceput; acum dupa drumul in grecia, m-am obisnuit si parca nu mai simt;

--------------------
+
Letto
post 27 Jun 2003, 08:31
Post #14

Membru incepator

ai dreptate. Cred ca puteau totusi sa puna un arc ceva mai tare la pedala. Cred ca o sa-mi var un pic nasul pe acolo sa vad ce s-ar pute face laugh.gif

Ai grija ce arc ii pui ca mie , dupa ce mi-a schimbat instructoru' arcul , mi-era greu s-o tin sub 50 .

--------------------
Orshicit...
+
costy1
post 21 Apr 2008, 15:59
Post #15

Membru incepator

Pt a nu deschide un subiect nou, tot cautand am dat de acesta si il voi reanvia ( cu riscul de a fi bombanit) .

De cand am luat SLZ am facut cred 2.000 km. Ce ma deranjeaza, este pozitia joasa a scaunului in dreptul genunchilor. Cum stau zilnic 3 ore in traficul din Bucuresti, ajung acasa cu febra musculara. Am incercat sa tin o pernuta pe scaun sub genunchi insa mai uit de ia si imi cade pe presul prafuit...ce mai , este incomod.
Si sa nu mai bat campii, pun urmatoarea intrebare : Cum Dumnezeu inalt scaunul?
@LProdan spunea ca va incerca, insa ..pauza. A incercat cineva?

--------------------
Dacia Solenza 2003
+
AR-18-MOS
post 21 Apr 2008, 16:06
Post #16

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

Incearca sa stai cu scaunul pozitionat mai in spate ... smile.gif

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
costy1
post 21 Apr 2008, 16:16
Post #17

Membru incepator

Am incercat, insa nu ma simt in siguranta cu volanul indepartat de mine. Sunt multi "bagareti" in trafic si daca nu-i feresti tu, ai pus-o ! mad.gif

Intr-un weekend voi incerca sa desfac scaunul sa vad ce pot face acolo si voi reveni cu poze. Cu ocazia asta am sa dau si cu vaselina pe sania scaunului dar si la imbinarea dintre spatar si sezut. Am citit ca e o problema "normala" scartaitul .

--------------------
Dacia Solenza 2003
+
marius80_eugen
post 21 Apr 2008, 16:24
Post #18

Membru autentic

Parerea mea : pozitionati-va scaunul corect si masurati distanta dintre volan si piept , cat si distanta dintre incheieturile mainilor si partea superioara a volanului .
La drum lung puteti lasa spatarul putin mai jos si veti sta mai relaxati . Mai puteti incerca si huse cu suport lombar si lateral .
Eu l-as lasa mai jos scaunul si nu mai sus ! Cat timp daca stai drept la volan vezi botul masinii , nu ai de ce sa inalti scaunul !
Puteti incerca sa tapitati scaunele originale si astfel sa le faceti mai tari . E clar pentru toti ca dupa 4-5 ani scaunele nu-si mai pastreaza proprietatile . Am un prieten cu Logan si la el pur si simplu scaunele sunt mult mai tari si la sezut si la spatar , in timp ce la mine te cam afunzi in ele .

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
pskint25
post 21 Apr 2008, 17:04
Post #19

Membru de ieri pe maine

From: Aproape

QUOTE(marius80_eugen @ 21 Apr 2008, 17:24)

Eu l-as lasa mai jos scaunul si nu mai sus ! Cat timp daca stai drept la volan vezi botul masinii , nu ai de ce sa inalti scaunul !

*

Eu unul nu ma uit la botul masinii, mai ales la drum intins... stiam ca asta e o proprietate a incepatorilor icon_mrgreen.gif

--------------------
Dacia Solenza 2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS - B81PSK
Always ahead!
+
georgiolgv
post 5 Feb 2009, 16:48
Post #20

Membru incepator

Salut
Si eu am o mare problema cu scaunele de la Solenta si asta mai ales la drum lung deoarece confortul pe care ti-l ofera este apoape inexistent si ai nevoie de mai multe opriri ca sa nu amortesti de tot.
Intrebarea mea este: a incercat cineva sa schimbe scaunele? si daca da, de la ce model se potrivesc?

--------------------
Dacia solenza 2004 Scala
+
rratzoiusexos
post 6 Feb 2009, 22:45
Post #21

Membru autentic

..cred ca se potrivesc cu scaunele de la supernova..glumeam..oricum si eu am problema cu spatele....si la vechea dacie la fel..cred c aun soi de reglaj lombar ar fi bun.

--------------------
Dacia 1307/Solenza/Duster . - B-xx-xxx
+
augustin87r
post 7 Feb 2009, 00:03
Post #22

Membru autentic

From: Rm.Valcea

Apropo de bile, cand avea taica-meo in Solenza, ma simteam groaznic. Foarte enervante, lemne care iti intra in piele ....Sunt pe principiul : daca nu esti cuminte, te pun cu genunchii in coji de nuca!!!

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 19:50
Forum Renault