Pozitie inalta la condus
![]() ![]() ![]() |
Pozitie inalta la condus
![]()
|
|||
Group: Posts: 0 Joined: -- Warn: (0%) ![]() ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
LProdan |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 7 January 03 From: Timisoara ![]() |
Chiar zilele astea am de gind sa introduc niste bucse metalice (cam de 1cm) in scopul de a inalta scaunul sub genunchi. Pe mine ma deranjeaza pozitia scaunului dar inaltimea sezutului e buna pentru mine, mai ales ca din decembrie de cind am luat masina sezutul soferului s-a mai afundat. Am studiat problema (dat jos scaune) si pentru modificari de genul coboririi vei avea nevoie de un mester dotat cu flex si aparat de sudura. Ai grija la mascarea operatiunii fiindca tin minte ca cineva de pe forum pomenise despre greutati la ITP daca modifici suportii de la scaune (mie imi vine greu sa cred asta dar stiu foarte bine in ce tara traim si la ce sint buni/competenti cei de la RAR/ITP).
|
-------------------- |
|
Alberto |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 26 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Din cate imi aduc aminte si eu stiu ca sa mai discutat, dezbatut aceasta problema pe forum, solutia era sa modifici, ajustezi inaltatoarele (suporti) de la scaune sau sa-i tai, mai mult de atat nu iti pot spune, oricum asteptam si alte pareri.
![]() O zi buna tuturor si masinilor voastre, DSN Confort |
-------------------- |
|
RoadRunner |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 21 April 03 From: Bucuresti ![]() |
Salutare!
Vroiam numai sa va spun sa aveti mare grija cu modificarile la suportii de prindere a scaunelor. :!: Acestia reprezinta elemente de siguranta elementara in caz de accident si trebuie sa corespunda unor normative internationale ca sistem de prindere etc. Asadar orice modificare poate atrage consecinte destul de grave atat din partea celor de la RAR/ITP cat si in cazul unui accident cand va treziti ca ajungeti cu tot cu scaun in parbriz... :? Numai bine! |
--------------------
Citroen
C4 Coupe
- - Beep! Beep!
|
|
albundy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 25 May 03 ![]() |
Fratilor
Nu stiu daca voi aveti sau ati avut vreodata probleme cu spatele, care sunt cauzate adesea de pozitia defectuoasa la condus. Eu am si am decis ca atunci cand vine SLZ sa faca ceva in privinta asta. POate va vin si voua idei. Iata ce vreu sa fac. O perna sub forma cilindrica, de diametru cam 10 cm, pa care o imbrac intr-o husa, de care cos un elastic lat si pe care il trec prin spatele scaunului. AStfel, perna ma va face sa stau cu spatele drept si o pot muta mai sus sau mai jos in functie de nevoi. Am fost la ceva ortopezi si mia-u spus ca pozitias la condus in cazul in care conduci destul de mult poate afecta coloana in mod serios. Ce ziceti? Servus |
-------------------- |
|
![]()
|
|
Group: Posts: 0 Joined: -- Warn: (0%) ![]() ![]() |
S-ar putea sa fie o idee buna.
In orice caz, scaunele sunt de tot kkatu la Solenza, motiv pentru care ma doare spatele ingrozitor. |
-------------------- |
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE S-ar putea sa fie o idee buna.
In orice caz, scaunele sunt de tot kkatu la Solenza, motiv pentru care ma doare spatele ingrozitor. Cumpara-ti niste bile de pus pe scaun. Vei fi uimit de efectul lor :wink: |
--------------------
Lexus
ES300H
2020
|
|
Watchful snake |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 4 June 03 From: București ![]() |
QUOTE QUOTE S-ar putea sa fie o idee buna.
In orice caz, scaunele sunt de tot kkatu la Solenza, motiv pentru care ma doare spatele ingrozitor. Cumpara-ti niste bile de pus pe scaun. Vei fi uimit de efectul lor :wink: Are dreptate. Am si eu bilutze pe scaun si ma simt excelent. ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Bilutele sunt o idee excelenta, dar atentie la cumparare. Sa nu luati de la aia care fac obiecte de artizanat, ca se duce vopseaua de pe ele foarte repede. Ca se duce n-ar fi o problema dar se imprima pe haine si va lasa un model interesant care nu se mai duce. Eu am luat de la aia din Sinaia care au tarabele pe drumul ce ocoleste orasul si am patit-o. Mai bine luati dintr-acelea necolorate. Si, ca sa citez un alt membru al forumului, "ochii cat sarmaua".
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
bursuck |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 16 May 03 ![]() |
cu scaunele m-am invatat... Chiar imi place pozitia mai inalta (deh, am 110 kg). Problema e cu pedala de acceleratie... Imi amorteste piciorul pe ea. E prea fina... Inainte eram obisnuit s-o proptesc bine cu piciorul ...
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza (In)Confort
|
|
mariancd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 30 April 03 ![]() |
si eu mai patesc asa cu pedala de acceleratie dupa ce conduce prietena, dar din experienta am invatat sa-mi asez scaunul intr-o pozitie ca piciorul sa fie mai relaxat. eu am 98kg si stau mai departe de volan tocmai ca laba piciorului sa nu stea incordata atunci cand nu accelerez ...
|
--------------------
Renault
Megane
2007 Sedan Lux Privilege - 1.5 dci 85 CP
- PH 02 MCD
|
|
bursuck |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 16 May 03 ![]() |
ai dreptate. Cred ca puteau totusi sa puna un arc ceva mai tare la pedala. Cred ca o sa-mi var un pic nasul pe acolo sa vad ce s-ar pute face
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza (In)Confort
|
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
si mie imi amortea rau piciorul la inceput; acum dupa drumul in grecia, m-am obisnuit si parca nu mai simt;
|
-------------------- |
|
Letto |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 21 June 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE ai dreptate. Cred ca puteau totusi sa puna un arc ceva mai tare la pedala. Cred ca o sa-mi var un pic nasul pe acolo sa vad ce s-ar pute face ![]() Ai grija ce arc ii pui ca mie , dupa ce mi-a schimbat instructoru' arcul , mi-era greu s-o tin sub 50 . |
-------------------- Orshicit...
|
|
costy1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 26 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Pt a nu deschide un subiect nou, tot cautand am dat de acesta si il voi reanvia ( cu riscul de a fi bombanit) .
De cand am luat SLZ am facut cred 2.000 km. Ce ma deranjeaza, este pozitia joasa a scaunului in dreptul genunchilor. Cum stau zilnic 3 ore in traficul din Bucuresti, ajung acasa cu febra musculara. Am incercat sa tin o pernuta pe scaun sub genunchi insa mai uit de ia si imi cade pe presul prafuit...ce mai , este incomod. Si sa nu mai bat campii, pun urmatoarea intrebare : Cum Dumnezeu inalt scaunul? @LProdan spunea ca va incerca, insa ..pauza. A incercat cineva? |
--------------------
Dacia
Solenza
2003
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Incearca sa stai cu scaunul pozitionat mai in spate ...
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
costy1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 26 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Am incercat, insa nu ma simt in siguranta cu volanul indepartat de mine. Sunt multi "bagareti" in trafic si daca nu-i feresti tu, ai pus-o !
![]() Intr-un weekend voi incerca sa desfac scaunul sa vad ce pot face acolo si voi reveni cu poze. Cu ocazia asta am sa dau si cu vaselina pe sania scaunului dar si la imbinarea dintre spatar si sezut. Am citit ca e o problema "normala" scartaitul . |
--------------------
Dacia
Solenza
2003
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Parerea mea : pozitionati-va scaunul corect si masurati distanta dintre volan si piept , cat si distanta dintre incheieturile mainilor si partea superioara a volanului .
La drum lung puteti lasa spatarul putin mai jos si veti sta mai relaxati . Mai puteti incerca si huse cu suport lombar si lateral . Eu l-as lasa mai jos scaunul si nu mai sus ! Cat timp daca stai drept la volan vezi botul masinii , nu ai de ce sa inalti scaunul ! Puteti incerca sa tapitati scaunele originale si astfel sa le faceti mai tari . E clar pentru toti ca dupa 4-5 ani scaunele nu-si mai pastreaza proprietatile . Am un prieten cu Logan si la el pur si simplu scaunele sunt mult mai tari si la sezut si la spatar , in timp ce la mine te cam afunzi in ele . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
pskint25 |
![]()
|
![]() Membru de ieri pe maine Group: Members Posts: 500 Joined: 15 June 07 From: Aproape ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS
- B81PSK Always ahead!
|
|
georgiolgv |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 24 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Salut
Si eu am o mare problema cu scaunele de la Solenta si asta mai ales la drum lung deoarece confortul pe care ti-l ofera este apoape inexistent si ai nevoie de mai multe opriri ca sa nu amortesti de tot. Intrebarea mea este: a incercat cineva sa schimbe scaunele? si daca da, de la ce model se potrivesc? |
--------------------
Dacia
solenza
2004 Scala
|
|
rratzoiusexos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 714 Joined: 4 June 08 ![]() |
..cred ca se potrivesc cu scaunele de la supernova..glumeam..oricum si eu am problema cu spatele....si la vechea dacie la fel..cred c aun soi de reglaj lombar ar fi bun.
|
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
augustin87r |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 18 June 06 From: Rm.Valcea ![]() |
Apropo de bile, cand avea taica-meo in Solenza, ma simteam groaznic. Foarte enervante, lemne care iti intra in piele ....Sunt pe principiul : daca nu esti cuminte, te pun cu genunchii in coji de nuca!!!
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 19:50 |