Pierdut CIV si Talon, Am intrat intr-o mare belea
![]() ![]() ![]() |
Pierdut CIV si Talon, Am intrat intr-o mare belea
Calin90 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 6 June 09 From: Arad, Zadareni ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
1310
'86TX
- AR-04-UCT
|
|||
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
- mergi la RAR pentru a face rost de un duplicat dupa CIV;
- la Politie pentru un nou Certificat. Acum ceva vreme in urma stiam ca, in cazul pierderii sau distrugerii cel putin a certificatului, trebuia sa faci dovada publicarii unui anunt in Monitorul Oficial. Acum nu mai stiu daca trebuie facut acest lucru, cert este ca primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa ai CIV, pentru ca dupa ea se face certificatul. Poti merge cu acele copii pe care le ai, dar nu stiu daca te ajuta. Pentru asigurare mergi la firma respectiva si rezolvi tot asa. Pentru rovigneta ar trebui sa mergi exact in locul de unde ai cumparat-o si sa obtii un duplicat dupa bonul fiscal, ceea ce este destul de greu, zic eu. This post has been edited by cristio_79: 6 Jun 2009, 22:38 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
cu duplicat dupa CIV rezolvi relativ repede talonul;
rovigneta e pierduta, doar daca o ai lipita pe geam si speri sa nu dai peste vreun politist zelos; cu RCA-ul o sa fie foarte mult vorba de noroc. mi se pare ca pe 2009 nu mai sunt cu matca de lipit in geam, deci nu mai ai vreo serie dupa care sa caute firma pe acolo. daca nu era prima inmatriculare pe numele tau, cred ca se gaseste repede politza. oricum, rezolva cat mai repede cu CIV |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Calin90 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 6 June 09 From: Arad, Zadareni ![]() |
Am sa merg maine la RAR si sa vad ce pot face. Multumesc pentru sfaturi. Sper sa iasa cumva. Important este CIV-ul si talonu de restu nu imi pasa ca le fac din nou daca trebuie
|
--------------------
DACIA
1310
'86TX
- AR-04-UCT
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Dupa ce obtii duplicatul cartii de identitate a masinii (CIV), pentru certificatul de inmatriculare (talonul) iata ce trebuie sa faci:
Pierderea acestuia se declara la Politia Rutiera. Urmatorul pas e inregistrarea pierderii la Monitorul Oficial, de unde vei obtine o adresa cu care te prezinti iar la Politia Rutiera dupa ce ai strans urmatoarele acte: - cartea de identitate a masinii - fisa de inmatriculare completata (se obtine de la birourile de copiat acte) - actul de identitate (copie si original) - chitanta de plata a contravalorii noului talon (30 lei ?) |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
Calin90 |
![]()
|
Toata umblatura aceasta dureaza mult? Din cate stiu trebuie anuntat in Monitorul Oficial doar daca l-ai pierdut nu daca e deteriorat (facut bucatele de masina de spalat) ca si in cazul meu
This post has been edited by Calin90: 7 Jun 2009, 11:21 |
--------------------
DACIA
1310
'86TX
- AR-04-UCT
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca din "bucatelele" se poate reconstitui seria si nr. talonului, ai scapat de faza cu publicarea in Mon. Oficial, deci s-ar putea rezolva intr-o singura zi. Dar, asa cum ti-au mai zis si altii trebuie mai intai sa rezolvi cu CIV (nu inteleg de ce o tineai la un loc cu talonul, CIV se pastreaza acasa, separat de celelalte acte).
|
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
|
Calin90 |
![]()
|
Acum am aflat si eu ca se tine CIV-ul acasa nu se mai poate reconstitui din bucatele dar a ramas seriile imprimate pe folia aceea care era pe el
|
--------------------
DACIA
1310
'86TX
- AR-04-UCT
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
du-te cu tot ce mai ai din ea la politie si incearca. poate dai de un politist intelegator, si intelege ca bucatelele alea de hartie au fost candva o carte de identitate a masinii. scapi de doua drumuri, monitorul oficial si iar la politie.
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
el_dba88 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 15 March 09 ![]() |
salutare! am cam incurcat'o si eu. am vrut sa scot talonul din husa lui de plastic transparent si l-am cam rupt(era lipit de plastic si am fortat). oricum din ce am rupt nu scria numic. deci nu vad nici o problema. va intreb pe voi ce ar trebui sa fac...sa il schimb? ce trebuie sa fac?
|
--------------------
Renault
clio
2005 Fidji .... Clio 2005, 1.4 8v, o galagie de caluti...
|
|
Batrânul |
![]()
|
Cand ai timp, schimba-l !
|
--------------------
Renault
Clio IV
|
Marian66 |
![]()
|
candva o sa trebuiasca sa il schimibi, nu stiu cum arata cand il pui la loc in husa. oricum, tu o sa ai mai putine batai de cap, pt ca al tau e doar deteriorat, si se vede clar asta
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Calin90 |
![]()
|
Deci, tinand cont ca suntem in Romania de 2 zile umblu ba la Politie ba la RAR fara un raspuns concret, intr-un final mi s-a spus ca trebuie neapart publicat in M.O. chiar daca mai am seriile si trebuie asteptat 2 saptamani! Pe scurt sunt mort
|
--------------------
DACIA
1310
'86TX
- AR-04-UCT
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:58 |