Jante aliaj
![]() ![]() ![]() |
Jante aliaj
Mihai_E |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|||
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
1. Din cate am citit si eu pe net, de preferat umflate pe la jumatate si sa stea culcate ... sa nu le pui in picioare (adica asa cum stau pe masina) pt. ca din cauza greutatii jantei se deformeaza putin in timp. Dar poti sa le ti si umflate la presiunea normala la care le ti pe masina ... nu e chiar atat de grav. Se curata de mizerie, pietricele, se poate da cu diferite solutii pt. cauciuc. Se pot bag in saci (asta nu am inteles de ce). Sa nu stea in soare, caldura sau frig excesiv.
2. Cat despre jante sh nu stiu daca se merita, depinde de ce gasesti pe piata. Daca au fost lovite, troznite, zgariate si in final reparate ... nu se stie cata siguranta iti ofera. Mai bine te orientezi spre niste turcisme mai ieftine care arata destul de bine ... gasesti in metro, carefour si arata bine. Eu personal nu as baga banii in ceva sh. This post has been edited by thunder: 17 Feb 2005, 14:48 |
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu am recurs la aceasta varianta din cauza costurilor.
Parerea mea ca se pot lua si jante bune chiar daca sunt second hand doar ca trebuie atentie sporita. Le montezi, echilibrezi, faci proba si dupa aceea platesti. ![]() poza 1; poza 2 Cat despre conservarea anvelopelor, cam ce a spus thunder aplic si eu. |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
pai da unde le-ai luat si cit au costat?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
200 euro. De la un centru dintr'asta de SH-uri si dezmembrari.
Mare mare atentie cand va hotarati la ceva second. ![]() |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
ADY |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 14 October 03 From: Bucuresti-Dr Taberei ![]() |
La 200 de Euro este un set de jante noi
|
--------------------
DACIA LOGAN
PREFERANCE 1.4 MPI
- B-78-BMA
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
Da, cam pe la 200 gasesti turcisme noi gen CMS si chiar pe 14".
|
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
ADY |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 14 October 03 From: Bucuresti-Dr Taberei ![]() |
La aproximativ 200 E iti iei KM
Eu am fost foarte multumit de ele .Plus ca nu sunt adeptul celor la mana a doua. Iar CMS nu recomand la nimeni This post has been edited by ADY: 19 Feb 2005, 17:58 |
--------------------
DACIA LOGAN
PREFERANCE 1.4 MPI
- B-78-BMA
|
|
toto |
![]()
|
![]() Destul de fost membru Group: Members Posts: 432 Joined: 26 April 04 From: Bucuresti ![]() |
ce avantaje iti ofera jantele din aliaj?
|
--------------------
Honda
CIVIC
5D 1.8 Sport M/T - '07 romania, frumoasa tara...pacat ca e locuita...
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
sint mai usoare deci mase in miscare mai mici
plus estetica.. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Chiar, de cine sunt produse jentile stock, de aliaj, ale SRN? Se gasesc la magazinul Dacia? Cam la ce pret?
|
--------------------
.
.
.
|
|
thunder |
![]()
|
Din cate stiam eu sunt tot CMS-uri facute pt. Dacia. iar chestia cu greutate mai mica este valabila daca se pastreaza dimensiunea originala a jantei.
Daca pui jante mai mari este foarte posibil sa fie mai grele ... poate doar daca sunt de magneziu sa fie mai usoare ... da astea te usureaza rau de tot la bani. |
--------------------
Opel
Astra H
2006
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Mihai_E @ 17 Feb 2005, 09:52) M-ar interesa sa-mi iau niste jante din aliaj la mina a doua. Daca stiti locuri sau scoruri va rog sa-mi dati de veste. Multumesc. A, si inca ceva: cum e mai bine sa depozitezi cauciucurile pe perioada in care nu le folosesti: umflate sau desumflate? Pe Moinesti gasesti un d'asta de vinde jante si cauciucuri SH. Cum intri dinspre bulevardul Timisoara pe Moinesti, pe partea stanga. Asta e la capatul Bucurestiului, chiar inainte de depoul Bujoreni (zona Valea Ialomitei, Valea Oltului) |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
toto |
![]()
|
![]() Destul de fost membru Group: Members Posts: 432 Joined: 26 April 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(costi @ 20 Feb 2005, 20:35) estetica nu o consider un avantaj cum se traduce mase in miscare mai mici...?...solicitarea mai mica a rulmentilor si a altor chestii din articulatie...? matematic, daca jentile sunt mai usoare nu inseamna ca o eventuala diferenta intre masele cauciucurilor (de pe fata) influenteaza mai mult decat la niste genti grele...? |
--------------------
Honda
CIVIC
5D 1.8 Sport M/T - '07 romania, frumoasa tara...pacat ca e locuita...
|
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o intrebare: pentru DSN se potrivesc jante de 14"? Am ocazia sa iau un set la mana a II a....
|
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
Mad MAX |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 5 January 04 From: Bucuresti ![]() |
se potrivesc. merg si pe 15''.
|
--------------------
Daewoo Cielo
ex NOVA GT
- . Totul pare mare atunci cand esti mic.
|
|
thunder |
![]()
|
QUOTE(toto @ 22 Feb 2005, 18:39) estetica nu o consider un avantaj cum se traduce mase in miscare mai mici...?...solicitarea mai mica a rulmentilor si a altor chestii din articulatie...? matematic, daca jentile sunt mai usoare nu inseamna ca o eventuala diferenta intre masele cauciucurilor (de pe fata) influenteaza mai mult decat la niste genti grele...? 1. In primul rand o roata mai grea solicita amortizoarele si arcurile care sunt calculate pt. o anumita greutate a rotii si deasemeni oalele de la amortizoare. In rest sunt destule zvonuri/banuieli despre planetare, rulmenti, etc. Eu dupa 12k km cu jante pe 14", adica aprox. 1.3Kg in plus pe roata am suspensia zob ... masina se comporta ca o barca, se apleaca mai mult in viraje. Cat despre planetare, rulmenti ... nu am nici o problema, sau cel putin nu am observat nici o uzura sau defectiune. Cred totusi ca la drumurile noastre, asa proaste cum sunt, ar fi imperativa si o intarire a suspensiei. Fiecare groapa/denivelare pe care o iei, impune o miscare mai violenta a suspensiei originale si se uzeaza mai repede. 2. Nu conteaza ca e janta mai usoara si cauciucu mai greu, ci greutatea intregului ansamblul care este in miscare, adica roata. QUOTE(bj @ 22 Feb 2005, 20:09) Am si eu o intrebare: pentru DSN se potrivesc jante de 14"? Am ocazia sa iau un set la mana a II a.... Da se potrivesc, dar cauciucul trebuie sa aibe talonul de maxim 55. De ex: 185/55/R14, altfel ating pe fata in curbe luate in forta sau pe spate daca masina e incarcata (4 persoane, bagaje) Merg si pe 15" dar cu un talon parca de 45. Nu mai stiu sigur si nici nu mai gasesc calculatorul pt. echivalente. Oricum am vazut si DNS-uri si SLZ-uri cu jante pe 15". This post has been edited by thunder: 22 Feb 2005, 22:00 |
--------------------
Opel
Astra H
2006
|
|
BogdanF |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 16 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(thunder @ 22 Feb 2005, 22:58) 1. In primul rand o roata mai grea solicita amortizoarele si arcurile care sunt calculate pt. o anumita greutate a rotii si deasemeni oalele de la amortizoare. Eu cred ca nu este calculat nimic la SN. Poti sa te gandesti la amortizoarele spate de exemplu: daca ar fi fost calculate in vreun fel pentru sn nu ar fi fost ridicata de spate ca un SUV. Un set de jante de aliaj pentru sn costa 6 bulioane in vitan. |
--------------------
Ford
Focus
- ... FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X
Fotografie de produs - www.orangefoto.ro |
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
AIX |
![]()
|
N-a luat nimeni din Vitan? Sunt la fel ca cele "de origine" ?
|
--------------------
.
.
.
|
|
ADY |
![]()
|
Sunt la fel ca cele de origine , adica foarte proaste .
|
--------------------
DACIA LOGAN
PREFERANCE 1.4 MPI
- B-78-BMA
|
|
thunder |
![]()
|
12 mil de origine? Cam scumpe ... eu am dat 16 mil pe Alessio
|
--------------------
Opel
Astra H
2006
|
|
tazzz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 26 August 04 From: Iasi - Romania ![]() |
sunt la fel ca alea originale...ca eu am luat de Logan originale cu 7 meleoane
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.6
- IS XX TAZ si aici ar fii semnatura nu? :)
|
|
AIX |
![]()
|
Ma bate gandul si de-un set de Sanremo. Pretul celor de 5.5 x 13 este de 66 euro + TVA. Cat pretul uneia de origine. Si parca sunt ceva mai aspectuoase. Grr, ma cam mananca
![]() edit:: am atasat si o poza mai mare. This post has been edited by AIX: 22 Mar 2005, 13:59 Attached thumbnail(s) sanremo.jpg ( Size: 20.33k ) Number of downloads: 747 |
--------------------
.
.
.
|
|
Mihai_E |
![]()
|
da are 5 gauri
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
AIX |
![]()
|
Din ce-am citit pe forum, aduc si cu 4 prezoane.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Aduc sigur. Eu mi-am luat cu 4 prezoane. AIX, si eu am vrut initial Sanremo dar... arunca un ochi si la Monte Carlo.
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
AIX |
![]()
|
Monte Carlo incep doar de la 7.0 x 15 in sus si sunt cam.. pline ptr. gusturile mele
![]() edit:: Manuel, tu ti-ai luat Monte Carlo pana la urma? Ptr. Logan? This post has been edited by AIX: 22 Mar 2005, 14:48 |
--------------------
.
.
.
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Da! Uite poze http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=7566&st=90
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
AIX |
![]()
|
Ce sa zic, jentile tale numai Monte Carlo nu par sa fie; si m-am tot uitat..
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 20:40 |