Wireless cu Clicknet
![]() ![]() ![]() |
Wireless cu Clicknet
ANTIdacie |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 13 December 05 ![]() |
|
||
--------------------
Harb de dacie
1310
- DMITHEONE
|
|||
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Pai routerul de obicei vine cu instructiuni simple care spun ce si cum. Normal conectezi routerul la calculator, te duci la network connection, selectezi conexiunea la care ai legat routerul, bifezi sa ia automat ip-urile si dns-urile, deschizi un browser, tastezi http://192.168.2.1 (sau ce scrie in manual ca fiind adresa routerului)) si iti apare meniul routerului. Pe acolo ai o optiune de Clone mac adress. dai ok, si apoi restart. Si gata, ai mutat mac-ul de de placa de retea pe router.
Bine, apoi trebuie sa mai configurezi routerul ca sa nu se conecteze orisicine si sa se foloseasca de netul tau. This post has been edited by Laurentziu83: 1 Oct 2007, 18:07 |
--------------------
.
.
.
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Amicul tau a primit de la romtelecom niste instructiuni pentru conectarea la internet. Daca modemul adsl e cu conectare prin usb, nu prea vad cum ai putea sa conectezi routerul la el. Daca e cu mufa de retea (astea mai noi asa sunt), atunci faci pe router setarile pe care ar trebui sa le faci pe calculator si clonezi si mac-ul daca e nevoie.
|
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
ANTIdacie |
![]()
|
modemul de la romtelecom se conecteaza la calculator prin cablul de retea nu prin usb si are 4 iesiri!Eu am configurat modemul si acestuia a trebuit doar sa ii bag un user name s i un password furnizat de cei de la romtelecom nu tu ip nu tu dns-uri!Poate e cineva care chiar are in acest mod ma refer la modem+router
|
--------------------
Harb de dacie
1310
- DMITHEONE
|
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Eu inteleg ca e vorba de un modem speedtouch 585 cu wireless si 4 porturi usb.
Intri pe modem tastand in browser 10.0.0.138 sau 192.168.1.254 si respecti instructiunile din manual. Daca nu e vorba de un modem 585, ci de un 546 sau 516, la care tu vrei sa legi un router wireless, atunci vei seta modemul de la rtc in bridging, iar user si pass le vei pune pe router-ul tau. Ip-ul public si-l ia o data cu conectarea, iar dns-urile la fel. Nu ai treaba cu nici unul. Cel mult poti seta manual dns-urile pe placa de retea: 193.231.100.130 193.231.100.134 Succes! |
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
ANTIdacie |
![]()
|
este vorba de : 546 sau 516, la care tu vrei sa legi un router wireless, atunci vei seta modemul de la rtc in bridging, iar user si pass le vei pune pe router-ul tau.
Ip-ul public si-l ia o data cu conectarea, iar dns-urile la fel. Nu ai treaba cu nici unul. Cel mult poti seta manual dns-urile pe placa de retea: 193.231.100.130 193.231.100.134 Te rog frumos sa imi spui unde trebuie sa pun pe router user-ul si pasul!Ti-am trimis si un pm! |
--------------------
Harb de dacie
1310
- DMITHEONE
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Nu am clicknet, dar din ce a scris ag02cws, pare a fi o conexiune PPPoE.
|
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
ANTIdacie |
![]()
|
ag02cws multumesc si RESPECT, cineva care chiar stie sa explice si m-a ajutat cu adevarat!
|
--------------------
Harb de dacie
1310
- DMITHEONE
|
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Cu cea mai mare placere. Sa ma anunti si pe mine daca ai rezolvat.
|
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Problema :
(la fel incerc sa ajut pe cineva) Conexiune la Internet prin clicknet : Modem "smart ax mt 882" din care iese un ethernet care apoi intra intr`un calculator. Eu vreau ca ethernetul respectiv sa imi intre intr`un router wireless (dlink di-524). Bag cablul UTP care vine din modem in portul de WAN de la modem. Intrebarile: Modemul o sa imi dea ip`uri la routerul meu? Ip`uri rutabile? Ce fel de conexiune imi vine din modem in router? PPPOE? Conexiune directa? This post has been edited by FLP: 15 Dec 2008, 11:31 |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
deconectat |
![]()
|
Din cate stiu eu, modemul ala nu iti da ip-uri rutabile. AI neaparat nevoie de ip rutabil?
Conecteaza modemul ala direct la calculator, fa setarile cum iti zic ei si dai start -> run -> cmd si scrii acolo ipconfig /all, apoi scrii aici ce ti-a aparut si iti povestim cum sa setezi routerul. Daca totusi ai nevoie de ip rutabil, probabil ca romtelecomul nu e cea ami buna alegere... |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
SmartAX (Huawei, parca, nu?) nu mi-e cunoscut.
Daca functioneaza ca si Speedtouch-urile 516 si 546 pe care le-a dat Romtelecom pana acum, atunci are router incorporat, pe interfata WAN ai IP routabil si pe LAN ai private (192.168...), deci routerul tau poate sa-si obtina adresa de IP prin DHCP. Daca nu are router incorporat atunci o sa obtii direct IP-ul routabil. In orice caz routerul tau o sa-si obtina adresa de IP automat, prin DHCP, de la modemul ADSL, prin conexiune directa (conexiunea PPPoE o face modemul ADSL). Si, btw, adresele de IP ale Romtelecomului sunt toate routabile! Atata numai ca pot sa nu fie fixe! This post has been edited by paul_damian: 15 Dec 2008, 12:35 |
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
deconectat |
![]()
|
Pai bine era daca ar fi fost asa simplu. Atata timp cat mie pe placa de retea nu imi da ip routabil si port forwarding-ul nu prea merge (cel putin pe alcatel-uri), e destul de delicata problema.
Alta problema ar fi ca am vazut si routere care nu stiu sa faca nat daca ip-ul de pe interfata wan e 192.168...si nici nu stiau rute statice si alte balarii. Daca are de conectat un singur calculator prin wireless, sau daca minunea de la romtelecom ii da mai multe ip-uri la lan, atunci ar putea folosi un acces point si rezolva problema, insa totul depinde de setarile lui si de ce vrea sa faca. Daca a pomenit de ip rutabil m-am gandit ca vrea server sau ceva. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Nu vreau servere, nu vreau nimic, pur si simplu vreau sa sharez conexiunea asta la internet folosind un router wireless.
Paul Damian a fost clar, si am inteles in mare parte despre ce vorba. LE: Pe modelul asta 822, pot sa il setez in bridging? This post has been edited by FLP: 15 Dec 2008, 12:55 |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
MihaiGSm |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 9 October 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ANTIdacie @ 1 Oct 2007, 17:59) Salutare tuturor am si eu o nelamurire:o cunostinta care si-a inlocuit netul de la astral cu cel de la romelecom si mi-a cerut ajutorul!Ea mi-a spus ca are o router wireless siintrebarea mea e:ce setari ar trebui sa fac pt acest router, ma refet la faptul ca nu cred ca cei de romtelecom au ip-uri publice! Sper sa fi inteles ce vroiam sa spun si astept sa ma ajute cineva care s-a lovit de aceasta situatie si cei care au idee despre aceasta problema! Multumesc anticipat! Eu am o astfel de conexiune. Tot ce trebuie sa faca perosana in cauza e ca tre sa caute un router care sa suporte conexiune tip pppoe. Eu am un router D-link, cel mai ieftin din seria lor ![]() |
--------------------
BMW
E91
2011 EX: Dacia Logan Laureate 1.5DCI, 2007
Opel corsa C 1.2 16 v Dacia Logan 1.2 16 v |
|
abc |
![]()
|
old school kid Group: Members Posts: 651 Joined: 28 November 08 From: Bucuresti ![]() |
eu am un modem 546,e jalnic ce raport este pret/viteza ...am facut cea mai mare prostie cu clicknet-ul .da mai bine va puneti rds ..sau orice altceva ...clicknet-ul e bataie de joc ...si daca e smart ax nu stiu ca au aparut o generatie noua au router in el...am instalat sambata la cineva ...ai iesire si pe usb si lan?
..scuze ca postez aici ... This post has been edited by abc: 16 Dec 2008, 08:53 |
--------------------
solenza
scala
2003
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Hai sa ne apucam sa aruncam cu noroi in toti providerii de internet care nu ofera conexiune metropolitana prin fibra optica ..
Mie mi se pare un raport pret/viteza ok. Eu obtin in mod constant download de 6mbps si upload de 512K international .. sincer, la UPC nu aveam valorile astea decat in Buc. Revenind totusi on-topic, eu am combinatia modem speedtouch configurat in bridge si un router wireless linksys wrt54gl pus cu pppoe-ul activ si merge treaba constant si stabil de mai bine de un an de zile. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
sebibart |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 9 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Sal !
Liviu, poti sa mai accesezi speedtouchu in configuratia asta , ca asa le-am pus si eu si nu mai merge sa accesez modemu' si nu stiu ce naiba sa-i fac ca sa am acces din nou la el.... astept sugestii |
-------------------- |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Daca l-ai pus in bridge practic modemul nu mai are nici o treaba cu configuratul.
Nu mai ai cum sa il accesezi decat printr-un reset (factory defaults) si apoi conexiune directa pc-modem si reconfigurare. Resetul il faci apasand 10sec pe butonul de reset (accesibil cu un varf de pix). |
--------------------
.
.
|
|
deconectat |
![]()
|
@Liviu: Sa stii ca nu prea ai nimerit-o cu aruncatul cu noroi. Multi se plang de viteza de la Clicknet (justificat, nu ca nu le merge metro cu 'jdemii de mega), pe cand altii sunt foarte multumiti (la fel de justificat).
Parerea mea este ca la clicknet trebuie sa ai noroc ca sa-ti mearga bine. Daca ai nimerit intr-o zona unde merge ok, sau intr-un dslam mai liber, sau ai firele prinse ok pe tot treseul iti merge bine. Daca nu...ghinion...si nici nu prea ai ce sa faci. On Topic: Zilele trecute am incercat cu un prieten o solutie foarte simpla la problema initiatorului si a mers foarte bine. Am lasat modemul de la Romtelecom setat cum era el, am dezactivat dhcp-ul pe router si am conectat firul din modem intr-un port de lan de pe router (alea ca de obicei sunt numerotate de la 1 la 4, nu portul wan). In felul asta routerul functioneaza doar ca access point (practic lan-ul si wlan-ul sunt in bridge), iar modemul de la romtelecom da ip-uri pentru toata lumea si face rutarea ca si cand ar fi pe lan-ul lui. Quick&dirty, da' merge. This post has been edited by deconectat: 29 Dec 2008, 06:54 |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
razvanamza |
![]() ![]()
|
![]() Membru Numarator Group: Members Posts: 509 Joined: 25 November 07 From: Buzau ![]() |
Salut!
Lucrez in domeniu, si pot sa confirm ca cea mai buna metoda este cea prescrisa de deconectat. Intri in meniul router-ului, undei vei seta la wan manual ip, iar in sectiunea lan vei dezactiva dhcp-ul. daca vrei sa mai ai acces la router-ul wireless, da-i acestuia o adresa lan de genul 192.168.x.254, in cazul in care cel de romtelecom are 192.168.x.1 sau invers. te va ajuta sa accesezi setarile wireless are router-ului. apoi conectezi router-ul la modem prin porturile de retea (1,2,3,4). astefel, routingul va fi facut de modemul adsl, iar routerul wireless va fi doar un switch cu access point. daca faci toti pasii cum trebuie, va merge ca uns. ![]() daca faci o cerere la romtelecom, poti sa ai ip extern rutabil fix. stiu asta fiindca un client are ip fix la ei dupa ce m-am certat eu cu ei la telefon. omul avea camere de supraveghere si trebuia sa si le vada de la serviciu. merge impecail dupa un an si ceva. sper ca ai inteles. ps: nu te costa nimic sa ai ip-ul fix, dar te dezavantajeaza daca faci downlad pirat and stuff...dar nu pot spune asta pe forum ![]() in caz ca inca nu merge, cauta-ma pe pm si te ajut. This post has been edited by razvanamza: 29 Dec 2008, 07:08 |
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your (")_(") signature to help him gain world domination. |
|
abc |
![]()
|
old school kid Group: Members Posts: 651 Joined: 28 November 08 From: Bucuresti ![]() |
razvane razvane sa nu ma nimeresti odata la telefon
![]() ![]() on topic ..as vrea sa incerc wireless de la orange ..tare as vrea sa vad cum merge ala ...da inainte sa inchei contractul ii fac o proba pe bune,sunt eu mai dement da ,decat sa mai imi iau o teapa ca asta ...deconectat zicea de zona buna,pei pana mea e un sediu al romtelecom-ului langa mine si imi merge ca sania pe apa ![]() ![]() This post has been edited by abc: 29 Dec 2008, 10:45 |
--------------------
solenza
scala
2003
|
|
Liviu |
![]()
|
deconectat, eu nu te contrazic, dar concluzia cu noroiul era dupa ce am vazut UN SINGUR user care arunca dupa ce a avut o problema .. nu s-a referit la o comunitate ci la el insusi. Repet, mie imi merge OK
![]() Revenind la bridge and stuff, eu de exemplu am acasa, ca router wireless, un wrt54GL (linksys). Tinand cont ca i-am pus un firmware care sa imi permita setari in cele mai mici amanunte, in momentul de fata am incredere mult mai mare in firewallul routerului decat in ceea ce imi permite sa configurez modemul romtelecomului. In conditiile astea bridge-ul este singura solutie viabila pentru mine caci absolut toate functiile de securitate sunt preluate de linksys. Oricum, configuratia mea se pare ca este foarte stabila. Nu mi s-a blocat deloc de cand am implementat-o (cu peste un an in urma). A, si la mine computerul merge non-stop (la propriu, 24/7). Cat despre camere IP de supraveghere, am si eu asa ceva si merg perfect prin IP dinamic cu conditia sa iti setezi routerul sa lucreze cu DDNS. |
--------------------
.
.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Up pentru acest topic
![]() Treaba sta cam asa: Nu am inca abonament clicknet, dar intr0un final m-am hotarat sa fac (nu am alte solutii in zona). Abonamentul va fi pentru parintii mei. Pe pagina lor am gasit o oefrta: http://www.clicknet.ro/ro/promo6 . O sa fac cel mai mic si mai ieftin abonament. Ideea e ca doresc sa am net si eu pe laptop cand vin pe acasa, deci vreau sa pun un router wireless. Ei ofera acolo la 99Euro + tva un modem+router wireless, dar nu vreau asa. Vreau modem normal cu o iesire ethernet + router wireless cu pppoe cumparat de mine. Asa ca vreau sa iau Modem ADSL 1x ETH. Intrebare: ce tip de modem imi dau? De unde stiu eu ca merge smecheria cu modem + router? Sau merge indiferent de modem? Exista vreo sansa sa imi iau teapa? (in sensul ca iau modem eth si nu merge sa il 'pup' cu routerul) As avea 2 variante: 1. Daca modemul are si functie de router sa conectez routerul meu fireless la modem printr-un port de lan, iar routerul meu wireless sa fie doar switch + Acces point 2. Daca modemul nu e router sa conectez routerul meu wireless la modem prin portul de wan. Personal as prefera solutia asta. Am cat de cat experienta cu routere, dar am experienta ZERO cu modemuri clicknet ![]() Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Am conectat eu un router wireless de la Linksys (WRT-54GL) cu modemul de la ClickNet (ADSL 1 Eth). Merg fara probleme.
Tot ce trebuie e sa setezi modemul in bridge (are o interfata web de control, obtii datele de la helpdesk). Apoi toate setarile le faci pe router-ul tau. This post has been edited by VladG: 6 Feb 2009, 17:32 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Merci de raspuns, banuiam ca se poate face ceva asemanator, am vazut mai sus ca fac si alti useri.
Intrebare: toate modemurite romtelecom ADSL 1x ETH au posibilitatea asta? Ce model de modem ai? (daca romtelecom are un singur tip de modem ADSL 1x ETH intrebarea mea nu mai are rost ![]() Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu exact modelul, am facut conectarea la altcineva, dar ar trebui sa fie acelasi mod de operare.
|
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 05:29 |