Invart prea usor de volan
![]() ![]() ![]() |
Invart prea usor de volan
Mr_Devil83 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|||
CandyMan13 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 1 July 07 From: Roman-Iasi ![]() |
pt cine se plange ca se invarte prea usor volanul:pe cremaliera,cum ar veni in capul volanului(deci fix in partea opusa a volanului),unde se termina parghia comandata de volan ai un fel de "pivot"...deci pe cremaliera(axa aia dintata) ai un pinion care o trage in dreapta sau in stanga in fctie de rotatia volanului.Ei,pinionul acela e tinut "contra" de un mic pivot care e tinut fix de un arc si mai multe saibe lamelare.Acel "pivot" sta intr-un locas sub tensiunea arcului care e presat de un capac strans cu 2 suruburi.Am observat PRACTIC miscarea mai usoara sau mai grea in fctie de cat de tare e stransa acel arc(sau cate saibe ai puse pe arc)....cel mai bine,dai bateria jos,demontezi rotile si o suspenzi,scoti capetele de bara si desfaci cuplajul de la volan.O dai jos si iti faci de cap,nu ai ce strica,timp sa fie.(Sambata am avut de lucru cu o caseta de dir care se misca greu-nu ca la tine usor..
![]() Spor. |
--------------------
DACIA
1410
1996E
- NT-01-BSZ cea mai buna masina e masina pe care o ai
|
|
ionut_09_RWX |
![]()
|
![]() Membru...din pasiune Group: Members Posts: 143 Joined: 26 January 09 From: olteni-ph ![]() |
are si a mea aceleasi toane, inca nu m-am uitat la cuplajul de sub volan.. il mai strang putin!! dar si anul trecut mi-a facut la fel, cum a dat caldura cum am schimbat cuplajul. O fi cauciucul ala prost....meteosensibil
![]() Adevarul ca te cam sperii la inceput ![]() |
--------------------
Dacia
1310 cl break
dec 1998, GPL Marini
- PH-09-RWX io nu vreau sa-mi mearga break-u' ca bmw-u'...
io vreau sa mearga... cum vreau io...=)) |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
mai sigur nu erai beat,si era umed pe jos ?
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
ionut_09_RWX |
![]()
|
![]() Membru...din pasiune Group: Members Posts: 143 Joined: 26 January 09 From: olteni-ph ![]() |
![]() |
--------------------
Dacia
1310 cl break
dec 1998, GPL Marini
- PH-09-RWX io nu vreau sa-mi mearga break-u' ca bmw-u'...
io vreau sa mearga... cum vreau io...=)) |
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(CandyMan13 @ 9 Feb 2009, 18:44) .Acel "pivot" sta intr-un locas sub tensiunea arcului care e presat de un capac strans cu 2 suruburi.Am observat PRACTIC miscarea mai usoara sau mai grea in fctie de cat de tare e stransa acel arc(sau cate saibe ai puse pe arc)....cel mai bine,dai bateria jos,demontezi rotile si o suspenzi,scoti capetele de bara si desfaci cuplajul de la volan.O dai jos si iti faci de cap,nu ai ce strica,timp sa fie.(Sambata am avut de lucru cu o caseta de dir care se misca greu-nu ca la tine usor.. ![]() Spor. Acela ii "tachet" impingator pt preluarea jocurilor de la directie pe partea stanga , iar pe dreapta preluarea jocurilor se face cu renumita bucsa de teflon. Daca faci cum zici tu ,si "te joci " cu acele saibi de reglaj , care sunt de diferite grosimi ,o sa dai de o problema , daca pui prea multe o sa invarti greu de volan ,dar nu o sa mai ai nici o bataie, daca pui prea putine, o sa iti bata , ideea este sa pui cate sete nevoie ,un compromis intre invartit usor si eliminarea batailor ! This post has been edited by Minel: 9 Feb 2009, 21:03 |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 1 July 07 From: Roman-Iasi ![]() |
exact:D...eu nu am stiut ce denumire sa ii dau..dar ai inteles macar tu la ce ma refer:D
|
--------------------
DACIA
1410
1996E
- NT-01-BSZ cea mai buna masina e masina pe care o ai
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Oi vedea eu maine daca am timp de ea. Azi am dus niste fier vechi la remat si daca nu as fi asa comod in ultima vreme cred ca o lasam acolo.
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
neamtzu25 |
![]()
|
cu masina nu te plimbi!!fugi cat poate... Group: Members Posts: 175 Joined: 10 March 09 ![]() |
caseta directie:inlocuire sau reconditionare?
de ceva timp cand iau o groapa pe partea stg simt lovitura pana in volan,stiu ca e bucsa din teflon anti zgomot dar mai am o problema;uzura la caseat e destul de mare,aveam 2 seibi puse deja pe acel tachet impingator si baietii (mekanici)sa mai puna vreo 2 si am zis nu ptr ca dupa aaiai trag ca nebunu de volan ca asa am patit prima oara cand mi-au pus..acum intrebarea mea e:sa inlocuiesc caseta directie cu una sh(noua fiind300ron,sh 30ron)sau as schimb acel impingator adac ala se toceste....deci,un sfat? |
--------------------
DACIA 1,4 berlina
S
1997
- BR 28 PSM cea mai mare problema la masina:TACANITU dintre volan si scaun:D
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
Bucsa de teflon ii pe partea dreapta, iar pe partea stanga ai acel tachet impingator, care apasa pe cremaliera cu ajutorul unui arc si acelor saibi de reglaj .
De obicei cel mai frecvent se duce bucsa aceea teflon ( palier antizgomot ,asa parca este denumirea ) apoi urmata de uzura danturii dintre cremaliera si axul de directie , din cauza loviturilor repetate si a drumurilor noastre de razboi Acei mecanici nu au facut altceva decat sa mai adauge saibi tocmai pt a anula acea uzura dintre cremaliera si ax , eu unul iti recomand sa o dai jos de pe masina, sa inspectezi vizual uzurile , daca sunt okey , te rezumi doar la spalarea si gresarea casetei, schimbarea bucsei de teflon , schimbarea tachetului si arcului impingator , adaugi acelasi numar de saibe si aceiasi grosime a lor si apoi faci un test de drum, daca ii necesar mai adaugi inca o saiba sau cat este nevoie astfel incat sa dispara acele batai dar sa nu iti ingreuneze directia . Bafta ! |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
|
|
neamtzu25 |
![]()
|
cu masina nu te plimbi!!fugi cat poate... Group: Members Posts: 175 Joined: 10 March 09 ![]() |
ok,mulumesc mult;acum sa vedem ce o sa iasa!da pe saptm viitoare ca mai am treaba cu masina.........bafta
|
--------------------
DACIA 1,4 berlina
S
1997
- BR 28 PSM cea mai mare problema la masina:TACANITU dintre volan si scaun:D
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
o chestie...cauta o bucsa de teflon pe la un mos, prin beci sau garaj. Astea ce le gasesti in magazin acuma au joc de noi.
![]() |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
Minel |
![]()
|
QUOTE(Mr_Devil83 @ 18 Mar 2009, 12:05) Mare dreptate ai , daca te tine maxim 2 saptamani fara sa bata sa fi fericit chiar si cu cota 0 (zero) de reparatie ... ![]() Eu le schimb la a mea intr-o veselie (chiar si cu caseta noua de directie pe masina )...... ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
|
|
B-03-YHD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 13 March 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Eu am abandonat lupta. Asa le-am lasat si vrific periodic sa nu fie prea mare jocul. Le schimb intotdeauna inainte de ITP. Sunt pericolul soselei. Pazea ca vin
![]() Ti se misca volanul usor? Bravo tie. Mie nu si as vrea. |
--------------------
Dacia
1310 L
1993 Break
- B-03-YHD Skoda Fabia 2003 Break - B-25-TTB
Cine-i harnic si munceste, are tot ce vrea. Cine-i lenes, trandaveste, are mai ceva! |
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
daca se misca greu verifica geometria neaparat.
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
B-03-YHD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 13 March 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Nu pot sa zic ca foarte greu. Destul de. E ok. Nu toceste aiurea cauciucurile, nu trage intr-o parte, deci ar trebui sa fie ok. Cu bucsile alea cu joc, eu stiu ce geometrie s-ar putea face...
![]() |
--------------------
Dacia
1310 L
1993 Break
- B-03-YHD Skoda Fabia 2003 Break - B-25-TTB
Cine-i harnic si munceste, are tot ce vrea. Cine-i lenes, trandaveste, are mai ceva! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th June 2025 - 11:32 |