Retea locala intre Laptop si Pc-ul de acasa, via Bluetooth
![]() ![]() ![]() |
Retea locala intre Laptop si Pc-ul de acasa, via Bluetooth
mariancd |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 30 April 03 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2007 Sedan Lux Privilege - 1.5 dci 85 CP
- PH 02 MCD
|
|||
crocky |
![]()
|
![]() daciot/renaultist Group: Members Posts: 214 Joined: 4 October 04 From: Bucuresti ![]() |
am gasit ceva pe:
http://www.whizoo.com/bt_setup/ nu e numai pt. PC dar cred ca te ajuta. Ideea este sa activezi ICS (internet connection sharing), asa numita in XP. Numai stiu cum se chema in 98se si me.... |
--------------------
Dacia/Renault
Sandero Stepway II/Laguna II
0.9TCe/1.9dCi
|
|
zamolxes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 14 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu ai de ce sa dai drumul la ICS (Internet Connection Sharing). Ala este pentru a da internet prin intermediul unui calculator care ruleaza Windows.
Ce trebuie sa faci este sa iti pui pe ambele adaptoare o adresa IP din aceeasi clasa. Ca sa iti dai un exemplu practic: Calc1: IP: 192.168.1.2 Netmask: 255.255.255.0 Calc2: IP: 192.168.1.2 Netmask: 255.255.255.0 Evident, trebuie sa iti activezi si optiunea de sharing la resurse si imprimanta. Ar trebui sa mearga. |
--------------------
Ford
Mondeo Ghia 2L
2003 Full Options
- B-77-BLD Si uite asa se duc noptile..albe
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
QUOTE(zamolxes @ 1 Apr 2005, 13:04) Nu ai de ce sa dai drumul la ICS (Internet Connection Sharing). Ala este pentru a da internet prin intermediul unui calculator care ruleaza Windows. Pai tocmai asta vrea si omul sa faca ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
paxgallodacica |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 20 February 05 From: Germania ![]() |
Cu Wifi merge mai bine (mai repede si mai departe).
|
--------------------
Citroën
Xantia 1.9TD
1996
|
|
zamolxes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 14 January 04 From: Bucuresti ![]() |
ca sa citez:
Problema: desi cele doua se vad in mod bluetooth nu pot sa creez o retea de tip "Lan" intre ele. Ceea ce vreau eu este sa am un WORKGROUP si sa pot sa fac "share" pe imprimanta, internet si altele. Mie asta nu imi suna deloc a conectare la internet. Este doar vorba de conectarea a doua calculatoare prin intermediul unei retele wireless Bluetooth. Poate gresesc eu, dar experienta imi spune ca nu e asa. Ca sa o iau pe rand: Pentru a partaja imprimanta vezi solutia de mai sus. Pentru altele (pp ca fisiere) la fel. Pentru partajarea internetului intr-adevar este nevoie de ICS, desi nu il recomand (am avut experiente proaste cu asa ceva). My 3 cents. |
--------------------
Ford
Mondeo Ghia 2L
2003 Full Options
|
|
mariancd |
![]()
|
Intradevar, eu vreau sa conectez doua calculatoare intre ele, dar scopul meu final este altul. Vreau sa ma conectez cu laptopul la calculatorul de la birou. Acesta are inclusiv internet. Din cate am mai citit pana acum cred ca am nevoie de un "POINT acces". Dar asta este faza finala. Ceea ce ma deranjeaza in acest moment este ca cele doua conexiuni bluetooth nu se vad intre ele "nativ". Ma asteptam ca dupa ce faceam legatura intre ele sa pot da ping ip si sa se vada. in aceste conditi puteam dezvolta subiectul. Pe ambele calculatoare am XP SP2 .... va multumesc si stept in continuare idei ....
|
--------------------
Renault
Megane
- PH 02 MCD
|
|
zamolxes |
![]()
|
Pentru bluetooth nu este nevoie de AC (access-point). Functioneaza peer-to-peer. Daca vrei wireless (809.11a,b sau g) atunci iti trebuie AC. Vezi ca bluetooth are o distanta limitata la care poate functiona, care e destul de mica (nu imi aduc aminte acum).
In ordine: 1) Cu internet pe amandoua prin bluetooth: Activezi ICS (calculatorul de birou): Click pe Local Area Connection corespunzatoare internet, Properties Alegi tab-ul Advanced, bifezi Allow other network users to connect through this computer's Internet connection Iti va spune ca iti modifica cealalta interfata de retea (bluetooth). Dai ok. Pe laptop: Local Area Connection Alegi Properties, selectezi TCP/IP La IP Address: 192.168.0.2 Netmask: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.0.1 DNS: 192.168.0.1 si ce dns ai de la provider Nu stiu daca ai firewall pe calculatorul de la birou, dar daca ai atunci trebuie sa vezi setarile ca sa permiti conexiuni spre internet. 2) Fara internet Calculatorul de birou: Local area network corespunzatoare pentru bluetooth: Alegi Properties si apoi TCP/IP IP Address: 192.168.0.1 Netmask: 255.255.255.0 Laptop: ca la varianta cu internet Din nou ai grija daca ai firewall. Daca ai, va trebui sa dai drumul conexiunilor NetBIOS (porturile 138 si 139). In general cu placile bluetooth iti vine un utilitar care iti spune daca esti in zona cu bluetooth sau nu. Oricum raza de functionare e mica (parca 10 metri sau pe acolo). Sper ca informatiile de mai sus iti rezolva problema. |
--------------------
Ford
Mondeo Ghia 2L
2003 Full Options
|
|
mariancd |
![]()
|
asa imi imaginam si eu ca trebuie sa mearga, dar din pacate ele nu se vad ... "nativ" asa cum spunea cineva mai sus. Nu stiu unde gresesc, daca este o problema de driver sau pur si simplu ghinion ...pentru ca ele merg in toate modurile posibile mai putin peer to peer ...
|
--------------------
Renault
Megane
- PH 02 MCD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 01:12 |