DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cati metri cubi de apa consuma un om pe luna?.., Sunt administrator si am o dilema! Help.

ydaniel
post 21 Feb 2005, 10:30
Post #31

Adrenaline junkie!

Group: Members
From: black sea

depinde cat stau pe acasa si cat de des isi spala ,masinile(daca au)_!!

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bomicabomic
post 21 Feb 2005, 10:33
Post #32

Ex-membru DaciaClub

Eu la astia care-si spala masinile in fata blocului le-as trage niste amenzi sa-i usture.
De ce trebuie sa trec eu prin zoaiele lor? Aaa...

Toata lumea vrea verdeata si poluare zero, dar unii o vad doar din gura, spalind masinile si schimbind uleiul in parcare.

This post has been edited by bomicabomic: 21 Feb 2005, 10:36

--------------------
x x - x
+
Ciombe
post 21 Feb 2005, 10:47
Post #33

Membru autentic

From: Arad

contorul de apa nu ai cum sa il inseli cu magneti....este imposibil e ca o morisca pe un curs de apa...il blochezi debitul se reduce proportional cu sectiunea blocata de contor.

Hehe, Mil draga... despre ce tip de contoare vorbesti??? wub.gif
Hehehe, io am lucrat la Zenner... pt contoarele de apartament principiul e cu totul altul decat la contoarele multijet ce se monteaza la conducta principala de la bloc.

Ca o mica paranteza... pe vremea cand lucram la Zenner, am facut practica in productie, am montat contoare cot la cot cu muncitorii, stiam fiecar particica din contotul ala... Apoi mi-am luat postul in primire, eram in birou la "Desfacere". Din cand in cand mai venea cate un administrator de blocuri si se plangea:
"Domne, io sunt administrator la 3 scari de bloc... la o scara e ceva ciudat. Adica tot blocul e contorizat, toate apartamentele au acelasi tip de apometre (hehe, de la Zenner) - pana aici totul Ok. Problema a aparut la citirea contoarelor, ca suma tuturor citirilor din apartamnete dadea sa zicem 70 MC, iar contorul de jos inregistra 100 -110 mc/luna...Unde e diferenta wacko.gif ???"
Si mentiona ca diferenta aia e luna de luna de juma de an, ca toate contoarele din bloc fusesera reverificate, inclusiv contorul general reverificat+inlocuit de 2 ori... si diferenta se mentinea la aceeasi scara, chiar daca nu erau tevi sparte sau alte chestii...
Si pe administratorul ala trebuia sa-l covingem ca nu exista posibilitatea sa masluiesti consumul cu ajutorul magnetilor blink.gif . Nu voi intra in amanunte, ca nu e legal!

Numai bine!

--------------------
Oltena 12 TRS, Dacia 1304 Papuc - B-83-JJJ, AR-30-JJJ
+
Laurentziu83
post 21 Feb 2005, 11:02
Post #34

Membru autentic

Sa va zic ca eu acasa la Galati NU am apometre iar intretinerea a venit 500 k lei acu cateva luni comparativ cu vecinul de deasupra (deci exact aceleasi instalatii) caruia cu apometre i-a venit 800 k lei intretinerea? Asta pentru ca pe scara mai suntem vreo 3-4 care nu mai avem apometre iar cei cu apometre platesc si ceva pierderi adica si apa care curge prin masina mea de spalat. cool.gif Sa-mi pun apometre?? huh.gif Aiurea. Asa mai bine ma spal cum vrea muschii mei si nu stau sa inchid apa cand ma spal pe dinti. Mia frumos e ca stau intr-un bloc predominant bosorogi care si-au pus apometre tocmai ca sa economiseasca si vad ca cel mai mult economisesc eu cool.gif
La Iasi stau la camine unde am baia comuna la tot palierul iar colocatarii mei nu sunt zgarciti la apa calda, in sensul ca atunci cand termin de parcurs cei 30 de metri de la camera mea pana la baie (ce "casa" mare am eu) gasesc deja apa curgand; reversul medaliei e ca o economisesc la wc-uri ph34r.gif in concluzie nu se pune problema metrilor cubi platiti de facultate
@bomica: mie trebuie sa-mi de bani ca sa-mi spal masina, ca a mea e ecologica, in sensul ca aduce pamant bun de la tara daca o spal si mai creste si niveul de pamant prin gradini atunci. ca doar ulei nu-mi curge ioc la ea. si unde mai e placerea de a spala masina la tricou ud si mulat si mai chemi cate o gagica sa te ajute?? wub.gif

This post has been edited by Laurentziu83: 21 Feb 2005, 11:05

--------------------
. . .
+
litza
post 21 Feb 2005, 11:23
Post #35

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Laurentziu83, mai bine taceai, decat sa te trezesti si tu vorbind.

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
mil
post 21 Feb 2005, 11:31
Post #36

ocupat

From: x

ciombe, care e principiul de masurare pentru un contor individual?

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
bomicabomic
post 21 Feb 2005, 11:40
Post #37

Ex-membru DaciaClub

Mil principiul e cel care spui tu. Apa trece si actioneaza un mecanism. Tot acest mecanism e pe roti dintate, unele de fier, altele din plastic.
Magnetii blocheaza rotile care duc spre afisaj. Dar apa trece. Incearca pe un ceas Slava sau Aradeanca si vezi ce iese.
Parerea mea

--------------------
x x - x
+
mil
post 21 Feb 2005, 12:01
Post #38

ocupat

From: x

pai nu puteau sa le faca din plastic pe toate? e mai scump? eu ce sa mai zic...nu ca suntem in rommania...dar macar logici sa fim...metal+apa=rugina => viata redusa contor..sau poate chiar asta era logica zenner?

si un e totuna cu ceasul, ca la contor e dusa de val...iti trebuie un magnet de magnet...

This post has been edited by mil: 21 Feb 2005, 12:54

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
bomicabomic
post 21 Feb 2005, 12:14
Post #39

Ex-membru DaciaClub

Mil asta e o explicatie, de-a mea, n-am desfacut un astfel de contor si nu stiu ce si cum. Acum si la aia din plastic, au arborii din metal. Apa nu intra la roti, stai fara grija.
Banuiesc, totusi, ca la presiunea de intrare, mecanismul care duce spre cititor, are niste compensatori. Altfel, ar fi jale.

Ce cred eu, este ca punind magnetii, rotile alea, "bat pasul pe loc", sar de pe dinte, nu stiu sa-ti explic, ceva gen un ceas, la care bateria este terminata si el tot se mai chinuie sa mearga.

--------------------
x x - x
+
litza
post 21 Feb 2005, 12:34
Post #40

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Mai, lasati-o balta cu discutia asta. A mai fost un topic si s-a sters cu motivul ca nu incurajam astfel de fapte. End of story!

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
asarban
post 21 Feb 2005, 12:44
Post #41

Membru autentic

Group: Banned

Care end of story ma?
Si cu vecina cum ramane?

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
2 Pages < 1 2
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 04:14
Forum Renault