DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> imbunatatit securitatea

orbazan
post 26 Jan 2009, 17:49
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare la toti.

Urmaresc de ceva vreme forumul acesta, dar inca nu am indraznit sa chitcai nimic, atit de incepator sint in ale mecanicii. Sper sa ma scuzati daca intrebarile vi se vor parea puerile.
Am o DSN, an fabricatie 2001, adevarul este ca pentru banii pe care i-am dat pe ea acu 2 ani nu am multe sa ii reprosez. M-a dus, saracuta, peste tot, fara sa icneasca. Totusi, umblu destul de multisor cu familia pe bancheta din spate si ma tot gindeam in ultimul timp, ce s-ar putea face sa fie mai rezistenta, sa fie mai "sigura". Nu vreau s-o transform in tanc, nu vreau sa-i fac tuning. Vreau doar sa ii adaug un plus de securitate. De ex. mi-a spus un mecanic, ca tabla e asa cum este si scirtiie, deoarece nu este ranforsata. Se poate face ceva pe partea asta? Ce idei, realiste si realizabile in cadrul unui buget moderat se pot implementa?
Mentionez, ca ce se cade, am facut, schimburi de ulei etc la intervalele necesare. Pe partea asta am incercat sa o tin in forma maxima, dar nici aici nu refuz un sfat.
Sper ca m-am facut inteles, daca aveti intrebari, va raspund cu placere. Mentionez ca sint din Bv, poate la anumite sfaturi conteaza smile.gif
Va multumesc.
Drive safely all.

--------------------
Renault Megane 2 Bicorp 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Maskatu
post 26 Jan 2009, 19:59
Post #2

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Nu stiu ce intelegi tu prin a fi "rezistenta" si "sigura"... din titlul topicului eu am inteles ca vrei sa ii pui o alarma ceva... dar citind postul observ ca vrei sa o faci mai "bullet proof".

Sa te apuci sa pui bari prin interior cum au masinile de curse, ca in cazul unui rasturnari sa nu se deformeze habitaclul banuiesc ca nu vrei. Ai putea incerca niste bare stabilizatoare intre amortizoarele din fata si spate, banuiesc ca stii la ce ma refer daca tot ai zis ca ai citit forumul, dar nici asta nu e o solutie prea la indemana.

Poti sa o faci mai "intreaga" prin alte metode... una e oprirea procesului de ruginire care e avansat (sau nu) la ele (super nove). Asta se poate face prin scoaterea scaunelor din interior si a mochetei si prin aplicarea a tot felul de materiale termo-izolante sub forma lichida sau textila (sunt o gramada de topicuri pe tema asta mai ales la super nova). Si mai poti antifona si usile. Si daca vrei sa iasa o treaba buna, "rastorni" masina si grunduiesti podeaua + un strat de vopsea cauciucata.

Chestiile astea ar fii utile, mai ales ca stai in bv unde zapada si sarea aferenta ei sunt ca la ele acasa... Ti-am enumerat ce e mai sus pentru ca ai spus de tabla ca "scartaie si este asa cum este pentru ca nu este ramforsata".

"Ramforsarea" o poti face tu ... si daca te ocupi de toata masina sa o antifonezi, o sa scapi de zgomotele conserva si o sa fie si mai bine izolata. Scartaielile nu sunt neaparat de la tabla. Provin mai mult de la balamalele neunse, lufturile prea mari de la usi, antifonarea proasta a masinii/ chederele prost turnate lipsite de elasticitate/ sasiul care este prea maleabil si se muleaza imediat cum te urci pe o bordura mai inalta... si multe altele.

Sper ca te-am mai lamurit cu cate ceva.bafta

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
kmykze
post 11 Feb 2009, 03:51
Post #3

Membru

From: Bucuresti

Hai sa-i raspundem si fondatorului topicului, sa nu fim rai.
Draga Domnule Orbazan, nu prea ai ce sa-i faci la masina asta, intai la faza cu scartaielile, te uiti exact de unde vine si de ce si se rezolva, inafara de suspensii, plasticurile de pe portbagaj, bord, sau haionul din spate care poate nu se pupa pe cheder bine din cauza invechirii chederului nu prea mai sunt decat in cazuri mai speciale, zic eu, in orice caz fi atent la plasticuri, ele sunt buba bubelor, aaa si polita aia din spate de la portbagaj pe care isi pune lumea difuzoarele, si aia scartaie daca nu e prinsa bine.
Cat despre securitate, la tabla nai ce sa-i faci, nu poti sa pui corniere pe intrior sau ceva de genu, airbaguri nu poti sa-i pui, abs nu poti sa-i pui, esp si restu nu mai vorbim..fii fericit cu sistemul de franare pe servo care isi face treaba (in cele mai multe cazuri) si eventual da poti sai pui bari special intre oale, ajuta cat de cat.
Poti lafel sai faci o insonorizare si o sa fie mai calda si mai prietenoasa la mers.
In rest tot ce pot sa-ti spun e sa o pastrezi asa cum a iesit din fabrica la capitotul caroserie si parte mecanica si nu ai probleme asa mari cu ea, hai sa fim seriosi, la banii la care se vinde acum nu ai ce sa-i reprosezi.

--------------------
Dacia Super Nova 2001 Clima
New owner of OPEL ASTRA G 2L, 16V, Turbo Diesel, 101 CP.
+
and_rei
post 27 Mar 2009, 13:16
Post #4

Membru multumit de fosta lui SupeRNova

legat de securitate.am vazut acum cateva seri la TV ca unui mos i s-a furat masina.chestia tare a fost ca acest mos avea pe masina montat GPS ( o cutiuta mica care era montata pe sub masina).am stat si m-am gandit ca nu ar fi rea o astfel de investitie (mai ales ca nu sunt banii mei biggrin.gif).intrebarea mea : cat costa unul ca asta si daca se gasesc cu tot cu ecranul acela din bord sau separat.m-ar interesa unul cu tot cu ecran... huh.gif

PS:nu ma pricep absolut deloc la sisteme dinastea wacko.gif

This post has been edited by ianys_andrey: 27 Mar 2009, 13:16

--------------------
Renault Megane 2.1 Silver 2005
"Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
+
Maskatu
post 27 Mar 2009, 14:05
Post #5

Logan 0.9 TCE

Am dat un mic search pe internet si am gasit un pret de 174 euro (la promotie) pentru un astfel de echipament gps.

Cateva din beneficiile imediate de dupa implementarea sistemului GPS:
# se pot verifica/optimiza rutele parcurse de flota auto
# se elimina stationarile inutile
# se elimina drumurile efectuate in scop personal de soferi
# se verifica consumul de carburant comparativ cu alimentarile si implicit se reduce furtul de carburant
# se controleaza modul de conducere al soferilor - vitezele cu care se circula
# se obtin rapid datele legate de km parcursi de toate vehicule, date care se pot utiliza pentru un management de flota auto eficient
# se obtin in timp real pozitiile masinilor si se pot coordona mai eficient rutele de urmat de acestea
# se obtin date statistice pentru departamentul logistic legat de numarul de vizite la un client(sau toti clientii) si duratele de stationare la acesta, etc.

--------------------
+
and_rei
post 27 Mar 2009, 14:13
Post #6

are si dinala si dinala ? radmasa.gif

--------------------
"Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
+
saftonel
post 27 Mar 2009, 14:24
Post #7

Membru autentic

gasesti si pe okazii dispozitive de urmarit prin gps...si sunt mai ieftine

--------------------
Reno Clio 1.4 16V 2002 - xxx
+
Maskatu
post 27 Mar 2009, 14:36
Post #8

Logan 0.9 TCE

QUOTE(ianys_andrey @ 27 Mar 2009, 14:13)
are si dinala si dinala ? radmasa.gif
*

Ianis nu iti inteleg ironia, la ce te referi? bash.gif

PS daca chiar esti interesat da un search pe google cu "monitorizare gps",

--------------------
+
and_rei
post 27 Mar 2009, 14:45
Post #9

nu sunt ironic. am zis daca are si dinala si dinala adica daca are si dispozitiv de urmarire si LCD-ul ala care vine lipit pe bord.am incercat sa caut pe google dar am spus-o si la inceput : nu ma pricep deloc la asa ceva...mai bine va intreb pe voi poate stie cineva...

--------------------
+
dizzy
post 27 Mar 2009, 14:59
Post #10

Work smart not hard!

Nu ai ce imbunatati la masina asta
E slaba ca si structura.
Ramforsarile se fac cu cap, altfel poate fi chiar mai rau decat neramforsat. Daca vrei sa faci ceva, vezi cum arata o Solenza cu ramforsari si aplica exact aceleasi chestii.
Cum siguranta pasiva e greu de imbunatatit, mai bine ai grije vum mergi, nu alerga ca nebunul, pune cauciucuri bune, masina sa fie in parametrii.

This post has been edited by dizzy: 27 Mar 2009, 16:08

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
cristianrobert
post 27 Mar 2009, 15:09
Post #11

Membru autentic

From: bucuresti-berceni

am si eu o intrebare la o berlina cu ce ma ajuta barile alea intre amortizoare si daca se gasesc de cumparat gata formate pt ea?

--------------------
dacia solenza scala 2004 - b
+
ti3sto
post 27 Mar 2009, 15:46
Post #12

Membru autentic

From: Bucuresti-Berceni

pai daca o faci mai sigura cum spui tu greutatea masinii o sa creasca si masina nu o sa mai dea randamentu actual sad.gif eu zic ca e ok daca nu mergi cu viteza ai mari sanse sa eviti pericolele wink.gif

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4
-----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei

Tel :0769797963
+
and_rei
post 27 Mar 2009, 21:03
Post #13

totusi pe mine nu ma ajuta cineva cu problema mea de mai sus?biggrin.gif

--------------------
+
saftonel
post 27 Mar 2009, 21:55
Post #14

Membru autentic

care?te ajut eu ca sunt exprert

--------------------
+
Mirciulik
post 27 Mar 2009, 22:06
Post #15

Membru autentic

From: Galati

Nu exista ce vrei tu, iar daca exista sunt foarte scumpe.

GPS-ul de urmarire e pentru "urmarirea" activitatii pe care o face masina (n-are LCD iar devie-ul nu se afla la vedere)

GPS-ul rutier cu LCD e pentru a te ajuta in trafic.

Sunt 2 device-uri diferite.

--------------------
Dacia 1310 Break 1997
+
Tince1290
post 27 Mar 2009, 22:57
Post #16

Membru cititor

gps-ul de urmarire din cate stiu eu te duce pana pe la 800-1000 ron....e o cutie mica...cam cat un aparat foto....care e bine ascunsa ca in caz de furt sa nu fie gasita....si prin intermediul ei ai acces de acasa de la calculator....sau chiar si pe telefon la informatii legate de pozitia masinii in timp real pe harta...si informatii legate de istoric...pe unde a fost...la ce ora...cat a stat....cu ce viteza a circulat etc...

al doilea dispozitiv de care spune mirciulik costa cam la fel...si il prinzi de geam (are lcd)....introduci adresa si el iti spune "pe urmatoarea strada virati la dreapta"....mergeti mai departe 2.1 km" si alte instructiuni...plus ca vezi pe ecran pozitia ta pe harta...in timp real....te anunta cand te apropii de o camera radar fixa.....si alte functii pe care le poti exploata daca sti cum...ai prins ideea....depinde ce vrei....daca vrei sa urmaresti masina sotiei laugh.gif sau a angajatilor...prima metoda e buna....daca vrei sa mergi in grecia....si nu sti drumul....al doilea dispozitiv este cel folositor.....se pot monta si amandoua smile.gif....nu e stres....bani sa fie tongue.gif

am cautat mai inainte pe net si ti-am gasit un site cu sisteme de urmarie.... http://www.mqm.ro/gps_trk.html

iar legat de gps-ul care te ghideaza....cred ca se gasesc in orice magazin de aparate electrocasnice...

This post has been edited by Tince1290: 27 Mar 2009, 23:08

--------------------
- - -
+
C a t a l i n
post 27 Mar 2009, 23:04
Post #17

Sistemul GPS nu este făcut pentru urmărire. Din comerț nu poți cumpăra decât RECEPTOR GPS, prin urmare acesta nu EMITE nicio informație către vreun satelit sau stație terestră.

Partea de urmărire se face prin intermediul unui terminal GSM atașat, deci contra cost.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
connectorxp
post 28 Mar 2009, 23:47
Post #18

Just a happy camper :)

QUOTE(MAERSK @ 28 Mar 2009, 00:04)
Sistemul GPS nu este făcut pentru urmărire. Din comerț nu poți cumpăra decât RECEPTOR GPS, prin urmare acesta nu EMITE nicio informație către vreun satelit sau stație terestră.

Partea de urmărire se face prin intermediul unui terminal GSM atașat, deci contra cost.
*

DA , pentru a avea urmarire prin GPS , este nevoie de un abonament special , orange are serviciul de urmarire flota , vezi la ei , pe sectiunea business .

--------------------
Lexus CT200h Eco/2011 - XX-XXX-LEX
1,8VVTi HSD, 136PS, 5% in Bucuresti :) Albastru 8U9 si senzatii tari pe curent :P

Ca musca'n lapte pe forumul Reno' :)
+
saftonel
post 29 Mar 2009, 00:33
Post #19

Membru autentic

sau cartela preplatita...si primesti prin sms] coordonatele

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 08:50
Forum Renault