Scoala de Pilotaj, E cam scumpa si nu toti isi permit
![]() ![]() ![]() |
Scoala de Pilotaj, E cam scumpa si nu toti isi permit
litza |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|||
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
la scoala de soferi profesionisti nu se invata asa ceva.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
la scoala de soferi profesionisti se invata cum sa mergi cu raba !
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Oops!
![]() Uite link: http://www.pilotaj-auto.ro/cursuri.htm Au si un sumar a ceea ce se face. Intradevar au si tehnici de franare in program. Interesant, nu ? ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
litza |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
axel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 603 Joined: 20 November 04 ![]() |
|
--------------------
renault clio
1.4
2007
|
|
Yva |
![]()
|
![]() Membru anormal Group: Members Posts: 94 Joined: 10 July 04 From: Timisoara ![]() |
Mai, unii ati inteles gresit... nu vreau sa discutam doar despre manevre de invartiri prin parcare, ci mai degraba cum sa procedam cand suntem in derapaj, ce nu ar trbui sa facem cand ne confruntam cu o astfel de situatie Etc. Etc. Am dat acest nume topicului, pt ca acolo se invata de obicei chestiile astea. Ce era sa fac? Sa scriu " Ajutor, derapez! Cum procedez?" Eu asteptam raspunsuri din partea soferilor care au avut parte de unele evenimente mai putin placute, chiar daca sunt teorii, dar macar stii cam ce ar trebui sa faci. Sper ca nu am suparat pe nimeni
![]() ![]() |
--------------------
VW
GOLF 4
2001
- TM86PSY Want me to press Accelerate?
|
|
litza |
![]()
|
Pai simplu, cand iti fuge spatele in dreapta iei usor de volan dreapta si accelerezi un pic, cand da semne de redresare, indrepti volanul. Nu astepti sa ajunga chiar pe linie inapoi ca atunci incepe balansul in partea cealalta.
Asta-i teoria, dar practica te omoara, caci in situatie de criza nu stiu daca mai apuci sa te gandesti ce si cum. Asa ca pe timp naspa trebuie sa te astepti in orice moment ca masina sa derapeze, si e mai bine sa fie pregatit si sa nu se intample decat sa se intample si sa nu fi pregatit. Pe de alta parte, daca mergi cu 40 km/h, esti safe ! ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Teoria ca teoria, dar practica e distactiva rau.
Si va rog eu mai terminati-o cu ideile pe aici, ca ieri m-a mincat in popou sa vad cum e sa schimbi centrul de greutate pe frinare in coborire, si asa frumos fugea spatele de a trebuit sa-mi schimb pampersii ![]() Ripa Galbena scria pe mine. E distractiv sa faci ghidusii, dar nu degeaba se invata mai intii in aeroporturi, piste largi, unde riscul de a iesi prin ziduri e mult mai mic ![]() Asa ca sfatul meu, dati 150E si mergeti la Titi Aur sa va explice cum e cu pilotajul, inainte de a va apuca de facut tonouri cu masina proprie. |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
adostar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 419 Joined: 12 October 04 From: Galati ![]() |
La ce va trebuie scoala de pilotaj ?
![]() |
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(paulp @ 23 Feb 2005, 10:19) Asa ca sfatul meu, dati 150E si mergeti la Titi Aur sa va explice cum e cu pilotajul, inainte de a va apuca de facut tonouri cu masina proprie. Exact asta intentionez sa fac, mai la primavara putin cand s-o mai potoli vremea asta si o sa am o saptamana libera, ceva. Sunt nelamurit (dar probabil am sa sun) ce inseamna acea licenta FRAK - din cate am vazut iti da dreptul sa rulezi in competitii sportive cum ar fi traseul de viteza la munte, insa nu stiu: 1. daca acea licenta expira si trebuie reinnoita. 2. daca poti conduce ca pilot sau dar ca copilot (la una din scoli am vazut ca sunt cursuri separate pentru pilot/copilot). |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
pai se fac scoli diferite pt pilot-copilot.licenta nu cred ca expira asa de repede.cred ca cam la cativa ani trebuie sa o reinoiesti:vizita medicala...
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
bzip2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 5 September 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(viulian @ 23 Feb 2005, 11:13) Sunt nelamurit (dar probabil am sa sun) ce inseamna acea licenta FRAK - din cate am vazut iti da dreptul sa rulezi in competitii sportive cum ar fi traseul de viteza la munte, insa nu stiu: [...] Licenta aceea e cu statut de pilot debutant, adica poti concura un sezon, la VTM sau CNR (functie de ce curs ai facut) in clasamentul debutantilor, si abia din al 2-lea an, poti concura ca pilot in clasamentul general . |
-------------------- loose bits sink chips
|
|
Al Cap0nE |
![]()
|
![]() Lex talionis Group: Members Posts: 407 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Yva @ 22 Feb 2005, 21:29) Mai, unii ati inteles gresit... nu vreau sa discutam doar despre manevre de invartiri prin parcare, ci mai degraba cum sa procedam cand suntem in derapaj, ce nu ar trbui sa facem cand ne confruntam cu o astfel de situatie Etc. Etc. Am dat acest nume topicului, pt ca acolo se invata de obicei chestiile astea. Ce era sa fac? Sa scriu " Ajutor, derapez! Cum procedez?" Eu asteptam raspunsuri din partea soferilor care au avut parte de unele evenimente mai putin placute, chiar daca sunt teorii, dar macar stii cam ce ar trebui sa faci. Sper ca nu am suparat pe nimeni ![]() ![]() Parerea mea e ca degeaba ne apucam sa dam sfaturi pt ca in momentul in care incepi sa derapezi, nu sta nimeni sa se gandeasca "ba, ce zice alcapone sa fac daca i-mi fuge in dreapta ?...". Totul e sa simti masina, sa faci manevre cat mai usoare si naturale. Parerea mea. |
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
cmres80 |
![]()
|
![]() Respectul se castiga...nu se poate fura! Group: Members Posts: 173 Joined: 12 October 04 ![]() |
Cel mai bine,cum mai zicea cineva de pe forum(dar in alt topic) te duci intr-un loc ferit unde incerci sa vezi cum se comporta masina in diferite ipostaze(o parcare mare si goala si in care a nins sau s-a format gheata ar fii numai buna)...si incerci acolo tot felul de traznai ca sa le zic asa...transfer de mase(balans)...intrare/iesire din derapaj...franare cu frana de motor sau cu frana de serviciu(violenta cu ruperea aderentei)...etc sunt o gramada de lucruri nu-mi vin acum in minte toate...dar te ajuta sa-ti cunosti mai bine masina si sa stii cum se comporta ea in anumite situatii care pot fii extreme in uneori...iar daca o sa ai neplacerea sa dai de asemenea situatii in trafic...ei bine vei reactiona instinctiv fara sa te mai gandesti la ce a spus X,Y sau Z...parerea mea...de "vanator"
|
--------------------
Dacia
1310 L
1998 1.4L
- xx-xx-RES Some things never change...
|
|
motorsport_2005 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
dar daca vrei sa te apuci de pilotaj?
nu iti trebuie scoala? dar, daca vrei sa pui masina de-a latul fara frana de mana cum faci? cum abordezi un viraj strans cu gazul jos (ac de par)? esti la munte si vezi o masina straina care te incetineste, dar cand vrei sa o depasesti cum faci, ca ea accelereaza cand intri in depasire? de cele mai multe ori la dacie, nu pleaca spatele, ci fata, cum o redresezi? cam asa ceva inveti dupa cursurile unei scoali de pilotaj. are cineva de pe forum licenta? unde a facut scoala? |
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(motorsport_2005 @ 30 May 2005, 16:58) esti la munte si vezi o masina straina care te incetineste, dar cand vrei sa o depasesti cum faci, ca ea accelereaza cand intri in depasire? Asta chiar e de folos pt. un pilot debutant ![]() ![]() Eu stiam ca la un raliu startul se da la intervale de timp si nu prea ai ce sa depasesti pe acolo! |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Mai....Masinile straine care au abandonat...astea trebuie sa invete sa le depaseasca.
Periculoase idei vad pe aici. Daca voi vreti sa aplicati pe drumurile publice ce invatati la scoala atunci ma gandesc serios cat de constienti sunteti. Daca vreti performanta, limitativa la curse organizate. Daca vreti sa conduceti mai bine, exista cursuri care te invata cum sa tii masina, tehnici de franare etc. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Nu sint de acord ca daca faci scoala de pilotaj automat vei deveni si mai agresiv, ci dimpotriva, vei invata sa cunosti si sa stapinesti mai bine masina
![]() Unde sint cursuri de tehnica a conducerii, ca la scolile de soferi nu inveti decit sa conduci, si nici aia foarte bine. As face si eu un curs de tehnica a conducerii ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
motorsport_2005 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(kaspersky @ 30 May 2005, 16:11) Asta chiar e de folos pt. un pilot debutant ![]() ![]() Eu stiam ca la un raliu startul se da la intervale de timp si nu prea ai ce sa depasesti pe acolo! nu prea cred ca vine solberg cu subaru sa ma caute pe mine... cu dacia ![]() mai gandeste-te la modul de condus... inainte se faceau si circuite... dar la curse in ultimul timp ai fost? despre abandonuri, nu ma exprim... ![]() in treaba cu drumurile publice sunt de acord. This post has been edited by motorsport_2005: 30 May 2005, 16:31 |
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(paulp @ 30 May 2005, 17:19) Nu sint de acord ca daca faci scoala de pilotaj automat vei deveni si mai agresiv, ci dimpotriva, vei invata sa cunosti si sa stapinesti mai bine masina ![]() Unde sint cursuri de tehnica a conducerii, ca la scolile de soferi nu inveti decit sa conduci, si nici aia foarte bine. As face si eu un curs de tehnica a conducerii ![]() Am spus idei periculoase, nu proaste ![]() Ca si in cazul tau, si eu as face tare bucuros cursuri de tehnica a conducerii. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
motorsport_2005 |
![]()
|
am auzit de o scoala de pilotaj in brasov, la nea fufu si una a lui stefan vasile.
care e mai buna? a lui aur nu ma intereseaza, e scumpa si e departe de mine. |
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Deci eu zic sa aveti mare grija cu chestiile astea si niciodata sa nu ganditi la modu "hai sa ii mai dau nitzel viteza ca se duce mai bine" ca e cea mai mare greseala. Eu am invatat intoarceri pe zapada asta iarna cu fosta Dacia 1310 de eram artist, pe stradute la mine mergeam NUMAI cu frana de mana in curbe. Pana m-am trezit intr-o seara sa ma duc (eram cu un tovaras) in curtea scolii 114 (de la Eroii Revolutiei) ca nu era nici o fantoma macar si era zapada tasata. Si uite asa i-o dau eu si pe a 3-a sa prind viteza si cand trag frana de mana se duce masina mea mai mult in lateral decat in cerc si m-am pierdut si am intrat cu aripa din spate dreapta scheletu portii de fier de fotbal. Dupa care s-a terminat iarna si am am lasat-o mai moale. Pe uscat nu prea am curaj sa fac asta ca se prinde mai multa viteza si nu cunosc Solenza asa bine (nici pe cealalta nu ma dadeam pe uscat). Mi-ar placea sa invat tocmai pentru evitarea de pericole, dar nu e cazul deocamdata. Cel mai grav e cand pierzi aderenta fara voia ta si atunci trebuie sa ai experienta (eu aveam pana in 6 luni de carnet pe vremea aia) incat sa ai reflexe asa bune. Nu am facut decat sa trag bine de volan dupa un balans pe mijlocul soselei pe la Eroilor cum vii dinspre Academie si am facut balans cu fundu fugind spre dreapta, a fugit putin asa, dupa care am luat repede dreapta, a fugit invers si am tras stanga iar si s-a intors cu aproape 180 de grade. Am trecut la milimetru de bordura dar am tras o sperietura zdravana. E frumos iarna sa te joci cu masina dar e foarte stresant in trafic sa conduci. Si nu ar fi problema de mine cat e problema sa feresc pe cei din jur care fac ori manevre periculoase ori se arunca pietoni in fata masinii.
Inca o data, incercati din aproape in aproape, exersati bine pana va plictisiti de aceeasi manevra dupa care diversificati putin si tot asa. Nu faceti nimic la noroc ca nu e de joaca cu astea. Sfatul purtatorului de portocale in geam |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
motorsport_2005 |
![]()
|
eu nu marefeream la frana de mana...
si dupa ani de practica tot exista posibilitatea sa o scapi... eu incercam sa vorbesc despre un stil de a conduce cu tenta sportiva. asa ca am incercat sa intru in virajul X (fara derapaje ne/controlate). azi cu 30, maine cu 40 si sa vad pana unde sta masina... dar pt asta am tinut cont de: - nu se pune frana in viraj - nu se accelereaza la intrarea in viraj - in limita vizibilitatii se taie virajul - daca e cazul se procedeaza la una/ mai multe inferioare - se incarca si se descarca masele stanga/dreapta, fata/spate - pe cat posibil virajul se ia dintr-o miscare de volan (la inceput, 30) - se inchide virajul putin mai tarziu, si se cauta exteriorul pana inchizi - faptul ca dacia, in caz ca derapeaza, nu are suficienta putere ca sa te scoata poate am mai omis cateva lucruri, dar kamikaze nu sunt. poate gresesc undeva ce parere aveti? |
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(motorsport_2005 @ 31 May 2005, 11:02) Daca vrei sa faci cursurile de pilotaj pentru a participa la curse legale, sau pentru a evita situatii dificile in trafic, sunt total de acord. Dar tare imi e mie teama ca tu de fapt vrei doar sa ajungi mai repede din A in B pe sosea, in trafic. Si in cazul asta nu sunt de acord. Parerea mea, care este ![]() |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
motorsport_2005 |
![]()
|
QUOTE(tatabobu @ 31 May 2005, 10:08) Daca vrei sa faci cursurile de pilotaj pentru a participa la curse legale, sau pentru a evita situatii dificile in trafic, sunt total de acord. Dar tare imi e mie teama ca tu de fapt vrei doar sa ajungi mai repede din A in B pe sosea, in trafic. Si in cazul asta nu sunt de acord. Parerea mea, care este ![]() parca am scris la viteaza de croaziera... eu merg mai tare un pic, doar la munte. in rest sunt un clasic pensionar . ![]() eu as vrea sa "am cu ce" sa merg la vtm (bani , mana , masina). nu sunt de accord cu "datul" in trafic deschis. This post has been edited by motorsport_2005: 31 May 2005, 10:15 |
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Din ce ai scris tu mai sus, asa mi s-a parut. Ca in trafic conduci "cu tenta sportiva". Cu asta nu pot fi de acord. Daca nu e asa, bravo.
Cat despre participari la raliuri vorbeste cu Cata WRC de pe forum, daca vrei sa-ti faci o idee despre costurile implicate (mie mi-a spus pe scurt cati bani ii cosuma treaba asta: toti). El are o nova modificata cu care alearga. This post has been edited by tatabobu: 31 May 2005, 10:33 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
motorsport_2005 |
![]()
|
QUOTE(tatabobu @ 31 May 2005, 10:32) Din ce ai scris tu mai sus, asa mi s-a parut. Ca in trafic conduci "cu tenta sportiva". Cu asta nu pot fi de acord. Daca nu e asa, bravo. Cat despre participari la raliuri vorbeste cu Cata WRC de pe forum, daca vrei sa-ti faci o idee despre costurile implicate (mie mi-a spus pe scurt cati bani ii cosuma treaba asta: toti). El are o nova modificata cu care alearga. la ce alearga? vtm/ raliu? nova e de N sau de H? daca la vtm - la balvanyos duminica n-a fost. de H e una din ce stiu eu dar ce scoala de piloj e mai buna? |
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.078 Joined: 11 February 04 ![]() |
Dragilor, treaba asta cu scoala de pilotaj e la fel cu cursurile de inot.
Ai piscina, ii interzici copilului sa se apropie de ea sau il inveti sa inoate? Cred ca e bine sa inveti unde sunt limitele masinii tale, DAR NUMAI IN POLIGON, si sunt convins ca toti care am vazut ca limitele Daciilor noastre sunt destul de jos vom conduce mai cu grije. Aia care-s dilii oricum or sa se arunce in viraj cu suta la ora. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
motorsport_2005 |
![]()
|
QUOTE(dizzy @ 31 May 2005, 11:25) Dragilor, treaba asta cu scoala de pilotaj e la fel cu cursurile de inot. Ai piscina, ii interzici copilului sa se apropie de ea sau il inveti sa inoate? Cred ca e bine sa inveti unde sunt limitele masinii tale, DAR NUMAI IN POLIGON, si sunt convins ca toti care am vazut ca limitele Daciilor noastre sunt destul de jos vom conduce mai cu grije. Aia care-s dilii oricum or sa se arunce in viraj cu suta la ora. in pricipiu off-topic, dar cu tangente... stii ce masini sunt sau au fost in campionatul national al romaniei? la brasov exista o proba numita babaranca. pana acum putin timp, recordul , era stabilit de o dacie brasovia, nu stiu daca am scris bine, condusa de fane vasile. o dacie sport. iti spune asta ceva despre dacii? de cele mai multe ori la o dacie e stricata piesa dintre scaun si volan, masina merge bine altfel (nu fac apropos-uri, dar zic ca o dacie daca stii cum s-o educi merge bine). e o diferenta sa mergi tare si alta sa mergi fluent si corect. asta nu inveti la scola de pilotaj, acolo e altceva... dar sa abordezi un viraj bine, nu inseamna ca iti trebuie nu stiu ce masina straina... asta am incercat sa spun. desi unii au facut caterinca, sunt totusi multi care au probleme cu abordarea virajelor, desi au masini straine. |
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 06:49 |