QUOTE(nelu_1985 @ 23 Mar 2009, 17:41)
astazi un prieten mecanic mi-a spus cum a auzit odata la nustiu cine, ca dupa montajul unui set motor nou, respectiv terminarea rodajului, se desface motorul si se segmenteaza cu un set nou de segmenti de aceeasi marca cu cei montati precedent; personal nu sunt deacord cu aceasta "tehnica", voi ce parere aveti?
QUOTE(Muttley @ 23 Mar 2009, 17:47)
E o prostie.
CORECT
QUOTE(cristitranca @ 23 Mar 2009, 20:46)
sa nu fi incurcat el borcanele si sa nu fi inteles bine...
la companiile care foloseau mult masinile, veneau niste "seturi de rectificare" [...]
Posibil si asta dar mai e un "curent" aparut inainte de 1989; acest curent se datora lipsei de seturi motor de calitate. Ca atare, seturile veneau cu segmenti moi, slabi calitativ. Unii faceau rost pe linga set de segmenti cromati, etc.
Camasa noua are pe ea acele urme de honuire care, ca actiune secundara se comporta ca un smirghel asupra segmentilor. Segmentii fiind de calitate slaba, se uzau prin rodaj uneori.
Din cauza asta, pe perioada rodajului se foloseau segmentii moi care se uzau dar care netezeau urmele de honuire dupa care se punea o a doua pereche de segmenti ca sa se pastreze stratul din crom.
Dar asta e curent apus de mult, teoretic. Practic, e dupa cum ai noroc (de unde cumperi setul, cine il produce, etc.
Am vazut 5 seturi din care prin reimperechere abia s-a putut reconstitui un set bun si in cote. Dupa o perioada a "rasuflat" de la cineva care lucra la acel SRL (prin anii 92-93) ca acel SRL turna camasi din "ce fonta pica la zar", adica nici vorba de identitatea camasilor ca si material dupa eventuala imperechere, sa nu mai vorbim de pus pete de vopsea cu ochii la tigara si nu la piese, etc.
Au falimentat linia rapid.
This post has been edited by diaconuliviu: 24 Mar 2009, 08:38