Renovare Apartament, Sfaturi
![]() ![]() ![]() |
Renovare Apartament, Sfaturi
bygy007 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|||
Apate |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 27 May 09 From: Bucuresti ![]() |
@Dr_mKE
De facut probabil ca o faci... Dar bine ca la carte... nu prea poti. Aici mai intervine si experienta profesionala... @bygy007 Un electrician bun (calificat + cu experienta) cositoreste legaturile in doza. Daca nu o face, il scoti afara pe usa si aduci unul care o face. |
--------------------
Dacia
Logan
2009 / Laureate
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
de parca se streseaza cineva. Sa vezi la straini, le rasucesc mai trag un peg de plastic peste si sanatate
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Daca nu le faci te dai singur afara si chemi pe altcineva, deci esti nevoit sa le faci
![]() Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Si-a facut cineva instalatii de apa calda si rece, ingropate, in cupru? Ma intereseaza cat de fiabile sunt, cu ce diametru de teava a lucrat (15, 18?), cu ce a izolat tevile si daca fluiera in perete
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
fost membru |
![]()
|
![]() membru analfabet Group: Members Posts: 239 Joined: 1 September 09 From: clasa I-a ![]() |
Eu nu am vazut instalatii de apa potabila rece sau calda, in cupru, motivul e lesne de banuit. Ce-i drept, sunt, dar de incalzire.
|
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
Apate |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 27 May 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Si-a facut cineva instalatii de apa calda si rece, ingropate, in cupru? Ma intereseaza cat de fiabile sunt, cu ce diametru de teava a lucrat (15, 18?), cu ce a izolat tevile si daca fluiera in perete Locuiesti la bloc? Teava de cupru de 15 este echivalentul tevii de 1/2'' iar cea de 18 - 3/4'' . Ai grija la teava de cupru pe care o folosesti pentru apa potabila (cocleala este toxica). Foloseste teava de cupru nemteasca carbon free pentru apa potabila. De ce vrei sa folosesti tocmai cupru? Costurile materialelor+manoperei sunt destul de mari. Incearca PEX-ul si PPR-ul sunt mai ieftine si au o durata de viata de peste 50 de ani. |
--------------------
Dacia
Logan
2009 / Laureate
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Singurul motiv ar fi ca le 'crosetez' mai repede - manopera e gratis (subsemnatul).
Insa o sa-mi fac tot clasic, din teava galvanizata. Trebuie sa ingrop teava de apa rece in zid de caramida. Cu ce o termoizolez? |
--------------------
-
-
-
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
sunt la praktiker niste tuburi dintr-un fel de burete. Sunt de culoare gri, cum intrii in stanga dupa raftul cu robineti. costa 3-4 ron un metru de asa ceva. Iti recomand cu caldura alea, sunt deja semi-taiate pe lungime, daca nu ai pus teava poti sa o bagi in tub, daca ai pus-o tai si restul din tub si il tragi peste si apoi il fixezi cu panduiti (coliere din plastic)
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.709 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
acum m am uitat. tevile la apa sunt tot de cupru si nu cred ca e unul special.
dar cocleala e generala pe tevile astea comune. daca desfaci sita periodic gasesti pietricele etc. la gatit mai ia din robinet. asa bem de la pompa dintre blocuri. in tm sunt multe foraje de astea cica verificate. |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
sunt curios cum era apa pe vremea cand instalatiile erau de plumb
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
mai buna ca acum. nu a murit nimeni de la intoxicatie cu plumb, de la apa bauta de la chiuveta...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Presupui ca nu stii sa legi firele la fel de bine ca un electrician ?
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(Alydor @ 1 Feb 2010, 00:16) mai buna ca acum. nu a murit nimeni de la intoxicatie cu plumb, de la apa bauta de la chiuveta... Suma respectelor, Alydor asta e ca si cu porcina, nu de purcina se moare ci din complizatiile ulterioare. Firele nu se costitorest, in tarile cu apa calda exisa niste cleme speciale ce le bagi pe firele rasucite si invarti(sau capsezi). Am vazut si eu mesteri d'astia cica meseriasi, ce simpatic cositoresc ei firele din aluminiu ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
argon, nu orice clema facuta sa grabeasca instalarea e si "mai buna" ca cositorirea firelor. Sunt bune pentru un consum redus, dar nu as vrea sa vad cum rezista clemele alea de ex la consumul pentru o bucatarie cu plita electrica max 7kW + cuptor electric max 3kW. Sunt de apreciat electricienii care isi cositoresc firele la imbinari, sau punctele de legatura daca se folosesc fire litate.
|
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
aia 'de invarti' nu am folosit si nu stiu cat de bine strange, dar capsate zic eu ca e mai bine decat cositorului, papuci speciali pentru asa ceva, cleste asemenea, asa se foloseste si in instalatiile de joasa/medie tensiune, tot capsate, cu mufarie de al/cu, dupa caz.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
fost membru |
![]()
|
![]() membru analfabet Group: Members Posts: 239 Joined: 1 September 09 From: clasa I-a ![]() |
conexiunile rezista prin marirea suprafetei de contact. Adica firele se rasucesc (strang) pe o lungime mai mare 10-15 cm.
![]() This post has been edited by fost membru: 1 Feb 2010, 09:44 |
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
argon |
![]()
|
si clestele ala de care zic strange de jur imprejur, nu doar comprima.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(fost membru @ 1 Feb 2010, 09:42) 15 centimetri? ![]() Eu nu-s electrician, dar am tras destule fire. N-am cositorit pt. ca nici n-am stiut dar nici n-as fi avut cu ce. Iti trebuie letcon sanatos pt operatiunea asta. N-am avut decat o singura problema, unde s-au combinat fire de cupru cu unele din aluminiu. Cred ca si baghetele alea cu prindere cu surubele sunt foarte bune. Chiar si cositorite firele, se poate intampla sa se realizeze o lipitura rece, avand in vedere materialul din abundenta care trebuie incalzit cu letconul. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
fost membru |
![]()
|
visule, treaba invatata de la electricieni, asta cu 15 cm. Conexiunile dintre metale diferite este de dorit sa se evite, totusi cand nu se poate (mi se pare ca) se fac cu cleme cu surub.
|
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Mi se pare exagerat, trebuie izolat la greu si tot manunchiul ala de fir asezat frumos in doza astfel incat sa nu se atinga partile izolate intre ele. Daca ai multe fire groase, iti cam trebuie o doza de neam prost, daca mai e si peretele subtire (BCA) e delicata treaba...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Ce letcon ma? Bagati firele in priza si le atingeti. Gata lipitura.
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
fost membru |
![]()
|
De regula, cate conexiuni crezi ca sunt intr-o doza? De obicei doua a cate trei fire. Exista si doze mai mari daca ai mai multe.
|
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Am o doza pe hol d-aia dreptunghiulara, cred ca are 20 de fire acolo
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Eu cred ca aia 15 erau mm.
|
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
argon |
![]()
|
eu sunt sigur.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
fost membru |
![]()
|
Eu cred ca sunt cm.
![]() La mine un metru are 100 de centimetri si 1000 de mm. La voi la fel? ![]() [------------------------------------------------------------------- 15 cm ---------------------------------------------------] [- 15mm -] This post has been edited by fost membru: 1 Feb 2010, 10:33 |
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
fictiv2004 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 3 September 04 ![]() |
Am discutat cu un coleg, care a lucrat efectiv in SUA, la cablari, conexiuni, tablouri, ptr. locuinte; Nu se foloseste, uzual cel putin, nici o metoda de lipire; totul se face cu cleme rapide, nici macar cu surub, dimensionate ptr diametrul folosit.
Si o chestiune care vad ca nimeni nu a atins-o pe aici; montati-va oameni buni module de protectie la sub si supratensiune; poate ca or sa lucreze o data... pe an , sau mai rar, dar e posibil sa va scuteasca de multi nervi si bani ulterior. Pe afara toate tablourile au asa ceva. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 13:16 |