Renovare Apartament, Sfaturi
![]() ![]() ![]() |
Renovare Apartament, Sfaturi
volint |
![]()
|
||
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
|
||
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|||
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
QUOTE(cdadan @ 30 Jul 2016, 14:49) Pai nu pune autonivelanta, pune sapa cu nisip. QUOTE(volint @ 30 Jul 2016, 16:14) Mie imi da cu virgula socoteala cu incalzirea aia electrica sub gresia din baie... o virgula asa de mare ca ma ia cu tremurici. Sper sa nu fie probleme. Cablul electric este si el destul de gros si protejat, pun si adezivul mai gros, am si siguranta diferentiala... |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(volint @ 30 Jul 2016, 17:14) Mie imi da cu virgula socoteala cu incalzirea aia electrica sub gresia din baie... o virgula asa de mare ca ma ia cu tremurici. ![]() Testike, sincer, n-as fi foarte curios sa fac dus cand apa cade direct pe gresia sub care se afla un circuit electric. Daca insisti sa faci chestia asta, spune-le explicit celor de la care cumperi instalatia de incalzire sub pardoseala ce vrei sa faci si fa-o doar daca producatorul iti da garantii explicite ca instalatie se preteaza la asa ceva. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.228 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Daca ai centrala (si tii neaparat sa ai podeaua calda), mai degraba te-ai putea gandi sa bagi tevi de caldura prin pardoseala, chiar daca e mai scump si nitel mai complicat, dar costurile ulterioare sunt mai mici.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.228 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Nu stiu cat de bun conductor electric e cimentul, dar nu cred ca merita o solutie de incalzire in pardoseala in baie, la cat timp stai acolo. Daca mai pui la socoteala si inertia de transmitere a caldurii...
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(maho @ 30 Jul 2016, 18:14) Daca ai centrala (si tii neaparat sa ai podeaua calda), mai degraba te-ai putea gandi sa bagi tevi de caldura prin pardoseala, chiar daca e mai scump si nitel mai complicat, dar costurile ulterioare sunt mai mici. Nu e mai scump, nici mai complicat. Pur si simplu plimbi cu câteva serpentine circuitul de tur al caloriferului, în zonele "de trafic". Henco simplu, fara izolație. Există materiale de ghidaj si suport pentru așa ceva, care mai și izolează termic. Costurile "in exploatare" sunt mult mai mici. Plus ca-i o soluție mult mai fiabilă. Și vorba colegilor, infinit mai sigură. Dar între noi fie vorba, cine umblă iarna desculț prin baie? ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
QUOTE(maho @ 30 Jul 2016, 20:40) Nu stiu cat de bun conductor electric e cimentul, dar nu cred ca merita o solutie de incalzire in pardoseala in baie, la cat timp stai acolo. Daca mai pui la socoteala si inertia de transmitere a caldurii... ipsosul si ceramica sunt izolatori, dar cimentul si implicit betonul si adezivul pe baza de ciment, conduc curentul ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.703 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Pai cu prima ocazie o să-i cumpăr niște papuci de casa.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.703 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Dai banii degeaba.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
|
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
cdadan |
![]()
|
Foarte spiritual. Da' e bine că-ti plac glumele tale.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Ciorapii nu se pun..N.as pune vreodata circuite electrice prin podele nici moarta..Cu toate diferentialele din lume..Stiu caz cand n.a lucrat,desi nu era vreun turcism ieftin,si s.a ars device.ul evident.. Iar aici vorbesc despre maistrul meu care stie cu ce se haleste electrica..Mai ales ca mai nou se foloseste un singur nul si ca diferentiala sa functioneze brici are nevoie si de nulul de protectie..
This post has been edited by iulia_boris: 31 Jul 2016, 07:43 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Unde se foloseste un singur nul?
Ca la blocuri e prevazut din constructie nulul de protectie si la case nu cred ca aproba EON/RENEL/uatevar proiectele fara el. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Tocmai ca vazui schema electrica a unui agregat electric,al unei firme,si n.avea decat un nul.Ala imi spunea ca nu se mai practica 2 nuluri si ca inclusiv la blocurile noi nu se mai foloseste decat un nul..Si nu.i singurul pe care l.am auzit spunand cum ca pe la noile constructii cam asa se face..Nu vorbesc de constructii vechi.
This post has been edited by iulia_boris: 31 Jul 2016, 08:21 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
marksman |
![]()
|
Ce-i ala nul de protectie? Impamantarea?
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Da.
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Agregat inseamna aparat, nu instalatie electrica. Si nenea ala e cam paralel cu subiectul. Nulul de protectie e obligatoriu (conform normativului) in incaperile cu pardoseala (daca vrei caut formularea exacta). In camere (sufragerie, dormitor) nu e obligatoriu si de multe ori nu se monteaza. In ultima vreme si corpurile de iluminat sunt prevazute cu nul de protectie.
Edit: cred ca tu de fapt te referi la altceva... Se practica (in tabloul electric) nulul de protectie legat pe nulul de lucru pentru ca la stalpul retelei exista priza de pamant. Asta nu inseamna ca e si corect. This post has been edited by bmwh548: 31 Jul 2016, 10:52 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
cdadan |
![]()
|
De regula, cand e vorba de cate-o chestie, cam toti sunt paraleli cu subiectul, mai putin un anumit forumist de la Iasi.
Mai omule, intelege si tu ca aici nu intereseaza pe nimeni cat vrei tu sa pari de destept. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
@cdadan, tu cu toti te certi acum?
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
cdadan |
![]()
|
Cu tine, ce nu ti-e clar?
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
iulia_boris |
![]()
|
M.am formulat eu mai plastic dar era vorba in fapt de un echipament electric..Si da,ai dreptate ca acolo unde.s legate din constructie intre ele ramane un singur nul.Evident ca nu.i corect dar sunt destui care sustin ca n.are nimic daca.s legate amandoua la aceeasi priza de pamant..Si.n metrou avem lampi de iluminat legate la centura de impamantare.
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Pai, la metrou, asemeni tuturor incintelor industriale cu nivel de risc ridicat, banuiesc ca toate echipamentele metalice, electrice sau neelectrice trebuiesc legate la reteaua de impamantare, pentru echipotentionalizare.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Ezact.
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cdadan @ 30 Jul 2016, 21:38) Nu e mai scump, nici mai complicat. Pur si simplu plimbi cu câteva serpentine circuitul de tur al caloriferului, în zonele "de trafic". Henco simplu, fara izolație. Există materiale de ghidaj si suport pentru așa ceva, care mai și izolează termic. Costurile "in exploatare" sunt mult mai mici. Plus ca-i o soluție mult mai fiabilă. Și vorba colegilor, infinit mai sigură. Dar între noi fie vorba, cine umblă iarna desculț prin baie? ![]() Ca opinie personala, nu e scump si nici complicata utilizarea unor caramizi de BCA mai late de 10 cm pentru a face ziduri de 2 m inaltime si 3 lungime (fara stalpi de sustinere, fie ei si din lemn), care urmeaza sa sustina si un acoperis (stii tu, tendinta naturala de impingere in exterior a zidurilor din cauza pantei...). Opinia mea e ca-s alte solutii mult mai fiabile decat BCA-ul de 10 singur-singurel. Fie vorba intre noi: cine face astfel de ziduri (de 2 m inaltime si 3 lungime) doar din BCA de 10 cm? Ideea e asa: fiecare citeste sfaturile altora si apreciaza cu propriul cap situatia. Atata cat il duce capul. De ce sa ma enervez eu sau sa-l consider prost sau inferior pe altul care nu-mi asculta sfatul? Ma afecteaza pe mine faptul ca el a facut altfel? Imi creste mie nivelul de trai daca el mi-a urmat sau nu sfatul? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(marksman @ 31 Jul 2016, 08:23) QUOTE(iulia_boris @ 31 Jul 2016, 09:48) total gresit !!! nu exista nul de protectie este o mare diferenta 31 Jul 2016, 19:19: QUOTE(BN64FLO @ 30 Jul 2016, 20:44) ipsosul si ceramica sunt izolatori, dar cimentul si implicit betonul si adezivul pe baza de ciment, conduc curentul ![]() cred ca toate daca sint ude conduc curentul This post has been edited by bygy007: 31 Jul 2016, 19:19 Attached File(s) ![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Cu vremea cum stam?
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(iulia_boris @ 31 Jul 2016, 16:17) M.am formulat eu mai plastic dar era vorba in fapt de un echipament electric..Si da,ai dreptate ca acolo unde.s legate din constructie intre ele ramane un singur nul.Evident ca nu.i corect dar sunt destui care sustin ca n.are nimic daca.s legate amandoua la aceeasi priza de pamant..Si.n metrou avem lampi de iluminat legate la centura de impamantare. din ce stiu eu daca intre impamintare, si nul daca se depasesc vreo 40V se ard niste sigurante PENTRU LEU in topicul dedicat This post has been edited by bygy007: 31 Jul 2016, 19:25 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Si nulul de protectie la ce se leaga? Sigurantele se ard daca exista protectia aia de care spunea radian..Legatura echipotentiala unidirectionala..Ca aia se realizeaza cu sigurante si diode.
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 22:51 |