Renovare Apartament, Sfaturi
![]() ![]() ![]() |
Renovare Apartament, Sfaturi
dizzy |
![]()
|
||
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.088 Joined: 11 February 04 ![]() |
|
||
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|||
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Ce te bagi, esti meteorist?
![]() This post has been edited by l@u: 31 Jul 2016, 20:51 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Bygy e metroist..Cumva.
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
l@u |
![]()
|
Aha, deci nu e meteorist!
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Aparitiile lui pot fi meteorice in schimb..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
l@u |
![]()
|
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
QUOTE(bygy007 @ 31 Jul 2016, 20:17) Eu ziceam uscate, ca daca sunt ude, si lemnele conduc, si plasticul, orice, ca, conduce apa, dar ma refeream ca tot ce e pe baza de ciment conduce Pura curiozitate, fiind student la inginerie electrica(din seria nu zic nimic nou decat ma laud ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
l@u |
![]()
|
Numai daca e cu ioni de argint!
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
Daca e cu vasile din argint nu merge?
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
l@u |
![]()
|
Nu ca e doar unul!
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Pai peretele ala unde e "legat"?
QUOTE(bygy007 @ 31 Jul 2016, 20:17) Nu, exista conductor neutru si conductor de protectie (conform legislatiei). Dar avand in vedere ca ala de protectie nu participa "activ" in alimentarea consumatorului (decat in caz de defectiuni pe undeva) si ca uneori e legat la conductorul neutru mai merge si formularea cealalta (ca si aia cu impamantarea care e data tuturor elemetelor constituente - de la priza de pamant pana la contactul din aparataj). |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
BN64FLO |
![]()
|
QUOTE(l@u @ 31 Jul 2016, 22:21) ![]() 31 Jul 2016, 22:31: QUOTE(bmwh548 @ 31 Jul 2016, 22:24) cum unde e legat? la pamant, normal, ca asta spuneam, ca, cimentul conduce, si fierul beton din structura la fel, deci un perete decat tencuit, fara altceva, conduce curentul....intrebarea era ca, daca e voxit cu lavabila si sa zicem gletuit inainte, mai conduce ori nu? in ideea ca mesteresc un bec, "pe direct", fara sigurante luate jos, dar sunt izolat fata de pardosea, cand ating peretele cu lavabila ma prajesc ori ba? This post has been edited by BN64FLO: 31 Jul 2016, 21:31 |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
ca idee , despre vreme a postat in topicul dedicat bucurestiului
eu ma refeream strict la sintagma "nul protectie" ca nu exista , este nulul de lucru ala unde se intilneste steaua si impamintare , care aia este de protectie si din cite stiu eu reszistenata intre nulul de lucru si impamintare trebuie sa fie de maxim 4 ohmi This post has been edited by bygy007: 1 Aug 2016, 13:20 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Wow, ce discutie academica despre electricitate...
![]() QUOTE(BN64FLO @ 31 Jul 2016, 22:14) Da, e omenoasa, nu-i pune piedica electronului zglobiu si daca mai are si putin umezeala in ea, chiar e de bine... QUOTE(BN64FLO @ 31 Jul 2016, 22:14) in ideea ca jos esti izolat fata de pamant de parchet, covor, talpa bocancului etc., si pui mana pe faza, in printip nu te curentezi, dar daca pui cealalta pe perete? ![]() Banuiesc ca daca schimbi o priza in camera izolata fata de pamant de parchet, covor, etc, nu o faci cu bocancii in picioare. Mai bine decuplezi sigurantele. E banal, dar e mai sigur. ![]() De dragul discutiei, in spatiile industriale, in primul rand pardoselile ar trebuie facute, conform normelor, sa fie electroizolante (nu te bazezi pe parchet, covor...) iar toti cei care au acces in zona sa fie incaltati cu ghete / bocanci electroizolanti. Exceptie fac electricienii, care, daca e nevoie de o interventie la o avarie de natura electrica, pana la locul faptei ar trebuie sa se deplaseze cu incaltaminte electroizolanta iar la intrarea in zona de avarie sa-si schimbe incaltamintea cu una electroconductiva. Echipotentionalizarea, chiar daca e un cuvant un pic mai greu de pronuntat, nu e chiar de luat in ras. Asigura protectia impotriva incarcarilor electrostatice, curentilor vagabonzi, etc. Nu-i de dorit sa atingi simultan doua suprafete intre care exista o diferenta semnificativa de potential electric... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
BN64FLO |
![]()
|
stiu chestia cu doua suprafete cu potentiale diferite, si mai stiu ca daca faci continuitate in circuitul unui consumator, adica tii firele de la intrerupator in mana, poate trece curentul prin tine si sa nu sara siguranta linistit, la fel daca tii faza si nulul in maini poate sa nu sara siguranta....m-am curentat de mai multe ori, in mai multe situatii si la tensiuni si curenti diferiti, dar de dragul discutiei, ziceam ca poate intalnesc un circuit de becuri legat pe prize si nu iau toate sigurantele
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
QUOTE(BN64FLO @ 1 Aug 2016, 01:10) stiu chestia cu doua suprafete cu potentiale diferite, si mai stiu ca daca faci continuitate in circuitul unui consumator, adica tii firele de la intrerupator in mana, poate trece curentul prin tine si sa nu sara siguranta linistit, la fel daca tii faza si nulul in maini poate sa nu sara siguranta....m-am curentat de mai multe ori, in mai multe situatii si la tensiuni si curenti diferiti, dar de dragul discutiei, ziceam ca poate intalnesc un circuit de becuri legat pe prize si nu iau toate sigurantele ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Scumpa rau tigla in Miniroundabouts Metropolis!!!! ![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Ma tu esti neam cu Spiderman? Ce te tot cateri pe peretii aia?
1 Aug 2016, 08:55: QUOTE(bygy007 @ 31 Jul 2016, 23:09) Depinde. Daca priza de pamant face doar treaba asta e maxim 4 ohmi, daca e comuna cu "paratrasnetul" e maxim 1 ohm. Mai e ceva in legislatie si legat de distanta pana la sursa de alimentare a imobilului (daca e sub 20m priza de pamant trebuie sa aiba maxim 1 ohm rezistenta). This post has been edited by bmwh548: 1 Aug 2016, 07:55 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(BN64FLO @ 1 Aug 2016, 00:10) Au tu asa o grija deosebita fata de siguranta... Nu experimenta foarte mult in directia aceasta. Conteaza foarte mult prin ce parti ale corpului se formeaza circuitul electric, daca iti include inima s-ar putea sa nu-ti mai pese prea mult de siguranta, de asemenea, rezistenta electrica a corpului uman difera in limete largi in functie de starea de oboseala, consum de alcool si inca destui de multi alti factori. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai vezica plina, daca e cald si esti transpirat...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
M-am gandit la incalzire in pardoseala in bai pentru ca spatiul de sub apartament nu e incalzit.
Nu ma prea incanta nici pe mine sa fie electrica, dar mi s-a parut mai simplu.Trebuie doar intins cablul in adezivul de la gresie. Instalatia electrica a fost conceputa astfel, si am doua sigurante separate pentru asta. M-am gandit ca in cel mai rau caz, daca sunt probleme, sare o data siguranta diferentiala, iar apoi intrerup alimentarea.. Poate trebuia sa ma gandesc mai bine cu incalzirea cu apa, dar nu cred ca era chiar atat de simplu - temperatura in pardoseala ar trebui sa fie mult mai mica decat cea din calorifere, si cred ca este nevoie de un distribuitor... E cam tarziu sa o dau cotita, mesterul cu incalzirea e in concediu, iar faiantarul vine maine. |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
radian |
![]()
|
Mai, mai multi am incercat sa-ti sugeram ca problema principala nu ar fi cea legata de sigurante ci de riscul de electrocutare.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Din cate am inteles, electrocutarea nu e atat de perioculoasa daca exista siguranta diferentiala?
Ma cam bate gandul totusi sa renunt... |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
La cate bai cu incalzire electrica in pardoseala am vazut (ma rog, chiar pipait tactil cu piciorusele) eu prin vest, presupun ca baietii aia sunt cam prosti. Chiar daca era vorba de bai de hotel, vorba aia, cu reglementari mai stricte decat la case privind siguranta cetatenilor.
Cand oi mai gasi cate una d-asta sa le dau la aia link catre topicul asta sa vada ce prostie au facut. Cred ca se vor tavali in chinuri, macinati de regrete... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Radarul poate curenta?
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
iulia_boris |
![]()
|
La buzunare..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(radian @ 30 Jul 2016, 17:52) ... Daca insisti sa faci chestia asta, spune-le explicit celor de la care cumperi instalatia de incalzire sub pardoseala ce vrei sa faci si fa-o doar daca producatorul iti da garantii explicite ca instalatie se preteaza la asa ceva. Klaus esti de-o ironie foarte subtila... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 19:14 |