DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 10 11 12 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Renovare Apartament, Sfaturi

radian
post 2 Aug 2016, 17:15
Post #331

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

Group: Members
From: petrosani

QUOTE(psychoo @ 2 Aug 2016, 09:30)
... Daca instalatia e facuta corespunzator, riscul de electrocutare e acelasi ca la boiler. Si acolo exista un conductor de electricitate care se incalzeste si este invelit de un izolator electric. Pentru asta nu au fost retrase de pe piata pentru ca ar electrocuta utilizatorii...
*

La boiler izolatorul electric al rezistentei vine in contact direct cu apa?

Nimeni n-a cerut retragerea de pe piata a sistemelor electrice de incalzire sub pardoseala. Mai, voua unora, ce va mai place sa exagerati. Ati fi buni de pus titluri la posturile tv de stiri...

Eu unul, am zis doar ca, combinatia incalzire electrica sub pardoseala + dusul al carui jet de apa bate direct pe gresia sub care este montat sistemul de incalzire cu pricina mi se pare una pentru care eu n-as vota veci pururi.

Ca sa fiu mai exact, una e cand ai o mica inundatie in baie si accidental ajunge putina umezeala in vecinatatea conductorului, umiditatea la care fara discutie fac fata materialele electroizolante de pe conductorul electric si care in scurt timp se evapora din pardoseala si cu totul si cu totul alta e situatia cand, daca in baia cu pricina se face dus regulat, de exemplu, acum pe timp de canicula, daca acolo locuiesc 2 persoane, patru dusuri pe zi n-ar fi ceva iesit din comun. Prin rosturile placilor de gresie apa se scurge in maclavaisul dintre electroizolatia conductorului electric si suprafata inferioara a placilor de gresie. Daca este alimentat frecvent cu apa, evident maclavaisul ala nu mai are timp sa se usuce iar materialul electroizolant sta permanent in umezala. Problema e, in aceasta situatie isi pastreaza proprietatile electroizolante in timp? Din acest motiv i-am si sugerat celui care a optat pentru aceasta solutie sa-l intrebe explicit pe vanzator sau pe producator daca sistemul este proiectat sa reziste unui astfel de regim de exploatare.

Nu mi-as paria viata pe profesionalismul si cheful de lucru al lui Dorel.

This post has been edited by radian: 2 Aug 2016, 17:18

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 2 Aug 2016, 22:18
Post #332

Membru autentic

From: BUCURESTI

QUOTE(rusugxg @ 2 Aug 2016, 11:11)
Nu se poate pune un transformator separator galvanic sau ceva echivalent?? Sau, poate, in curent continuu?  Nu ma pricep, doar intreb.
*

degeaba tot 220V ai si in cc si in ca , daca pui separare galvanica tot aia este , este vorba de tensiunea de pas , ca sa nu ai probleme ar trebui bucati de rezistente alimentate la maxim 24V cea ce nu este rentabil din punct de vedere economic

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
bmwh548
post 2 Aug 2016, 22:37
Post #333

Membru cu insomnii

From: Iasi

Daca ai plita cu aprindere electrica pune degetul aproape de aprinzator si actioneaza-l o fractiune de secunda. Sa ne povestesti cum a fost. Si acolo ai separare galvanica fata de retea prin intermediul unui transformator (ridicator de tensiune).

--------------------
- - - - -
+
DragosP
post 2 Aug 2016, 22:39
Post #334

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Ca să nu mai spunem, tot divagând, că-n cc ai șanse muult mai mari să-ți vezi (într-un mod neprevăzut) Creatorul, decât în ca.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
psychoo
post 3 Aug 2016, 08:14
Post #335

Membru

From: Timisoara

QUOTE(radian @ 2 Aug 2016, 18:15)
La boiler izolatorul electric al rezistentei vine in contact direct cu apa?
[...]
*

Rezistenta boilerului se scalda in apa impreuna cu anodul de magneziu. Dupa stratul metalic al rezistentei e un strat ceramic(sau ce o fi ala) apoi e nichelina. Teoretic, stratul ceramic si cel metalic care e in contact cu apa sunt tot izolatori electrici din perspectiva nichelinei.
Raspuns final: DA biggrin.gif

--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013
You deserve what you tolerate!
+
radian
post 3 Aug 2016, 08:28
Post #336

QUOTE(psychoo @ 3 Aug 2016, 09:14)
...Teoretic, stratul ceramic si cel metalic care e in contact cu apa sunt tot izolatori electrici din perspectiva nichelinei.
Raspuns final: DA  biggrin.gif
*

Strat metalic = izolator electric? Spune-mi, te rog, ca nu esti inginer...

--------------------
+
psychoo
post 3 Aug 2016, 08:39
Post #337

Membru

Cand pui mana pe el te curentezi? Am mentionat ca din perspectiva nichelinei prin care trec electronii aia ca sa iti genereze tie diferenta de potential masurabila (cu mana sau voltmetru)

--------------------
+
radian
post 3 Aug 2016, 08:40
Post #338

Las-o asa cum a cazut.

--------------------
+
psychoo
post 3 Aug 2016, 08:45
Post #339

Membru

De cazut cade doar diferentiala in cazul in care exista o strapungere a izolatiei. Astfel nu te mai electrocutezi pe gresie indiferent cat o imbibi in apa.

--------------------
+
rusugxg
post 3 Aug 2016, 16:10
Post #340

Membru incepator

@bygy007: poti detalia putin ce este
QUOTE(bygy007 @ 2 Aug 2016, 23:18)
tensiunea de pas
*

@bmwh548
Si acolo ai separare galvanica fata de retea prin intermediul unui transformator (ridicator de tensiune).

Da. Dar nu si fata de "pamant". Descarcarea apare intre electrodul alimentat la inalta tensiune si "tabla/arzatorulul aragazului" care sunt legate la impamantare. Incearca tu sa faci chestia de care m-ai sfatuit fara sa ai aragazul impamantat!!
Cat despre, citez din @ DragosP
Ca să nu mai spunem, tot divagând, că-n cc ai șanse muult mai mari să-ți vezi (într-un mod neprevăzut) Creatorul, decât în ca.
nu mai are sens sa comentez.

--------------------
Dacia, Ford Logan, Focus 2006-Ambition 1.6.MPI, 2020
+
klaus
post 3 Aug 2016, 17:25
Post #341

步步

From: Bucuresti

QUOTE(radian @ 2 Aug 2016, 18:15)
Eu unul, am zis doar ca, combinatia incalzire electrica sub pardoseala + dusul al carui jet de apa bate direct pe gresia sub care este montat sistemul de incalzire cu pricina mi se pare una pentru care eu n-as vota veci pururi.
*

Eu as face dusul despartit de restul baii printr-o burdura inaltata. Astfel baia ar avea 2 zone, una ud (zona dusului) si una semiuscata (restul baii) si as pune incazire sub zona semiuscata, ba chiar si acolo restrans in zona chiuvetei si WC-ului.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
bmwh548
post 3 Aug 2016, 17:45
Post #342

Membru cu insomnii

QUOTE(rusugxg @ 3 Aug 2016, 17:10)
Da. Dar nu si fata de "pamant". Descarcarea apare intre electrodul alimentat la inalta tensiune si "tabla/arzatorulul aragazului" care sunt legate la impamantare. Incearca tu sa faci chestia de care m-ai sfatuit fara sa ai aragazul impamantat!!
*

Am facut-o. Dupa tzshpe zile nedormite. Am montat plita si am uitat sa montez grilele alea de deasupra asa ca nu aparea scanteia cand actionam butonul. Si pentru ca unicul neuron ramas functional mi-a ghidat mana spre unul din aprinzatoare descarcarea s-a produs prin mine. In bucatarie, pe gresie. Siguranta diferentiala (de 10mA, Schneider cumparata de la magazin serios) nu a reactionat in vreun fel. Asta apropo de separarea galvanica. Daca pun mana pe faza in orice incapere din casa nu apuc sa simt nimic, raman pe intuneric din cauza sigurantei.

--------------------
- - - - -
+
bygy007
post 3 Aug 2016, 21:49
Post #343

Membru autentic

QUOTE(rusugxg @ 3 Aug 2016, 16:10)
@bygy007: poti detalia putin ce este

da cu gogu ai incercat?

--------------------
+
radian
post 3 Aug 2016, 22:34
Post #344

QUOTE(klaus @ 3 Aug 2016, 18:25)
Eu as face dusul despartit de restul baii printr-o burdura inaltata. Astfel baia ar avea 2 zone, una ud (zona dusului) si una semiuscata (restul baii) si as pune incazire sub zona semiuscata, ba chiar si acolo restrans in zona chiuvetei si WC-ului.
*

Ei, aici deja gasim numitorul comun... biggrin.gif

Desi, fie vorba intre noi, dig, cu siguranta o sa faca, dar nu ajuta prea mult. Nu vorbim de un baraj care sa opreasca un tzunami ci de apa care se infiltreaza prin rosturile placilor de gresie si care apoi se imprastie necontrololat prin capilaritatile stratului de adeziv.

Doar ca, colegul nostru de forum, daca am inteles eu bine, are un sistem de incalzire principal, iar incalzirea electrica sub pardoseala si-o doreste doar ca o sursa complementara care sa-i asigure confortul termic cand face dus. Deci, solutia ta ar reduce riscul de electrocutare dar nu prea ar da satisfactia dorita.

This post has been edited by radian: 3 Aug 2016, 22:58

--------------------
+
klaus
post 6 Aug 2016, 23:15
Post #345

步步

From: Bucuresti

Testike, pana la urma cum ai facut?
Si mai am o intrebare: tevile de apa din baie (apa calda, rece) din ce sunt? Cupru, PPR, pexal, altceva?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
testike
post 2 Dec 2016, 06:01
Post #346

Membru autentic

From: Cluj

Scuze, nu am vazut ultimele postari. Renovarile mi-au cam mancat timpul si mai ales nervii.

LE: Tevile de apa din baie sunt din PPR.

Pana la urma nu am mai pus incalzire electrica in pardoseala.
M-au pus un pic pe ganduri si cei de la firma care vindea instalatia. Desi au zis de mai multe ori ca nu pot apare probleme, ca firele sunt izolate bine, la un moment dat au spus ca au cazuri in care sare siguranta diferentiala din cauza infiltratiilor si atunci ar trebui folosita incalzirea fara diferentiala - ceea ce nu aveam de gand.
A mai fost o intamplare cu instalatia electrica ( instalatie refacuta complet ). A taiat electricianul niste fire cu tensiune, s-a auzit o pocnitura si a ramas o urma de la flama pe perete - dar siguranta nu a sarit. Nici diferentiala, si nici siguranta de la camera respectiva. Trebuie sa chem alt electrician sa vad care poate fi problema.
In plus, de la un moment dat m-am hotarat sa merg intotdeauna pe varianta cea mai simpla, pe ce face toata lumea si stiu si mesterii sa faca - nu mai aveam timp si nervi sa ma tot documentez si sa-i supraveghez.
Tavanul spatiului de sub apartament este izolat ( polistiren 5 cm), si am izolatie si sub sapa de la baie ( tot 5 cm). Cu 2 calorifere ( unul normal si unul vertical de prosoape) , sper sa fie destul de cald in baie. La dus voi pune un gratar din acela pe jos, si asta este.

<span class='edit'>2 Dec 2016, 06:09:</span>
Revin cu alta intrebare: are cineva de pe aici rulouri electrice?

Mi-au zis cei de la firma de unde le-am cumparat ca iarna marginea de cauciuc poate ingheta pe pervaz, si, daca le ridic, motorul poate rupe lamelele. Cica ar fi bine sa deschid geamurile si sa lovesc rulourile un pic sa se desprinda.
Mi se pare o prostie, doar nu am luat telecomanda ca sa trebuiasca sa deschid de fiecare data si sa verific daca nu cumva au inghetat.
Ma gandeam daca nu as putea gasi ceva solutie cu care sa ung marginea de cauciuc ca sa nu inghete. Sau, sa pun ceva la marginea lamelei, ca sa stea ridicata cativa mm si sa nu inchida pe pervaz. Dar in cazul acesta ma gandesc ca dezavantajul ar fi ca nu mai ajuta la izolare termica - asa cum se laudau vanzatorii.

This post has been edited by testike: 2 Dec 2016, 06:13

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
volint
post 2 Dec 2016, 07:31
Post #347

membru miserupist

From: Bucuresti (44.45682;26.13879)

QUOTE(testike @ 2 Dec 2016, 06:01)

Ma gandeam daca nu as putea gasi ceva solutie cu care sa ung marginea de cauciuc ca sa nu inghete. 

*

fix ce aplici pe chederul de la masina - glicerina.

--------------------
Dacia / Mitzu Nova GTI / hautlandăr 2000 / 2011 - B-22-YFL /
Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
+
radian
post 2 Dec 2016, 08:19
Post #348

Siguranta nu a "sarit" fiindca, cel mai probabil, este mult supradimensionata, sa "tina"...

--------------------
+
Lord Hades
post 2 Dec 2016, 15:17
Post #349

Memento Mori

From: Brasov

Vorbind despre siguranțe, ma apuc într-o zi de meșterit ceva pe la becuri. Distras fiind de alte probleme am uitat sa opresc alternattivul. Firele de la bec erau puțin torsionate zic sa trag de ele poate își mai revin. Apuc, trag voinicește și când se întâlni cupru cu alt cupru zbang! Scântei, arsura în palma (efectiv m-a fript) plus un fel de crampe musculara sub degetul opozabil în palma.

Rezultatul: 4 siguranțe impuscate: lumina și general în casa, general de la contoar plus general pe bloc smile.gif

Bat mătănii acestor siguranțe altfel nu mai aveam oportunitatea sa dau sfaturi pe Dacia club.

Morala: nu va jucați cu alternattivul ca iese nasol rau!

--------------------
OOOO A3 2010 / Vorsprung Durch Technik - BV03:-)
"Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
+
bygy007
post 2 Dec 2016, 16:10
Post #350

Membru autentic

daca s-a ars aia generala pe faza (undeva jos la tabloul general) inseamna ca le ai pe sigurante (aia de intrare apartament )....... radmasa.gif

2 Dec 2016, 16:11:
QUOTE(testike @ 2 Dec 2016, 06:01)

A mai fost o intamplare cu instalatia electrica ( instalatie refacuta complet ). A taiat electricianul niste fire cu tensiune, s-a auzit o pocnitura si a ramas o urma de la flama pe perete - dar siguranta nu a sarit. Nici diferentiala, si nici siguranta de la camera respectiva. Trebuie sa chem alt electrician sa vad care poate fi problema.

*

poate firele alea sint de la vecinu

This post has been edited by bygy007: 2 Dec 2016, 16:11

--------------------
+
corbex
post 2 Dec 2016, 17:55
Post #351

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Erau din cupru condensatorial

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
testike
post 2 Dec 2016, 18:12
Post #352

Membru autentic

From: Cluj

Multumesc pentru sfaturi, incerc cu glicerina. Nu am folosit niciodata la masina.

Firele cu problema erau trase de mine, instalatia electrica e refacuta complet.

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
iulia_boris
post 2 Dec 2016, 19:08
Post #353

Membru autentic

QUOTE(radian @ 2 Dec 2016, 08:19)
Siguranta nu a "sarit" fiindca, cel mai probabil, este mult supradimensionata, sa "tina"...
*

O fi fost un cui..

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. 2016 - B 696 BUL
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
bygy007
post 3 Dec 2016, 06:59
Post #354

Membru autentic

bine ca nu s-a ars aia de la hidrocentrala

--------------------
+
12 Pages « < 10 11 12
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th June 2025 - 23:17
Forum Renault