DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> probleme la geamurii electrice

boboc82
post 21 Feb 2009, 16:21
Post #1

Membru incepator

Group: Members

probleme la geamurile electrice pe fata la ridicare geamul se blocheaza la jumatate si se apleaca in fata. cum rezolv aceasta problema? multumesc

--------------------
solenza clima 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BoomPunk
post 21 Feb 2009, 21:28
Post #2

Membru fara respect ptr lege si ``organ``!

From: Bucharest

Pai...ia incearca sa dai jos fata de usa si sa observi mai bine ce se intampla si in interior.E imposibil sa nu te prinzi,mai ales daca desfaci ambele fete de usi si te uiti cum urca si coboara geamul la usa buna si la celalta...Apoi,daca tot nu i-ai dat de cat,faci niste poze cat mai clare cu defectul,le postezi aici si dai si explicatii cat mai detaliate.

--------------------
Dacia de calcat Zepter
+
rratzoiusexos
post 21 Feb 2009, 22:09
Post #3

Membru autentic

asa patesc si eu..de vina e calitatea proasta..m am speriat intial,dar uite ce fac eu.deschid geamul trei sferturi,apas cu mana pe el pana l aduc in pozitia corecta si il inchid.functioneaza perfect

--------------------
Dacia 1307/Solenza/Duster . - B-xx-xxx
+
Magua
post 26 Feb 2009, 20:02
Post #4

Membru

From: Cluj-Napoca

E o bucata de plastic care culiseaza pe o sina acolo si care nu ramane paralel cu sina fiindca o extremitate e mai tocita! Eu am problema asta de la macara proaspat schimbata; despre care nu pot sa spun decat ca e o "smecherie-de-piesa-de-origine", fiindca pentru un cablu rupt care ar costa 10 lei trebuie platit un ansamblu cu tot cu motoras electric!

--------------------
Toyota Rav4 2011 2.0 VVT - CJ XX XXX
"Concentrati in metropole,condusi de GPS
Vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des"
Parazitii
+
augustin87r
post 27 Feb 2009, 01:23
Post #5

Membru autentic

From: Rm.Valcea

Cat a costat toata macaraua?

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
Magua
post 27 Feb 2009, 21:06
Post #6

Membru

From: Cluj-Napoca

230 lei, in Cluj! Dupa aceea am vazut si la 210, adusa mai demult pe comanda, dar respectivul s-a razgandit si a trecut pe "manuala"! Am recuperat motoruasul, care ,insa nu cred ca se arde!

--------------------
Toyota Rav4 2011 2.0 VVT - CJ XX XXX
"Concentrati in metropole,condusi de GPS
Vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des"
Parazitii
+
i96nds
post 28 Feb 2009, 23:26
Post #7

Stefan

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Asta cu aplecatul intr-o parte e doar treaba de reglaj a geamului, asta e parerea mea. Eu m-am chinuit mult cu reglajul - nu mai stiu cum am facut pana la urma. Tin minte ca geamul e prins de macara cu doua suruburi - trebuie sa nimeresti unghiul.
Pentru asta erau si niste gauri "tehnologice" undeva in tabla ca sa poti sa bagi o cheie tubulara si sa strangi bine suruburile. Bafta !

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
Tince1290
post 4 Mar 2009, 19:06
Post #8

Membru cititor

stie cineva de cat sunt sigurantele de la geamuri? biggrin.gif

--------------------
- - -
+
koolshen
post 12 Mar 2009, 16:55
Post #9

Membru incepator

From: BUCURESTI

aceeasi problema o am si eu si este din vina plasticului acela despre care vorbeste "Magua" . Si am intrebat de acea pieasa da din pacate toti au acelasi raspuns " Se da cu tot cu macara " .

--------------------
dacia solenta 2003 - B-84-KOW
+
gabyu
post 16 Mar 2009, 13:41
Post #10

Membru autentic

From: Iasi

am si io o intrebare app de geamuri electrice....la solnita mea...geamu soferului cand il dau jos haraie nasol....am observat ca dak il imping cu mana mai rpd in jos nu mai haraie ...la ridicat se aude foarte putin haraitu....si am mai observat ca dak il tin putin mai presat (pusesem io chederu din interior prost cand am desfacut fata) nu se mai aude haraitu aproape deloc ....de uns am uns toate rotitele sufa tot ....e motorasu sau poate sa mai fie de la altcv nush chedere sau whatever?

--------------------
Dacia Solenza 2004 Scala
+
razvan solenza
post 16 Mar 2009, 23:43
Post #11

Membru autentic

QUOTE(gabyu @ 16 Mar 2009, 13:41)
am si io o intrebare app de geamuri electrice....la solnita mea...geamu soferului cand il dau jos haraie nasol....am observat ca dak il imping cu mana mai rpd in jos nu mai haraie ...la ridicat se aude foarte putin haraitu....si am mai observat ca dak il tin putin mai presat (pusesem io chederu din interior prost cand am desfacut fata) nu se mai aude haraitu aproape deloc ....de uns am uns toate rotitele sufa tot ....e motorasu sau poate sa mai fie de la altcv nush chedere sau whatever?
*

aceeasi problema am avuto si eu cu haraitul la geamul dreapta la coborare zgaraia pe creier la urcare zgomotul era normal acum 4 luni am dat jos macaraua am scos motorasul era plin de rugina si apa am luat o laveta abraziva l-am curatat bine am bagat umpic de vaselina de atunci merge super fain

--------------------
ARO dacia 10,4 solenza 1,4 mpi scala 2004 - bh o4 frb
+
augustin87r
post 17 Mar 2009, 01:42
Post #12

Membru autentic

From: Rm.Valcea

QUOTE(gabyu @ 16 Mar 2009, 14:41)
*

Sigur motorasul e plin de rugina. AM avut aceeasi problema (la mine haraia si cand il urcam).....Cred ca la mine motorasul e mult mai puturos acum (a fost forjat cand era blocat de rugina)....abia se ridica........Macar bine ca functioneaza. LA DR trebuie sa cumpar o macara (sper sa gasesc la sh)

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
psychoo
post 17 Mar 2009, 07:09
Post #13

Membru

From: Timisoara

la geamul meu din dreapta cred ca iar a aparut rugina la motoras ca iarasi face zgomot. curios este faptul ca am bagat o gramada de vaselina inauntru ca sa nu mai stea apa pe acolo chiar daca intra. deci cum dumnezeu s`a format iarasi rugina? o sa aflu doar cand il demontez...
motorasele de la macaraua de logan se potrivesc la cea de solenza?

This post has been edited by psychoo: 17 Mar 2009, 07:09

--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013
You deserve what you tolerate!
+
gabyu
post 17 Mar 2009, 16:48
Post #14

Membru autentic

aham ms...da faza e ca am vrut sal scot da cum il scot ...? ca e fata aia de tabla:))....sau tre sal desfac si sa ma chinui prin aia?smile.gif
....sami ziceti si mie pas cu pas exact cum ati desfacut motorasu plssss ....;;)

--------------------
Dacia Solenza 2004 Scala
+
razvan solenza
post 17 Mar 2009, 20:52
Post #15

Membru autentic

lasi geamu jos desfaci cele 2 suruburi care tin geamul si dupa aia ridici geamul cu mana sus si il lipesti in mai multe locuri cu banda dupa aia desfaci 2 suruburi care tin sina 2 piulite la motoras si un surub scoti afara mecanismu din usa iese usor cablu se muleaza

motorasul este prins cu 3 suruburi cu cap de surubelnita in cruce il scoti afara si cu o surubelnita dreapta scoti plasticu din carcasa motorasului atentie sa nu rupi firele la perii si sa nu rupi nici periile is foarte mici iar la montaj sa montezi cum a fost ca daca le montezi invers se schimba sensul de rotatie la motor cand vei da sa urce va cobora

--------------------
ARO dacia 10,4 solenza 1,4 mpi scala 2004 - bh o4 frb
+
gabyu
post 17 Mar 2009, 20:56
Post #16

Membru autentic

ok ms mult....cum vine caldura cum il fac:D

--------------------
Dacia Solenza 2004 Scala
+
bulgarasul
post 17 Mar 2009, 21:41
Post #17

Membru incepator

QUOTE(Magua @ 27 Feb 2009, 22:06)
230 lei, in Cluj! Dupa aceea am vazut si la 210, adusa mai demult pe comanda, dar respectivul s-a razgandit si a trecut pe "manuala"! Am recuperat motoruasul, care ,insa nu cred ca se arde!
*

Ma intereseaza, dar cat costa?

--------------------
dacia solenza 2003,scala - PH-41-SBY
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 22:45
Forum Renault