Turatii variate la relanti, am ramas fara solutii
![]() ![]() ![]() |
Turatii variate la relanti, am ramas fara solutii
yon |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 449 Joined: 2 February 08 From: slatina ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310/Supernova
1995/2003
|
|||
crissoo7 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 8 August 08 ![]() |
pai furtunul de la servo frana nu este ala care se vede in poza (cele 2 furtune care intra ambele in T)... ??? si unde se afla membrana?
1 Mar 2009, 14:00: degeaba strangulez furtunul, ca nu se simte nici o diferenta.... desi, cum am zis, cand calc frana de mai multe ori consecutiv, scade turatia foarte mult, mai mai sa moare motorul... ![]() This post has been edited by crissoo7: 1 Mar 2009, 14:00 |
--------------------
Dacia
1310 L
Decembrie '97
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 1 July 07 From: Roman-Iasi ![]() |
servofrana.naspa problema.de obicei se "remediaza" prin inlocuire:(
cand calci pedala de frana se aude un fasait ceva? |
--------------------
DACIA
1410
1996E
- NT-01-BSZ cea mai buna masina e masina pe care o ai
|
|
crissoo7 |
![]()
|
nu se aude nimic cand calc frana
<span class='edit'>1 Mar 2009, 14:56:</span> LE: apropo de fasait, se aude un fasait continuu, in momentul in care umblu la levierul ala de directionat aerul si il dau tare spre dreapta... cand sta in stanga nu se aude nimic.. 1 Mar 2009, 18:08: am mai facut o verificare: in timp ce motorul mergea, am scos de tot furtunul de la servofrana de pe stutul din galerie, l-am astupat cu un deget, simteam o aspiratie foarte puternica la deget, dar relantiul nu prezenta nici o diferenta, tot asa instabil mergea. Mi-a mai venit in cap o varianta: e posibil sa fie de la culbutori??? This post has been edited by crissoo7: 1 Mar 2009, 18:08 |
--------------------
Dacia
1310 L
Decembrie '97
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
DA , si inca cum ....
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
crissoo7 |
![]()
|
imi recomanda cineva niste lere de reglat cubutori... ?? ceva o firma.. nu ma pricep... si de care sa cumpar..
|
--------------------
Dacia
1310 L
Decembrie '97
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Si-ti mai recomand sa verifici si nivelul in CNC, nu cumva e mic? atunci scade mult turatia la frinarea din mers (nu pe loc).
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
crissoo7 |
![]()
|
eu ma refeream ca scade turatia la relanti, atunci cand calc frana de mai multe ori, stand pe loc, nu in mers. Banuiesc ca scade si in mers, dar n-am apucat sa pun frana de mai multe ori consecutiv, in mers. Apropo de nivel in CNC, ce valori trebuie sa aiba acesta?
|
--------------------
Dacia
1310 L
Decembrie '97
|
|
Mario 86 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 26 January 09 ![]() |
aceeasi problema o am si eu ,am schimbat tot ce tine de aprindere ,carburator curatat si tot asa face nu sta la relanti,sincer numai stiu ce sa mai fac,dati-mi niste idei
|
--------------------
Dacia 1310
Berlina
1996
- bt
|
|
crissoo7 |
![]()
|
la mine urmeaza sa-mi reglez culbutorii... si am sa verific si pompa de benzina... daca da rezultate te anunt
|
--------------------
Dacia
1310 L
Decembrie '97
|
|
Mario 86 |
![]()
|
motoru e reglat,azi am fost la un mecanic si mi-a pus o saiba la surubu de relanti si acu merge mai bn,l-am intrebat de ce pune,si a zis ca sa mearga mai rotund la relanti?
|
--------------------
Dacia 1310
Berlina
1996
- bt
|
|
crissoo7 |
![]()
|
am auzit tot felul de discutii in legatura cu acea saiba, unii zic ca ar consuma mai mult, altii zic ca e bine sa fie acolo.. si eu am avut o saiba pusa de un mecanic, dar acum recent am scos-o, la mine nu se simte nici o diferenta. La tine chiar nu mai oscileaza relanti-ul??
|
--------------------
Dacia
1310 L
Decembrie '97
|
|
Mario 86 |
![]()
|
ba da dar foarte putin,deci inainte oscila de la 1000 la 600 si acuma de la 1000 la 900 deci sa inteleg ca saiba face bine la dacie
|
--------------------
Dacia 1310
Berlina
1996
- bt
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
Face o laie, saiba aia are ca rezultat doar imbogatirea amstecului pe care il si da peste cap.
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
crissoo7 |
![]()
|
Eu mai am observat o kestie la mine... cand sta la relanti si oscileaza turatia, dupa ce o accelerez un pic, merge rotund vreo 4-5 secunde (fara oscilatii), dupa care iar incepe sa oscileze... de la ce-o fi si asta?
|
--------------------
Dacia
1310 L
Decembrie '97
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
aveti carburatoarele infundate....tare si tu si mario 86, deaia i-a pus mecanicu ala de 2 bani saiba, asa ceva nu se face niciodata, dai peste cap tot mersu carburatorului, da pentru el ii bine ca merge si asa si mai si minte ca o sa ai relanti mai stabil...
![]() |
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
- 2-AB-9576 "Scump nu exista, ieftin nu rezista....."
|
|
crissoo7 |
![]()
|
QUOTE(nelu_1985 @ 2 Mar 2009, 21:01) aveti carburatoarele infundate....tare si tu si mario 86, deaia i-a pus mecanicu ala de 2 bani saiba, asa ceva nu se face niciodata, dai peste cap tot mersu carburatorului, da pentru el ii bine ca merge si asa si mai si minte ca o sa ai relanti mai stabil... ![]() O mai fi infundat carburatorul dupa ce l-am tinut o zi intreaga in decarbusolv, si apoi curatat si suflat aer comprimat prin toate orificiile???? ce zici nelule?? ![]() |
--------------------
Dacia
1310 L
Decembrie '97
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
daca nu mai e infundat....aer fals sau jiglor relanti decalibrat, sau parte de aprindere fise, bujii, bobina, masoara rezistenta fiselor, a bobinei, pune bujii noi cu distanta 0.7-0.8, regleaza avansu static, verifica functionalitatea capsulei de avans vacumatic, platina la 0.4 mm, capac delco intact....si nu in ultimul rand condensatorul
|
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 1 July 07 From: Roman-Iasi ![]() |
facute toate operatiunile spuse de tine nelu_1985,dar ghici ce s'a mai facut in plus?/???
![]() vreo 3 seturi de jicloare cumparate din comert schimbate in timp fffff scurt...nici unul nu seama cu celalalt...(stim cu totii cum se fac jicloarele in ziua de azi ![]() |
--------------------
DACIA
1410
1996E
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
cine va pune sa le cumparati nu stiu, eu si multi altii au spus de nenumarate ori sa nu dati banii pe jigloare din comert
|
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
vorba aia...tot patitul e invatat.:Drezolvare se gaseste in cele din urma,dar oricum ar fi,o fluctuatie de turatie la relanti(ma refer sa varieze periodic intre 2 liniute tine deja de un motor cu uzura aproape zero..)deci,vrei calitate,nu te zgarcesti,asta daca nu mergi pe ideea "e dacie,nu ai ce'i face"..
|
--------------------
DACIA
1410
1996E
|
|
crissoo7 |
![]()
|
QUOTE(nelu_1985 @ 2 Mar 2009, 21:16) daca nu mai e infundat....aer fals sau jiglor relanti decalibrat, sau parte de aprindere fise, bujii, bobina, masoara rezistenta fiselor, a bobinei, pune bujii noi cu distanta 0.7-0.8, regleaza avansu static, verifica functionalitatea capsulei de avans vacumatic, platina la 0.4 mm, capac delco intact....si nu in ultimul rand condensatorul Am uitat sa precizez ca carburatorul nu are cum sa fie de vina pt. asta... l-am verificat punand-ul zilele trecute pe alta masina (inainte de a fi curatat).. si masina mergea fara nici o problema la relanti cu carbu' meu... fara oscilatii 1. Aer fals nu vad pe unde ar putea sa traga, am verificat toate orificile, inclus ala de servo-frana... daca citesti mai in spatele topicului, ai sa vezi am precizat despre asta. 2. Jiglor relanti decalibrat??? ce mai inseamna si asta... jiglorul e curatat cand am curatat carburatorul, nu e infundat deloc... 3. fisele sunt bune, le-am verificat si la alta masina 4. Bujiile sunt NOI sinterom, cumparate acum cateva zile, sunt foarte bune.. imi da scanteie la fiecare bujie, se simte cand scot pe rand fisele.. 5. Bobina eu zic ca e buna.. e din aia cu ulei, de Sfantu Gheorghe.. neagra... e o scula buna.. intr'adevar n-am masurat rezistenta nici a fiselor nici a bobinei.. dar tinand cont ca fisele le-am verificat si la alta masina si bobina e o scula buna.. nu cred ca e de acolo.. aa.. si in plus am aprindere electronica... 6. bujiile sunt reglate la 0.6, dar nu cred ca din cauza asta oscileaza relanti-ul.. hai sa fim seriosi... 7. avansul static l-am reglat in mai multe feluri.. o data cu ajutorul aprinderei electronice... am fisa tehnica a aprinderii si zice acolo exact cum reglezi avansul cu aceasta... apoi l-am reglat si cu bujia la un cm de caroserie... deci e reglat bine zic eu... 8. Capsula aia de avans vacuumatic chiar nu stiu cum sa o verific, dar un lucru cert e ca atunci cand scot furtunasul ala care vine bagat in ea, scade turatia, iar cand il bag inapoi creste turatia signifiant, dar tot cu oscilatii (~700 ture - 1000-1100 ture), deci nu cred ca e defecta, pare ca isi face treaba 9. Platina este reglata la 0.4 si e buna... , capacul delcoului e nou, dar l-am verificat si nu am vazut nici o crapatura sau ceva... 10. Condensator?? ala de pe delcou l-am scos din moment ce am aprindere electronica.... ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 L
Decembrie '97
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
se poate face sa mearga ceas, dar cum ai zis si tu costa...(era pt candyman)
@ crissoo, vezi ca distanta la bujii tre sa fie 0.8 mm. masori rezistenta in primarul bobinei minim 3 ohmi, nu e voie sa folosesti bobina cu rezistenta mai mica de atat sau cu rezistenta aditionala scurtcircuitata in cazul in care-i de oltcit, fisele sa nu aiba rezist mai mare de 4 kohmi This post has been edited by nelu_1985: 2 Mar 2009, 21:39 |
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
|
|
crissoo7 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310 L
Decembrie '97
|
|
ssst |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 8 April 08 ![]() |
sincer ,am 3 jiglere de peste 10 ani intr-o cutie de scule a tatei, am mai cumparat cateva din comert si pana nu am pus 2(doua)saibe nu am reusit sa tin relantiul...
multi se plang de calitatea pieselor asa ca le imbunatatim ![]() pe cuvant |
--------------------
dacia
1310
1998
- AG 85 XXX
|
|
crissoo7 |
![]()
|
QUOTE(ssst @ 2 Mar 2009, 21:36) sincer ,am 3 jiglere de peste 10 ani intr-o cutie de scule a tatei, am mai cumparat cateva din comert si pana nu am pus 2(doua)saibe nu am reusit sa tin relantiul... multi se plang de calitatea pieselor asa ca le imbunatatim ![]() pe cuvant jigloarele alea care le ai de 10 ani nu sunt bune?? de ce mai pui saibe? |
--------------------
Dacia
1310 L
Decembrie '97
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
vezi ca am editat mai sus
|
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
|
|
ssst |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 8 April 08 ![]() |
tocmai de asta zic... sunt jiglere de la uzina dacia...tatal meu a lucrat vreo 30 de ani acolo , eu de 3... si tot nu sunt bune...daca le infiletez de tot merge prost ... daca nu le infiletez de tot merge mai bine si chiar urca in turatie cu 2-300 ... de aceea am saibele acelea... nu stiu care este baiul dar... asa merge
|
--------------------
dacia
1310
1998
- AG 85 XXX
|
|
crissoo7 |
![]()
|
jiglorul ala de relanti... cand il desfiletez jumatate de tura, creste turatia vreo cateva secunde, si iar revine la turatia initiala... si oscileaza...
|
--------------------
Dacia
1310 L
Decembrie '97
|
|
Mario 86 |
![]()
|
nelu am curatat carburatoru,tot ce tine de aprindere e nou pe ea da si tu un sfat ce ar putea sa aiba,si asa ca ma oftic acuma ca i-am mai dat si bani la mecanic si am plecat la o tura in seara asta cu ea si tot naspa merge vibreaza toata masina cand sta la 1000 cand da sa moara si tot asa face,deja ma dispera ca numai stiu ce sa ii mai fac,de mecanici m-am saturat ca aia numai bani vreau nu sa faca treaba
2 Mar 2009, 22:36: mecanicu mai zicea ca e dacie asa trebuie sa mearga si eu i-am zis ca pana acu 2 zile nu facea asa si m-am lamurit si cu el,m-ai caut altu,cred ca pan la urma ma duc la dacia service This post has been edited by Mario 86: 2 Mar 2009, 22:36 |
--------------------
Dacia 1310
Berlina
1996
- bt
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 18:13 |