Despre spaga In general, Organe Control Societati comerciale
![]() ![]() ![]() |
Despre spaga In general, Organe Control Societati comerciale
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Frustrant este cand vine cineva in control, lauda corectidudinea firmei, conditiile de lucur, de productie, de vanzare, dupa caz, calitatea produselor etc etc si tot spun ce bun exemplu este firma respectiva pentru altele din domeniu, iar la sfarsit spun: dar pentru protocol nu aveti nimic prevazut? Ca nu pot sa ma duc la sefu' si fara amenda si fara protocol....Atunci iti vine sa dai cu ei de pamant!
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai - "aa, sa vedeti, n-avem, nu ne-am gandit, dar data viitoare siiiigur avem.."
|
--------------------
.
.
.
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Pai avem o reclamatie la PNA.
|
--------------------
x
x
- x
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
sigur ca da ... si ei au ... ghici ce ... colegi
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai baieti voi stiti care-i procedura si cat dureaza sa se rezolve o reclamatie la PNA, la parchet, la SEFU ala mare apoi in instanta ? o asemenea "chestie" dureaza cam 2-3 luni (in cazurile fericite) dupa care incepe procesu care poate sa dureze cam 1-2 ani (cu tot cu recurs) dupa care EVENTUAL obtii o condamnare... Ei bine amenda pe care o dau aia trebe platita de la caz la caz in 48 de ore, sau cel mult in 30 de zile (si asta fara optiunea de 1/2 din amenda) Apropos plangerea la PNA nu tine in loc plata, deci trebe sa platesti. Eventual dupa aia sau in cursul celor de mai sus faci o actiune in instanta pentru anularea procesului verbal incheiat de organ. Aceasta minunata actiune dureaza si ea vreo 6-8 luni in cazurile cele mai fericite si atentie instanta nu acorda si cheltuieli de judecata (adica onorariul avocatului) care sunt in ori ce caz mai mari decat eventuala spaga data organului de control. Asa ca:
CE preferi o spaga rapida si eficienta ... sau 6-8 luni de plimbari in procese (in cazul cel mai fericit) plus cheltuiala pe care o ai si care este posibil sa fie mai mare decat eventuala spaga. Inainte de a spune PNA, parchet, dai in gat gandestete ce ai prefera tu .... atat din punct de vedere financiar cat si din punct de vedere al timpului pierdut. Apropos de PNA am inteles ca nu se mai ocupa decat de valori mai mari de 100.000 Euro (da nu sunt sigur) asa ca eventuala plangere ajunge la parchetul ala "clasic" |
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
Lucian123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Sau in presa. Si e mai bine decat la parchet.
|
--------------------
DACIA LOGAN
Laureate 1.4 Rosu
- B40XXX
|
|
nairam |
![]()
|
QUOTE(Lucian123 @ 23 Feb 2005, 12:38) ai incercat sa intri intr-o redactie cu un asemenea caz? sa vezi cum rad toti de tine.... ![]() ![]() |
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
eu nu dau spaga ca nu-mi place dar cateodata fara spaga nu se pot rezolva unele lucruri!
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Lucian123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA LOGAN
Laureate 1.4 Rosu
- B40XXX
|
|
nairam |
![]()
|
|
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Mai, n-am firma deci nu-mi dau cu parerea ce si cum.
Dar mie ca cetatean de rind al acestei Republici, nu mi-a cerut nimeni asa ceva. Si am avut o gramada de probleme de rezolvat. Aaa, ca dupa ce a nascut nevasta-mea, am tinut eu mortis sa-i dau o atentie doctorului ca a asistat-o in toate cele 9 luni, e alta treaba. Am fost multumit de cum s-a comportat, sfatuit etc si i-am dat ceva, fara sa ceara sau sa lase de inteles. De dat, dau si la Taxi, service, benzinarie, dar repet, fara sa-mi ceara nimeni. Si numai daca mi se pare ca serviciul respectiv a fost facut OK. Altfel, niciodata. |
--------------------
x
x
- x
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Cand dai dupa, fara conditionari, ala-i bacsis, nu spaga.
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
nairam |
![]()
|
Revin ... asta pentru ca sunt scandalizat rau de tot (eu vorbesc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Editez: pentru ca sunt nervos rau de tot..... Cum naiba fac si eu sa ma angajez la Garda financiara? Nu vreau sa lucrez decat vreo 2 ani (cred ca e suficient sa ma aranjez pentru restul vietii....) This post has been edited by nairam: 5 Jul 2005, 08:19 |
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
|
teodor |
![]()
|
. Group: Members Posts: 176 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Domnilor la aceste slujbe platite de stat, adica de noi toti , este o ingesuiala, si intrii doar daca ai o pila mare sus.Exemplu meu am incercat sa ma angajez la o adm.fin. si surpriza , am aflat ca daca vine altcineva pe acelasi post cu o pila de la ministerul finantelor atunci seful admin. fin. il angajeaza pe respectivul/respectiva.
Daca eu dadeam o spaga(nu era foarte mare ceva simbolic) si ma prezentam la concurs(nu m-am mai inscris pt. concurs) as fi concurat cu alte 7 persoane majoritatea trimise de sefii de sus ai finantelor publice. Batalie mare pe aceste posturi, pe adm.fin, pe posturi la OPC, la veterinara, la primarii (dep.control), la garda financiara, la vama...etc Pai cati bani am lasat eu in vama din Buc Otopeni, sau in Zona Libera Giurgiu, sume mici dar cu alea puteai sa speri si tu ca pleci in aceeasi zi cu marfa din vama. Europa de est=Eurospaga full time, asa ar trebuii sa ne prezentam prin Occident. In vest se dau si acolo spagi, dar culmea este ca se afla, si e nasol pt. cel care da si nu numai pt. cel care ia. Ps: nu mai trebuie sa dam spagii si nici plocoane |
--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI
SLZ 1,9 Diesel
2006
- BZ-xx-www M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
|
|
kukuruz |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 4 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(teodor @ 5 Jul 2005, 10:43) Pai cati bani am lasat eu in vama din Buc Otopeni, sau in Zona Libera Giurgiu, sume mici dar cu alea puteai sa speri si tu ca pleci in aceeasi zi cu marfa din vama. Ia uite aici cum se "descurca" politia de frontiera la Nadlac Arad, de exemplu - spre comparatie: QUOTE Panică în rândul politistilor la Frontiera Nădlac: Mii de euro ascunsi prin sosete sau aruncati la cosul de gunoi Ieri dimineată, în jurul ore 4,00, o echipă de ofiteri din cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Internă Bucuresti, însotiti de colegi din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontieră au descins în punctul de frontieră Nădlac, pentru o verificare inopinată privind corectitudinea lucrătorilor din aparatul propriu. - asupra unui subofiter s-a descoperit, ascunsă în sosetă, o bancnotă de 50 de euro, după ce, înainte, a fost observat cum aruncase la cos 3,1 milioane lei vechi - asupra masinii unui alt subofiter s-au găsit 2.410 euro, a căror provenientă nu a putut fi justificată. Continuându-se verificările, ofiterii bucuresteni au mai găsit 828 de euro, cinci dolari si 200.000 de lei, abandonati în diverse locuri din zona pasarelei de control automarfare - casă de schimb valutar din incinta punctului de frontieră, ... aici s-au descoperit 1.970 de euro neînregistrati în casă, iar în cosul de gunoi, alte 34 de milioane lei vechi. sursa: Adevarul de Arad, 05.07.2005 |
-------------------- |
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(nairam @ 5 Jul 2005, 09:06) Revin ... asta pentru ca sunt scandalizat rau de tot (eu vorbesc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Editez: pentru ca sunt nervos rau de tot..... Cum naiba fac si eu sa ma angajez la Garda financiara? Nu vreau sa lucrez decat vreo 2 ani (cred ca e suficient sa ma aranjez pentru restul vietii....) mie mi se pare trist faptul ca au putut sa aleaga la intamplare o firma din Pagini aurii si sa-i gaseasca neregularitati a.i. sa-i poata da amenda aia imensa. Chiar nu mai respecta nimeni legile in Romania? |
-------------------- |
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Cei care cer spaga se bazeaza pe intimidare "vin cu control si sigur iti gasesc ceva". Asa ca de ce n-am folosi si noi aceeasi metoda? Banuiesc ca majoritatea firmelor au un calculator pe undeva, folosit pentru contabilitate. Se mai cumpara un webcam (sa aiba microfon inclus), se plaseaza strategic. Intra nenea de la control, cere spaga, il filmezi. Dupa care ii arati inregistrarea si-i zici sa nu mai calce pe acolo daca nu vrea probleme mai grave decat iti poate face el tie.
Si sa va spun si o intamplare care m-a impresionat placut, ca tot se vorbea de vamesi. La intrarea in Romania, la Giurgiu, urca un nene in masina si ne intreaba daca ni s-a cerut vreo suma de bani sau vreo "atentie". Nu stiu daca am nimerit noi in timpul vreunul control sau chiar se schimba mentalitatile... Parerea mea este ca atunci cand datul spagii va deveni o exceptie, si nu o regula, o sa-si piarda multi "spagari" din tupeu. |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
LOVENDAL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 19 January 05 ![]() |
O recomandare: o sesizare la PNA. Astia abia asteapta sa aiba asemenea cazuri.
|
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
Nitro001us |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 28 April 04 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
|
|
Rigor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 11 December 03 From: Iasi ![]() |
Salut,
Va amintiti emisiunile de flagrant pe care le fac astia de la TV? Asta ar trebui sa se faca intr-un mod organizat. Idee e in felul urmator: in fiecare judet sa fie un organ, asemenator PNA-ului dar care se ocupa de problema "micii coruptii" nu mai mult de 10-20 oameni care pun in scena flagrante. Regula: cel care este actorul flagrantului trebuie sa nu fie angajat al organului ci om din popor, de pe strada. Cred cu tarie ca sunt o multime de oameni care ar dori sa faca treaba asta numai pentru a starpi fenomenul de spaga. Modul recrutarii trebuie sa fie unul inregistrat perfect transparent dar actorul ferit de expunerea publica, in felul acesta nefiind deschis riscurilor care pot aparea. Dupa nu mai mult de 1 luna de zile sa vezi ce frica intra in oasele cersetorilor de spagi. Inchipuieti intr-un oras ca Iasi-ul ce efect are organizarea a 50 de flagrante intr-o luna!!! Sa vezi atunci corectitudine pe ei. Gargara pe care o fac guvernantii nostri vis-a-vis dedistrugerea fenomenului generalizat si trezirea "constiintei publice" este "par la ceas". Nu asa se ajunge la un rezultat, cu un site si cateva reclame, praf in ochii UE nimic altceva. Ce parere aveti de asta? Ar avea un rezultat? |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
erica |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 123 Joined: 5 July 05 ![]() |
vrei sa spui ca sunt obligati,prin lege,sa-ti dea doua saptamani pentru rezolvarea neregulilor?
[/quote] |
--------------------
Ex-Dacia Logan
Preferance
2005
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Eu am gasit o alta solutie, care pana acum e PERFECTA! Nu-i convine comisionul, reclamatie!
Nu se rezolva problema in termen legal, reclamatie si spaga! Dar, cel mai bine se rezolva cu reclamatii! Serios! Numai eu stiu ce patesc inca la un teren care trebuie scos din circuit agricol cu ordin al ministrului! Pai am dat mail si la primul ministru...ce nu pot sa-i scriu? Bine ca am primit un raspuns de la o tanti, care a directionat problema catre ministerul agriculturii. Problema, inaintat acte din decembrie anul trecut, la Imbunatatiri Funciare scandal la Ministerul Agriculturii unde din 2 luni cat durase pana in momentul ala, au mai durat 3 zile si s-a rezolvat!-Termen legal 14 zile! Apoi a urmat Agentia de cadastru...la care trebuia sa ajunga dosarul de la Oficiu...scandal, si s-a rezolvat! Termen legal 24 de ore, stat 2 saptamani, scandal, 1 zi si gata... Dupa a inceput show-ul...Ministerul Agriculturii....ba ca nu am aia...(aveam, s-a lamurit) ba ca nu erau virati banii (facut dovada ca erau virati de 6 luni!, s-a lamurit) ..ultima chestia care a umplut paharul... Dom'le sumele nu sunt bune! De ce? Ptr. ca platisem cu aprox. 2 mil mai MULT! Pai doamna, d-ai in cenzuratii ei de treaba..e cat trebuie.Da..bun..da-i drumu' la acte..OK..Zis si facut...Termenul normal e 1 luna...deja eu am 3, scris la primul ministru, si culmea! S-a rezolvat! Este redactat Ordinul ministrului, trebuie decat sa-l semneze, dar mai dureaza!...Cat...Dumnezeu stie! Oricum in 2-3 sapt. mai bag o reclamatie! TOTUL s-a rezolvat prin reclamatii...nimic sa mearga asa normal...Totul e anormal in tara asta de beeeeeeeep... Asa ca spaga poate fi evitata...ai probleme, spaga e un lucru ilegal! In locul vostru as organiza un flagrant, si-l bag la puscarie pe nemernicul care ia spaga! |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Dantes tu ai "spor" ca sa zic asa pt ca lucrezi la stat;
La privati e putin altfel, mai ales in comert; e aproape imposibil sa nu-ti gaseasca ceva un control (Madalina ar putea sa ne povesteasca cum arata unul); Si uite asa se ajunge la un troc gen: mai las eu la amenda, mai bagi tu ceva in traista ! |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
E perfect adevarat, eu mai mult am facut referire la functionarii care sunt platiti sa faca ceva si trebuie sa dai ceva sa faca ceea ce trebuia. Ba mai mult... ma oftica faptul ca acea lege cu acordul tacit, ei nu o aplica! Ba si mai mult...desi e o cerere/petitie, la care trebuie sa se raspunda cu da sau nu, nici tribunalul nu vrea sa-mi dea cf. legii decizia, ca vezi dom'le ca e o lucrare, nu o petitie...
Oricum, in comert stiu cum e, ptr. ca salariul e salariu, ce e pe langa e altceva. La acel altceva, intr-adevar e problem...dar si asa, de regula sunt pus pe reclamatii, si mai scap si fara spaga... In schimb, in comert, nu stiu daca cineva poate sa fie perfect legal in momentul respectiv, ptr. ca legile se schimbaaaaa de la o zi la alta, sau o noua reglementare a adm. financiare, sau a primariei, sau mai stiu eu cine... Va mai trece muuuuult timp pana sa se desfasoare un comert corect si curat... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
mai, dantes are dreptate...aduni dovezi cand ia inspectorul spaga a(udio, video) si gata, reclami.
Pana la urma daca nu respecti regulile in comert tre sa platesti amenda...dar sunt unii care iti cata nod in paura chiar daca magazinul tau e mai curatel decat altele, pentru ca de acolo iese spaga mai mare...Acest inspector care isi face meseria nu pentru interesul public trebuie scos din circuuitul functionarilor. |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
dantes |
![]()
|
Nu am facut inca o inregistrare de orice fel, insa cred ca o sa ma apuc sa fac, numai ca e o mica problema juridica.... Daca inregistrezi ceva cum dai TU spaga la functionarul respectiv, o iei si tu in barba ptr. DARE de mita... Cel mai simplu, faci un flagrant cu politia, si ptr. a avea valoare juridica... parca inregistrarile audio/video nu sunt considerate probe...parca... Dar intr-adevar poti sa dai la tv sau radio, si poate se autosesizeaza.
Ar trebui sa existe posibilitatea indreptarii greselii in termen de x zile, care de destule ori am aplicat-o, dar al naibii sa fie, fara spaga nu a vrut sa revina... Doar daca ai cojones sau spate bun, poti sa-l repezi ca iti remediezi problema... De asemenea, daca ai o neregula, nu e musai sa-ti aplice amenda maxima, dar fara spaga nu se poate sa faca amenda mai mica...nu mai zic de minim... QUOTE Acest inspector care isi face meseria nu pentru interesul public trebuie scos din circuuitul functionarilor. Asa e...dar o sa vina altul cu foamea muuuuult mai mare, si trebuie sa-si faca suma.... This post has been edited by dantes: 6 Jul 2005, 12:44 |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 22:16 |