DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ridicare masina pentru parcare pe spatiul verde, (sau, ma rog, asa zic ei…)

Thanatos
post 4 Mar 2009, 15:45
Post #31

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(Sorinator @ 4 Mar 2009, 16:19)
Hai sa-ti pun eu ordine in cultura generala, ca se pare ca dincolo de truisme ieftine nu esti in stare sa treci. Thanatos este termenul grecesc pentru moarte, el fiind de asemenea atribuit si zeului mo rtii in mitologia respectiva. Pentru ca probabil te intrebi de unde legatura dintre eros si moarte, Eros  si Thanatos reprezinta un cuplu terminologic explicativ folosit de catre Sigmund Freud (asta nu-ti mai zic cine e, iti dau tema de casa sa te informezi singur), pentru a explica functionarea sistemului personalitatii umane conform teoriei psihanalitice. Erosul reprezinta la Freud pulsiunile ale vietii (sexualitate, libido), iar Thanatos pulsiuni ale m ortii si agresivitatii. Asadar, tocmai am demostrat ca FOLOSESTI termeni pe care nu-i cunosti, anume, nu cunosti toate sensurile lor.

Nu degeaba ti-ai ales acest ID, se pare ca inconstientu-ti a vorbit in numele tau, pentru ca tocmai agresivitate, orbire irationala si lipsa de echilibru scrie pe fruntea ta.

In fine, se pare ca n-ai inteles ca incoerenta si contradictia se afla la tine. Pe de-o parte scrii o poliloghie moralizatoare de doi bani pe topicul meu, pe de alta parte declari ca nu te intereseaza cei ca mine. Pai daca nu te intereseaza abuzul comis asupra-mi, atunci de ce te bagi singur in seama? Cu alte cuvinte, una spui ("nu ma intereseaza") si alta faci (debitezi fabulatii despre situatia mea, deci te intereseaza).

Daca mai ai si alte nelamuriri, nu te jena.
*

Mai, tot e bine ca te-am facut sa iti pierzi timpul in mod util cautand pe net despre Thanatos.

Nu mi-ai povestit nimic nou. Thanatos e zeul cenzurat (M o r t i i adica) la grecii antici si am citit mitologie greaca cat sa stiu si despre ceilalti zei. Ce zice cate unul -altul nene psiholog despre simbolistica acestor zei este poate corect, oricum nu constituie subiectul topicului. Poate zeul bunului simt l-ar constitui. Din pacate el nu exista wink.gif

This post has been edited by Thanatos: 4 Mar 2009, 15:46

--------------------
Renault Scenic RXE 1.6 16V 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
padre
post 4 Mar 2009, 15:46
Post #32

Il padrino

From: Bucuresti

QUOTE(Sorinator @ 3 Mar 2009, 23:18)
Dilema mea e asta: eu vreau sa contest (in instanta) amenda si taxa respectiva. Desigur ca as prefera sa nu platesc niciuna dintre ele si sa astept decizia instantei. Insa daca nu platesc, nu-mi pot ridica masina. Cum se poate proceda in situatia asta? Sa platesc doar taxa de ridicare si amenda nu, ca sa-mi pot lua masina, apoi sa le contest in instanta? Sau sa le platesc pe amandoua si apoi sa astept decizia instantei? In cazul asta nu stiu cand si daca o sa le primesc inapoi… Ce ma sfatuiti (in afara de sfaturi de genul “pe viitor fii atent unde parchezi”)?
*

Daca nu platesti taxa, nu ridici masina. Amenda o poti plati si contesta apoi in instanta dar as fi curios si ce motivatie vei oferi instantei? Contesti ce, aplicarea scrupuloasa a legii? Faptul ca nu ai destule locuri de parcare la dispozitie? Din cate am inteles te aflai deja intr-o parcare (sper ca regulamentara, amenajata intr-un fel, chiar daca in Romania amenajarea unei parcari inseamna trasarea unor dungi cu vopsea) si voluntar ai urcat cu rotile pe spatiul verde pentru un motiv care pe mine ma baga-n ceata si care, oricum, nu conteaza.
Concluzia: ai gresit, te-au prins, platesti.
Este statul roman de rahat, general vorbind? Este. Este adevarat ca sunt prea putine locuri de parcare amenajate in majoritatea oraselor din Romania? Este. Este adevarat ca baietii aia tineri care i-au urat la multi ani lui Iliescu au fost amendati aiurea, facandu-se un abuz? Este.
Treci peste, viata merge inainte. Nu vom reusi sa facem o tara mai buna fara sa incepem cu noi insine.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
Serje
post 4 Mar 2009, 15:58
Post #33

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Da de ce sa incepem cu noi si nu cu ei? Las' sa respecte ei legile inainte si apoi cand mi-a conveni si mie, oi respecta si io legile...

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
Sorinator
post 4 Mar 2009, 16:00
Post #34

Toriphile (EWF)

QUOTE(Thanatos @ 4 Mar 2009, 16:45)
Mai, tot e bine ca te-am facut sa iti pierzi timpul in mod util cautand pe net despre Thanatos.

Nu mi-ai povestit nimic nou. Thanatos e zeul cenzurat (M o r t i i adica)  la grecii antici si am citit mitologie greaca cat sa stiu si despre ceilalti zei. Ce zice cate unul -altul nene psiholog despre simbolistica acestor zei este poate corect, oricum nu constituie subiectul topicului. Poate zeul bunului simt l-ar constitui. Din pacate el nu exista wink.gif
*

"Mai", nu m-ai facut sa-mi pierd timpul pentru ca aceste lucruri constituie elemente de cultura generala pentru unii si, in acelasi timp, elemente de incultura generala pentru altii.

Asadar, thanatos, in greaca veche, inseamna moarte. Am facut referire la Freud pentru ca altfel riscai sa treci pe langa mesajul meu in care te asociam (Thanatos) cu Eros si sa nu intelegi de ce se rade de tine.

Cat despre bunul simt... poate te ajuta Charon sa-l gasesti... biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan Prestige 1.6, 16 V, 2006
+
Thanatos
post 4 Mar 2009, 16:02
Post #35

Membru autentic

Ahem. Eu cred ca nu de mine se rade.

Tu ai inceput sa bagi batul prin gard acuzandu-ma ca nu stiu cine e Thanatos. Remarci majuscula? Este ZEUL M O R T I I.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Greek...logical_figures

This post has been edited by Thanatos: 4 Mar 2009, 16:05

--------------------
Renault Scenic RXE 1.6 16V 2001
+
Sorinator
post 4 Mar 2009, 16:03
Post #36

Toriphile (EWF)

QUOTE(padre @ 4 Mar 2009, 16:46)
Daca nu platesti taxa, nu ridici masina. Amenda o poti plati si contesta apoi in instanta dar as fi curios si ce motivatie vei oferi instantei? Contesti ce, aplicarea scrupuloasa a legii? Faptul ca nu ai destule locuri de parcare la dispozitie? Din cate am inteles te aflai deja intr-o parcare (sper ca regulamentara, amenajata intr-un fel, chiar daca in Romania amenajarea unei parcari inseamna trasarea unor dungi cu vopsea) si voluntar ai urcat cu rotile pe spatiul verde pentru un motiv care pe mine ma baga-n ceata si care, oricum, nu conteaza.
Concluzia: ai gresit, te-au prins, platesti.
Este statul roman de rahat, general vorbind? Este. Este adevarat ca sunt prea putine locuri de parcare amenajate in majoritatea oraselor din Romania? Este. Este adevarat ca baietii aia tineri care i-au urat la multi ani lui Iliescu au fost amendati aiurea, facandu-se un abuz? Este.
Treci peste, viata merge inainte. Nu vom reusi sa facem o tara mai buna fara sa incepem cu noi insine.
*

Multumesc pentru consideratii, genul asta de aprecieri (spre deosebire de multe alte iesiri in decor de pe acest topic) mi se par pertinente.

<span class='edit'>4 Mar 2009, 17:09:</span>
QUOTE(Thanatos @ 4 Mar 2009, 17:02)
Ahem. Eu cred ca nu de mine se rade.

Tu ai inceput sa bagi batul prin gard acuzandu-ma ca nu stiu cine e Thanatos. Remarci majuscula? Este ZEUL M O R T I I.
*

Faptul ca realmente nu stii CE e nu doar CINE e, este demonstrat mai sus, iar insistenta ta de a da cu oistea-n gard ca poate-poate cedeaza, nu vadeste decat ca patologia ta poarta denumirea de MONOMANIE.

http://www.geneseo.edu/~easton/humanities/Freud.htm

This post has been edited by Sorinator: 4 Mar 2009, 16:23

--------------------
+
adip
post 4 Mar 2009, 16:10
Post #37

Banned

From: Melbourne, Victoria

Mi s-ar parea normal sa-ti ridice masina daca blochezi traficul (auto, pietonal sau de orice alta forma). Dar doar pentru ca te-ai suit cu masina pe spatiul verde, o amenda <grasa> e suficienta.
Sorinator, de curiozitate, ai blocat traficul ca urmare a parcarii?

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Sorinator
post 4 Mar 2009, 16:22
Post #38

Toriphile (EWF)

QUOTE(adip @ 4 Mar 2009, 17:10)
Mi s-ar parea normal sa-ti ridice masina daca blochezi traficul (auto, pietonal sau de orice alta forma). Dar doar pentru ca te-ai suit cu masina pe spatiul verde, o amenda <grasa> e suficienta.
Sorinator, de curiozitate, ai blocat traficul ca urmare a parcarii?
*

Nici vorba, masina nici nu se afla in strada, in trafic, ci in parcarea institutiei. Nici o alta masina sau vreun pieton nu erau jenati de autoturismul meu. Tocmai ca excesul meu de zel de a nu bloca vreo alta masina ca sa nu poata iesi din parcare a condus la aceasta amenda abuziva si disproportionata. De fapt nu amenda e cea strigatoare la cer, ci taxa de ridicare ce constituie mai mult de dublul sanctiunii. Sa fie clar: aceasta taxa nu e o sanctiune (amenda, in schimb, da este o pedeapsa), ci contravaloarea ridicarii masinii (atentie, nu a depozitarii iei; daca-mi recuperam masina in aceeasi zi de la depozitul ADP, tot atata plateam). Pai cu 550 de RON le duceam eu platforma pana la Viena si o aduceam inapoi. Ei au luat aceasta taxa pentru mai putin de 3 kilometri. Acest lucru mi se pare de fapt cel mai aiuritor.

--------------------
+
adip
post 4 Mar 2009, 16:27
Post #39

Banned

From: Melbourne, Victoria

Eu zic ca poti contesta ridicarea si taxa aia de 550ron ca abuzive si nejustificate. Masina ta nu impiedica cu nimic circulatia in zona.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
A l e x
post 4 Mar 2009, 16:38
Post #40

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Sorinator, cat timp ai parcat neregulamentar, platesti amenda si asta e. Stiu ca sunt care parcheaza mult mai grav, si scapa. Stiu ca tu ai incercat sa faci un bine, si s-o pui putin pe pamant ca sa nu incurci treburile, si sincer, te felicit, sunt multi care parcheaza regulamentar, dar ca nesimtitii, de nu mai incape nimeni langa ei.

Totusi ai gresit, si platesti. Legea e lege, stiu ca e discutabil cat de mult ai fi gresit tu, dar esti de acord ca pana la urma, au si ei dreptatea lor. Data viitoare fii atent.

Eu pe langa facultate am de ales. Ori am un noroc si gasesc un loc ok, ori unul tot ok, dar sub semnul parcarea interzisa, ori blochez o curte, ori o duc la o parcare platita.

Acum, sincer, intai caut un loc ok, legal, si moca. E visul oricarui sofer. Dar, cam greu. De blocat curti nu blochez din principiu, stiu ce inseamna ca stau ai mei la casa, si nu e amuzant sa vrei sa iesi si sa nu poti, ca sa nu mai vorbim de o eventuala urgenta... Apoi ramane parcarea platita, care e ok, dar foarte plina de multe ori, si cu multe locuri rezervate (sincer, n-am o problema sa dau 2 ron pe ora sau cat e, ca nu stau foarte mult, dar chiar gasesti cu greu un loc, surprinzator)...

Si de multe ori trebuie sa parchez unde nu e voie, si chiar de nu incurc pe nimeni, nici pietonii, nici masinile. Imi asum un risc, si daca o gasesc ridicata, platesc amenda. Evident, eu incerc sa evit astfel de situatii, dar sunt niste locuri unde poti parca cu rotile pe bordura, si nu blochezi nimic, dar totusi e semnul pe stalp.

Deci, plateste amenda, si taxa, si asta e. Nimeni nu e sfant, dar cand esti vinovat, esti vinovat.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Sorinator
post 4 Mar 2009, 17:10
Post #41

Toriphile (EWF)

Multumesc. Asa am si procedat.

--------------------
+
Victoras2001
post 4 Mar 2009, 17:29
Post #42

Membru autentic

QUOTE(A l e x @ 4 Mar 2009, 16:38)
Totusi ai gresit, si platesti. Legea e lege,
*

Foarte corect. Insa as avea o intrebare. Ai auzit de greseli facute de stat si de cat se omoara sa plateasca pentru ele? Te-ai intrebat de ce in relatia cu statul iesi mereu in pierdere? Statul imi cere respectul. Ce-mi ofera in schimbul lui? Eu traiesc in Romania si observ ca statul nu rateaza nicio ocazie de a-si bate joc de mine.
Am sa fiu corect cu statul in momentul in care si statul va fi corect cu mine. N-am chef acum sa detaliez halul in care m-a furat statul prin administratia financiara si cat m-am luptat ca sa demonstrez asta. Dupa lupte grele a recunoscut ca a gresit. E, io-s mai prost. Poate ma lamureste cineva de ce n-a gresit in favoarea mea.

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
padre
post 4 Mar 2009, 18:19
Post #43

Il padrino

Pentru ca, in cele mai multe cazuri, cei care gandesc ca nu trebuie sa respecte legile pentru ca statul ii nedreptateste, bla bla bla... cand/daca vor ajunge in functii publice vor continua sa nesocoteasca legile si vor face si ei abuzuri si/sau greseli in detrimentul cetatenilor pentru care trebuie sa lucreze. Ete d-aia.
Si pentru ca a respecta legile si a te comporta civilizat inseamna sa ai bun simt, cei 7 ani de acasa.

**
A nu se intelege ca eu sunt vreun sfant coborat pe pamant si nu gresec niciodata... Dar macar incerc sa-mi fac bucatica mea de datorie.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
A l e x
post 4 Mar 2009, 18:59
Post #44

Showing the fangs of rage

Nu stiu ce sa zic, Victoras, parca nu e totul atat de alb si negru. Bun, statul e de rahat, si asta ce inseamna, sa facem contestatie de FIECARE data cand luam amenda, chiar si cand e pe bune? Parca nici asa nu e bine...

Macar oamenii civilizati din aceasta tara, care sunt practic o minoritate, sa mai respecte legea, macar din cand in cand, si macar la cazuri minore gen parcari sau radare...

Ca deh, de puscarie, trebuie sa recunosc, daca ar fi sa intru, si eu as incerca sa ma scot. E ceva logic biggrin.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Victoras2001
post 4 Mar 2009, 19:17
Post #45

Membru autentic

QUOTE(A l e x @ 4 Mar 2009, 18:59)
Macar oamenii civilizati din aceasta tara, care sunt practic o minoritate,
*

Mare vorba ai spus!

@Padre. Si daca nu vor ajunge-n functii publice? Nu prea ai dreptate. wink.gif

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
+
adi_ar
post 4 Mar 2009, 19:19
Post #46

Membru autentic si conservator

From: Arad

Indiferent de sensibilitatile unora sau altora, asemenea discutii fac bine, zic eu!
Este tonic sa stii ca mai sunt si altii care se straduiesc sa treaca neobservati (a se citi sa respecte bunul simt si legea) iar din partea cealalta sa afli ca sunt si unii care supravietuiesc fara sa apeleze gratuit la tertipuri.
De gresit gresim cu totii, problema apare daca starea de "nelegal" este cu statut de normalitate!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
prody
post 4 Mar 2009, 19:24
Post #47

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Cam mult ai de platit pentru o patanie de genul asta, nu stiu pe ce baza se stabileste cuantumul respectiv, tot ata de bine ar putea sa-ti ceara si 5000 lei, de ce nu?
Eu personal sunt de acord cu astfel de amenzi cu conditia sa te afli intr-un oras in care sa fie foarte multe parcari si sa parchezi intr-un loc interzis din rea-vointa, dar atata timp cand la anumite ore in orasele din Romania nu gasesti locuri de parcare pe o raza de kilometri, de ce o trebui oare noi romanii sa ne-o tragem mereu unii la altii cu astfel de amenzi, nu stiu...
Important cand faci o parcare de genul asta este sa iti pozitionezi masina astfel incat sa nu ti-o poata ridica wink.gif

This post has been edited by prody: 4 Mar 2009, 19:24

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
Victoras2001
post 4 Mar 2009, 19:33
Post #48

Membru autentic

QUOTE(prody @ 4 Mar 2009, 19:24)
de ce o trebui oare noi romanii sa ne-o tragem mereu unii la altii cu astfel de amenzi, nu stiu...
*

Pentru ca sa mananca si gura la smecheri ceva. Si ca sa mananca si gura lu' Ontanu&Co.

LE. Era sa uit. Vad ca e plin de moralisti pe aici. Parca am intrat pe site-ul manastirii. Pentru voi, cetatenii model, va spun ca daca respect legea, o fac din bun simt fata de semenii mei. Fata de romanii astia care misuna ca furnicile in gunoiul asta de tara, incercand sa supravietuiasca care cum poate. Nu de frica statului, pe care cu multa mandrie mictionez abundent.

This post has been edited by Victoras2001: 4 Mar 2009, 19:39

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
+
Serje
post 5 Mar 2009, 02:07
Post #49

Membru autentic

QUOTE(prody @ 4 Mar 2009, 19:24)
... dar atata timp cand la anumite ore in orasele din Romania nu gasesti locuri de parcare pe o raza de kilometri, de ce o trebui oare noi romanii sa ne-o tragem mereu unii la altii cu astfel de amenzi, nu stiu...
*

Pe langa raspunsul lui Victoras2001, care cel mai probabil ii adevarat, pentru ca altfel nu stim sa parcam civilizat.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
bulan
post 6 Mar 2009, 22:47
Post #50

Membru autentic

Lasa tata ca ustura si trece!

--------------------
a b c
+
i96nds
post 6 Mar 2009, 22:57
Post #51

Stefan

In urma cu multi ani am fost in Milano... Pai nene, in Bucuresti e parfum ! Acolo te invarteai cam 15 minute pe strazi sa gasesti un loc liber !!! De fapt te rugai sa plece altul.

Nici poveste sa parchezi pe coltul intersectiei (pe unde trec pietonii, unii in carucior....) sau de trotuare si spatii verzi nu mai zic !

Asa ca nu va mai plangeti. La noi e totul legat de nesimtire. Eu i-as amenda pe toti - de la A la Z - cate 3 masini pe zi.

Ati vazut in Victoriei cati parcheaza pe iarba? (fosta iarba....) pai aia de ce nu vin cu metroul la birou? sau sa parcheze la Semanatoarea si sa vina cu metroul mai departe !!! Daca ar lua amenda ... din 2 in 2 zile... s-ar conforma !

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
Victoras2001
post 6 Mar 2009, 23:01
Post #52

Membru autentic

Da de ce sa vina cu metroul? Eu zic sa mearga pe jos.

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
+
Serje
post 6 Mar 2009, 23:15
Post #53

Membru autentic

QUOTE(bulan @ 6 Mar 2009, 22:47)

Lasa tata ca ustura si trece!
*

Pentru asa ceva i-o dat la sormea amenda, in Israel, o calcat linia = parcare neregulamentara = 250 $.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
caktuss
post 7 Mar 2009, 02:11
Post #54

Membru autentic

From: Iasi

mah, ce nu pricep eu aci : erai in parcarea institutiei, cu 2 roti pe "spatiul verde" .

era parcare amenajata special, sau o strada cu locuri de parcare. daca era parcare gen ... metro, carfur... etc. atunci nu e drum public, deci de unde au competenta cenzuratii aia de politai comunitari.

2. poate se gaseste unu mai tare in juridic sa-i dea pe idioti in judecata (de fapt pangere penala) pentru furt, santaj, abuz... si ce s-o mai gasi pe acolo. asta daca intre timp (din 2004 incoace) nu s-au schimbat definitiile respectivelor infractiuni. temeiul : nu se poate da un act normativ impotriva unei legi ( codul penal, in cazul nostru) si mai exista si o anume "ierarhie a actelor normative" care se invata in anul I la teoria generala a dreptului.
asta din vagi amintiri... rog sa fiu contrazis... dau o bere wink.gif

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16v 05-2005 - numar cu gaura
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
adi_ar
post 7 Mar 2009, 06:53
Post #55

Membru autentic si conservator

From: Arad

@Victoras2001:
Am citit atent cele scrise de tine si cu toate ca inteleg unde bati, te-as intreba daca tu chiar crezi ca "statului" ii pasa de mictionarile tale?! Nu cumva "protestul" tau (si al multora) este cu efecte spre concetateni si "scuza" atintita spre "stat".
Tu, cu toate ca afirmi respect pentru ceilalti, te "razbuni" tot pe ei, nu pe stat, primarie sau pe reprezentanti acestora. In realitate acestora nu le pasa unde parchezi. Daca te sanctioneaza o fac "in serviciu", isi iau leafa si mai fac o achizitie de iarba, (si) din banii tai, daca asta poate fi o scuza in plus. Job done!
Aceleasi scuze se repeta la nesfarsit: circulam cu +20-100 Km/h deoarece statul nu face drumuri, parcam oriunde deoarece nu sunt suficiente parcari in fata obiectivului nostru s.a.m.d
Sloganele cu "Protejati/respectati natura!" sunt chiar hilare! Stiu, fata de masacrul padurilor, parcatul pe iarba este parfum!
Gresesc?

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
tarzy
post 7 Mar 2009, 07:47
Post #56

aroist

e o chestie tipica ptr romanii

"altii" e de vina ptr ce-a ce gresim noi

Si eu sunt ofticat ca statul ofera mult mai putin raportat la ceea ce primeste de la mine, dar nu consider asta o scuza ca sa fiu un mitocan

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 06:23
Forum Renault