uzura ambreiaj si placute de frana?
![]() ![]() ![]() |
uzura ambreiaj si placute de frana?
cristianrobert |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.146 Joined: 12 February 09 From: bucuresti-berceni ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza scala
2004
- b
|
|||
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
cand ti ambreiajul apasat se uzeaza rulmentul de presiune.
cat despre placutele de frana,uzura lor este in functie de solicitari si de materialul de baza. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
SGM.MYKE |
![]()
|
![]() Membru cu gargauni la cap Group: Members Posts: 584 Joined: 10 August 05 From: Stuttgart ![]() |
|
--------------------
Honda
Integra TypeR
1999_1.8 190CP Stiu putin, dar vreau mai mult.
|
|
cristianrobert |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.146 Joined: 12 February 09 From: bucuresti-berceni ![]() |
chiar daca nu este in viteza se uzeaza?
|
--------------------
dacia
solenza scala
2004
- b
|
|
Tiberiu-Andrei |
![]()
|
![]() Om al muntelui Group: Members Posts: 721 Joined: 25 September 07 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
Evident!Aviz amatorilor care stau cu ambreiajul calcat la semafor.
![]() This post has been edited by Tiberiu-Andrei: 6 Mar 2009, 14:29 |
--------------------
Dacia
1410
1988 toamna1397 cmc
- CV 03 MBO
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
da, se uzeaza...cand apesi ambr soliciti rulmentul si placa de presiune
dar de ce ai face asta? ambreiajul e pt schimbat vitezele..nu sa stea calcat |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
eh, unele tanti cred ca daca-s 3 pedale, la semafor tre s stea macar una apasata! daca nu aia care inraieste motorul, raman doar 2 optiuni
|
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
Tiberiu-Andrei |
![]()
|
![]() Om al muntelui Group: Members Posts: 721 Joined: 25 September 07 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
Vlade nu doar tanti ca am vazut si specimene masculine.Ideea e ca unu care nu stie cum functioneaza ambreiajul n-are de unde stii ca dauneaza.Majoritatea cred ca stiu de la instructor sa nu tina pedala apasata.
|
--------------------
Dacia
1410
1988 toamna1397 cmc
- CV 03 MBO
|
|
za_kristake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 628 Joined: 9 March 08 From: Sibiu ![]() |
dacia 61000 km si la relanti se aude destul de tare rulmentul ambreiajului.
numai atatia km sa tina rulmentul? ca am crezut ca duce 100000 pe putin |
--------------------
1310
L
1997
- SB
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
si cand calci ambr se mai aude?
daca nu se mai aude cu ambr calcat, nu e rulmentu, e bataie de priza... daca se aude mai rau cu ambr calcat, e rulmentu |
--------------------
Dacia
|
cristicipaian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 304 Joined: 9 January 09 From: Tg. Mures ![]() |
ce e "bataia de priza" si cum se poate remedia? La mine asa se manifesta.
|
--------------------
Dacia
1310 L
1999
- MS 04 NWC
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
daca se aude o bataie la ralanti si cand calci ambr zgomotul dispare, atunci 80% este bataie de priza
ea reprezinta cam asa ceva: priza(tija care vine din cutie si se prinde de discu de ambreiaj) se prinde pe arborele primar din cutie. la prindere capata un joc si bate la ralanti...si atat cand calci ambr, bataia dispare poti merge mult si bine cu ea, sau se poate inlocui priza(daca nu este arborele cutiei uzat)sau se mai pune o saiba si niste cauciuc(ceva temporar)...oricum reapare...mai ales la ambr de 200 parca era ceva frecvent, dar se poate merge si asa, nu este o problema.....se desface cutia in orice caz, manopera costisitoare bataile pot aparea si din bucsa vilbrochenului si sa iti mai amplifice si ele sunetul...cel mai bine sa se uite un mecanic desi as paria pe o bujie ca asta ai(daca se manifesta cum am spus mai sus) rulentului huruie, mai ales cand calci ambreiajul(atunci e solicitat) |
--------------------
Dacia
|
cristicipaian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 304 Joined: 9 January 09 From: Tg. Mures ![]() |
merci, oricum am discutat cu un mecanic o reparare la cutia de viteze, doar ca astept sa am timp $$$
|
--------------------
Dacia
1310 L
1999
- MS 04 NWC
|
|
za_kristake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 628 Joined: 9 March 08 From: Sibiu ![]() |
cand calc ambreiajul dispare
am descoperit azi seara cand am ajuns acasa cu faza lunga aprinsa scade putin relantiul si la turatie scazuta se aude destul de bine, daca creste peste 800-900 rot nu se mai aude. dar nu se aude bataie cum zici tu ci un huruit. de bataie de furca ce zici tu nici nu am mai auzit pana acum dar sigur nu e aia? si totusi care e fiabilitatea kitului de ambreiaj original? [ km] |
--------------------
1310
L
1997
- SB
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
nu bataie de furca....bataie de priza, nu are treaba cu furca care impinge rulmentul
eu nu pot gasi logica...cand apesi ambr ar trebui sa huruie un rulment ca e mai solicitat..dar o fi si altfel.. |
--------------------
Dacia
|
za_kristake |
![]()
|
normal ca apasand ambreiaju e mai solicitat rulmentul(apasand soarele), dar tot odata intrerupi miscarea lui de rotatie, si huruitul dispare
si acolo da, gresala mea ai zis de bataie de priza nu de furca MY BAD. dar daca priza ar fi sa aiba bataie, ar fi axiala (fata-spate)deci ar trebui sa faca zgomot la cuplare si decuplarea ambreiajului nu in timpul mersului faza e ca am desfacut piulita cablului de ambreiaj destul de mult si tot sus prinde,deci si discu e pe duca, dar tot are vlaga in el sa dea scarturi |
--------------------
1310
L
1997
- SB
|
|
v_razvan_c |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 665 Joined: 11 March 07 ![]() |
za_kristake, a mea tot din `97 e si nu se aude nimic cand calc ambreiajul, in schimb la cele mai vechi am observat ca se aude un fasait, sau ceva de genu`
Si referitor la tinutul piciorului pe ambreiaj, primul meu instructor imi spunea mereu la semafor sa tin calcat ambreiajul cu treapta 1...saraca placa de presiune, bine ca l-am schimbat dupa 3 sedinte ca eram pericol public cu ala ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 17:02 |