DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Recomandare service bun sau mecanic., probleme cutie + motor

Onyx
post 23 Mar 2009, 20:40
Post #1

:)

Group: Members

am mai cautat pe aici dar nu am gasit un topic de curand...
Asi vrea sa stiu din experientza voastra pe unde sa ajung cu cele 2 mari probleme la nova mea care le-am capatat in weekend :-S.
Una ar fi la cutia de viteze care nu mai cumpleaza R..se aude ca ar intra in viteza dar lampile nu se aprind..iar masina nu se misca chiar dak ridic abreiajul (uneori caraie). Posibil sa fie din bucsa aia de sub schimbator dar nu prea ma pricep asa de tare sa reglez si decat sa stric mai rau.
A doua problema ar fi cu o garnitura la motor sparta...si imi curge o mare parte din ulei.. (prin partea dreapta a motorului...un pik de ulei a ajuns si pe cureaua de transmisie)
Stiu ca o sa ma coste destul de mult asa ca macar sa ajung undeva sa-mi faca o treaba buna..si la un pret acceptabil biggrin.gif.
orice sfat bine venit biggrin.gif

--------------------
Opel Astra Bertone 2001 - Bucuresti
EX Supernova Rapsodie
EX NOVA GTi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gti98
post 27 Mar 2009, 13:50
Post #2

Membru autentic

Group: Members

Dupa descriere e 90% simeringul distributiei, 10% garnitura de baie. Simeringul se schimba, dar cred ca nu e loc decat cu motorul demontat (se demonteaza fulia; poate mecanicul se incumeta fara demontat motorul, dar simeringul e o piesa FOARTE delicata: se depoziteaza o durata limitata si NU pe cui sau carlig! Se monteaza cu a scula (parca-i zice buterola) Daca ti-l pune cu surubelnita, 99% ti l-a stricat) Baia se demonteaza cu cheie T si mai modern, se pune silicon.
La cutie trebuie sa ajungi dedesubt; intre tija si cutie exista o articulatie la baza tijei (cand mi s-a slabit nitul ala intra tot in 2 in loc de R, la mine). Mai exista o imbinare realizata cu 2 suruburi la 90 de grade; acolo sunt un fel de bucse din plastic mai mofturoase (1 leu bucata) Alea se inlocuiesc; nu se strange "cu ura" ca se strivesc de noi. Mai exista o articulatie intre cele 2 tije care intra in cutie (una e "falsa", cealalta face comanda) si cate o bucsa de ghidare pe fiecare tija, care se mai uzeaza.
Daca nu ai deloc experienta "mecanica" si nici posibilitatea de a beneficia de asistenta cuiva cu experienta, mai bine cauta un mecanic. Nu e foarte complicat, dar trebuie sa stii ce cauti.
Bafta maxima!

--------------------
Dacia Nova GTI GTI 98 - IS 57 ENB
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 11:23
Forum Renault