Planetare DSN cu bile (Tunari) - opinii
![]() ![]() ![]() |
Planetare DSN cu bile (Tunari) - opinii
king_ady |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 6 May 09 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
super nova
2002 , confort
|
|||
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Suna la tunari si vezi daca ti le accepta.... eu stiu ca accepta dar sa ti le puna pe ale lor rectificate si sa le ia pe ale tale "stricate". Dar poti sa faci o intrebare ca nu moare nimeni.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
CrysMM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 11 March 09 From: Braila - Ulmu ![]() |
La mine cele "italiene" cumparate din Vitan deja au peste 20.000 km de condus mai agresiv, se comporta foarte bine pana acum.
|
--------------------
Dacia
1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b
1999 / 2001 / 2010
|
|
king_ady |
![]()
|
italiene am pus si eu , si am observat ca , sunt mai groase decat cele de origine , iar burduful pare mai rezistent , sper sa ma tina ceva
![]() ![]() |
--------------------
dacia
super nova
2002 , confort
|
|
CrysMM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 11 March 09 From: Braila - Ulmu ![]() |
Burdufele vad ca sunt OK. Le verific saptamanal. Nu dau semne de oboseala. Sunt dintr-un cauciuc mai gros. Am mai dat pe ele cu spray pentru cauciuc, cica pastreaza proprietatile cauciucului un timp mai indelungat (nu devine casant).
|
--------------------
Dacia
1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b
1999 / 2001 / 2010
|
|
Bogyciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
QUOTE(iulian sn2001 @ 15 Apr 2009, 21:48) este posibil ca o planetara sa iti dea vibratii in volan numai la drum drept?Adik la drum drept cu o viteza de peste 80km/h vibreaza ca drak volanul.Dar in curbe nu se aude nimic. Mecanicul a condus masina mea si a spus ca este o planetara de vina.Este posibil? Ai schimbat planetara? Mai vibreaza? Cunosc pe cineva care s-a saturat de cate ori a facut vizite la vulcanizare (vibra la viteza mare) pana i-au schimbat baietii in service planetara dreapta (s-ar fi ovalizat, ce de genu asta, capul care intra in cutie...)... Informativ |
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
bobomaster |
![]()
|
![]() Membru Daciot Group: Members Posts: 182 Joined: 12 March 08 From: Bacau / Bucuresti ![]() |
Si eu am patit aceeasi chestie, adica simteam o usoara vibratie in volan peste 40 km/h si cam pe la 80 nu se mai simtea, si am schimbat anvelopele cu good year care am fost atent sa nu fie facute in ungaria sau in romania, sau alte state d-astea, apoi am schimbat si jentile pe fata si tot la fel, asa ca am schimbat planetara stanga si nu a mai vibrat deloc , desi nu trosnea nu pocnea nu se manifesta deloc planetara.
|
--------------------
RENAULT
Megane
2008 1.6
|
|
king_ady |
![]()
|
vi sa intamplat dupa ce ati schimbat planetarele sa nu ma mearga volanul la fel de usor , ca inainte cu cele din fabrica? eu am impresia cateodata ca merge ceva mai greu , sa fie oare din cauza ca sunt mai groase? sau erau mult prea deteriorate cele vechi si mergeau mai usor decat era normal?
|
--------------------
dacia
super nova
2002 , confort
|
|
cmn |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 276 Joined: 2 June 08 From: Pitesti ![]() |
Salut. Eu cand iau de volan maxim stanga si accelerez, se aude o bataie puternica pe care o simt si in volan. Se aude doar daca accelerez...daca o las sa mearga din inertie nu se aude. Presupun ca e de la planetara, nu? Mentionez ca se aude doar cand iau maxim sau aproape maxim de volan..pt ca de la un unghi incepe sa bata insa pe drum drept nu bate.
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Planetara. Dar daca nu produce vibratii si batai la drum si in curbe, mai mergi inca linistit. Evident, verifica integritatea burdufurilor
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
cmn |
![]()
|
Pai burdufurile cred ca sunt ok..
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Pai burdufurile este indicat sa le verifici din cand in cand. Oricum daca la drum in afara de acele de par de viteza a 1-a, nu bat, mai tin
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
king_ady |
![]()
|
asa am patit si eu cu cele originale , bateau doar cand fortam in curba ( la viteze mici) si , am mers asa pana a inceput sa mi se blocheze volanu' din cauza uzurii excesive , eu recomand sa mergi la un mecanic daca au inceput sa iti bata , sa iti zica el cat poti sa mai mergi cu ea asa .
|
--------------------
dacia
super nova
2002 , confort
|
|
cmn |
![]()
|
Tocmai va zisesem ca burdufurile nu dau semne de oboseala. Eu observasem ca masina mea la franare mai brusca avea tenta de a se duce spre stanga . Azi din greseala m-am lasat in jos si am vazut in dreapta toata vaselina din planetara cursa ...patase tot pe acolo (cred ca de asta se ducea masina in stanga, pt ca nu mai prindea bine pe placuta si aluneca) desi eu cand ma uitasem la burduf parea bun. Acum sa va intreb ceva. La mine batea planetara si pana sa se sparga burduful, asta inseamna ca mai fusese spart si la fostul proprietar sau planetara isi formeaza bataie chiar daca nu a mai fost spart burduful? Ma gandesc ca mi s-a spart pt ca am facut cateva teste cu volanul la maxim stanga si accelerand ca sa vad cum face:D. Deci, nu cred ca o sa schimb toata planetara pt ca e scumpa dar ma intrebam daca as putea sa schimb cate ceva pe la ea ca sa nu mai bata ? Vreau sa mai zic ceva. Acu 2 zile am observat un zgomot ciudat si ma gandesc acum ca poate fi de la planetara.
Bagam viteza 1, plecam de pe loc, acceleram mai tare putin(pe la 4500 de ture) ca sa prind viteza, apasam iar ambreiajul dar masina o lasam tot in viteza 1 si cand incepeam sa ridic ambreiajul cand isi punea frana de motor, se auzea un zgomot ca un fasait, era ceva asemanator cu sunetul de mers in marsalier si nu stiu daca asa e normal sa faca.. This post has been edited by cmn: 20 May 2009, 18:44 |
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
-poate incepe sa bata si daca nu se rupe burduful.
-nu ai ce schimba la ea, o rectifici sau cumpari alta. Succesuri. |
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
cmn |
![]()
|
Azi mi-am luat burduf de planetara. Am gasit planetare de la 2 mil ( ziceau ca sunt de iasi ) pana la 4 mil (originale) dar ma intreb daca chiar sunt mult mai bune cele originale, adica daca imi cumpar una la 2 mil ma lasa intr`un an sa zic sau ce? Si alta intrebare, ce se poate intampla daca merg cu planetara asa, adica sa bata...ce se poate intampla?
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
pynky_2231 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 2 October 08 From: Bucuresti ![]() |
ajutati`ma si pe mine ... X( vreau si eu o planetara dreapta ... italiana .. ca vad ca asta e mai buna asa ...
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
Exact ce spuneam- Tunari sucks.
|
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(pynky_2231 @ 30 May 2009, 21:55) ........ca am avut o planetara reconditionata din tunari ... si am mers 8 luni cu ea ... si incepuse sa bata rau ... si m am dus cu ea la garantie cica ... a luato ala in proba ... cica nu domnle ca e buna planetara ... pana la urma mi a schimbato dupa ce m am certat cu el .. si mi a luat si 50 de lei ca mi a schimbat`o .. Ce de garantie.... te umple de respect ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
pynky_2231 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 2 October 08 From: Bucuresti ![]() |
acum m am luat o planetara ... autospeed ... sa vad cat ma tine si asta am schimbat`o azi ... sper sa ma tina ceva ...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 18:55 |