Pedala frana "tare"
![]() ![]() ![]() |
Pedala frana "tare"
voicamic |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 28 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan MCV
Laureate 1.5 dCI 68 CP
2007
- B-**-*** Fugi D'acia!
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Pai el a avut numai carute de aia a patit, stai linistit ce naiba nu-l stii pe argoneata...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
cielo99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 21 November 10 ![]() |
Si cu placutele vechi nu era tot cu jantele de tabla? Eu cred ca intai trebuie rezolvata problema franelor dupaia schimbate rotile. Clar placutele sunt proaste si cand se incalzesc nu mai franeaza, la fel cum poate fi si lichidul de frana care se incalzeste in etrier si nu mai franeaza( asta daca e lichidul prost) dar comportamentul masinii s-a modificat dupa schimbarea placutelor, sau cel putin asa am dedus eu.
Daca se modifica dupa schimbarea jantelor ii dadeam dreptate la Argon. |
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
- de cluj [COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Sa intelegem ca tu esti mai reisăr de fel?
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Da este
![]() This post has been edited by bobo77: 11 Aug 2012, 21:43 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
are cu ce doar 1.4
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cielo99 @ 9 Aug 2012, 17:49) Placute prea tari = durata mare de utilizare a placutelor dar franare ineficienta. Intotdeauana am ales cele mai moi placute care le-am gasit, indiferent de masina pe care o aveam iar rezultatul a fost costuri ceva mai ridicate datorita schimbarii mai dese dar siguranta mai mare. Dreptate ai, dar nu prea... O placuta moale este eficienta la prima franare, insa dupa a doua sau a 3a pedala zdravana, sunt deja "lichide", "fierte". Exemplu : traseu montan cu greutate mare in masina. O placuta mult prea tare, care face zgomot, nu franeaza bine, scoate fum si se incalzeste excesiv este o placuta de calitate mediocra, sa nu zic proasta. O placuta tare, care face zgomot la franari usoare, dar care franeaza din ce in ce mai bine cu cat le incalzesti mai tare este o placuta pentru utilizari intense, sportive. Va oferi in orice moment senzxatia ca se lipeste de disc, va fi foarte eficienta insa va toci un disc normal cam la 2 seturi... |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
alessandroK4M |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 22 June 11 ![]() |
nu cred ca puteai sa descrii mai bine.
dimineata pe racoare, cand pun prima frana am senzatia ca il voi pocni pe ala din fata. daca le incing pe niste coborari, am senzatia ca mi o ia pedala de frana inainte si lipeste placuta de disc ![]() |
--------------------
dacia
logan
1.6 16v
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
La Logan nu am avut niciodata senzatia asta (cu placutele si discurile de fabrica), dar exact asa se comporta bicicleta mea, si in general orice bicicleta cu frane decente: pe o coborare mai lunga, de exemplu, simti efectiv cum franarea se imbunatateste, odata cu schimbarea sunetului, fara sa modifici apasarea manetei, pe masura ce se incalzesc placutele si discul.
Am avut ocazia sa conduc o masina sport, si cel mai mult la ea nu m-au impresionat g-urile pe accelerare sau pe viraje, ci puterea si stabilitatea franarii. This post has been edited by LuluMOB: 13 Aug 2012, 07:58 |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
alessandroK4M |
![]()
|
discurile si placutele de fabrica sunt niste mizerii. mai ales discurile
Brembo urile mele au 40.000 km in care nu au fost menajate deloc. au fost rosii de mai multe ori pe coborari alpine. nu au grad de uzura si nu bat. se comporta si arata ca in prima zi. |
--------------------
dacia
logan
1.6 16v
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(alessandroK4M @ 14 Aug 2012, 11:49) discurile si placutele de fabrica sunt niste mizerii. mai ales discurile Ori ti-ai luat teapa, ori ti-au schimbat mecanicii piesele de pe masina. Alea de prim montaj sunt chiar foarte bune.Brembo urile mele au 40.000 km in care nu au fost menajate deloc. au fost rosii de mai multe ori pe coborari alpine. nu au grad de uzura si nu bat. se comporta si arata ca in prima zi. This post has been edited by IRONICK: 14 Aug 2012, 10:53 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
alessandroK4M |
![]()
|
in 20.000 km aveau atat de multa rugina pe interior incat le am dat jos si la 2 ciocane li s a injumatatit greutatea din cauza ruginii cazute din ele.
nu au facut fata la nici macar 1 set de FDB 845. aveu grad de uzura de ti se oprea unghia in el. sunt fix discurile cu care a venit masina. mereu am stat langa ea in service. Brembo EC PVT ma uimesc de a dreptul. in 40mii au 0 zero grad de uzura si o bruma fina de oxidare pe interior. se duce la primul spray si sunt la al 2 le a set si jumatate de FDB 845. data viitoare trec la B.Max si DS uri |
--------------------
dacia
logan
1.6 16v
|
|
mk2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 5 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Sa revin.
In week-end, avand mai mult timp liber, am vrut sa rezolv problema franelor. Totusi, inainte de a pleca sa cumpar placute noi, am zis sa mai incerc inca o data sa fiu sigur. Si spre surprinderea mea, am putut pune frana tare fara sa se mai incalzeasca. Ba chiar am putut bloca si rotile, lucru care inainte nu puteam. Nu stiu ce sa mai cred, cred ca nu se "asezasera" complet pana acum. Presupun ca toata problema a fost de la o combinatie de discuri dure + placute dure + stilul meu de a pune frane mai lejere. In acest moment am 700 de km cu ele. Totusi in continuare nu sunt complet multumit de ele: - pe franare mai violenta fac un zgomot de "frecare" (nu stiu daca si inainte facea asa, am incercat insa cealalata masina, si face si ea, dar la o intensitate mai mica); - trebuie sa apas pedala cam cu 30% mai tare decat in combinatia discuri/placute originale; Zici ca e frana de nemtoaica, nu de renault (in orice caz e mult mai bine decat inainte). In concluzie, cred ca o sa le mai las o luna, sa vad daca se dau pe brazda in totalitate. Daca nu, o sa le schimb cu originale, ca nu prea imi place "feeling-ul". In orice caz, daca aveti discuri originale nu recomand placute Brembo. Par a fi foarte dure si sigur va fac praf discurile destul de repede. |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
- BxxXXX Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
|
|
abz.iulian |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 17 August 12 ![]() |
Mai poarta-le o luna doua, asta daca te simti in siguranta cu ele si vezi cum se comporta dupa cativa zeci de km; poate isi mai dau drumul, pana se mai tocesc.. la un drum mai lung le dai de capat dupa ce se incalzesc bine placutele; eu am placute de origine si discuri si tot are un sunet ciudat, ca si cum ar freca si un scartait inainte de oprire asa ca nu iti fa probleme ca astea fac tot asa
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Dacia 1300
2004 LAUREATE/1971
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
pana la urma de ce se intareste pedala de frana?
![]() This post has been edited by CriSTI68: 28 Aug 2012, 21:47 |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
nikuniku |
![]()
|
![]() Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe Group: Members Posts: 2.862 Joined: 14 January 11 From: bucuresti ![]() |
CriSTI68 la cele fara ABS repartitor blocat
|
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
eu am abs si se intareste ocazional
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 23:57 |