DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> vitezometrul baraie

brysk
post 11 Mar 2009, 23:20
Post #1

Membru incepator

Group: Members

este primul meu mesaj si vreau sa ma va salut pe toti , urmaresc de mult discutiile voastre si vreau sa va rog si eu ceva. Am si eu o problema cu vitezometrul iam scos cablu de kilometraj ca daca il las imi baraie si tot sare acu de la 40 la 120 smile.gif tongue.gif si baraie extrem de tare si tre sal scot de acolo. ce pot sa fac ?? se pate repara sau tre sa cumpar altul ??

--------------------
dacia 1310 berlina 1995
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
yon
post 12 Mar 2009, 07:44
Post #2

Membru autentic

From: slatina

incearca sa schimbi cablul , daca nu merge inseamna ca este ceasul de vina fapt care cred eu ca se si intampla la tine, si il poti inlocui cu unul de la dezmembrari pt ca unul nou costa aprox. 200 de ron, eu zic ca nu se merita sa dai atatia bani cand poti lua de la dez. tot panoul de bord cu maxim 50 de ron

This post has been edited by yon: 12 Mar 2009, 07:46

--------------------
Dacia 1310/Supernova 1995/2003
+
bufaru
post 12 Mar 2009, 08:10
Post #3

Membru incepator

QUOTE(yon @ 12 Mar 2009, 08:44)
incearca sa schimbi cablul , daca nu merge inseamna ca este ceasul de vina fapt care cred eu ca se si intampla la tine, si il poti inlocui cu unul de la dezmembrari pt ca unul nou costa aprox. 200 de ron, eu zic ca nu se merita sa dai atatia bani cand poti lua de la dez. tot panoul de bord cu maxim 50 de ron
*

sa-ti explic : vitezometru are in el un fel de ambreiaj...(sunt 2 placai de aluminiu care se cupleaza intre ele .....)de reparat nu prea ai cum ca trebui sa il reglezi la parametrii normali dupa ce il desfaci..asa ca mai bine iei unu nou. poate gasesti pe la vecinu,unchiu....cineva care vrea sa duca masina la rabla sau la remat si il iei de la el.

--------------------
dacia 1310 1976 - b-20-GFY
+
Mr_Devil83
post 12 Mar 2009, 09:14
Post #4

Membru autentic

bufau...daca tu crezi ca placile alea sunt responsable pentru zgomot...multa stima si respect in continuare...

yon buna ideea cu ceasurile din dezmembrari, probabil alea bazaie mai dulce smile.gif

Nu e de la cablu beleaua mai mult ca sigur.

Poti incerca sa cureti kilometrajul si sa il ungi cu ceva vaselina fina, nu va mai scaratai o perioada.

--------------------
Dacia 1300 / SUPERNOVA EUROPA 1984 / 2002
+
diaconuliviu
post 12 Mar 2009, 09:55
Post #5

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Bucsele uzate si/sau neunse sau axele din plastic corespunzatoare "clichetilor" uzate. Mai degraba as spune bucsele axului principal, ele cauzeaza aparitia acelui "zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz" destul de ascutit.
Tentativele de reparatie de regula dau "rateu"; pot "reusi" pe moment si revin in timp scurt.

Vitezometru SH=loterie, mai ceva ca 6/49 din ultima vreme. Poate functiona mult si bine ori poate crapa imediat. Pacat de munca depusa pentru inlocuire.

This post has been edited by diaconuliviu: 12 Mar 2009, 09:58

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
argon
post 12 Mar 2009, 10:24
Post #6

Mesaj semiautomat

Ceasuri SH Takosan, desi nu cred sa gasesti. Nu e loterie, din simplu motiv ca nu se strica. Asa am luat eu ce se vede in avatar.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Mr_Devil83
post 12 Mar 2009, 10:39
Post #7

Membru autentic

atata doar ca arata mai urat decat cele de 1310 cu turometru.

--------------------
+
tzepesch
post 12 Mar 2009, 13:01
Post #8

Japan Jupan

From: Bucuresti

ce vb, sunt mult mai frumos lucrate. asta daca e bordu complet si panaramele alea de ace nu se indoaie in timp.

si eu am vut takosan, dar pe foaia de circuit si ceasuri scria Vileda parca.

--------------------
Dacia DELTA GALIDI Station Wagon 1982 - 1310 - 4VIT. - B-xx-xxx
De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele

Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus +
+
Mr_Devil83
post 12 Mar 2009, 13:15
Post #9

Membru autentic

Imi mentin parerea: indicatoarele de bord de EP sunt mult mai aspectuase decat turcismele alea castrate de functii. Ca is mai proaste, nu contest. problema apare la porcariile alea de plasticuri care invart kilometrajul. Am montat si eu modelul ala cu turometru, dupa ce am modificat turometrul ca nu se potrivea cu aprinderea mea de nici o culoare si imi afisa balarii si am reparat kilometrajul care a cedat din nou dupa 3512km. Cred ca o sa ma apuc sa inlocuiesc plasticul din ele cu ceva bronz.

--------------------
+
diaconuliviu
post 12 Mar 2009, 14:49
Post #10

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Daca sa spunem, pinioanele din plastic le poti schimba cu altele din bronz, manufacturate, ce te faci cu acei "clicheti" care-s angrenati cu acele pinioane si care se uzeaza rapid? cu rezultat = lipsa avans rotiita kilometrica, deci, adio inregistrare de kilometri parcursi sau, in cazul mai bun, inregistrare defectuoasa.
E mai bine cum spune argon, dar... eventual studiati posibilitatea inlocuirii NUMAI a kilometrajului pe bordul EP Sacele si chiar, de se poate, inlocuirea cadranului si acului Takosan cu cele de E/P/...
Asta pentru cine nu agreaza acel design...

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
yon
post 12 Mar 2009, 17:28
Post #11

Membru autentic

From: slatina

yon buna ideea cu ceasurile din dezmembrari, probabil alea bazaie mai dulce smile.gif

nu stiu ce sa zic , eu am cumparat de la dezmembrari ceasuri si sunt multumit de ele, functioneaza normal si au fost chiar ieftine(50 de ron tot panoul de bord).
Acum sa fiu sincer si eu am avut oarece temeri cand le-am cumparat dar tipul ma asigurat ca sunt bune si asa a si fost.

--------------------
Dacia 1310/Supernova 1995/2003
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th July 2025 - 20:19
Forum Renault