100km/h cu o bicicleta
![]() ![]() ![]() ![]() |
100km/h cu o bicicleta
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
|
--------------------
------
------
------
|
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
in rampa singur nu lua 80km/h
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
Mirciulik |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 378 Joined: 11 March 06 From: Galati ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 Break
1997
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
wow...nu la asta m-am gandit.(m-am referit).
![]() This post has been edited by MHY: 18 Mar 2009, 09:39 |
--------------------
------
------
------
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
QUOTE(caktuss @ 14 Mar 2009, 00:29) Am vazut ce-ai zis de mineeeee ![]() ![]() ![]() This post has been edited by Axe: 18 Mar 2009, 17:01 Attached thumbnail(s) Dickentman.jpg ( Size: 73.25k ) Number of downloads: 301 |
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Daca mai tin minte bine, am prins si eu 60km/h cu sputniku, pe timpu' lu ceausescu, pe langa palatu Cotroceni. Pe drum drept (Ana Ipatescu) parca am ajuns la 40, da nu bag mana in foc. Ehe... Aveam o foaie si 4 pinioane. Plus 74 de kg.
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
BeciAcustic |
![]()
|
![]() BlackLine Group: Members Posts: 1.574 Joined: 29 March 08 From: Constanta ![]() |
primul filmulet nu cred ca e real .... prea se vede asa din sapte si nu nici un detaliu ... punea tirul frana=subiect de stirile de la ora 5
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V
- CT - numere rosii Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Bicicletele nu ar frana deloc mai prost ca o masina. Asta daca ar avea sistemele de franare facute la aceleasi standarde ca si masinile. Dar nu stiu cum vreti ca niste frane in V din piata/pe disc din piata sa franeze ca niste frane de masina care sunt testate, din materiale speciale samd.
Luati o bicicleta de sosea de nivel mediu si sigur franeaza mai bine ca o 1300. This post has been edited by eXtenSion: 28 Mar 2009, 00:50 |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Motive pentru care o bicicleta franeaza mai prost:
-rotile sunt inguste (la cursiere foarte inguste) cu presiune mare - pata de contact foarte mica. -inaltime mare si lungime mică - chiar cu aderenta (ipotetic) nelimitata apare foarte usor tendinta de rasturnare. -odata blocata roata fata contolul e aproape irecuperabil pierdut. -la bicicletele fara suspensii pe o suprafata care nu e neteda roata sta destul de mult in aer. Lasand la o parte franele de bazar -egal valabil la biciclete si masini- o frana poate sa blocheze in orice caz roata, deci are potential, ramane la latitudinea omului s-o dozeze ca sa obtina maximul posibil. |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
eXtenSion |
![]()
|
Nu, suprafata nu are nicio legatura cu forta de franare. Problema e ca materialele sunt in general proaste, se incalzesc si isi pierd proprietatile, deci scade frecarea dintre ele-nu intre asfalt si roata ci intre janta si sabot-.
O bicicleta cu frane de calitate franeaza mai bine ca o masina ieftina/veche. Desi e inalta si scurta, o bicicleta e mult mai usoara ca o masina. La viteza X o bicicleta are impulsul= 70x, pe cand o masina are impulsul 1200x. De fapt, te dai asa usor peste cap tocmai pentru ca roata are destula aderenta incat sa te rastoarne in loc sa alunece. Asta daca nu e suprafata alunecoasa sau cauciucurile proaste. ![]() Sa nu imi spuneti ca de asemenea credeti ca o motocicleta franeaza mai greu ca o masina... ![]() This post has been edited by eXtenSion: 28 Mar 2009, 14:28 |
--------------------
facebook
groups
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Faptul ca e mai usoara nu conteaza atata timp cat franarea se face prin frecare cu solul. O masina/bicicleta usoara va apasa mai putin pe sol. Teoretic coeficientul de frecare e subunitar si astfel sunt greu de obtinut deceleratii mai mari de 1g fara apasare aerodinamica.
Iata un exemplu gasit de google http://www.msgroup.org/forums/mtt/topic.asp?TOPIC_ID=119 Problema mare la biciclete/motociclete e dozarea acelei franari. http://en.wikipedia.org/wiki/Bicycle_and_m...ynamics#Braking Aici spune ca se pot obtine cam 0.5g factorul limita fiind riscul de rasturnare. Partea cu materiale proaste care se incalzesc o las deoparte pentru ca e in egala masura valabila si pentru masini si pentru biciclete. De asemenea exclud sisteme gen ABS. Subiectiv vorbind, diferenta mi se pare mai mare decat pe hartie, la viteza mare nu cred ca pot fi nici macar pe aproape de o masina (una care n-a luat pe spaga ITP-ul si franeaza cu o singura roata blocata scrasnind 50 de metri la 50 la ora) This post has been edited by LuluMOB: 28 Mar 2009, 17:57 |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
eXtenSion |
![]()
|
Prin ce spui in prima parte se intelege ca o bicicleta patineaza cand franeaza, pt ca e mai usoara. Mie in practica nu mi s-a intamplat asta niciodata pe roata din fata, decat pe suprafete unde ar aluneca si o masina. Mai repede te dai peste cap decat sa patineze...Iar asta pentru ca franeaza mult mai bine dacat o masina, nu? Chiar daca se rastoarna, intai se opreste. Nu poti sa te dai peste cap fara ca roata din fata sa se opreasca. O masina la care ar iesi doua tepuse sa se infiga in sol pe fata nu s-ar da peste cap?
De asemenea, la acea viteza, cand ciclistul se indreapta, franeaza doar din cauza profilului f mult. Vad ca esti "membru cu pedale" deci sunt convins ca stii cat de greu e sa pedalezi stand drept si cat de usor e stand aplecat. Deci, daca un ciclist franeaza de la 50 km/h nu o poate face sub ~20-30 m cat ii ia unei masini? This post has been edited by eXtenSion: 28 Mar 2009, 21:51 |
--------------------
facebook
groups
|
|
maoR11 |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 407 Joined: 1 November 08 From: BuZaU ![]() |
nu comparati o bicicleta cu o masina
masina are energina cinetica mai mare si deaia aluneca mai mult |
--------------------
Reno' 11
Diesel
1984 hatchback 5 usi
- numar de buzau [B][COLOR=red][SIZE=7]No speed limit!
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
dar are si 4 roti
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Kruger |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.660 Joined: 18 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Din moment ce o motocicleta performanta (+20K euro) franeaza mult mai prost decat o masina performanta (+100k euro), e clar ca un vehicul pe doua roti franeaza mai prost decat unul pe 4 roti.
Motivele sunt multiple. Nu comparati mere cu pere. Mergand mai departe, teoria am testat-o. Acum un an aveam dacia verde, si un amic avea un Thunderace 1000cc, sport touring. O motocicleta vitezista dupa multe standarde. Am mers paralel cu 80 la ora, si am pus frana fiecare in conditii de maxima siguranta (fieare dupa standardele lui). Dacia mea, care la momentul respectiv avea niste frane cum putine dacii au (si o spun cu cea mai mare incredere) s-a oprit mai repede. Motorul s-a mai dus cam 25% distanta in plus. Experimentul l-am facut dupa ce ma contrazisesem cu amicul asta, el sustinea ca o motocicleta franeaza mai prost, si eu am zis ca nu se poate asa ceva. This post has been edited by Kruger: 29 Mar 2009, 02:21 |
--------------------
Honda
Accord
2005, Sport Tourer Automatic 2.0 VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA |
|
eXtenSion |
![]()
|
60mph-0mph
Nissan 350Z 119 ft; Yamaha YZF600R 107 ft; This post has been edited by eXtenSion: 29 Mar 2009, 12:16 |
--------------------
facebook
groups
|
|
LuluMOB |
![]()
|
QUOTE(eXtenSion @ 28 Mar 2009, 21:46) Repet, nu conteaza cat de greu e un obiect care franeaza prin frecare (cu rotile blocate) deoarece forta de frecare e proportionala cu forta inertiala (masa inertiala e egala cu masa gravifica) prin coeficientul de frecare teoretic subunitar. O masina poate frana pe linie dreapta cu rotile blocate pe cand o bicicleta nu poate ajunge acolo deoarece se rastoarna cu mult inainte de a se opri. QUOTE(eXtenSion @ 28 Mar 2009, 21:46) Mai repede te dai peste cap decat sa patineze...Iar asta pentru ca franeaza mult mai bine dacat o masina, nu? Nu pentru ca franeaza mai bine ci pentru ca e mai inalta si mai scurta. Un recumbent (bicicleta pe care stai pe spate) franeaza de aceea mai bine decat una clasica. QUOTE(eXtenSion @ 28 Mar 2009, 21:46) Chiar daca se rastoarna, intai se opreste. Nu poti sa te dai peste cap fara ca roata din fata sa se opreasca. O masina la care ar iesi doua tepuse sa se infiga in sol pe fata nu s-ar da peste cap? Nu, se poate rasturna la orice viteza si asta mareste distanta de franare ![]() Imagineaza-ti o masina mult mai inalta si mai scurta, nu crezi ca se va rasturna la o franare brusca? QUOTE(eXtenSion @ 28 Mar 2009, 21:46) De asemenea, la acea viteza, cand ciclistul se indreapta, franeaza doar din cauza profilului f mult. Vad ca esti "membru cu pedale" deci sunt convins ca stii cat de greu e sa pedalezi stand drept si cat de usor e stand aplecat. Da, din punct de vedere aerodinamic bicicleta are un avantaj la franare fata de masini (cx-ul la ciclist e 0.6 la masini e pe la 0.3-0.4). Insa la franari de urgenta si viteze relativ mici avantajul e destul de mic si e anulat de restul dezavantajelor. QUOTE(eXtenSion @ 28 Mar 2009, 21:46) Nu ma hazardez la valori, n-am testat niciodata distanta de franare dar am fost in situatii destul de critice cand masina din fata frana (nu neaparat la maxim dar oricum pe aproape) iar eu simteam ca numai prin ocolire pot evita accidentul. Oricum sunt subiective testele astea, perioada de reactie te poate aduce si cu botul unui Porsche in curul unei Dacii 1300 daca nu-ti iei rezerve. Hai ca ne lamureste vizavi, el are si experienta negresei. This post has been edited by LuluMOB: 29 Mar 2009, 20:59 |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Kruger @ 29 Mar 2009, 02:20) Dacia mea, care la momentul respectiv avea niste frane cum putine dacii au (si o spun cu cea mai mare incredere) s-a oprit mai repede. Motorul s-a mai dus cam 25% distanta in plus. Experimentul l-am facut dupa ce ma contrazisesem cu amicul asta, el sustinea ca o motocicleta franeaza mai prost, si eu am zis ca nu se poate asa ceva. Pai si ce ai demonstrat de fapt, ca n-ai dreptate? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
LuluMOB |
![]()
|
Porsche 911 105 feet
Most impressive, however, is the 911 Carrera's advanced braking system. All trims feature an Anti-lock braking system (ABS) and four-piston monobloc fixed alloy calipers and ventilated brake discs. "Slam on the brakes and the 911 stops in less distance than just about any car on the road with relatively little nose dive," says New Car Test Drive. "Do this again and again and again, whether lapping a road course or barreling down a mountain road, and there is no perceptible fade or increase in stopping distance, even in situations that would have the brakes on lesser cars smoking." After test-driving a Carrera S, Edmunds reports: "Stopping from 60 mph in a scant 103 feet, pulling 0.92g on the skid pad and blowing through the slalom at 70.5 mph indicate how well the car sticks." This post has been edited by LuluMOB: 29 Mar 2009, 21:26 |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
eXtenSion |
![]()
|
"Repet, nu conteaza cat de greu e un obiect care franeaza prin frecare (cu rotile blocate) deoarece forta de frecare e proportionala cu forta inertiala (masa inertiala e egala cu masa gravifica) prin coeficientul de frecare teoretic subunitar.
O masina poate frana pe linie dreapta cu rotile blocate pe cand o bicicleta nu poate ajunge acolo deoarece se rastoarna cu mult inainte de a se opri. Nu pentru ca franeaza mai bine ci pentru ca e mai inalta si mai scurta." Conteaza...pentru ca materialele din care sunt facute anvelopele reactioneaza diferit cand sunt supuse unei frecari mai mari sau mai mici. Un cauciuc nu are aceiasi aderenta daca pui o tona pe el sau 2 kg. Iar atunci se schimba si coeficientul de frecare. "Nu, se poate rasturna la orice viteza si asta mareste distanta de franare ![]() Imagineaza-ti o masina mult mai inalta si mai scurta, nu crezi ca se va rasturna la o franare brusca?" Asa este, dar daca nu ar avea aderenta suficienta incat sa se opreasca, nu s-ar putea da peste cap. E adevarat ce spui, dar gandeste-te ca forta inertiala e f. mica la o bicicleta comparata cu cea a unei masini. Daca am compara doua masini dintre care una cu garda la sol 1 m si alta cu 10 cm, da.. Dar aici sunt de oprit 70 de kg vs 1200 kg. "Da, din punct de vedere aerodinamic bicicleta are un avantaj la franare fata de masini (cx-ul la ciclist e 0.6 la masini e pe la 0.3-0.4). Insa la franari de urgenta si viteze relativ mici avantajul e destul de mic" Eu am mers cu maxim 60 km/h, aplecat, iar cand ma ridicam scadea imediat la 40 si nu aveam destula forta cat sa accelerez iar la 60. Nu sunt ciclist cu experienta, poate de asta nu aveam destula putere, dar asta nu conteaza.. La viteze mici stiu 100000% ca o bicicleta franeaza mai bine ca o masina. Asta am testat-o de nenumarate ori. La viteze mari nu stiu pentru ca nu am bicicleta de sosea, iar cu un ciclocros mi-e destul de greu sa merg asa repede. This post has been edited by eXtenSion: 29 Mar 2009, 21:29 |
--------------------
facebook
groups
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
QUOTE O masina poate frana pe linie dreapta cu rotile blocate pe cand o bicicleta nu poate ajunge acolo deoarece se rastoarna cu mult inainte de a se opri. Poate frana si bicicleta prin blocarea rotii (dar numai la cea din spate) QUOTE La viteze mici stiu 100000% ca o bicicleta franeaza mai bine ca o masina. Asta am testat-o de nenumarate ori. La viteze mari nu stiu pentru ca nu am bicicleta de sosea, iar cu un ciclocros mi-e destul de greu sa merg asa repede. In cazul particular din acest topic, daca TIR-ul din fata franeaza brusc, biciclistul este facut "afis" inainte chiar de a schita gestul de franare. |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
maoR11 |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 407 Joined: 1 November 08 From: BuZaU ![]() |
daca stii sa pui frana poti sa blochezi si roata fata fara sa te dai peste cap
![]() am destula experienta in ciclism |
--------------------
Reno' 11
Diesel
1984 hatchback 5 usi
- numar de buzau [B][COLOR=red][SIZE=7]No speed limit!
|
|
eXtenSion |
![]()
|
Pe asfalt? Avand "cauciuce de calitati superiori"? Fara apa/polei/niZip? Pi buniii?
Pana la urma cred ca ar trebui sa facem niste "incercari"... ![]() I ![]() This post has been edited by eXtenSion: 30 Mar 2009, 08:51 |
--------------------
facebook
groups
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th May 2025 - 01:09 |