intrebare de incepator
![]() ![]() ![]() |
intrebare de incepator
naick13 |
![]()
|
||
![]() membru solnizar Group: Members Posts: 37 Joined: 13 February 09 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
ex. dacia solenza
comfort
2003
- B 69 PUX
|
|||
razvancaine |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 25 March 08 From: bucuresti ![]() |
se refera la placutele de franare.mai sunt numite si garnituri de franare.ai masurat discurile cu sublerul?
lichid de frana:SAE J 1703 DOT4 |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
naick13 |
![]()
|
![]() membru solnizar Group: Members Posts: 37 Joined: 13 February 09 From: bucuresti ![]() |
nu eu am masurat,ci mecanicul...are denivelari si s-a subtiat "carnea" si in plus scartie foarte tare...
|
--------------------
ex. dacia solenza
comfort
2003
- B 69 PUX
|
|
radiozipp |
![]()
|
![]() Membru Cu Solenza ! Group: Members Posts: 560 Joined: 10 November 07 From: Bucuresti ![]() |
si a mea scartaie... :| dar.. poate fi si din cauza placutei de frana...
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala
2003 , Scala
- 1 Noul Opel Astra 1.4 benzina full !
|
|
cristy2008 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 19 March 08 From: CALARASI ![]() |
eu am discuri de frana cu aerisire cand trebuie schimbati?
|
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
razvancaine |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 25 March 08 From: bucuresti ![]() |
cand ajung la 19 mm.noi au 20 mm.
|
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
Ce se intampla daca nu le schimbam la 19mm? Nu cred ca din 1mm in plus, se scot pistonasele din etrier, nici cu placutele tocite pana la fier. Si discul de ambreiaj rezista dupa ce se toceste mai mult de 1mm...
|
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
Nu-ti ies pistonasele din etrier nici la uzuri mult mai mari. Dar aici e vorba de siguranta ta si a celorlalti. Discuri obosite.....le incingi putin....treci prin apa....franezi de urgenta.....poc!
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
casto vs03skp |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 7 March 09 ![]() |
sh mie imi scartie fana radiozipp dc?ca am placute noi...nam 2 luni...d cand leam schimbat...oare sa fie d la discuri?sau d la aerisire?faza e ca pedala nu e sus cand franezi...e cam moale...sh totusi placutele is noi....poate ma ajuta cnv cu vreo opinie...add casto_forest
|
--------------------
dacia solenza 2004
dacia solenza 2004
2004
- vs03skp
|
|
BoomPunk |
![]()
|
![]() Membru fara respect ptr lege si ``organ``! Group: Members Posts: 637 Joined: 20 March 06 From: Bucharest ![]() |
Prietene,pedala poate sa nu stea sus,pentru ca nu ai aerisirea franelor facuta,sau nu e facuta bine.Poate sa scartaie din cauza placutelor ecologice,
|
--------------------
Dacia
de calcat
Zepter
|
|
casto vs03skp |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 7 March 09 ![]() |
prietene..."faza e ca pedala nu e sus cand franezi"...mam referit ca franeaza dupa juma d pedala apasata...la asta mam referit...sh miam dat seama ca e de la aerisire...dar mam gandit ca poate fi sh d la discurile d p spate..ca am fost la un"meserias"sh mia zis ca poate sa fie d akolo ca sunt uzate alea p spate sh d aceea...oricum ms pt opinie
13 Mar 2009, 19:09: ahha...sh forumul asta e sh pt incepatori care nu au lucrat la "uzinile bmw"sh stiu tot...te salut This post has been edited by casto vs03skp: 13 Mar 2009, 18:09 |
--------------------
dacia solenza 2004
dacia solenza 2004
2004
- vs03skp
|
|
cristy2008 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 19 March 08 From: CALARASI ![]() |
si se masoara inclusiv cu canalul de aerisire?
|
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
BoomPunk |
![]()
|
![]() Membru fara respect ptr lege si ``organ``! Group: Members Posts: 637 Joined: 20 March 06 From: Bucharest ![]() |
QUOTE(casto vs03skp @ 13 Mar 2009, 19:07) prietene..."faza e ca pedala nu e sus cand franezi"...mam referit ca franeaza dupa juma d pedala apasata...la asta mam referit...sh miam dat seama ca e de la aerisire...dar mam gandit ca poate fi sh d la discurile d p spate..ca am fost la un"meserias"sh mia zis ca poate sa fie d akolo ca sunt uzate alea p spate sh d aceea...oricum ms pt opinie <span class='edit'>13 Mar 2009, 19:09:</span> ahha...sh forumul asta e sh pt incepatori care nu au lucrat la "uzinile bmw"sh stiu tot...te salut Prietene,nu trebuie sa te ofuschezi definitiv,nu era ceva personal,nu am nimic cu tine sau cu ceea ce ai intrebat,nu m-am luat de tine sau sa te iau la misto,ci e doar modul meu de exprimare.Nu te-am luat de sus,eu raspund mereu serios cand trebuie.Ok? ![]() |
--------------------
Dacia
de calcat
Zepter
|
|
razvancaine |
![]()
|
da cristi,se masoara tot discul intre suprafetele de uzura
|
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
basalic77 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 4 November 07 From: Galati ![]() |
m-am uitat si eu la discurile de frana si unul este uzat, iar celalalt este aproape nou. Pot sa-l schimb numai pe cel uzat? cu placutele am cam 2000km de cand le-am schimbat.
17 Mar 2009, 12:18: si ca sa schimb discurile cum dau jos etrierii?Pot sa-i dau jos cu tot cu placute? This post has been edited by basalic77: 17 Mar 2009, 12:18 |
--------------------
reno
clio symbol
2004
- GL-06-WXL
|
|
radiozipp |
![]()
|
![]() Membru Cu Solenza ! Group: Members Posts: 560 Joined: 10 November 07 From: Bucuresti ![]() |
etrierii ii dai jos la fel cum schimbi placutele.. ca na... ca sa scoti placutele tre sa dai etrierii jos... vezi ca era un tutorial daca nu ma insel cum sa schimbi placutele de frana....la imbunatatiri sau la probleme... numai stiu exact.... take kare
![]() |
--------------------
Dacia Solenza
Scala
2003 , Scala
- 1 Noul Opel Astra 1.4 benzina full !
|
|
naick13 |
![]()
|
discuri de frana KLAXCAR-80 lei foarte bune deocamdata...si placute 40 lei.(parerea mea ca trebuie sa schimbi ambele discuri deoarece risti sa iti traga masina intr-o parte)
![]() |
--------------------
ex. dacia solenza
comfort
2003
- B 69 PUX
|
|
virgilvwu |
![]() ![]()
|
Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 25 January 09 ![]() |
DA trebuie schimbate amandoua discurile astfel cred k o sa-ti tina inegal franele, si e cam nasol!si ale mele sunt tot asa,sa vad cand le vine randul!sensibila rau masina asta,la toate piesele,ma uit la daciuta lui tata din 89 si nu se vede nici un pic de uzura pe disc,cu toate k a fost omorata!!!,si la solenza dupa 5 ani,incepe sa se duca mai toate!!pacat!tot ceea ce este vechi e mai bun!!
|
--------------------
dacia
solenza
2004
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Placutele apasa pe disc. Placutele sunt fixate de etrier. Deci ar fi culmea sa reusesti sa schimbi discul fara sa scoti placutele si etrierul.....
E ciudata chestia asta ca un disc e mai uzat. Ma mir ca mai esti printre noi si ca nu ai ajuns intr-un copac ! Eu as verifica daca pistonul de la etrierul cu pricina (cel ce franeaza prea putin) e bun. Sau poate celalalt e blocat ! Eu as schimba ambii etrieri daca as avea dubii. Cu frana nu te joci. Discurile se schimba folosind o cheie TORX 40. Dar iti trebuie multe scule. Neaparat sa curatati discul vechi de vopseaua aia daca e groasa - ca sa se aseze frumos - echidistant. Tocmai ce am schimbat si eu discurile - am luat de origine - parca 120 lei bucata. Evident se schimba si placutele - pt ca cele vechi au luat forma discurilor vechi / cu santuri.... Virgil, discurile de frana de la SLZ s-au tocit din cauza placutelor de origine ce sunt prea dure. Recomand FERODO. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Astea "d'origine" pe unde sunt manufacturate?
Am cautat in n cataloage de piese si singura firma care face discuri exact pe dimensiunile Solenzei este Valeo. Stie cineva daca se gasesc prin magazine? |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 07:51 |